Pa a poznaš kakšno mazdo ki se ji sploh še da v prtljažnik kaj dat. Japonci so se odložili da prenehajo z izdelovanjem uporabnih avtov, kateri so to bili najbolje ve Slivka.
Poslovna poteza povsem nekoristna ljudem ki avta nimajo samo za gledat.
Saj Porsche tudi nima skoraj nič prtljažnika pa ga kupuje zelo veliko ljudi. In je carski in lep avto.Podobno je z Mazdo. Če pa hočeš "uporaben" avto z velikim kvadratnim prtljažnik za tovoriti rabljene štedilnike in hladilnike na odpad, pa kupiš škodo Superb ali renaulta kangooja. Daleč so časi, ko so ljudje kupovali "prtljažnik". Sedaj hočejo lepe avte z prtljažnikom v katerega vržeš športno opremo, kak nahrbtnik ali z lahkoto prineseš špežo iz trgovine. Če greš na smučanje itak rabiš thuleta na strehi. Za pripeljati nov pralni stroj pa ne rabiš avta. Dan danes ti ga pripeljejo domov, ga priključijo in starega ti brezplačno odpeljejo. Tako, da tej veliki prtljažniki so res samo za vozit apno in cement ter kako vaser vago. In pri tem te ne sme sekirati, da boš kaj hitro uničil amortizerji ali fedre. 🤗
Večji od golf/leona karavan in bistveno večji od 6ke. Pač avto za na kmete.
... in za polagalce keramike. Občasno pridejo v poštev tudi vodovodarji. Zadnjič je popravljal klimo pri meni in kakšen avto je imel? Seveda škodo karavan. Je rekel, da drugih avtov je škoda za vozit orodje in material okoli.
Tkole. 5ka gre stran. Iscem nekaj med 17 in 23k €, 4x4, karavan, SUV, enoprostorec. Rad bi dokaj velik prtljažnik, vsaj kot 5ka, pa da se po terenu da se prpelem po kakem spelabem snegu na Krvavc gor. Any ideas?
Žal je na svetu premalo ljudi, ki to zastopi in misli, da je vitrex čudežen. Slišal že mnogo štorij o tem, kako je šipa kar naenkrat zakristalizirala. Pa tudi sam sem se eno mrzlo jutro lani spozabil in veselo pošprical. Zato je boljše, da se kupi narejen vitrex, pa samo tisto vliješ.
Meni je všeč tist v šparu do -35, mislim da je cca 7 eur 5 litrov.
Bom pa tudi jaz moral letos zamenjat brisalce, ker mi rišejo črte. Bom kar vprašal na servisu za foro, koliko pridejo, pa če mi lahko samo gumice menja.
Še splača dati original ali gumi če ali pa cele brisalce. So veliko kvalitetnejši kot aftermarket. Jaz bom definitivno kupil originalne, ko gredo tej Bosch.
In pol po forumu bereš kak so dizli slabi da baje vse crkuje 🙄
Res je. V bistvu so to res bolj gostilniške debate in pa na drugih avto-forumih o tem debatirajo v stilu:"od moje žene, bratove sestre, možu, je šla dizel mašina." Jap. Mogoče res komu zariba mašina (zaradi nepravilnega vzdrževanja) a je tega res zelo, zelo. malo.
Meni ta mazda na sliki izgleda super ohranjena in vzdrževana. Ziher je povoskana.Še vedno je lep avto. Leta mazdam nikakor ne pridejo do živega za razliko od kakega golfa, kjer vsako drugo leto naredijo novo verzijo. Le-ta ponavadi zajema novo masko spredaj in še kakšno malenkost. Drugo je več ali manj enako. Da vidiš, ali je to golf 6, 7 ali 8, moraš pogledati v njegovo prometno.
Nič kaj dosti pojma nimam (nimam izkušenj z modernimi dizli, pravzaprav sem do zdaj vozil japonsko 4.2 naravno dihajočo mašino iz osemdesetih, ki ima čisto drugo tehnologijo). Vem edino, da za dizle proti 100.000 km priporočajo čiščenje mrežice, kar mi je priporočil tudi Pelko. Gre pa za odprtje karterja, odstranitev in čiščenje mrežice, potem pa če prav vem, treba nazaj pritrdit z novim silikonom, pustit, da se posuši, in zapret karter. Strošek dela ca. 50 EUR.
Sem se pravzaprav bolj ukvarjal s potencialnimi problemi DPFja, Pelko sicer pravi, da so nove 2.2 Skyactiv mašine (po 2016-2017, od takrat, ko ni več težav z odmično gredjo) bolj zanesljive in ne bi smele imet preteklih težav z DPF. Nisem pa še uspel obvladat vseh senzorjev/PIDov za DPF, da bi razumel stanje znotraj.
Res je.Tej novi od FL naprej naj bi bili ne problematični. Saj vidiš, da je zelo malo govora tu gor o problemih z mazdami. Če pa greš na primer na VAG forum, pa je to glavna tema. Mi se več ali manj pogovarjamo o vremenu, puncah in kje je kdo bil na dopustu. Namreč, nekje moraš porabiti denar, ki ti ostane od vzdrževanja. 😊
Dej nehi ne me strasit. Jaz imam isto celo kuhinjo od gorenja razen hladilnik je bosch. Je pa isto tista njihova visoka linija s pet letno garancijo
Jaz nimam od Gorenja nič. Čeprav verjamem, da imajo v redu (kitajske) in turške izdelke. No ja, nekaj naredijo tudi pri nas.🤗 Kupujem pa drugače Bosch izdelke (male gospodinjske aparate, ki so vsi narejeni v Sloveniji v tovarni Bsh). Izredno kvalitetni izdelki.😉
Aleks, vi kar klikajte v košarice, če vam paše, meni namreč ne in ker sem sumil na okvaro termostikala, ta pa stane "kurckej", medtem ko sem dal za ta hladilnik 9 let nazaj dobesedno svojo celotno mesečno plačo, sem se odločil za popravilo. Stran ga še vedno lahko vržem, če mu krepne kaj bistvenega. Moj način
Jaz sem tako zamenjal amortizerja na pralnem stroju. In čez dva meseca mi je začel puščati nekje odspodaj. Pa je šlo 45€ brez veze,ker sem moral kupit novega. V košarico. 😋
Jaz malo redčim z vodo vitreks. Imam ogrevane šobe in nimam teh težav
Tudi, če imaš ogrevane šobe, ko je res orenk mraz z burjo ti to zelo malo pomaga. Pride na šipo in tam zmrzuje. Res je, da je takih primerov zelo malo a se tudi to zgodi. Bral sem nemški test in je na drugem mestu po kvaliteti od OMV zimska tekočina.
Zelo je pomembno razmerje med vodo in tekočino, ker če je preveč močna ti na toplem hlapi in na suho briše Jaz nimam nikoli polne posode in to zato, da lahko reguliram z dolivanjem vode ali tekočine idealno razmerje, glede na temperaturne razmere zunaj. Vedno nalivam notri le destilirano vodo! Na tak način imam brisače kakih 5let.
Avte imam ponavadi od 6-9let in jih menjam enkrat in po vsakem pranju avtomobila jih namažem z glicerinom.
Res je. Če voziš po avtocesti 100km/uro je verjetnost, da bo zamrznila tekočina večja. To pa zato, ker kot praviš tekočina,katera je zmešana z vodo za velik minus, hitro hlapi in ko izstopi iz šob, ostane večji delež vode. In, ker je razpršena, lažje zmrzuje, tudi šobe lahko zamrznejo. Ko se pa recimo ustaviš na črpalki, se kar kmalu odtali in lahko nadaljuješ z vožnjo. Včasih je dovolj, da se zapelješ v daljši tunel.
Skoraj vsaka tekočina je dobra... Dokler ne pade temperatura krepko pod ničlo. Če zraven še piha in mogoče sneži, si takrat, ko ne vidiš iz avta nič, zaželiš, da bi imel v posodi najboljšo tekočino.Nekoč sem videl test, ko so testirali zimske tekočine za stekla. Najboljša na testu je bila učinkovita do nekje - 15°C.Najslabše tekočine so "obupale" že pri nekaj stopinjah pod ničlo.
Pri vas na obali je dovolj,da vodo razredčiš s tekočino proti zamrzovanju...
V bistvu letos res,ko ne grem nikamor.Letos pozimi (februarja) pa sem imel pravo tekočino proti zmrzovanju. a mi je vseeno zamrznila. Zato pa sem dal noter tisto do - 60°C. Tako uporabljajo v Dolomitih vsi.
Naredil en 35km krog po obvoznici okoli Lj. Ker so avtopralnice zaprte in je škoda neizkoristit dežja, da ti spere podvozje so pač potrebne tudi take brezvezne vožnje. Soli pa ni več spodaj...
Evo, sem odkril, zakaj mi niso Bosch brisalci v redu brisali. V bistvu je bila kriva tekočina proti zmrzovanju, ki sem jo kupil lani v Dolomitih(do - 60°C).To sem prebral na italijanskem mazda forumu, kjer so imeli mnogi podoben problem. Je preveč mastna in naredi tak tanek film na šipi. Pa še na brisalce na gumo se prime in fleka še bolj.
Jaz sem pa to sranje uporabljal do sedaj. 😬
Danes sem šipe dve uri brisal z sredstvom za šipe z dodanim amoniakom(tudi nasvet iz foruma) in glej ga zlomka, sedaj so #ipe čiste kot nove in nič mi ne packa. 🤗
Vbistvo nisem naredil nič, enostavno sem se vsedel in eno uro vozil po občini. Res mi je fenomenalen avto, voznja, osvetljitev, sedenje, motor, menjalnik. Uzivam v voznji z njo in zmeraj je koncni produkt nasmesek na obrazu. Vglavnem ne menjam je za nic na svetu za nobenega bentliya bmwja mercedesa. Koncno najdel avto v katerem uzivam mazda 🙂
Jaz se tudi velikokrat čisto brez obveznosti vsedem v mojo Mazdo, si dam gor najljubšo muziko in jo malo "sprehodim" do Črnega kala(še naša občina). Včasih grem čisto ležerno in kot praviš čisto preprosto uživam. Če me prime malo tudi "prezračim" motor. Se strinjam, vse na njej je top.
Tudi sam sem končno v avtu, ki mi je totalno všeč.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Saj Porsche tudi nima skoraj nič prtljažnika pa ga kupuje zelo veliko ljudi. In je carski in lep avto.Podobno je z Mazdo. Če pa hočeš "uporaben" avto z velikim kvadratnim prtljažnik za tovoriti rabljene štedilnike in hladilnike na odpad, pa kupiš škodo Superb ali renaulta kangooja. Daleč so časi, ko so ljudje kupovali "prtljažnik". Sedaj hočejo lepe avte z prtljažnikom v katerega vržeš športno opremo, kak nahrbtnik ali z lahkoto prineseš špežo iz trgovine. Če greš na smučanje itak rabiš thuleta na strehi. Za pripeljati nov pralni stroj pa ne rabiš avta. Dan danes ti ga pripeljejo domov, ga priključijo in starega ti brezplačno odpeljejo. Tako, da tej veliki prtljažniki so res samo za vozit apno in cement ter kako vaser vago. In pri tem te ne sme sekirati, da boš kaj hitro uničil amortizerji ali fedre. 🤗
Povezava za deljenje
Deli na druge strani