Skoči na vsebino
Zanimivi oglasi!
Napisano

Osebno bi tam nekje do 4000 ponudil (in se tudi zna zgoditi da bom :zvizga: )?e seveda res vse ?tima in da se kej ne poka?e..?e tko te pol kr mal udari registracija in zavarovanje, ?e si z drugim avtom ?e v 14. razredu.

Je pa definitivno denarnica kasnej hvale?na za lpg :D

za zimo raje dejanovo 3 vzame?, ma ve?ji gepek (odprtino) za zvo?nike, pa manj stro?kov samo za sezonski avto :jezicek:.

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

V avtu je plinski sistem Zavoli cena sistema je 1400, ki ?e ima 5 let garancije. potro?nja avta ?e prera?unamo v disel je cca. 5,5l.

wtf je vlo?il 1400 ravnokar, da jo prodaja za 4500 (kjer je ne bo prodal za ve? kot 3000), ker je to realna vrednost avta z ali brez LPGja........saj je 12 let /220.000km.........

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Imam jaz dana?nje bedake - temu audiju pi?ka mu materna!

Pogled ima? seveda v levo, ta kreten pa pod mostom ful gas prehiteva v kri?i??u ?ez prehod!!! Brez kamere bi komot rekel da sem ga izsilil na prednostni in prepeljal STOP znak.

Pa oba mulca not

pa ?e malo zabave

Dvojni paket v 15 sekundah

Pe?o in Audi

Ko ne ve? kako bi vstopil v rondo, mogo?e po desni, ah ne dejmo levo, ma ne desno bo bolj....tudi v rondo se gre z desnega v levega in ven preko polne na desnega.

- tukaj je ?e mene ?ist zbegal da sem cikcakal....

Audi

Imam prednost prihajam iz Kranja...

Pa spet malo smeha v rondoju

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Verjetno je komplet ?trom za zamenjat :unsure:

samo BCM je 400?, ra?unalnik 2000? izklicna pa skoraj realna cena......to je za dele (?e ni vozno)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

strela je pa verjetno = totalka, vpra?anje ?e ni samo za dele.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Danes sem gledal malo cene diesla po Evropi in ugotovil sem,da smo v zadnjih ?estih mesecih prehiteli kar nekaj dr?av in smo sedaj s cenami bolj pri vrhu.Prehiteli smo tako Portugalsko,Slova?ko,?panijo,?e?ko in Nem?ijo.To nam pove, da ni vse v vi?anju cen nafte, kot nas farbajo na?i ampak je to polnjenje na?e luknje brez dna.

Od primerljivih dr?av po standardu in pla?ah imajo edino Mad?ari vi?jo ceno diesla kot mi.

Madzarska se dolgo ni na nasi ravni, za njihov standard bi morala biti cena 1?.....jutri grem spet malo do Bude pogledati situacijo. Upam da se je vsaj forint umiril, kajti na dan je izgubljal par %.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

jaz mam ze dalj casa enc in je razlika pri meni na koncu leta za eno slovensko vinjeto :cheers:

Enako, samo upam da en.dan.zdruzijo bino pa hac.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

to je to, s tem da so hrvatje ?e pametno vi?ino vozila omejili

Objavljena slika

Primer Zagreb - Split - Zagreb

lokalec na primer z avtom kategorija 1: 47?

turist s prikolico Kategorija 2: 72?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

najdu

Ĉlan 6.

Klasifikacija vozila po klasama za koje će biti jedinstvena cijena plaćanja cestarine je izvr?eno u ĉetiri klase i to:

Klasa 1:

Dvoosovinska vozila s visinom izmjerenom na prvoj osovini manjom od 1,3 m (motocikli, osobna vozila

registrovana do 5 sjedi?ta, i laka dostavna vozila).

Klasa 2:

Vozila s dvije ili vi?e osovina i visinom mjerenom na prvoj osovini manjom od 1,3 m (kombi vozila, osobna vozila

sa prikolicom, karavani s visinom od 1,3 m na prednjoj osovini i laka dostavna vozila sa prikolicom karavanom,

dvoosovinska vozila kao ?to su kombi vozila bez prikolice, vozila najveće dozvoljene mase do 3.500 kg i vozila

registrovana za broj sjedi?ta od 6 do 9.).

Klasa 3:

Vozila s dvije ili tri osovine i visinom mjerenom na prvoj osovini većom od 1,3 m (kamioni sa ili bez prikolice, sa

ukupno dvije ili tri osovine, karavani s visinom većom od 1,3 m na prednjoj osovini i kombi vozila sa prikolicom ili

karavanom sa ukupno tri osovine, autobusi bez prikolice sa dvije ili tri osovine, vozila najveće dozvoljene mase

preko 3.500 kg, vozila registrovana preko 9 mjesta za sjedenje).

Klasa 4:

Vozila sa ĉetiri ili vi?e osovina i visinom mjerenom na prvoj osovini većom od 1,3 m (kamioni sa ili bez prikolice sa

ĉetiri ili vi?e osovina, tegljaĉi sa poluprikolicom, autobusi sa ili bez prikolice sa ĉetiri ili vi?e osovina, kombi vozila

sa prikolicom ili karavanom sa ukupno ĉetiri ili vi?e osovina, vozila najveće dozvoljene mase preko 3.500 kg, vozila

registrovana vi?e od devet mjesta za sjedenje).

Jaz vidim tukaj v bistvu pametno potezo - najve?ja razlika je v karavanih s prikolico - LE ZAKAJ? Potemtakem smo bili mi neumni da smo leta in leta pustili tranzitu da pla?a manj, medtem ko so jih ostale turisti?ne dr?ave lupile.

Ker do sedaj so v slo osebna vozila in osebna s prikolico imela isto vinjeto - kategorijo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

ajoj.. a nisi prebral, pa ?e sam sem vsaj 2x omenil, da bo narejen seznam vozil. Nih?e ne bo ni? meril sam iz seznama se pogleda in to je to. Nobenih mi?kulanc.

nisi moje do konca prebral, prav glede specifikacije. HR in BIH imata klasifikacijo narejeno leta 2010, kjer ni znamk ampak osebno vozilo, motorno kolo...itd

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

hehe

sam dolo?ilo izrecno pravi, da se meri neobremenjeno in nezni?ano vozilo... tko da Romuni se ne bodo izognili.

a bo dars odklopil prikolico z zbitimi avti in dal vso prtljago ven :party0035:

pa drug primer, pride nekdo z HOMOLOGIRANIMI gewindami - kaj pa pol?

Ha ha kok mamo in bojo mel dela s tem, ampak saj bodo dali seznam. Samo ?e se ne motim imajo Hrvatje in Bosanci popolnoma drug pristop - v bold pi?e kvalifikacija vozila, tu nimajo znamk ampak prav razrede ala enoprostorci, kjer je lahko marsikaj glede na deklaracijo proizvajalca

HA HA HA HA HA HA HA HA HA - obenem pa ?e direktno vpra?anje na uradni strani!!!!!!!

Dokad će blagajnici naplate cestarine po slobodnoj procijeni vr?iti kategorizaciju m/v npr.kombi Vito svagdje u evropi je 1 kategorija samo kod nas se naplaćuje kao 2 kat.Moje konkretno pitanje je kako blagajnici određuju visinu m/v preko 1,30m po mojim saznanjima isti ka?u da to ?ine odoka po slobodnoj procjeni tako da ?esto ukucavaju veću kategoriju u odnosu na stvarnu? A drugo pitanje je dokad će se od blagajnika otimati bak?i? koji mi kao voza?i ostavljamo njima u znak zahvalnosti na njihovu ljubaznost i korektan odnos prema svim korisnicima AC? Molim konkretan i javan odgovor!

Odgovor:

Blagajnici ne određuju kategoriju vozila po procjeni odoka nego u skladu sa kriterijima određenim u Pravilniku o sistemu naplate cestarine na autocestama,brzim cestama i objektima sa naplatom u FBiH (Sl. novine FBiH broj 69/2010.god) za Va? slu?aj ?lan 6,klasifikacija vozila.

Po proceduri rada blagajnika zabranjeno je blagajnicima da u kućicu na naplatnom mjestu unose li?ne stvari,a pogotovo novac.Mislim da je svakome jasno za?to.Onemogućavanjem uzimanja bak?i?a onemogućava se i manipulacija blagajnika sa novcem.Primjenjujemo ono ?to primjenjuju i drugi u Evropi i ?ire.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Sam tak princip je v veljavi ?e leta tudi drugod po evropi (Hrva?ka, Italija, Portugalska (samo 110cm)) tako, da tole ni neka nova pogruntav??ina. Sicer bo pa itak narejen spisek vozil tako, da ne bo dilem kam kaj sodi.

Se mi zdi pa primerno, da ?e se je vsem pove?ala cestnina, da bi se v istem procentu tudi najve?jim uni?evalcem avtocest.... ?e ?e moramo breme krize in odpla?evanja dolgov nositi vsi, potem dajmo to tudi enakomerno razdeliti. Ne pa da ?e danes lahko kamionarji uporabljajo cel avtocestni kri? v osrednji sloveniji zastonj.

?e je namen lupiti tele ukrajince in romune v prenatrpanih kombijih jih naj. ampak morajo zni?ati kriterij saj so tako nalo?eni da ne vem, ?e dose?ejo 130 cm

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Sej sej... pri pravi stranki so se tole spomnili, ker imajo najve? izku?enj s ponarejanjem dokumentov. zakaj pa niso raje predlagali naj vsak kr poskenira in natiska en bankovec za 100? in enga za 10? pa bo ?e hitreje ?lo... kaj se bo? jebal s sekundnim limom, k pol dol ne gre.

Mislim, da te srat prime kako eni kr navijajo, da se ?e bolj goljufa... pa ravno vsemogo?e goljufije na vseh ravneh so nas pripeljale v to nezavidljivo situacijo. Noro res.

Joj Jures tole pa oreng pretirava?... picasso ima nad sprednjo osjo cca en meter.. ?e dolga je tistih 30cm. Mislim, da ga ni osebnega avtomobila, ki presega tole razen kak?en glomazen terenec tko, da ne vem od kod kr naenkrat taka panika.

Vi?ino avtomobila se ne meri od tal in koliko je dejansko vozilo visoko. Le meritev se izvaja na mestu, kjer je prva os - se pravi od tal pravokotno na podlago do to?ke na havbi ali steklu, kjer se avto neha. Se pravi v tvojem primeru je 1,2m kar pomeni, da si ?e vedno 10cm pod mejo in ni nobene panike. res mora? imeti nekaj precej velikega da spada? v to kategorijo.

Ob sravfanju picassoja se je prvi del zdel dokaj.visoko :jezicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Kok pa je dejansko osebnih vozil k so nad prvo osjo vi?ji od 1,3m? Verjetno SUVi kot si rekel Jures, Espaca bom pa ?e zmeril doma :)

Mislim sej, ideja vlade je bla dobra, treba se je spravit na romune ki bi nam prinesli najve? denarja, a najebali so ga zopet vsi ostali :vskalo:

zanima me ce picasoo tud ze pade pod tole....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Tole sicer ni novost - je v tujini aktualno ?e dalj (ne vem to?no za mero)

http://www.24ur.com/pozor-tudi-ce-imate-os...-220-evrov.html

Ampak mislim da v tole padejo tudi SUVji.....izmerite si CXe.... :glare:

evo najdu - se mi zdi da ?e dolgo to gledam pri ju?nih

http://www.bina-istra.com/Default.aspx?sid=1889

Motorna vozila s dvije osovine, visine do 1,30 m mjereno kod prve osovine, osim motornih vozila iz IIb

II

a) Motorna vozila s tri ili vi?e osovina, visine do 1,30 m mjereno kod prve osovine

B) Motorna vozila s dvije osovine visine veće od 1,90 m, ?ija najveća dopu?tena masa ne prelazi 3500 kg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

?vedi imajo enako kot mi ceno....narobe svet :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

prej?nji teden sta se tudi 2 v bifeju pogovarjala dokaj naglas, da v kaki pi...sta, da ni denarja, na ?ihtu sama pi..., otroc jamrajo da ima prijatelj v ?oli to in ono, on pa ne more kupiti, kako so cunje drage...itd itd

.

.

.

.

.

.

.

oba sta imela iphone5, ker to je pa? treba na mizi imeti, ?ike, pir za pirom in na koncu se je en odpeljal z zadnjim modelom A4 avant, drugi pa z BMWjem M5

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ljudje se res preve? obremenjuje s tem, kam drugi dajejo svoj denar. ?e se pa? kdo ho?e zakreditirat se bo. Ne vem kaj je to problem ostalih?

Mogo?e ker je to potem problem bank, dr?av itd....kar pelje v krizo, ki jo morajo ho?e? no?e? drugi pokrivati z davki, obresti itd.

V osovi pa je to napaka bank, ker je dajala brez garancij (veliko ve?je zneske kot en 2007 BMW)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Dobr, treba je tudi gledat standard...bedna primerjava ampak sej je tudi pivo gor x3 kot pri nas.

avto stane isto kot povsod samo nanj je 60% dajatev. Ni bedna primerjava, ljudje dobijo ampak morajo tudi dati povsod, s tem denar kro?i tudi davki, in dr?ava je ?iva, nekaj kar pri nas noben magisterij ne pogrunta

Nizozemska

2.2 SKYACTIV-D 6AT 129 kW/175 pk GT-M

43.190?

mazda mx5 160HP

41.090?

?vedska

323900 kron = 37.409? - blizu nas

Kar ho?em povedat je da je v Nizozemski to res fenomen, kake dajatve so, v kampu ?lovek ni in ni hotel verjeti, da sem jaz za CX7 Revolution dal 31k on pa 52k....dodatna ironija pa je da je prvo mesto kamor priplujejo Mazde v Evropo ravno v NL.... :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ampak to ne velja za vse znamke... Mazda je recimo konkretno cenejsa pri nas...

Ce vzamem za primer najbolj opremljeno sestico CD175 AT Revolution SD z navigacijo in Soul rdece barve je cena pri nas 36.370?

Objavljena slika

V Nemciji je enako opremljena sestica 42.240?

Objavljena slika

V Avstriji pa celo se malo drazje >> 42.512?

Objavljena slika

Davcne stopnje se sicer malo razlikujejo.. samo spet ne toliko... Pri nas je DDV 22%, V Nemciji 19%, V Avstriji pa 20% ...

?e se upa? daj ?e nizozemso in skandinavce

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.