Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 5 urami je Alex napisal:

Kaj pa recimo širše gume na širših platiščih a enaka velikost platišč kot original? 

Aftermarket platišča z ustreznimi TUV ali ABE papirji, se da brez problema homologirat, tudi druge dimenzije gum pod pogojem da so te dimenzije vpisane v TUVu za tvoj model avta. 

Pri originalnih platiščih pa je problem da so homologirana skupaj z avtom kot celota z tovarniškimi dimenzijami gum. Originalna platišča nimajo posebej homologacijskih papirjev TUV, abe... 

Zato se pri nas ne da homogirat drugih dimenzij na originalnih platiščih. 

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavore mazda 6 2016
Napisano

Jaz imam od boscha mast in jo sumim da zna se poslabsat zadevo, naj bi bila za vodila ampak ko miruje kr zalepi skupaj potem ko se razmiga je spet ok. Bom nabavil tp trw mast. Drugace pa je sedaj ko sem namazal tudi tisto pokanje ob mali hitrosti zaviranju in zavijanju potihnilo. Mazes obojno vodilo sisto s puso in tisto brez? Ker to ko ima gumi puso se naj nebi mazalo.

Tisto ko pride vodilo v gumi pu?o se ma?e z silikonsko mastjo.

Sem ti pripel slikco.

post-5522-0-82549200-1586077602_thumb.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavore mazda 6 2016
Napisano

Pozdravljeni. Vceraj sem zamenjal gume in razdrl zavore. Desni disk je spet malo zvit, sem zmeril z merilno urico, pesta je ok ni zvita.to je sedaj ze tretjic da je desni disk zvit, levi je ok. Ob razstavljanju sem ugitovil da je spodnjo vodilo ki ima na koncu gumjasto puso zapikan, komaj se premika. Tudi ob ciscenju in ponovni montazi je enako, sedaj bom narocil nova vodila, ker zgleda je nekaj s to gumi puso ce jo odstranim se giba normalno. Na levi strani pa deluje super. Mislim da sem odkriv vzrok menjave treh diskov.

Ja to je najve?krat problem z zavorami, se nabere umazanija ali pa ni ve? masti v vodilih in pol ?tekajo ?eljusti in posledi?no zjebe disk.

Jst vsako pomlad ko menjam letne gume razderem zavore jih o?istim in nama?em vodila, pa do sedaj ?e na nobenem avtu nisem imel te?av z zavorami.

Aja pa to sem ?e pozabil, vodila nama?i obvezo z silikonsko mastjo, ker navadna mast ti raz?ere gumice!

Jst mam od TRW-ja PFG110 silikonsko mast, ostale nale?ne povr?ine kjer se zavorna  plo??ica nalega v zavorno ?eljust pa nama?em z bakreno mastjo.

post-5522-0-58684800-1586073254.jpg

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Sej tudi med proizvajalci bodo razlike

To je tudi eden od razlogov zakaj ni pametno imet razlicne gume na oseh

Bolj pomemben razlog je razli?na zmes razli?nih gum in posledi?no razli?ne lastnosti (oprijem,...)

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Gre za vpoklic, da. Rutinski update sistema. Avto je nov (star manj kot 6 mesecev).

Sem stopil v kontakt z MMS. Meni se zdi grozno, da se lahko to zgodi. In da mi na koncu niti ne znajo povedati, kaj se dogaja.

Ok. Napake se zgodijo, tudi sam delam v avto servis bran?i.

Je pa res da ?e se zgodi kaka napake bi servis moral na mal lep?i na?in to povedat stranki.

Kot prvo bi ti morali ponudit nadomestno vozilo in ta ?as poskusit re?it te?avo.

Kot poobla??en servis ima? na voljo vso tehni?no podporo tovarne in to da ti ni? ne znajo povedat je malo ?alabajzersko.

Nekako sumim da so mogo?e oni kaj zajeb..in zdaj ne znajo kako spelat zadevo naprej.

Mi na ?ihtu imamo status uradnega Mercedes servisa, ?eprav ne delamo za stranke in s tem imamo vso tehni?no podporo s strani MB.

?e je kaka te?ava ki nam je ne uspe re?it se online pove?emo z to podporo in njihov tehnik prek oddaljenega dostopa do na?ega testerja poskusi re?it te?avo.

Predvidevam da tudi Mazda ima enako.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Hmh, ta je mal bosa da bi avto morali poslati na Japonsko.

Sicer nevem katere module(ecu-je) so updatali, ampak ?e bi recimo pri katerem ?lo kaj narobe pri updatu in bi bil firmware modula pokvarjen, bi kve?jemu samo ta modul zamenjali z novim ki ima ?e ponavadi firmware gor in ga samo registrira? na avto.

Glede na to da so poobla??eni servis imajo mo?nost podpore iz Mazdinim tehni?nim oddelkom v tujini, mislim da je za EU v Nem?iji.

?e druga ne se obrni na MMS uradnega zastopnika v sloveniji in naj oni naprej posredujejo, ?e je serviser trd.

Btw. Za katero avtohi?o se pa gre?

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Glede na 8,5col ?iroko plati??e bo komot dal 245 gume.

225gumo bi na tak ?irokem plati??u raztegnilo, drga? pa nemci in avstrijci prisegajo na stretch look.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

V mokrem prej opazi? kako dr?i guma, v suhem jst bolj opazim ?e so bo?nice mehkej?e, ?e posebej ?e ni nizkoprofilna guma, se takoj ?uti zamik. Sam grip pa je v suhem te?je ocenit.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jst sem mel Continental Sportcontact 3 in 5 in oboje je prehitro pobralo ?e ob normalni vo?nji, drga? pa so dobro dr?ale po suhem in mokrem.

Mel sem tudi ?e Pirelli PZero Nero v suhem dober grip v de?ju pa dost slab?a kot Continental.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Pocasi se priblizuje cas za menjavo na letne.

Moje 18 col letne so fuc in sedaj se moram odlocit. Ali vzamem 18 ali 16 col za poletje. Nekako *2 ceno samo zato da imam 18 col ne bi dal zato se bolj nagibam k 16. Prav tako na 16 poraba kar precej pade.

AMPAK!!! Na gumax-u so 18 col Sava UHP2 - 79 eur po komadu, medtem ko recimo kake goodyear/continental 16 col so 85+ na kos.

Kaksen nasvet?

Ja to se more? ti odlo?it, kaj bo? naredo.

Jst sem lani vzel Sava UHP2 in zaenkrat nimam pripomb, dobra guma za tako ceno, prej sem mel Toyo in so bile v de?ju slab?e.

?e pa ho?e? najve? pri?parat pa vzame? Savo v 16col, pa 18tke felne proda?.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.