Skoči na vsebino
MX-3 na Top Gear
Napisano

REDEVIL nekaj zate!

Imam Top Gear iz leta 1989 epizodo 4! Ugani kateri avto je notri! :bravo: Jup 323 GT! In ga hvalijo na veliko. ;)

Samo fajl je velik 174 Mb tako, da ga bo treba posneti na CD in ti ga bom prinesel na sre?anje. ?e me bo? spomnil. sramezljiv

PS: Notri je ?e Hona Accord iz tistega leta in predstavitev Japonskih tovarn v GB. :rispekt: Nissan, Toyota in Honda (in celo posnetke iz tovarne, saj so sodelovali z Roverji.

Daj pripopaj link, da si download-am :policaj:

Sex, V6 and Rock 'N' Roll

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rx-7
Napisano

To bo? pa te?ko dobil. Mislim, da sta v SLO samo 2. Nekaj se je na mobisux-u govorilo o tretji - po moje so bu?e. No za dober dnar se da marsikaj zmenit. Sta pa obe full po?timani pa oba lastnika ti bosta svetovala po?teno in povedala kaj mora? pazit, pa kje dobit dele... Uvozit se jih pa na ?alost ne da, ker ne ustrezajo EURO 2.

P.S. Drga? je pa wankel zakon :ouje:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

Lep pozdrav vsem na forumu.

Ja tud vsi policaji nismo tak zajebani kot si mislite :D

Wow lepo pzdravljen in dobrodo?el na forumu. Drga? pa ?rna BG GTejka je avto k sm si ga vedno ?elu.

Black rules :rispekt:

recimo da imam prav in je to japon??ina, al bi ?e prevedu?

Ma ni to n? tazga. To so samo imena pri judu za mete, kon?ne prijeme, vzvode in davljenja.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Podra?itev Bencina
Napisano

...sedaj pa je talec globalnih razmer na naftnem trgu, ki ga na na?o ?alost krojijo velike multinacionalke, preko katerih US financira vojno v Iraku. Glavni krivec za tako rast, po mojem mnenju, nista velka gospodarska rast Kitajske in Indije, marve? vojna v Iraku. Je sicer ?e nekaj dejavnikov (nestbilnost v Nigeriji, te?ave zaradi tornadov v Ameriki, Venecuela), ki vplivajo na tako visoko ceno, vendar domnevam, da je glavni vzrok nestabilnost na Bli?njem vzhodu.

Pi**a zdaj bo pa ?e Iran na vrsti. Ampak - what goes around, that comes around :ph34r:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ustavla me polcija
Napisano

(najprej judo trening, pol ?e predavanja), (tam sem imel med judo treningom parkiran avto)

Jime

- O soto gari, de ashi barai, ippon seoi nage, morote seoi nage, kate guruma, tomoe nage (moja specialka), ko uchi gari, koshi goruma, uchi mata (tega pa nikol nisem obvladu sramezljiv ), ...

- osaekomi waza

- shime waza

- kansetsu waza

Mate

Jigoro Kano :rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Lakiranje ALU feltn
Napisano

Ja stari, ?e so spraskane pol bo najbolj naprej peskanje+kitanje. Pol nanesemo prajmer (po pol ure vodobru?enja) pol pa ?e barvo.

Drga? mam jaz vse razen peskanja. Lahko tam pr men na servisu urediva (?e ne zahteva? glih profi zadevo).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Audi R10 diesel je zmagal na Sebringu
Napisano

lepo da tehnologija napreduje in da tile pri audiju pedenajo te dizlske motorje. sej glede cene goriva bo res smiselno it na cenej?i pogon...

tako da bencinski motorji bojo po?asi ratali klasika za du?o! ampak vse skupaj zgolj zaradi cene goriva!

Sej pravim, da sem par let nazaj tudi jaz mislil, da bodo dizli totalno prevladal. Ampak ?e bolje od dizla je bencinar na plin. Tovarni?ko narejeni bencinar (vklju?no s plinom) bi bil ?e vedno cenej?i od enakovrednega dizla. Omoga?al pa bi ?e cenej?o vo?njo in mnogo, mnogo manj ?kodljivih emisij v ozra?je!!! Lep primer je HLADNI (?e enkrat BRAVO :rispekt: ), ki ima 2.3 motor in 100 km naredi ceneje kot z dizlom ter ?e skrbi za manj?e onesna?evanje :ouje:

tebi se ?e kar rotira od wankla :D

Res je sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Mazdini in?enirji gledajo ?e nekoliko dlje od plina (GPL) in Mazda RX-8 na vodik-bencin (po izbiri) je ?e navoljo, resda ?ele kot prototip, vendar pa nadaljevanje sledi..... B)B)B)

?e res vendar trenutni rezulati ?al ?e ne omogo?ajo ?eljenih performans. Za to bo potreben ?as za izpopolnitev tehnologije.

Wankel + turbo + plin = WTG je pa ?e danes lahko narejen v enem dopoldnevu :ouje: Pa ma? veliko mo?i pa malo ?kodljivh emisij :rispekt: . To je ves point - dostopno ?e DANES. :whatever:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

zakaj pa si onda wenkel fan? kaj i v to bi ugradil plina? ak si neki teski tuner onda nebu? auto zagutil s plinom (koji mu uzima do 30% snage!!!)

Ja valda da bi. Wankel + plin + elektromotor (ker pri low obratih ni navora) = WGH (WankelGasHibrib) :danzoman:

Sport variant: Wankel + turbo + plin + elektromotor = WTGH :ouje:

Danes plin prakti?no ne zmanj?uje mo?i benz motorjev!!!!

P.S: Uh, da sem jaz med mazdinimi razvojnimi in?enirji :whatever: blo bi rotary reborn :rispekt:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

benzin rules / diesel smokes!!!

Ma stari, da so dizli dohitel (masikje tudi prehitel) bencinarje je ?e splo?no znano. Mogo?e jim malo zmanjka le pri ?portnih ali dirka?kih zahtevah. No kot ka?e se tudi tukaj ?asi spreminjajo. Sam sem bil pred leti navdu?en nad novej?imi dizli (punca ima Volvo-ta dizel). To je krasno kako motor vle?e tako te?o ob izjemni porabi (cca 6l). Je pa res kar se ti?e onesna?evanja so <_< (dobr filter trdih delcev mal pomaga).

Zadnje ?ase pa se vedno bolj nagibam bencinarjem s plinskim pogonom (bravo HLADNI ). Mo? je skoraj identi?na, cena za 100 km je kar nekaj ni?ja kot pri dizlih, o izpuhih pa da ne govorimo (low, low) :ouje: Ne vem zakaj ve?je firme ne prodajajo nove avte z ?e vgrajenim plinskim pogonom (no vsaj ve?ina jih ne). Evropske vlade lobirajo, ker bi s plinom preve? $$$ davkov zgubil. Na ?alost. Bo pa plin kmalu za?el svoj pohod :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dodatek k olju
Napisano

Naliv sem ?e drugo rundo siriusovega sirupa, pa bomo zdej vidl kako bo reagiral stroj, aja pa prepri?al sem se da v fla?ki ni ni? ostalo vsebine - sem jo splaknu z vodo! :bravo:

To pa tudi mene zanima kake bodo reakcije :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M 323F 1.6 16V
Napisano

Jaz imam gor 195/50/15 brez homologacije. Na tehni?nem niso ni? rekli. Uradno rabi? homologacijo.

Koliko je kazen ?zmeden? ?!?!

?e dovoljene dimenzije:

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Registracija
Napisano

Mazda GT-R??? ?zmeden?

To vi k nove furate n? ne veste kva ja to Mazda power...v 90. letih je Mazda 323 GT-R v rally-jih tresla vse po vrsti...ja bila so to zlata devetdeseta za mazdo...pa wankli so tud vse odzad pu??al...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Moja 323 F GT 1.8 16v
Napisano

Nisem si mogel pomagat, da si ne bi ?e enkrat ogledu to Fko <_< . Sem pa? ljubitelj starih Fk, ?e je pa ?e GT povrhu :ouje: ...No malo mi te je ?al :( ...si predvidevam pri?el ves navdu?en na forum pol pa tak odziv sramezljiv ...OK popolnoma se strinjam, da so okusi razli?ni...?e je tebi tak styling v?e? tudi prav...

No mogo?e ne bi smel napisat ki?ast :ph34r: ...zato 'konstruktivni' predlogi (ve?ina ?e napisano):

1. Dol trikotnik s sprednjega odbija?a

2. Odstranil bi mazda znak s sprednjega odbija?a

3. Tablico bi dvignil-namontiral na sredino re?e-mre?e (pod trikotnik)

4. Odstranil bi rde?o nalepko s sprednje ?ipe

5. ?rnino nad pragom bi pobarval

6. Zakril re?e na pragih (pokital-po?trihal)

7. Odstranil krog z zadnjega odbija?a

8. Zakril re?e na zadnjem odbija?u (pokital-po?trihal)

9. Nastavek za auspuh bi moral malenkost bolj ven

10.Odstranil bi rde?o nalepko z zadnje ?ipe

11.Zamenjal ALU feltne

11.Armaturo bi vrnil v prvotno stanje

Potem bi avto zgledal mnogo bolje-lep?e.

?e bi ?e kaj naredil na armaturi, bi zamenjal plasti?en model okoli ?tevcev z aluminijastim (ne tisti okvir,ki si ga ti barval, ampak tisti ?rni pod njim), ker je la?je to kot menjava ozadja ?tevcev na belo ali srebrno. Za sredinsko konzolo (pod stikalo za vent. do v?igalnika) bi naredil aluminijast model ki bi pokril oba pokrova za radio (podobno ima nova 6ka samo ?ez celo konzolo). To sem si hotel narediti jaz na svoji armaturi. Pa ?e na sovoznikovi strani ALU podalj?ek podobno kot ga ima Clio. Mogo?e bom kdaj. Zdaj sem prezaposlen na ?ihtu. Sicer je pa vse to stvar osebnega okusa.

Glavno, da se ti dobro po?uti? v svojem avtu.

LP, Sishi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Registracija
Napisano

Hmm, kaj pa jaz, 1839ccm in 136kW - keri je**** japonec si je to izmislo :angry:

Mazda power :ouje:

Jebi ga jaz mam po napaki 62kW v prometni ?eprav jih ima 64kW. Letnik izdelave sploh ni napisan. ?e bi kako poznal, da bi se zmotla ?e za 2 kW...15kSIT

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.