Skoči na vsebino
NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Te?ko je it na manj saj v ?ivljenju se vedno pri?akuje, da ?lovek napreduje in ne nazaduje.

S tem se strinjam .... TODA! Kaj je pri avtu napredovanje in nazadovanje je precej definicija posameznika (tako kot vse ostalo). Enim je zadnja stvar, to da avto lima, da mece asfalt ven, da ima 9sec do 100 km/h, da , ... 

Napredovanje je recimo, da bo voznja bolj udobnam, lazja, varnejsa. Ali pa da bo avto bolj prakticen ker bo bolj prostoren. Ali pa ravno obratno napredovanje, ker bo avto manjsi in bolj prakticen za po mestu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Ko sem se jaz vsedel zadaj (za mojo visino prednji zic) sem imel zadaj vec kot dovolj placa. Je pa res, da sem precej majhen (171cm  :rolleyes:). Kolega z 198 pa ze ni ravno najboljse sedel zadaj. Ni bilo neke panike, samo lahko bi bilo bolje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Se par zadev (verjetno je pri Mazdi 3 isto).

Precej nerodno je na digitalnem stevcu menjat nacin izpisa trenutne porabe in preostalega goriva. OK med prikazi menjas s tipko na volanu (stevec hitrosti, razdalja pri radarskem tempomatu, info), toda za menjat tisto na levi in desni strani pa moras na glavnem ekranu it v sistem -> neki naprej -> se neki naprej -> potem tuki neki menjas med nacini. Malo nerodno glede na to da je stevec trenutno poraba samo stolpec in ne stevilka. Potem hoces dat na stevilko in je cel poseg :)

Za nekaj kilometrov na zecetku sem imel tudi rocni menjalnik s top opremo (avtomtik je imel samo style). Pri tempomatu je bil se 1 dodaten gumb, ki pa je potem pri avtomatiku. Neki za pomoc voznje v koloni. To na zalost nisem testiral in me zalo zanima kako deluje (ne predstavljam si ravno na rocnem menjalniku to).

Omejitve hitrosti, ki jih prikazuje so tko no ... v vecini primerov ok, kdaj pa falijo. To sem opazil ze pri starsih na mazdi 3, da ponekje omejitve ne klapajo.

Na YT so nekateri imenili slabost HUD-a, da se trese. Meni se ni niti malo zdel da bi se karkoli treslo. Se mi je zdel kot pribit trdno na sipo.

Zanimivo je bilo, da meni (ker sem navajen iz trojke) je bil sam sistem precej domac in sem se takoj znasel. Medtem, ko kolega, ki se ni uporabljal mazdinga sistema je bil kar precej zmeden v zacetku. No od LJ do Vrhnike se je ze privadil. Tako da ocitno je sistem ok in se ga hitro naucis.

ce se, se kaj spomnim pa dopisem :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Vcer sem imel CX-30 skyactive-g avtomatik na testu.

Res je kar pravijo. Avto ni za divjat. Pac 122 konjev, da od sebe nekako to kar se pricakuje. Ampak kot sem ze rekel, za moj stil voznje je super. Tudi ce sem hotel "malo" vec od njega je pac bilo v visjih obratih in se je drlo. Avtomatik se mi je zdel cisto OK oz. tak kot sem pricakoval. Nekako se mi ni zdelo, da bi se kdaj izgubil oziroma da bi kdaj cudno prestavil. Se mi je pa cca. 2* nepricakovano i-stop vkljucil. Recimo, ko sem pocasi vozil proti krozicu se je kar vkljucil in potem ko sem dodal gas prec izkljucil.

Glede i-stop. Naprom mazdi 3 (2016 letnik isto skyactive 120 konjev) se mi je zdelo da res precej bolje deluje. Bolje v smislu manj opazno. Se mi zdi da v stari trojki bolj potrese in bolj obcutis ponoven vzig. Tukaj pa nekako sploh nisem opazil, da se je avto ugasnil in nato ponovno vzgal.

Torej ... po testni voznji mi je avto samo se bolj vsec. Sedaj malo finance pogledat kako in kaj. Ce bi padla akcija kot je za trojko brez obresti, bi bila odlocitev precej lazja.

P.S. V salonu na celovski je bila machine gray. Precej lepsa kot rdeca :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Kia je objavila cenik in opremo za XCeed.

1.4 T-GDi Ex Stream ISG, 7DCT (top oprema, 140 konjev) - s popustom 29.890 EUR + barva 420 eur + priprava 150 eur ... se pravi 30500

mja ...  :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Primerjava med mazda 3 in CX-30 (2.0 skyactive-G, avtomatik, obe opremi plus):

Masa praznega vozila vklju?no z voznikom (75 kg):

Mazda 3: 1.374-1.464 kg

Mazda CX-30: 1.422 - 1.511 kg

se pravi slabih 50kg ... ni nekaj veliko :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Evo, danes 2 rdeci na poti proti primorski ... ocitno so nasi navalili samo na rdece. Ce jo bos hotel videt v drugi barvi bo potrebno ocitno celo Slovenijo prevozit

post-5539-0-37711200-1569521524_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Bemti Boss!!!!

sem pogledal cel video in sedaj sem se bolj zagret za ta avto  sramezljiv

Je kar precej tocno to kar iscem, ne tako sporten kot recimo mazda 3 (ali focus st line), bolj prostoren, bolj udoben, umirjen. Manjsi kot veliki SUVi ampak rahlo vecji kot mini HB.

Res me pa zanima kaksna bo dobava v naso preljubu Slovenijo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

OK, Boss s tem se pa popolnoma strinjam (glede umikanja). Mi pa SUV-ji niso pretirano vsec. Vsec so mi ti malo (res malo) vecji HB avti, focus active, cx-30, audi q3 (recimo) .... Medtem, ko te velke krave (audi q5, q7, cx5, ....) mi pa nikoli niso bile vsec.

Tole s kio je pa .... zanimivo. Kaj pa ce gres v nemcijo kupit avto? A je sploh opcija kupit nov avto v tujini (ce izzvamemo, da so gor par tisocakov drazji)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni pa nekaj ni jasno od vseh.

Torej sedaj se je poimenovale avte kot SUV, karavan, limuzina, .... in pac vsak se je nekako napalil za in proti necemu. In sedaj je treba bit proti tistemi obliki, ki ti ni vsec ostro nastrojen in cel siten.

Ampak nakoncu ko se pogleda pa je vse en naven isti K.

Vzemimo primer: Mazda 2, Mazda 3 in Mazda CX-30 ... 2 je mini za eno znesko za po mestu, 3 je za nevem koga, CX-30 je pa nek SUV al neki tazga.

Nakoncu ko pa malo pogledas je pa "SUV" za celih 5cm visji od mazde 2! Ne vem imam obcutek, da ce na temu forumu spremenis besede SUV, dizel, .... v neke politicne stranke dobis kar tipicno gostilnisko politicno debato :)

Pa se nekaj na original temo:

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14500838 .... rabljen focus za 27500 .... ne vem no, skoraj raje dodam se slabega jurja in vzamem novo cx-30. Te cene so sle nekam konkretno v nebo

post-5539-0-80166600-1568446893_thumb.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

sem gledal to pa ni neki dobr video, ta robotski zvok je prav nadlezno poslusat + pove samo specifikacije in nic drugega

pocakam na cenik in seznam opreme potem se bo lazje (ali se tezje) odlocilo kaj bi :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Mene resno zanima slovenska cena za kia xceed. Ce gledam nemske ali avstrijske me kar malo stisne. Top oprema, 1.4 T-GDI DSG pride 35k EUR (brez popustov) in to je nekje opreme kot CX-30 2.0 skyactive-g za 28k EUR.

bomo kaksne bojo slovenske cene in oprema

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.