Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

Kia je objavila cenik in opremo za XCeed.

1.4 T-GDi Ex Stream ISG, 7DCT (top oprema, 140 konjev) - s popustom 29.890 EUR + barva 420 eur + priprava 150 eur ... se pravi 30500

mja ...  :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Primerjava med mazda 3 in CX-30 (2.0 skyactive-G, avtomatik, obe opremi plus):

Masa praznega vozila vklju?no z voznikom (75 kg):

Mazda 3: 1.374-1.464 kg

Mazda CX-30: 1.422 - 1.511 kg

se pravi slabih 50kg ... ni nekaj veliko :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Evo, danes 2 rdeci na poti proti primorski ... ocitno so nasi navalili samo na rdece. Ce jo bos hotel videt v drugi barvi bo potrebno ocitno celo Slovenijo prevozit

post-5539-0-37711200-1569521524_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Bemti Boss!!!!

sem pogledal cel video in sedaj sem se bolj zagret za ta avto  sramezljiv

Je kar precej tocno to kar iscem, ne tako sporten kot recimo mazda 3 (ali focus st line), bolj prostoren, bolj udoben, umirjen. Manjsi kot veliki SUVi ampak rahlo vecji kot mini HB.

Res me pa zanima kaksna bo dobava v naso preljubu Slovenijo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

OK, Boss s tem se pa popolnoma strinjam (glede umikanja). Mi pa SUV-ji niso pretirano vsec. Vsec so mi ti malo (res malo) vecji HB avti, focus active, cx-30, audi q3 (recimo) .... Medtem, ko te velke krave (audi q5, q7, cx5, ....) mi pa nikoli niso bile vsec.

Tole s kio je pa .... zanimivo. Kaj pa ce gres v nemcijo kupit avto? A je sploh opcija kupit nov avto v tujini (ce izzvamemo, da so gor par tisocakov drazji)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni pa nekaj ni jasno od vseh.

Torej sedaj se je poimenovale avte kot SUV, karavan, limuzina, .... in pac vsak se je nekako napalil za in proti necemu. In sedaj je treba bit proti tistemi obliki, ki ti ni vsec ostro nastrojen in cel siten.

Ampak nakoncu ko se pogleda pa je vse en naven isti K.

Vzemimo primer: Mazda 2, Mazda 3 in Mazda CX-30 ... 2 je mini za eno znesko za po mestu, 3 je za nevem koga, CX-30 je pa nek SUV al neki tazga.

Nakoncu ko pa malo pogledas je pa "SUV" za celih 5cm visji od mazde 2! Ne vem imam obcutek, da ce na temu forumu spremenis besede SUV, dizel, .... v neke politicne stranke dobis kar tipicno gostilnisko politicno debato :)

Pa se nekaj na original temo:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14500838 .... rabljen focus za 27500 .... ne vem no, skoraj raje dodam se slabega jurja in vzamem novo cx-30. Te cene so sle nekam konkretno v nebo

post-5539-0-80166600-1568446893_thumb.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

sem gledal to pa ni neki dobr video, ta robotski zvok je prav nadlezno poslusat + pove samo specifikacije in nic drugega

pocakam na cenik in seznam opreme potem se bo lazje (ali se tezje) odlocilo kaj bi :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Mene resno zanima slovenska cena za kia xceed. Ce gledam nemske ali avstrijske me kar malo stisne. Top oprema, 1.4 T-GDI DSG pride 35k EUR (brez popustov) in to je nekje opreme kot CX-30 2.0 skyactive-g za 28k EUR.

bomo kaksne bojo slovenske cene in oprema

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NAKUP mazde 6...pomoč
Napisano

Kdor se vozi brez, bi jim lahko preventivno napeljali lasten izpuh v kabino, da uziva v njem).

(se vozit za dizlom, ki spusti oblak je res prava idila)

to sem ze slisal od velikih ... dokler jim ni DPF crknil  :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

@Bossek: probi M3 sedan, vzadi ma dost ve? placa na vi?ino. Je pa res, da je odprtina kufra tak mala, da bom vrjetno ?e pivo mogu nehat pit, ker se gajbe ne bo dalo not dat xD

Sicer imamo doma se tastaro (2016) sedan in je res super avto. Samo kar sem sedel v novi 3 je placa ok, samo okna so pa precej mala in tamali zadi imajo vidljivost vem precej svoh. 

+ vizualno se mi bolj dopade tak mini suv :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Torej, da gremo malo nazaj na CX30 :)

Sam ze neki casa gledam, da bo pocasi potrebno menjati sestico. Saj ne recem, 6 karavan je izredno prakticen, lep in dober voz. Samo pocasi ne rabim vec tako velikega in dolgega voza. Rabim pa vseeno avto, ki ima zadi dovolj placa in ni nekaj utesnjen (kot recimo mazda3).

Ze ko je imel Ford predstavitev novega Focusa sem se takoj zagrel za Active verzijo. In se vedno mi je Ford Focus Active zelo vsecen in mikaven avto. Samo, ko dodas vso opremo prides hitro do cene mazde cx-30 ali pa se cez.

Tukaj je se kak t-roc, mogoce skoda kamiq (ki je pomoje 1 razred nizje). Mogoce se kak?

Nekako kar mi je tko:

Mazda CX-30:

plusi: notranjost, dobra oprema

minus: masina (samo 122 konjev in 2.0), ne ravno opevan avtomatik

Ford Focus:

plusi: ok masina in avtomatik (1.5 150 konjev)

minusi: precej manj vsecna notranjost naprom mazdi

Je pa to vse cenovnega ranga 28k, kar je obcutno prevec kot sem v zacetku sploh bil pripravljen dati za avto (20k).

Sedaj za masino in menjalnik govorim samo kar je po testih, nobenega nisem vozil.

Skratka jaz bom verjetno se nekaj casa vozil sestico, ker izbira novega vozila je pretezka :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

saj to sem napisal iz konfiguratorja

na voljo so:

- artic bela (osnovna)

- sonic srebrna (450 eur - spodaj)

- titanium flash siva

- jet crna

- deep crystal modra

- snowflake bela

- polymetal siva

- machine sive (600 eur)

- soul crystal rdeca (750 eur)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.