Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 51 minutami je scania napisal:

Nisem nič nardil, sem pa bil za vikend na tehnološki konferenci kjer je bilo govora tudi o dpf s strani podjetja walker. Če motor deluje pravilno bi se naj regeneracije izvajale med 400-800km vse kar je manj je znak da motor ne deluje pravilno.

Aja pa še električne smo imeli v delu, pod črto, podn od podna, če bi začel pisat bi rabil kar nekaj ur, glede okvar vodi mercedes z najvec okvarami, najmanj okvar pa ima kia, samo enih par je bilo glede baterij kjer se je menjal posamezni modul in nic druga. 

Mercedes ima celo števec klopov kateri odšteva in se po 180000 vklopih zaklene, takrat bi naj bila baterija "slaba" in je potrebna menjava (kar baje ne pije vode saj naj bi bile slabe samo določene celice). 

Pri hybridih je tud števec kateri šteje vklope vendar lahko steje tudi v plus ker spremlja vec parametrov, pri menjavi 12v baterije pri hybridih se ob poceni akujih lahko stevec odsteje do 0 in zahteva menjavo hybridne baterije, zato se priporocajo znamke kot so varta in podobne ki imajo ze nek sistem... In pa mehki hibridi 48v ki imajo litionsko baterijo nesmejo stat vec kot 4 tedne saj se baterija sprazni in ko pride pod 15% soc je za nic, hybridni je omejen na nakje 3mesece elektricni pa na 4 mesece. Pojavle so se tezave ko je folk kupoval elektricne prek luze in je avto bil nalozen s skoraj "prazno" bateriji ko je ladja prispela je imela pa samo 5v ne 400v, baterija vec ni bila uporabna... Vglavnem tole na kratko, bilo je vrhunsko. 

torej pod črto..... -> bencinar (pogojeno dizel) je zakon.....ampak EU tega ne omogoča več za vse znamke, tako da....bomo slej ko prej prisiljeni v te kvazi eko hibride oz. kakorkoli se jih že imenuje....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda Mazda6 CD150 AWD Attraction
Napisano
pred 4 urami je Lena-rt napisal:

Srečno mojstri

Rad bi šel pogledati to mazdo6, pa me zanima če jo kdo slučajno pozna (prodaja jo fizični lastnik).

Kako je kaj z temi motorji (na kaj je potrebno biti pozoren), pa kakšen je ta 4x4 pogon?

Se doma v rovtah pa bi mi kar prav prišel pogon na vse štiri.

Trenutno vozim Toyoto Aurisa 1.4 d4d pa me še nikoli ni pustil na cedilu. Lahko to pričakujem tudi od te dotične mazde?

Hvala za pomoč :)

WWW.AVTO.NET

Mazda Mazda6 CD150 AWD Attraction, letnik:2016,16750 EUR :: www.Avto.net ::

Boljsega motorja od 1.4 ali 2.0 dizla kar imas sedaj v toyoti, kar je se old school ne bos imel...toliko samo v info...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je Liuch napisal:

Če bi bila samo ena, bi še razumel ...ajd se naredi. Glede na to, da je bila na vseh 4 predvidevam, da je tole popal gor na kar lep kup. To potem ni več smola ampak ornk šlamparija. Me čudi, da ni kakšne kontrole. Ker je koda tudi na pnevmatiki. 

to je tako kot so včasih rekli, da je zelo pomembno v kateri izmeni je bil golf narejen, in bog ne daj da si dobil tistega iz nočne izmene :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 1 uro je FuManchu napisal:

Komaj zdej vidim, da je števec v miljah. Ampak je starejši model velik lepši :punk:

ja pa tudi pri km sem skoraj prepričan da so se zmotili za 1 nulo :).....tak avto za moje pojme skoraj 99,9% nima samo 21.000km :)

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Vprašanje, če je vse ustrezno EU predpisom, da narediš tehnični pregled in ga registriraš....(vem da sem na zadnje na amzs to spraševal, če lahko avto iz usa uvoziš in reg.in so rekli, da bi moral najprej pri njih preveriti ali je model skladen, itd...., sicer imaš drago nepremičnino na 4.kolesih🤣😂😉)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
Pred eno uro je Boss napisal:

Sej ni treba, da je samo BMW al pa Audi, lahko je recimo tud Porsche z nemškimi tablicami al a tud recimo Citroenovo kapelca na štirih kolesih. Skupna točka, vsem se blazno mudi

Dobr da ima m6 troblo kot se spodobi, jah....po lj obvoznici je kar rodeo😉😂🤣, sem navajen tega....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je FuManchu napisal:

Kakšno priporočilo zanimivo za dimenzijo letne gume 175/65/14 

Avto Fiat Panda, ki se vozi izrecno kratke relacije. Srednji cenovni razred gume.

V podobni sem imel (185/65/r15), nokian wr4, ki so jo kao hvalili, pa mene v mokrem na P208 ni prepričala, tako da je ne bi se 1x vzel...nisem ti svetoval kaj bi vzel, sem ti dal pa nasvet kaj jaz nebi😂🤣 (to so srednji rang😉 za moje razumevanje)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2019 dizel
Napisano (urejeno)

Kakor sem seznanjen je ta trgovec specializiran za uvoz iz IT trga....(jaz osebno tam ne bi kupoval avta, lahko pa da se motim, ker ga pa ne poznam, mogoče kdo pove / pozna kaj več), in 4.leta in 180k km, to je že kar lepa številka km....če niso redno delali servisov, bi se takemu avtu izognil....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prodaja mazde in nakup novega avta!
Napisano

Alfa je meni od nekdaj oblikovno zelo všeč, bojda so se v zadnjih letih tudi kakovostno popravili, ampak nekako zgodovina me ne vleče, lahko da so to samo "kvake" in so pač avti dobri (slabi za moje pojme dandanes itak nobeni ne morejo biti, niti Dacia pač ne more dati na trg slabega avta, ker potem ne bi obstajala).....je pa res da dati 30k za 5.let staro alfo za koga problematično....

menjaš za novejšo Mazdo 2.5 benz in nimaš teh težav?!?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 3 urami je FuManchu napisal:

Sava je potem dovolj:prstgor:

S tem, da ne pozabit, da Sava sploh niso slabe gume, se vedno dosti boljse od kitajca ....in sploh ce jih kupuje kak penzionist, ki naredi pozimi 400km....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odvisno komu prodajaš, če prodajaš kakemu znancu potem je "fer" da se mu pove, če prodajaš šverotu, pa samo hvali, oni itak zbijajo ceno, tako da v nobenem primeru ne bi vlagal v menjavo verige, ker tega vložka ne boš dobil nazaj pri prodaji (v smilsu, je višja cena, ker sem zamenjal verigo za X eur)....če ti bo kdo bluzil, da bi moral že menjati, pač mu rečeš, mu daš par 100€ popusta in naj sam ureja.....jaz svojih avtov nikoli nisem prodajal znancem, ker je to nehvaležna zadeva, in so jih vedno kupili kaki šveroti....zadnji primer, ko sem prodajal ženinega P207, je imel nove zimske gume, nov akumulator (torej skupaj cca.500€), dodatne tekstil/gumi tepihe.....kupca je zanimalo samo za koliko mu lahko spustim ceno, in o tem ni želel niti slišati, tako da....ne vem zakaj bi se ukvarjal z nečim, kar je / bo problem kupca.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Kaj pa naredite z "zimskimi" rjastimi pikicami, ki se pripopajo na lak? Spolirate ali pustite? Na beli barve se takoj opazijo.

Bela barva je za to res nehvaležna, jaz sem nekako "obupal" nad izvajanjem vseh aktivnosti, da bi bil avto super shiny :) in na vseh zakotnih koncih odpravil vse pikice....ker bi to lahko potem delal vsakih 14.dni....bom pa letos ko se začne sezona domačega pranja poizkusil enkrat to kar je @Alex predlagal.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 3 urami je Slivka napisal:

Sm kmet an s hribu doma, pa se na geografijo ne zastopm prou preuč, ma tm piše, de je kraj ogleda Radlje ob Dravi. Ma kej po novem Drava teče skozi Gorenjsko? 

👍👏, si bolj pozorno prebral kot jaz, sem gledal samo reg.št.....in nisem bil pozoren, ker me oglas ne zanima😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Matjaž Vidmar (eden večjih slovenskih genijev elektrotehnike) je imel pred leti predavanje o svojih izkušnjah z električnim avtom. Med drugim je poudaril, da je za življenjsko dobo baterije najbolje, da se polni čim bolj počasi. 

Posnetek predavanja (slab zvok):

Eko in green je vse lepo in prav v teoriji, saj ste videli prispevek na rtv o kmetih v bruslju, pa mislim da je DE ze zavrnil zakon o ukinitvi benz/dizl avtov z 2035....tko da za moje osebne pojme so to EU nebuloze, ki so nerealne...

Kot direktiva EU o co2 in da bodo kamioni enkrat vozili na elektriko in vodik, cccc, mislim da bo zato preteklo se veliko vode...je bil pa tudi mislim da na rtv nekaj časa nazaj prispevek, kaj  bo z vsemi temi vozili na benz/dizl....ki jih bo EU ukinila/prepovedala, jah nič.....sla bodo v azijo/afriko, kjer še 100let ne bodo imeli pogojev za ta eko/green nebuloze.....in svet se bo vrtel naprej in zelo veliko se bo naredilo za naravo in zemljo.....

p.s. kdo je eko/green usmerjen in verjame v to, naj si raje pogleda kaj delajo multi nacionalke ki posljujejo z nafto, kot npr.shell in ostale velike firme v aziji/afriki, kjer so enormne količine nafte......nafta pušča in teče direkt iz cevi v vodo/zemljo.....in te iste firme nic naredijo za to lokalno okolje, ker jih zanima samo profit, EU pa zganja paranojo....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je SpEkTr napisal:

Hočeš rect, da je punca zadaj imela slabe gume 😁

Jah...slabe gume, mogoce, vsekakor pa premajhna varnostna razdalja!!!, in prevelika hitrost....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 9 urami je Janez007 napisal:

Enkrat v življenju pa me je verjetno rešila prav dobra guma pred trkom na avtocesti. Avto se je ustavil nekaj cm pred sprednjim avtom na prehitevalnem pasu iz hitrosti 120 km/h. V zahvalo tej gumi Michelin Pilot, je tudi na M6. :) 

podobno izkušnjo imam jaz, ko sem imel prometno nesrečo na AC (takrat mislim da sem imel GY EF1), ko smo imeli karambol na Gorenjki proti LJ, takrat je stala še cestninska postaja (pred Vodicami, ime sem nekako pozabil-----zdaj sem se spomnil Torovo :)).....in so pred mano brezmali, jaz sem se nekako uspel ustavili, punca zadaj ne, in je "nabila mene" in jaz naprej še 2.....ker smo bili ravno pod cestninsko postajo, je bilo vse pod kamerami in so šli policaji gledati posnetke, kdo je res koga....oz. kdo je kriv, in so rekli, da sem se jaz ustavil cca.20-30cm pred sprednjim avtom, ona zadaj ne, in je vse nabila konkretno.....ter bila posledično kriva za vse naprej....

Lahko da mi je takrat ravno to pomagalo, tista razlika v 2-3m....sicer se sam ne bi ustavil.....

null

image.png

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 8 urami je Janez007 napisal:

Enako, zaradi domnevne večje varnosti, s stisnjenimi zobmi. 😁

Glede na moj način vožnje bi bile zame verjetno dovolj varne vse v top 20. :) 

a nimaš ti G194, to pa je ja športni voz in se mu Michelin PS5 prav priležejo :) 👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 58 minutami je Scr3am napisal:

Pismo enga odkrivanja tople vode. V realnosti se pa 3/4 cajta furate po avtocesti s tempomatom. Nekih hudih zim oz. obilnega snega zadnja leta sploh vec ni. Za moje pojme bi te razne študije prav prisle na tem forumu samo Slivki :). Sam osebno ze vrsto let uporabljam znamko Nexen (tako letne, kot zimske) in je zame win win. Partnerka ima continental in ne opazim nobene razlike med nexen in continental. Razn v ceni. No zej me pa lahko shejtate

:). Letos pridejo na vrsto nove letne gume in prav tako bojo nexen. Stare nexen so pa dot 2016.

Drgac so pa nexen korejske gume razn serija N800 je bila narejena na kitajskem. Popravite me, ce se motim.

👍 kot včasih 30.let nazaj, ko se je razpravljalo ali ima avto 65km ali 75km in kateri gre boljše :).....v praksi pa nobeden nikamor :):)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prodaja mazde in nakup novega avta!
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Jest napisal:

S Tiguanom Allspace življenje dobi širše razsežnosti. Za vse, ki imajo vsak dan veliko načrtov.

Ja sploh ko gres na servise, sploh pa na izredna izven garancijska popravila, ga je imel kolega 2.0tdi, sicer še iz dizelgate afere, pa mislim da je bil več na servisu v AJD pri Batiču kot se je vozil....po dveh letih servisiranja in cca.40k km je obupal in prodal vse skupaj...in šel na Toyoto Auris 2.2 dizel....z 180k km, ter jih bp naredil se 150k km ter jo nato z 330k km prodal z manj stroski v vseh 4letih kot jo je imel, kot je imel pa en obisk servisa z vw tiguanom (verjetno je imel ravno smolo, ampak če mu danes omenim tiguana, mu pade cuker in pritisk dobi 220🤣🤭😂)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.