Skoči na vsebino
BP ma?ina
Napisano

Suzuki Re5 je bil tudi rotary bike pa tudi ?portni avioni

wiki:

Among the manufacturers signing licensing agreements to develop Wankel engines were Alfa Romeo, American Motors, Citroen, Ford, General Motors, Mercedes-Benz, Nissan, Porsche, Rolls-Royce, Suzuki, and Toyota.[1] In the United States, in 1959 under license from NSU, Curtiss-Wright pioneered improvements in the basic engine design. In Britain, in the 1960s, Rolls Royce Motor Car Division pioneered a two-stage diesel version of the Wankel engine.[6]

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

sej vem da ti ni v tola?bo... sam ko pogledam slu?bene Passate kako imajo od kamen?kov po?rto barvo je Mazda ?e dobra. Pa so avti mlaj?i od moje ?estke pa ?e cca 15kkm imajo manj.

Ker z njimi divjas na mazdi pa sparas bremze, pleh in nafto.

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Z ostankom barve, ki mi jo je dal Anze sem ji popravil vse pikice. Pleh je res thumbs down...

Ce kdo se rabi to srebrno barvo jo mam se ampak bo dobra se kak mesec samo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Ziher ti je kej odsravfu :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

avtoplin
Napisano

Imam eno vpra?anje. Sli?al sem da leasing hi?e v?asih ne dovolijo posege v avto, dokler ga ne izpla?a?, npr. temnenje ?ip, monta?a ?portnih fedrov in spu??anje avta ipd. Je to res, ima kdo kak?ne izku?nje s tem? Zanima me, ker imam avto na leasing in bi ga rad predelal na plin.

Nikoli niti enega problema samo prosis za pooblastilo za homologiranje. Na mx5 sem dal fedre, na motor nov auspuh, na exeota feltne.

Z veseljem ti dajo pooblastilo ker je s tem tudi njihov avto v skladu z zakonom.

Skratka dokler je po propisima je ok, ce bos pa imel brez homologo pa bo kaj na cesti je pa loh dvojna pi...ker bo leasing hisa dala roke stran (in prav bodo imeli). Avto je njihov do poplacila zato je potrebno soglasje in vse po zakonu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Zadeva je gladko crknila..oz. pumpa za plin je crknila in nova bi stala 400?..

pa sem se raje odlo?il za demonta?o...?e bi stvar vsaj delala kot se ?ika ,potem ajde,

bi ?e dal popravit, tako pa - bajbaj gas.

Ja kera napeljava danes ima pa se pumpo ce je plin pod tlakom??? Ce misljis upljinac je pa to poceni dobiti :)

in kaj te je tolk razburilo pri plinu, da si se ga odpovedal?

namre?, nekateri tale LPG tako kujejo v oblake, kot da je to nekaj najbolj?ega kar se jim je zgodilo v zadnjih letih :ne vem:

Tako kot nekateri dizle :hudicek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Koliko prvotno? V sestavne dele? V kup starega ?eleza, ki gre v pe? za proizvodnjo novega avta?

v premog nekam na Kitajsko :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Olje se ne more segreti vec kot motor ce mene vprasas, saj izgorevanja delcev ni tam, kvecejmu razredci zaradi mesanja, ko nekaj nafte stece mimo v karter

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

A to si tisti trik uporabil? A olja ne bos nic menjal?

Bom itak cez 8000km

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

S svojo M6 CD129 se po?asi bli?am 40k km, avto star dobro leto in pol. Zaenkrat nisem imel ?e nobenih problemov z DPF, tudi nivo olja ni nikoli nara??al (parkrat sem ga moral celo doliti).

Opa?am pa, da so regeneracije v zadnjem ?asu pogostej?e (tam na 300-500 km; prej 700-800 km). ?e posebej se mi zdi, da je to takrat, ko tankam na OMV, z MOL-ovo ali Agip-ovo nafto so malenkost manj pogoste. Je mo?no, da kvaliteta goriva vpliva na pogostost regeneracij?

Pa tudi sicer, kaj bi bil lahko vzrok pogostej?ih regeneracij? Ker vo?nje imam ves ?as stalno iste, to je v 95% AC, po 130 km v slu?bo in enako nazaj (plus seveda tistih 2x, 3x na leto na morje) vozim dinami?no, motor tudi dostikrat zavrtim prek 3.000 obratov, poraba malo pod 6 litrov... Je pa res, da vozim 1x do najve? 2x tedensko, v?asih tudi kak teden ni? (ve? se nas namre? vozi skupaj). Bi bil mogo?e to razlog, da avto ni vsak dan v pogonu? :ne vem:

ima? isto kot jaz, cca enake vo?nje - jaz sem na 52k kmji. Nikoli tudi problemov, sem pa danes zagnal ro?no regeneracijo, ker je avto klenkal, pa zadnjo regeneracijo na cesti mi je delal nenavadno dolgo. Meni ?e se ne motim dela na 350km od nove, in to je normalno, lahko da na za?etku nisi opazil vmes

Bomo videli kaj je razlika. NAfta lahko vpliva, ker je 'pripomo?ek' pri izgorevanju - enako lahko velja za vro? in nasi?en zrak.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2013
Napisano

5 x 114,3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Samo po tej razlagi bi moral biti tudi dizel cenejsi v Krokarlandiji..

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

To pa ne bo v redu.

Smisel regeneracij je zgorevanje saj v DPF. S tem, ko prepre?imo ra?unalniku, da izvaja regeneacije, se bo filter zapacal in vse bolj du?il motor. Zaradi tega bo zgorevanje v cilindru slab?e in spet se bo pojavil vi?ek nezgorelega dizla v cilindrih, ki bo delno na?el pot v olje.

Am sirius govora je tudi o odstranitvi filtra (komplet)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Eno :dudek: vpra?anje.

Zakaj olje takrat narase?

Imas ze zgoraj opisano od Bossa in mene

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

@JureS, ?e sem Pelka prov razumel, potem njegov poseg pomeni nekako v smislu, da pozabi da si sploh kdaj imel DPF vgrajen in vse kar je povezano z njim. Sem pa za tehniko in fiziko totalni levak, tako da raj?i kar Simona iz prve roke vpra?ajte. :prstgor:

No saj tako bi moglo bit - ne vem zato me zanima:) se leto in pol garancije pa sem Pelkotov

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Brizganje nafte v olje? ?emu?

To ni namensko, da nafta kon?a v olju ampak je zaradi na?ina vbrizga, ki pri regeneraciji zamuja fazo oziroma pride do dodatnega vbrizga v izpu?ni cikel. In ker vsa nafta ne zgori v fazi vbrizga zgori ?ele naknadno v izpu?nem sistemu, da dvigne temperaturo DPF. In seveda ker ne zagori v valjih lahko malenkostno ste?e mimo obro?kov v karter sploh, ?e ustravi? motor, ko regeneracija ?e ni kon?ana.

Vsaj tako si jaz razlagam postopek regeneracije.

Tocno tocno, ampak ce regeneracij ni vec? Nafta ne izgori in? Zato ima mazda X na palcki, ce so regeneracije neuspesne ali prekinjene se zadeva kopici v olju. Torej ce vsakih 350km brizgne pa ne igori bo v karterju...

Je tako?

Zato me zanima ali preprogramiranje samo ugasne lucko ali pa naredi zadevo tako kot mora biti, drugace je lahko kriticno za masini

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Mene zanima ali preprogramiranje tudi ustavi brizganje nafte v olje, ker ga s tem redci za potrebe regeneracije.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Nekako tako, kot pred tem, ko so zaceli vgrajevati DPF :) ...

Ja samo pogoji so se zaostrili, ampak ja sve se moze Joze.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.