Ampak tuki se hitro pojavi velik problem z energetsko infrastrukturo (dovolj mo?i), saj hitre polnilnice potrebujejo izjemno veliko mo?. ?e bi pri?lo do tega, da bi vse avtomobile zamenjali z elektro bi potrebovali ene dve al tri novi mo?ni nuklearki...
Lahko vam povem, da ena hitra tesla polnilnica za en avto potegne do 130kW mo?i! To je ogromno in to si ne more? nikakor privo??it doma. Pa tudi cenovno "hitro" napolnit teslo potegne kar veliko ?. Trenutno je ?e zastonj, ma ne bo dolgo.... S 1.1.2016 je "dr?ava" sprejela ener. Akt, ki dovoljuje neke bonitete za zmanj?evanje elek.prispevkov, ma ?e vedno je drago...
Danes v slu?bi smo pregledali skoraj vsak koti?ek CX-a in na sre?o prav ni? dramati?nega opazili. Zgleda pa, da je ta ?waw spala ravno pri luknji za dolivanje olja.
Sem pa pod pokrov?kom opazil nekaj malega mastnega (ali olje al nafta). Kaj bi to bilo? Je to v mejah normale? foto
Radio zaenkrat dela bp in te motnje oz. frekvence ni sli?ati.
V?eraj je bilo prav vojno stanje v gara?i.... Pojeti vodniki od mitlimetra na delovnem pultu, od usmernika, pa ?e eni druge ?ice, pojeta guma od gara?nih vrat,.. Pogrizen odbija? (stiropor) na Corsi.
Na cx-su zaenkrat nisem ?e ni? odkril.
Premetal vso gara?o in ni bilo druge, kot odklenit omaro, vzeti zra?no in "po?it".
Zgleda, da je to v na?i okolici ratal velik problem, tudi ostali sosedje se prito?ujejo o novih "beguncih", ki jim je pred kratkim ob?ina poru?ila njihove domove.
No, da bo naslov teme ?e vedno aktualen sem naro?i frekven?ni oddajnik (ultrazvok), ki bo odganjal te zveri. Motnja oz. ta piskajo?a frekvenca na FM radiu pa ta teden ?e nisem zaznal. Bo?!
Hm... bi moral preimenovat temo. Se bojim, da je ve?ji problem. Zgleda, da mi je v gara?o prilezel "glodalec". Pojel mi je gumo od gara?nih vrat in pod pokrovom od motorja sem na?el stopinje in nekaj drekcev. Mora bit kak polh.
Sre?no! Podobno je bilo pri meni. Ko sem ?tartal iz salona je po kilometru vo?nje za?elo smrdet in se kadit izpod havbe. Kli?em v salon pa mi pravijo, da je to od za??ite oz neke konzervacije (premaz). In potem je bilo vse ok...
Jebenti? ja. Zjutraj, ko sem ?el v slu?bo mi zapiska alarm, da moram preveriti tlak v gumah. Pa v delavnici pogledamo in sprednja desna je imela malo pod 2.00. Napumpamo in zdaj pa je prazna
Jo z kompresorjem napumpam in ?ibam k vulkanizerju, ki mi pravi, da je guma po ?ivih po?ila na dol?ini 3 cm.
Kaj zdaj? Kupiti vse ?tiri nove, ker so ostale tudi malo ?udne. Sicer zamenjati sem nameraval spomladi naslednje leto.
Evo ?e na?a poraba: Mali Lo?inj, dol ?ez Istro, nazaj ?ez Krk, tri potniki in en kp prtljage, (menda 2 x regeneracija), kolone, trajekt, prehitevanja, klima nonstop, fu?kanje po Lo?nju gor in dol ... 6.8l/100km.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
In to v trenutku
Povezava za deljenje
Deli na druge strani