Alex spet narobe , ne rabiš vozit na uradni servis 7 let lahko na vsak uradni servis ki ti da žig v knjigo in seveda da so uporabljeni pravi materiali. Njihove roke in ure pa so dosti majn zlatarske kot bilo kje , za uradni 1. servis plačal 158€ tak da če je to zlatarsko potem pa res ne vem.
Očitno pri Kii cena ni povsod ista za 1 servis.....😭 Seveda pri Mazdi tudi ne 😉
Meni je praktičnost vsaj 60-70 pošto. Občutki v vožnji - kaj je to? ok, notranjost... Da ni preveč touch screenov. Videz zunaj? Am... Vozim xsaro Picasso... Tudi s corollo bi šlo...
....občutki v vožnji,kaj je to?😂😂😂to je tisto,ko se pelješ s kolesom po blatu ali mokrem pa občutiš dober filing na balanci in pod ritko......no nekaj takega.
Alex spet narobe , ne rabiš vozit na uradni servis 7 let lahko na vsak uradni servis ki ti da žig v knjigo in seveda da so uporabljeni pravi materiali. Njihove roke in ure pa so dosti majn zlatarske kot bilo kje , za uradni 1. servis plačal 158€ tak da če je to zlatarsko potem pa res ne vem.
Moj prvi je bil zastonj, pri Mazda servisu z vsem ... 😊
V bistvu ti mora bit všeč oboje. Kar pa n prisotno skoraj pri nobenem avtu. Mazdi je to uspelo dobro združiti. 🤗
Kaj pa občutki v vožnji? Jaz bi rekel, 50 izgled-20 notranjost-20 občutki in 10% ostane za praktičnost,vsaj pri meni je tako, ko ni več otrok in je praktična žena.....
Ok, neumno vprašanje.. Kaj pa kredit? Predvidevam da je ceneje kot na leasing?
Pri Mazdi se šteje kot gotovinski popust tudi kredit,saj dobijo denar le,da ti plačaš obresti! Lizing pa je 0.0% obresti le,da ni popusta. Pri Kii pa bolš,da ne vprašaš......😭😭😭😭
Ja, od gotovine nimajo trgovci nobene koristi. Kje so časi, ko si prišel z kešom v žepu v vsako trgovino in si bil potrošniški car. Jaz sem tako kupil prvo 6-ko in takoj dobil izdaten popust na gotovino. Sem se pa cel čas oziral okoli, da me kak nepridiprav ne oropa, ko sem nosil toliko bankovcev v žepu. 🤪
Pri Mazdi še zdaj dobiš popust na gotivino, drugje pa....... 😬
Mi je prav danes sodelavec razlagal, ki je pred kratkim kupil kio, kakšno zavajanje so tej oglasi o popustih. Ko prideš tja ugotoviš, da do te cene vse za lizing. In, ko hočeš malo bolj normalno kio seed (recimo, da ima tudi zadnjo kamero, pa senzorje, in podobne normalne stvari) prideš iz 15500€ kaj kmalu na 18000€ ali še več. Če si omisliš še usnje in kake spojlerčke in malo večje alu felgtne si že čez 20000€.
Ja res je. Pa še obresti dodaš in pride 23k! Gotovinska cena je pa še 2k več kar ne more nihče razumet.😤 Gotovina je pri njih najmanj vredna,kar je nerazumljivo.
Čak mal, dejmo se zment. To ni cenik od Boss-a ampak uradni cenik na KIA strani.
Sem pa res spregledal, da je cena za lizing, ampak kdor je že zdaj kupoval avte na lizing ali kredit je vedno tako, da na koncu vse preplačaš. Razen, če vprašaš Juresa, on je vedno z lizingom zaslužil. 😉
Tista je bolj blood red, ampak pustmo detajle - pač rdeča.😊
No ta uradni cenik od KIE sem lani in še letos enkrat v detajle dodelal in ti povem,da je tako kot sem napisal in cena na gotovino je tista pred popustom,ki ti ga dajo,luda kuča! Pri mazdi pa je 0.0% obresti ali pa 1.500€ popusta na gotovino že par let.👍 Enostavno ko pasulj....
Marketinški triki ... pred nekaj leti je Toyota oglaševala Yaris od 7.999 evrov naprej, na sliki oglasa pa je bila taka za 18.000 . V salonu so mi povedali, da bi bilo treba različico za 7.999 posebej naročiti prišla pa bi čez dobe pol leta ... Res nas imajo za norca ...
Redni servis Kie za 140 evrov pa je pol cene Mazdinega, če je res tako ...
Res je 140 vsaj pri nas. Tisti cenik od Boss-a pa čisto nerelevanten, ker so potem še obresti, stroški lizing itd. Tja je treba po predračun pa boste videli! 🤥 Cena zavarovanja je pa od prve cene brez popustov! 😬
Pred 17 leti je bil marsikateri avto drvarnica nove se pa vozijo enako dobro kot Mazda al pa Golf 🤪
Drugaš pa mislim da tri leta stare Mazde še niso imele 5 let garancije razen z doplačilom. Se pravi ostaja vprašanje ali ta ima ali pa nima še dodatni dve leti.
Takumi je srednja oprema in je pod opremo Revolution in Revolution Top. Pri Mazdi 6 pa je Takumi res najboljša oprema. Tako, da je tu kar nekaj zmede.
Ceda ne dobiš za to ceno,pojdi v salon pa te bo kap koliko boš dal za njo z normalno opremo in motorjem. Servis je 140€ kar je ugodno na uradnem servisu. Takumi ja srednja oprema med vsemi M3 in ima veliko opreme,samo te grafitne feltne se luščijo! M3 imajo pri nas 5 let garancije že dolgo saj dokupj 2 leti Mazda Slovenija.
Zdaj vsi kupujete to barvo. Kaj so v mazdi nabavili kako cisterno te barve viška? Saj ni grda je pa kot sam praviš za penzioniste. Je tako neopazna, da te v takem avtu baje niti radar ne ulovi. 🙂
Pri slabem avtu te ne reši niti rdeča barva......🧐
Nisem se kupoval nov avto, sem nekako mislil da ce je avto na zalogi, da je to enako kot rabljena avto, ga prakticno lahko skoraj isti dan odpeljes. Pri novih avtih sem mislil da je to celo lazje urediti. Tako da ja.. imel sem drugacna pricakovanja
Je pa vseeno malo od trgovca odvisno pa malo od načina plačila.....
Jaz sem dobil klic v petek da je avto pri njih in da lahko pridem po avto v ponedeljek,ker nisem imel časa sem ga dvignil v torek 17.na moj rojstni dan.....😂
Pri meni so sicer datumi podobni, ampak morda bi mi lahko malo bolje to poudarili. Zmeraj se je nekako omenjalo datume, ki so prej. Na zacetku ko sem dal aro, so rekli da bo avto prispel 14.04. Ta datum se je potem prestavil na nekaj dni kasneje zaradi covid in mi omenijo da bo avto na voljo 20.04. Spet.. jaz kot laik sem razumel, da bo na voljo za prevzem.. in ne samo, da bo pac v njihovem skladiscu in da od tistega dne je potrebno se veliko birokracije, ki je pocasna. Drugic pa je bilo v zacetku tega tedna, v TOR ko sem klical ali ni danes prevzem (20.04), so mi rekli, da moram se pogodbo podpisat, potem mora Summit nakazat Mazda Slovenija, in potem se mora nek Mazda Avstrija overiti in poslati dokumente kar traja nekje 3-4 delovne dni. V SRE sem potem podpisal pogodbo in sem rekel, da upam, da bo dokonca tedna prevzem in mi prodajalec rece, da misli da bo. No vceraj sem dobil info, da so prejeli denar od leasing-a in da sedaj Mazda (EU/Avstrija) mora poslati dokumente, kar bo vzelo 3-4 delovnih dni. Take zadeve me pol malce v slabo voljo spravijo, namrec jaz sem mislil da je potrebno 3-4 delovnih dni za celoten proces od podpisa leasinga do prevzema avtomobila.. a ocitno potrebujejo toliko dni samo da posljejo neke dokumente iz Avstrije.
Torej do srede sedaj moram pocakat na prevzem. Se malo bo treba stisniti zobe.. 😬
Bossek tebi pa zelim veliko zadovoljnih kilometrov!!
.....nič sekirat,boš imel pa pa zato mlajši avto (vsaj po papirjih)😊
Evo tako kot je bilo receno. Danes ob 11h v salonu, voznja do spana za registracijo, nazaj montaza tablic in toj to.
Zaenkrat (tezko biti pameten po 50km) zelo zadovoljen ampak se se privajam na avtomatski menjalnik.
Moram priznat, da noga in roka kar trzne, ko prides do krizisca in pocasi ustavljas. Noga se prestavi ke proti sklopki in roka kar hoce da bi prestavil
Vec bom lahko napisal, ko bo malo vec kilometrov za mano
Živjo, eno vprašanje o cx30 g122, kako se pelje v klanec? treba priganjati v visoke obrate ali postane kaj glasen, ali lepo vleče kot kakšen dizel na 1800-2500?
Na 2500 obratov prideš povsod, če je pa polno naložena pa na 3000. Ni preglasna ker je dobro izolirana, za zunaj pa ne vem. Od oka povedano, za primerjavo gre kot kakšen 1.4-1.6 disel.
Pojdi na testno vožnjo,ker vsak ima različna pričakovanja! 😊
Po tistem kar vem so ok za zmerna podnebja. Pri nas mogoče za po mestu sem in tja pa še za obalno področje mogoče, če bojo poleti zdržale vročino, drugače pa na netu vse piše
No, jaz sem ravno zamenjal kolesa in je vse mirno. Se mi nikoli ne prižge lučka, ko menjam. Enkrat se mi je, ko sem povozil žebelj in je pričela guma puščat. To pa je namen tega sistema ane?
Meni se je po nekaj kilometrih cc100. Je pa odvisno od obsega gum in ti imaš verjetno tako malo odstopanja med letnimi in zimskimi.😊
Pojma nimam... Mama sele 2 tedna avto... Na prejsnjih 3 mazdah sn meu tpms...
Okej... Preverim ko pridem iz sluzbe... Hvala
Sn kr zdle pogledu na sliki, ko je se avto arhiviram na avto. Net in ma to tipko set... Sicer je mal drugac pozicionirana, ampak je ta tipka...
To je to, napumpaš na predpisan tlak in na mestu z gumbom potrdiš. Če kakorkoli ABS zazna spremembo te opozori. Obe gumi ti tako nikoli ne puščajo enako. Pri meni že piska pri menjavi letne-zimske ali obratno, ker je različen obseg! Osnova je pravilen tlak pri pumpanju, potem pa meri ABS odstopanje.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Očitno pri Kii cena ni povsod ista za 1 servis.....😭 Seveda pri Mazdi tudi ne 😉
Povezava za deljenje
Deli na druge strani