Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano

Najprej niti nisem mislil odgovarjat, pa sem si premislil.

Nisem ravno apati?en in tudi za dogodke okoli mene mi ni ravno vseeno. Zmerjanje ?ez oblast, ki posku?a kaj privar?evati in popraviti zavo?eno, se mi ne zdi na mestu. Lahko je vladati tako, da vzame? kredit in deli? denar. A kredit je treba tudi vrniti... Precej odlo?itev v preteklosti (ne le Pahorjeva vlada, ampak tudi Jan?a pred njim in Drnov?ek pred Jan?o) je bilo napa?nih. In precej poskusov re?evanja se mi ni zdelo pravih (predvsem pri Pahorjevi vladi). Da je Jan?a tak, da skrega narod in vlada? Sem mogo?e kaj zamudil? Ali pa kdo od vas? Pustimo stat.

Da nisem edini desni?ar? ?e se to nana?a na to, da pi?em z desno roko, potem ja, verjamem, da nisem edini desni?ar. ?e pa se to nana?a na politi?no usmerjenost pa... ?e bi bil desni?ar, ne bi pisal, " da JE ?ALOSTNO to, da je bil na zadnjih volitvah Jan?a edini pravi kandidat". Naj se pogovorim o gojenju kulta osebnosti? Katere osebnosti to? Tiste, ki jo vi ?astite? ?e ni va?, ni vreden da ?ivi in ga pluvate po dolgem in po?ez?

Kot sem ?e omenil, me mineva veselje obiskovat ta forum - vsaj to temo. Namesto, o politiki bi se mogo?e pogovarjali o alternativah vedno dra?jemu gorivu. Bi nam verjetno pri?lo bolj prav kak?en koristen namig, kako si z alternativo poceniti prevoze, kot pa da se pravdamo o politiki - ta bo delala svoje, ?e se razburjamo, kregamo, tepemo ali pa prijateljujemo in si pomagamo. Se vam ne zdi?

Pa sre?no.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ja ?al bomo pla?ali ogromno ceno zaradi bolestne sle po oblasti - narod je zastrupil z demagogijo in la?jo, u?il se je pa pri psihopatih, ki od nekdaj zagovarjajo tezo "skregaj in vladaj".

Folk se zato med sabo ?re in zgublja energijo v medsebojnih kregarijah, oblast pa se ?lepa dalje in izvaja svojo destruktivno agendo. In to je vse zaradi enega bolnika, ki je oku?il celo slovenijo a proces razstrupljevanja bo trajal dolgo predolgo.

Ve?, Boss in vsi podobno misle?i, sem se pogovarjal z psihiatrom (tudi njega imamo v na?i bolnici), pa mi je zatrdil, da je Jan?ofobija ozdravljiva...

Je pa ?alostno, da je bil na volitvah Jan?a edini pravi kandidat.

Je pa ?alostno, da Mazdin forum postaja politi?na debata v prav vsaki temi.

Je pa ?alostno, da me mineva veselje obiskovat Mazdin forum...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Sem jo peljal na en ?pancir, da se malo le?aji obrnejo, pa da olje malo zakro?i, da se vse lepo podma?e, pa da se rjavina o?isti, ?e se je kje na diskih kaj nabralo, skratka, da se malo razmiga in pripravi za novo sezono. Tako, malo do Kr?kega, od tam do Ormo?a, pa nazaj do Kr?kega in nato domov. Je ratalo nekaj preko 720 km. Upam, da se je olje dovolj segrelo in zakro?ilo, da je vse podmazalo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Ni tako lahko, kot se zdi. Brez demonta?e akumulatorja ne gre. To traja okoli 5 minut. Nato dve minuti za ?arnico zamenjat, pa spet 5 minut za akumulator nazaj zlo?it, pa ?e 10 minut za ponovno nastavitev postaj na radiu in nastavitev ure. Za eno zamenjavo ?arnice skoraj pol ure dela.

Minili so ?asi starih Fiatovih Pandic. Bom jutri pritisnil eno sliko, kako je to re?eno v dva metra kraj?em vozilu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne.... ?zmeden? sem moral kar 2x prebrat kdo je avtor pa ?e pol nisem bil ?ist ziher, ?e se ni Ajvar kot moderator mal pohecal z nami.

tko, da "picture please or it didn't happen" :hudicek:

Mnja, se zgodi... Smo se odpravljali na smu?anje, pa sem Mazdo opral, spucal in spedenal, dokler sem v ?empetru po slu?bi ?akal ?eno in otroke, da pridejo s Hondico, potem pa sem Mazdo parkiral v ?empetru in zdaj ?aka, da pridemo ponjo. Ja, ko se vrnemo, lahko malo poslikam...

Ve?, Uklopko, nisem ravno nesre?en gledal svoj sve?e opran poltrahtor, se mi pa to zdi Sizifovo delo. No, zdaj, ko je nekaj dni parkirana v ?empetru, bo vsaj nekaj dni ?ista, ?im pa se odpravim domov... Brez veze ?istit, ?e je pa po 100 metrih spet "wosrana". ?e posebej, ?e ti nasproti pride ?ena z dvema heroj?koma, ki obredeta vsako blatno lu?o, nato pa zlezeta v kabino in otacata po sede?u, vratih, zadnji strani sprednjega naslonjala,... Ve? pa, kako radi v te poltrahtorje spravijo lepo tapiserijo :vskalo: . Potem si lahko samo predstavlja?, kak?en je. "Wasran" od zunaj in od znotraj, da se edino v delovni tuti lahko usede? vanjo. Tudi ?e jo ?e tako ?isti?. Mogo?e edino, ?e jo za kak?e dva dni zapeljem v So?o :zvizga: ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin OMV ali Petrol
Napisano

Pri vseh teh debatah mi pride pred o?i scena iz nekega filma:

Ameri?ani in Rusi skupaj re?ujejo svet in se podijo po vesolju. Pa ameri?ki space - shuttle zataji. Pa se Rus postavi pred ra?unalnik s kladivom. Pa ga Ameri?an ustavi: "These are American components."

Pa re?e Rus: "American components, Russian components, all made in Taiwan." Dvakrat mahne po ra?unalniku, ta se pri?ge in varno pristanejo na Zemlji.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Najprej sem preklinjal Mazdin ABS in tistega, ki je to vgradil v Mazdo, nato sem preklinjal Mazdino avtomatsko 70% zaporo zadnjega diferenciala, zatem sem razvlekel vitlo, potem sem preklinjal vse piska?e, ki piskajo kot da bo konec sveta, ?e pustim klju? v klju?avnici. Sledilo je preklinjanje Mazde in sistema, ki ti takoj pri?ge dnevne lu?i, ker ob uporabi vitla dodatno molze akumulator. Zatem sem preklinjal piska?e, ki piskajo, ?e pusti? klju? v klju?avnici. Nato sem prekljinjal Mazdin ABS in tistega, ki ga je vgradil v Mazdo, zatem sem izvlekel varovalko ABS zavor, potem sem preklinjal Mazdino avtomatsko 70% zaporo zadnjega diferenciala, zatem sem spet raztegnil vitlo, pa preklel vse piska?e, ki piskajo, ?e pustim klju? v klju?avnici,... Ko sem kon?no pri?el domov, sem pomislil, da bi jo opral in o?istil.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zunaj je trenutno -6°C. Kdo bo pri tej temperaturi dolgo ?asa nepremi?no zrl v svinjarijo? Jaz ne. :P Bo ?e samo dol padlo. ?e ne s snegom pa takrat, ko bo plast dovolj debela... sramezljiv

Je pa zato odli?no za??iten proti soli in gramozu, s katerim zdaj posipavajo ceste. :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

?isto mo?no, predvsem sem to rekel na ra?un stereotipa kako neuni?ljivi avti so to. :blush:

... ... so to bili. Res so bili neuni?ljivi.

Me pa ?udi, da je Fiat tako nizko na lestvici. No, tudi jaz imam izku?nje le s starimi Fiati (Compagnola, Panda, Uno, Regata, Tempra,... vse pred letnikom 2000) , lahko da so novi slab?i.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kak?na vozila kupujemo
Napisano

Sam da je pa Land Rover med znamkami, katere imajo najve? okvar zaradi slabe ceste, je pa tudi nikakva reklama za znamko, ki se fokusira na izdelavo terencev.

Razen ?e so avtomobile zjebali na off-roadu, potem so pa prijavili kao da je bilo na cesti, ker zavarovalnica off-roada (verjetno?) ne krije.

Z izjemo Land Rover Defender so ostali bolj lepozavideti kot pa neki spodobni terenci, ki jim brezpotja ne bi pri?la do ?ivega...

In pa, Symon, da je VW ziher najbolj kvaliteten ko gre za hribovske ceste? Ti pa si za ?asom, ve?. To bi lahko napisal pred 30 leti. Mogo?e tudi pred 20. Zdaj pa zagotovo ne. Je vsaka Lada trpe?nej?a od VW na hribovskih poteh. Da korejcev (kia) sploh ne omenjam, ker,... ker,... ker pa? niso primerljivi. Pa tudi Opel ni ni? kaj bolj?i, kar se ti?e hribovskih cest. Verjemi, ?ivim na 970 metrih nad morjem in imam izku?nje...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.