Skoči na vsebino
Poraba!
Napisano

@Z M A J: Da bo? vedel.. poraba priusa ni tako majhna, kot se govori. Bossova M6 pije manj, kot prius. Ni vse v reklami in ?tevilkah na papirju. Eno je laboratorijski test, drugo pa je "realni test", ?e se lahko tako izrazim. In ja, poraba se ?e kako pozna, tudi teh 8 decilitrov. Seveda pri tistih, ki naredijo do 10.000 km letno to nima nekega vpliva, ampak pri tistih, ki so odvisni od potnih stro?kov in lastnega avtomobila vsak dan, pa je razlika o?itna.

Evo,

imate nekaj za bolj?o voljo glede porabe, v drugem delu je med drugim tudi Toyota Prius Vs. BMW M3. :) Clarksonov zadnji stavek pa tako ali druga?e pove vse.

LP, M

:rispekt::rispekt::rispekt:
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Dizli bodo res enkrat porabili cca3 litre tudi pri 1500kg te?kih vozilih. Bodo pa adijo ?e pri 100tkm na ra?un vseh pizdarij k bodo to omogo?ale! Nenormalno :wacko: . Kdor bi avto z minimalno porabo in pa? le kot neko zasilno prevozno sredstvo pa da ne crkne hitro, se ve SDi in konec!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Kaj se sekirate, s tem BC ki je en navaden BS, meni VEDNO ka?e 2litra preve?, pa ga sploh ne gledam ve?, edina stvar ki jo pogledam pa je ?e cca domet, ki pa pri bencinarjih dela na rezervo in ko poka?e nulo z lahkoto naredim ?e 80 normalnih kilometrov, ali pa 15-20 malo hit... :zvizga:

Koliko je kaj rezerva pri 6kah,combi,benz? Ene 6l mora bit ne. lp.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

tezava airbag
Napisano

Avto?

?e je slu?ajno Mazda 5 potem gre za senzor trka v kljun?ku avta. Do letnika 2008 so bili kar tako plastik fantastik in so hitro podlegli kondenzaciji tako da se jih je pogosto menjavalo. Mene je stalo 150? z delom. Je pa bilo enako da je lu?ka gorela.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2013
Napisano

a kdo ve (recimo izkusnje), ce znajo policaji komplicirati, ce namesto 215/50 17, bi dal 205/55 17?

Sem neko? imel Roomsterja ki je imel 185-55-15 xl dimenzijo zimskih gum pa sem ga pozimi(zaradi ve?je izbire dobrih gum) obuval v 185-60-15 pa nula xl in nobeden ni opazil. ?e na tehni?nem ne. lp.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Razlika
Napisano

Zdravo,

ker se zanimam za neke stvari na netu me zanima v ?em je razlika med motorjema v 6ki(se nan?a na moj avto):

2.0i 16v in motor z oznako 2.0i 16v -auto (LF)

lp.

tnx.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Aha. Tega jaz itak nimam. No, ga pa imam pri trenutnem, izposojenem, ki pa pije ?e bolj kot moj :) A so kaka enostavna navodila, kaj moram naredit za to "regeneracijo"?

?imbolj ga ti??at(min 20.000rpm ?zmeden? ) na AC da pokuri saje v filtru. Pa poraba se ti bo nekoliko pove?ala.lp.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda6 Combi 2.2 CD129 TE Plus
Napisano

Gledam za Mazda6 Combi 2.2 CD129 TE Plus, 2010 (pred fl), kako se obnese, kak?na je okvirna cena, ?e je vse optimalno?

Lepo da jih gleda?. Obnesejo so odli?no. Kot vse mazde ne,?e posebej bencinke. Okvirna cena? Pa odvisno od sre?e. Malo dnarja malo muske ne ali pa po novo. Vse optimalno??? Pa Mazda ni Golf da je vse optimalno,ne.

lp.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 Castrol olje
Napisano

Ali lahko da? Castrol Edge Turbo Diesel 5W40 v Mazdo 6, 2006 letnik 2.0 disel?

Komot,pa sej je luknjica dovolj ?iroka,ne. Ja pa verjetno bolj pametno vliti noter to olje MOTUL 8100 Eco Clean C2 5W-30 (DPF!!!). Pa ne me ?ist za besedo prijeti k nisem nek stru?ko tukaj. lp.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda 6 2.0i letnik 2013
Napisano

Pozdravljeni

Sem nov uporabnik foruma in ker nisem zasledil ni? o novi mazdi 6

letnik 2013, odpiram novo temo. Zanima me, ?e ima ?e kdo izku?nje

z novo mazdo in njeno porabo (2.0i).

L.p. :D

Jaz imam 6ko spc letnik 2006 z 2.0i(starej?i ki ?e nima direktnega vbrizga) motorjem. O avtu lahko samo v superlativih poro?am. Kaj se ti?e porabe pa ti zagotavljam da ta novo ki ima ?e bolj dovr?en motor lahko komot fura? s porabo do 8l! O vo?nji in ostalem pa velje staro pravilo ki ga saloni z veseljem ogla?ujejo: Vabimo vas na testno vo?njo. lp.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2013
Napisano

Katere priporo?ate v dimenziji 205/55 R16 za mazdo 6?

-Dunlop SP Blueresponse

-Goodyear Efficinetgrip

-Bridgestone Turanza

-Continental Premium Contact 5

-Fulda

Morda kaj drugega?

Dal bi cca 70, najve? 75 po kosu.

Vozim dokaj hitro vendar ne divjam, po ovinkih sploh ne,

zato i??em nekaj bolj potovalnega z ne preveliko obrabo (da mi zdr?ijo recimo 35-40kkm)

in dobrimi zavornimi lastnostmi v mokrem in suhem...

Ne vem katere so znane po veliki obrabi Dunlop/Bridgestone?

Na VW Touranu sem imel te Goodyear Efficinetgrip v omenjeni dimenziji.

Gumo lahko samo pohvalim!

lp.

http://www.avto.net/_OPREMA/ad.asp?ID=7050770

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2013
Napisano

Leto?nje poletje bo moja mazgica podkovana v 4 nove Dunlp SP Fastresponse. Teh gum ?e nisem vozil oz ni?esar od Dunlopa. Ponavadi sem pri letnih prisegal na Bridgestonke. Upam da ne bom razo?aran. lp.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda je....
Napisano

Meni pa fulll smrdijo vse te moderne pogruntav??ine. Vse je lepo in prav dokler se kaj ne zatakne in potem :vskalo::vskalo::vskalo:. Vse zaradi porabe in ekologije! Kot da so avti najhuj?i onesna?evalci. Kaj pa USA? Dol jim visi za ekologijo in porabo. Samo nas Evropejce lovijo na to foro. Ni ga ?ez simpl narejen avto ki ga simpl rihta? in ne pogosto ob tem tuhta? zakaj se pri?iga ta ali ona lu?ka pa tudi ?e je poraba skromnih 10l! Tako. lp.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Danes tankal poln tank in sicer 59,59 litra na 851 prevo?enih km.

Na poraba.com kjer sem ?a?el voditi porabo mi je izra?unal to?no 7l :blink: na 100km.

Pa ne da si kaj zmi?ljujem. To je dejanska poraba. Nimam mesta, iz MB 22km na AC do SL. Bistrice vozim 110 in potem regionalka 22km do Roga?ke SL. in to je to. Kak?no prehitevanje. Malo brega. Malo po bregu dol. Upam da ni kaj narobe z avtom :zvizga: ? In BC mi v nulo ka?e porabo pa ?eprav mu nisem verjel!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda je....
Napisano

Morm vam napisat da je Mazda zakon to se sploh ne kvari no v?asih to pa res mora bit praznik da bi blo kaj narobe!! Saj boste sami opazli ?e ?e niste!! :P Nesme vam bit ?al ker imate mazdo!! :D

Naj se ti besede pozlatijo! To ne pokvarljivosti glih ne bo full dr?alo. Recimo jaz sem pred ?asom imel 5ko ki ji je skoz nekaj crkovalo tako da sem takrat bil total jezen na Mazde. Pa ta mit o ne pokvarljivosti po moje prej leti na "old skul" modele in sicer beniznarje ki znajo tudi v mlaj?ih razli?icah biti hvale?ni. Dizli so na drugi strani pa neka druga sfera. So kot dojen?ki. Le narobe ga pogleda? pa ?e v jok. lp.

No, ja, se je tudi meni zdelo. Saj je vedno do zdaj imel take abstraktne izjave, a so se do zdaj vedno izkazale za resni?ne, ?eprav samo iz dolo?enih stali??. Tokrat mi pa res ni bilo jasno, o ?em govori. Da se motor ustavi v takem polo?aju, da je naslednji? la?ji zagon? Nimam pojma, kaj je mislil.

A je on na kak vztrajnik mislil?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Meni zdaj BC ka?e med 6.7 - 7l/100km. Realno je to maaalo ve? pomoje. Moram na roko zra?unati. Po servisu ko bo novo olje noter in filtri bo verjetno zadeva enaka ostala ali kaki deci manj. Je pa res da imam ve?inoma lahko nogo in avto bolj bo?am kot da ga gonim pa ni mestne vo?nje k sem v centru in avto po?iva. Ve?inoma je 50/50 ac in regionalka.

6ka spc, 2.0i, 108kw.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.