Skoči na vsebino
Mazda 3 (2014)
Napisano

Evo, ?e nekaj. Hahaha! Ko je avto nov, se vsak dan poka?e nekaj, kar ne zna? in leti? po pomo? na forum.

Sem v?eraj zvezal telefon prek BT in parjenje je ?lo lepo skozi, ko pa sem probal poslu?at muziko s telefona, pa nisem dobil nobenega glasu iz zvo?nikov v avtu. Vse se je zvezalo, najde komade, sicer samo tiste, ki jih imam v zgornjem direktoriju, premikanja po direktorijih telefona ne najdem, jih predvaja, ampak glas prihaja samo s telefona, na displayu, je ime komada, ?as od?teva z MZD lahko upravljam telefon, zvoka na zvo?nikih v avtu pa ni.

Marsikdaj je to odvisno precej tudi od samega telefona ... 

P.S.: Verjetno je govora o novi trojki, glede na naslov teme... V profilu imas se vpisano sestico prejsnje generacije :) ... 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vse nove Mazde - minusi
Napisano

Taki ljudje so zame primitivci in nic drugega. Ne vidijo vec kot 1 meter pred sabo. Se ne ukvarjam z njimi.

Tudi, ce bi jim v zivo s prstom pokazal, da nekaj ne dela, bi trdili, da ni res...

Nekateri so pac prevec fanatiki in si ne pustijo dopovedat marsicesa. Saj v redu, vsak naj zivi v svojem srecnem koticku :)

Meni se bolj zdi, da si ti tisti fanatik ;) ... ko se ne odpravis na servis in zahtevas menjavo enote ali odpravo napake, da bo infotainment deloval vsaj priblizno tako, kot bi pricakoval... Samo ne to, da se po zagonu postavi home screen ali player... Temvec to, da ti zadeva zmrzuje... Pa navigacije ne mores uporabljati... Meni, ko se je to pojavilo, sem sel do Majesa... In so resili... Sicer je bil potreben le totalni reset... Ampak vseeno... Zadeva deluje... Zato so servisi... in zato je garancija, da se take zadeve resijo... s tem, ko samo pojamras po forumih, ne nardis veliko za to, da bi se odpravilo...:)

Pa upam, da ne no kaksne zamere, ce sem napisal to, kar mislim... ;)

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A ve?, zakaj jima verjetno ostali Android telefoni niso delali in jim je delal sam Samsung Galaxy S6? Ker ima samo S6 sistem 5.0, ostali pa starej?ega (4.4.2, 4.4.4...) in mirrorlink ter Android auto zahtevata vsaj 5.0 sistem, da je omogo?ena uporaba. Verjetno niti sama ne vesta tega, zato nista bila ravno "navdu?ena", ker jima ni delalo z vsemi priklopljenimi telefoni. Pa tudi zato, ker je trenutno bolj malo takih aplikacij, ki delujejo prek mirrolink-a in se tu tudi jaz strinjam, da ?e ni to to.

Ko in ?e bo ve? uporabnih aplikacij, bo zadeva res fajn :)

Brez skrbi, da dobro poznata to "sceno" ... :P 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Roko na srce je sedaj na trgu toliko cenejsih aftermarket radijev da ne vem zakaj bi samo to narocal. Vsaka naprava danes podpira ajfon kot player s playlisti itd preko volanskih komand in to je dovolj.

Sam mam androida ki podpira mirrorlink pa nimam potrebe preslikat telefon ker na napravo samo das vse - igo, tomtom, sygic kar ces, razne playerje...

Ce mene vprasas telefon cim dlje od sebe med voznjo! Smsji so nevarni...

Noja... eni imam radi, da zadeve kolikor toliko zanesljivo in stabilno delujejo... Tile poceni "kitajci" delujejo pa nekako tako, kot sylverjeva originalno vgrajena zadeva  :P (za to sem mnenja, da nekaj ni OK z njo, zato cimprej na servis, da ne bo prej garancija potekla :) ) ... Pa nisem imel veliko opravka s tovrstnimi sistemi... Enkrat sem imel priliko eno probat, katero so imeli testno vgrajeno v eni nadomestni sestici od Game (Mazda servis A Cosmos BTC, da bodo vsi razumeli :) ) ... in tisti zaslon je bil cisto zanic... podnevi se je komaj kaj videlo nanj... Tudi to, kar je vgrajeno v tvoji bivsi petki ni ravno nek visek zanesljivosti... Izgleda pa fancy za pogledat... to pa moram priznati :) ... Saj verjamem, da obstojajo tudi boljsi sistemi za manj denarja kot je originalno vgrajena... Vendar ni nujno, da vse deluje. 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ce po dosedanjih izkusnjah ugibam, bo tako, da tudi ko bo na voljo tak infotainment s podporo CarPlay in ostalimi mobilnimi povezavavami... to ne bo na voljo zate in zame... ampak samo za tiste, ki bodo od takrat naprej kupili nov avto s takim sistemom ...  :ph34r:

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Saj lani enkrat v drugi polovici leta so to menda zaceli dodajati v kataloge/cenike pri nekaterih proizvajalcih... Ni pa nujno, da je tudi bilo mozno takoj dobiti to :) ...  To se ne pomeni, da je ze vec kot eno leto na voljo pri konurenci ... in se vedno pravim... da je zadeva razvojno se bolj kot ne na zacetku in mogoce niti se ni zrelo, da bi se to zacelo mnozicno prodajati pri vseh... Vemo tudi to, da Mazda ni ravno znana po tem, da bi bila "leader" pri uvajanju tovrstnih dodatkov ... Moje izkusnje so bolj take, da zelo hitro menjajo infotainment sistem... in po dosedanji praksi je tako, da se je sistem menjal ze pri novem FL modelu... niti niso pocakali do cisto novega modela ... Po branju nekaterih, ki imajo grozne probleme s sedanjim sistemom, sem vesel, da je pri meni se vgrajen sistem s TomTom navigacijo... ki je sicer enostaven in omejen... a tisto, kar je na voljo, enostavno deluje :)

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

OK... sem malo pobrskal sedaj in mi je jasno, zakaj si napisal, da to konkurenca ze ima... Dejansko je VAG koncern eden imzmed redkih konkurentov, ki to res ze ponuja... tako da se vedno trdim, da je bila tista izjava, da konkurenca to ze ima vec kot eno leto, res malo napihnjena :) ...  

Ce je to na voljo v Skodi ali Seatu od pred parih mesecev, se ne pomeni, da je to ze na splosno na voljo pri vsej konkurenci ... :) ... 

Sicer pa ravno nekega navdusenja nad CarPlay/Android Auto  ne vidim v prispevku kolegov iz Dela :) ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vec ali manj samo demonstracije... In predstavitve na raznih sejmih... Si ze nasel koga pri nas, ki to uporablja dejansko v svojem avtu? Ali da je na voljo za navadne smrtnike, ki pokazejo evre in bi to radi kupili skupaj z avtom v Sloveniji?

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

In near future......kaj jim ni jasno ce je to ze vec kot eno leto pri konkurenci

Tole ja malo napihnjeno... Konkurence, ki bi ze imeli implementiran Apple CarPlay ni prav veliko... Menda samo volvo XC-90... Pa se to je cist frisno (december 2015)... Ostali so tudi samo pri napovedih...

https://en.m.wikipedia.org/wiki/CarPlay

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Webasto in Mazda 6 III generacije
Napisano

Kot je ze Jures napisal... ga zadnja generacija nima vec, ker je tehnologija SkyActive motorja taka, da se veliko hitreje ogreje na delovno temperaturo... Taka je razlaga Mazde... Zakaj ga pa ni bilo ze pri FL druge generacije pa lahko le ugibamo... Verjetno zaradi znizevanja stroskov :) ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Verjetno je razlog za to, da ni polletne vinjete v ekonomski racunici... Ce bi bile na voljo se take, bi to pomenilo, da bi verjetno morale biti potem vse drazje... ker pokasirati je treba toliko in toliko denarja... in odvisno od tega, kaksen je model, taksna je tudi cena posamezne vinjete ... Sicer pa tudi Avstrijci nimajo polletne vinjete... imajo 10 dnevne, 2 mesecne in letne ... prav tako Madzari ... imajo tedensko, mesecno ali letno ... ?ehi imajo 10 dnevno, mesecno in letno ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Primerjam ceno letne vinjete s celotno kilometrino.

Kot sem sam rekel pa je prednost vinjete drugje

Ampak kaksen smisel ima taka primerjava? Saj ne rabis letne vinjete, da prides do Kopra... Za to zadostuje tedenska... :)

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Ce dam 0,18 x 100 do kopra te dejansko pride 2,2x vec kot prej na cestnino, vendar je prednost vinjete vseeno ocitna

Tale primerjava pa je malo zgresena... Primerjas 1x relacijo dolgo 100km s ceno letne vinjete, ki jo delis z dolzinocelotnega avtocestnega omrezja... Potem bi lahko racunal tudi ceno tedenske vinjete, ki je 15? in bi prisel na 0,02 ? x 100 km... ker za eno pot do Kopra ne rabis letne vinjete ... V enem tednu pa ze prilezes do Kopra  :jupiii:

Taksna primerjava je po mojem mnenju popolnoma brezvezna... To bi bilo nekako primerljivo, ce bi placeval cesto, glede na prevozeni kilometer ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Najprej sta bili dve.

Naslednje leto so bile ?tiri. 

?e naslednje leto jih je bilo ?e ?est.

Zdaj jih je ?e devet...

Potem pa pride? v neko ?vico, je pa na razpolago samo letna in za vse enaka, pa se nih?e ni? ne prito?uje in ne protestira...

Pa pride? v Nem?ijo... pa nimajo niti te ene vinjete  :jupiii: (vsaj zaenkrat je ?e tako :ph34r:) ... in kar nekaj kilometrov avtocest brez omejitve hitrosti  :vesel:

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Da ?e obnovimo slikco z vsemi dosedaj izdanimi vinjetami v SLO ... 

post-10-0-94940600-1453188040_thumb.jpg

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Le kaj pore?e Jures, k so mu Hrvati tako pri srcu a imeli bodo dra?jo vinjeto kot mi pa ?e ni?ji standard imajo kot mi?

Jures porece, da imajo Hrvati skupno vec avtocest ... ni vazno, koliko km je na prebivalca :)  :ph34r:  ;)  :bravo:

Hrvaska ima (po podatkih iz leta 2013) 1.259,4 km avtocest, stevilo prebivalcev (stetje leta 2011) pa je 4.290.612. Slovenija ima 612 km avtocest (podatek iz leta 2015), stevilo prebivalcev (ocena 2015) pa je 2.062.874

Po teh podatkih je cena vinjete izracunana na priblizno enaki osnovi... S tem, da je standard pri njih precej nizji... cene zivljenjskih potrebscin pa so podobne kot pri nas ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Kakor vzames, jaz se ne sekiram oz znajdem, ampak moja zalja in cilj je mulce spraviti vsaj na solo v tujino.

Po tolikih dneh v tujini ves kaj je dobro in kaj je slabo.

Potem bo treba pohiteti... Ker menajvanje sol za otroke ni ravno najbolj blagodejno ... Sploh tam, kjer je se jezik na zacetku bariera ... Tvoja dva se nista v soli... ali?

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Delam na tem....

Saj drugje so pa drugacni problemi... Idealno ni nikjer ... :) ... Ce je se tako slabo... Vedno je lahko se slabse  :ph34r:

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

V glavnem nasprot hotela v samem centru Dunaja dizel 0,890?

Hoces, noces zagovarjas izcrpavanje ljudstva - a ne za drzavne potrebe, ampak osebne interese lobijev

Kaj pa ti drugega pocnes? Sicer ne z besedami... ampak z dejanji ... :) ... Vsak evro, ki ga zasluzis in zapravis v Sloveniji, je se ene parkrat obdavcen... Torej, ce bi hotel bojkotirati te tajkune, bi se moral odselit iz Slovenije ampak popolnoma... torej odjaviti bivalisce, prodati vse imetje, si poiskati drugje drzavljanstvo... ali pa moras biti klo?ar, ki ni?esar nima, da nimajo kje vzeti :) ... Lahko si pa tudi cigan... za te veljajo tudi drugi zakoni v Sloveniji :) 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Pa je dizel tudi na vseh ostalih crpalkah pod mejo 1? ... Prej je bil le na Hoferjevih in Maxxen ... :P

IMG_8432-20160118-120454.jpg

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.