Opel je svoje čase imel image, danes ga žal nima več.
Za omenjeni Aveo nevem kateri letnik je, ampak sklepam da je začetni model kot si navedel.
Ali pa je kalos? Začetni aveo je bil zgolj blago FL kalos.
pred 4 minutami je Deeyan napisal:
s takole zadevo sma se pred leti ganjala po primorski avtocesti od Kopra proti Portorožu js pa s 323F 2.5 V6 in mi ni blo jasn kok lahk ena Insignia tolk leti... pa grem za foro gledat na net pa vidim tole zver
pa Speedster tut ni bil švoh
Jp, speedster je bil predhodnik gt¬ja. Na osnovi lotus elise če se ne motim.
pred 57 minutami je Alex napisal:
Meni sta od oplov bila oblikovalsko všečna edino opel manta in opel calibra.
Meni je bila druga generacija omege kul. Za tiste čase prava ladja.
Normalno. Nekje se mora poznati tista razlika v denarju napram oplu.
Zdaj se o chevroletu pogovarjamo v stilu "saj je skoraj kot opel...". Ker opel je pa sploh pojem vsega lepega in dobrega, sploh prva insignia in prejšnja astra sta bila kul....
pred 19 minutami je DonFelipe napisal:
Kakorkoli, imena modelov so si sposojali ter jih predelovali.
Je pa zanimivo da se na omenjenih korejskih Chevroletih že kaže rja.
Danes videl enega Aveota parkiranega pri DSO Bokalce in je videti kako mu seka izpod blatnikov.
No, aveo je zlahka star skoraj 15let... Logično da rjavi.
Mi je znanec ravno danes pravil da je poznal enega z omenjeno limuzino (4-vratni sedan) kateri z omenjenim 1,6 16V katera naj bi mu žrla 11l/100km.
Po drugi strani to ni normalno, saj gre za staro Oplovo tehnologijo, po možnosti motor iz Kadett-a oziroma časov ko nihče ni gledal na porabo goriva. Pa povrh letnik 2004 v top stanju še žre olje.
Najboljša bencinska motorja naj bi bila po njegovem mnenju 1,8 in 2,0
2004 letnik? Cruze? A ni prišel ven par let kasneje? Vem da sem jaz ravno takrat kupoval avto in je ravno prišel ven Cruze pa Kia cee'd. Leto 2008 če se ne motim..
Tukaj pa moram zelo pohvaliti prejšnjo državo, ki je ful delala na individualnih proporcijah in talentu za posamezne športe. Meni recimo je bilo že v osnovni šoli omogočeno, da sem med urami telovadbe (telesne vzgoje) lahko treniral individualno tek na 60 metrov in skok v daljino. Ta dva športa sta bila nekako vedno povezana, saj si potreboval čim večjo hitrost na zaletni stezi. To se je nadaljevalo tudi v srednji šoli. Mislim, da je bil takrat velik poudarek na telesni pripravljenosti vseh otrok. Tudi glede opreme nisi rabil skrbeti. Šprintarice in vso ostalo opremo sem dobil v šoli in pozneje tudi v AK Koper. Zato pa, se je takrat zelo veliko mladine ukvarjalo z različnimi športi. Ni bilo vse tako komercialno obarvano kot sedaj. Ko je sin hodil h košarki je bilo opaziti, da vse temelji na preveč profesionalnem odnosu in od samega začetka preveč resno. Mladina pa se je hotela le ljubiteljsko ukvarjati, se družiti, uživati. No, in sčasoma jih je bilo vedno manj tako, da jih je od tridesetih ostala le peščica "kao najboljših". Seveda dan-danes ni več ne duha ne sluha o nobenemu izmed teh "izbranih".
Ej točno to. Glej, moj oče je nekdanji atlet, difovc, učitelj telovadbe tako da malo poznam te stvari. Jaz nikoli nisem ničesar treniral, ampak se je vedno strmelo k temu, da sem užival v gibanju in naravi. Pa naj bo to smučanje, hoja v hribe, tek, badminton ali pa kolo, ki me je na koncu OŠ zasvojil in brez dvoma postal šport št. 1 pri meni.
Meni gre malo na živce, da se ima povsod nek občutek, da vsak ki je športnik mora nekaj trenirati... In potem se tam išče enega na 1000,ki mu mogoče uspe (da se ob vsem trudu in odrekanju potrebuje še srečo, dostikrat pravi priimek, mogoče celo dejstvo da odrašča v "slabši" generaciji, največkrat nihče ne pove na glas). In potem večini ne uspe in vržejo puško v koruzo. Poznam kar nekaj takih primerov ; trenirajo do začetka 20ih,se poškodujejo in potem lahko samo upajo da so ob športu pridobili še kakšno izobrazbo.
Nevem no... Gibanje, uživanje na svežem zraku, druženje, doseganje nekih lastnih mej v sportu se mi zdi čisto ok in za to ne rabiš trenerja.
Dan danes so nekatere petdesetletnice kot včasih tridesetletnice. Vse se pomika navzgor. Tako je tudi v športu. Ja, včasih so se nam zdeli tridesetletni učitelji tik pred penzijo. Sedaj pa se sam pri teh mojih rosnih 58 letih počutim kot tridesetletnik. 🤗
Ravno zadnjič, ko smo bili na Krvavcu sem se z kolegom (moj letnik) enakovredno kosala z dvajsetletnimi sinovi. Ko sta sinovs malo počivala vmes sva midva kot dva najstnika veselo vijugala po pistah. In tako do skoraj 16ure.
Vse je odvisno, kako se počutiš. In pa seveda, koliko daš kaj nase, pa prehrana, pa koliko si Fit. Vse se da, če se hoče. 😉
Točno to. Moj fotr je star 61 let (nekdanji atlet, difovc).. Še zdaj je bistveno bolj fit kot večina 30letnikov. Še par let nazaj me je gladko peljal scat na biciklu, da mi nič ni bilo jasno in se na vrhu klanca smejal: " kaj je... Boš frutabelo?".
Kaj pa, če ni govorila o avtu ampak je nekoga osvajala?
Sem tudi jaz pomislil na "starejša gospa pri 50ih" in na case, ko sem bil komaj polnoleten in mi je bilo vse kar je starejše od 50let isto...
Zdaj pa: "ne, ne... 30 je mlado to je isto kot 20ampak pametnejse, 35 itak... 50? Ok, če me 50letnik prehiti na bajku je pač imel dober dan oziroma se meni ni dalo... 60? Ah... To ni staro... 70? U, peezda... To sem kot 18letnik že skoraj pokopal v mislih...".
Tudi jaz poznam lastnika cruza, ki zna povedati, da je avto požrešen in slampasto sestavljen. Sam pa ne vidim razloga zakaj bi kupil kaj takega. Eksotika na nekul način. Cenejši pa tudi ni od kakšne kie, hyundaia ali Renaulta, ki so preprostejši za za vzdrževanje in tudi bolj prijetni za pogledat.
Prvi daewooji so bili vsaj res poceni in veliki za to ceno.... Predvsem se je pa vedelo kdo jih servisira.
Čist tko... A rezervno gumo imate vsi še originalno letno? Jaz imam navado dati zimsko namesto v smeti v rezervo. Se mi zdi bolje imeti 5let staro zimsko z 4mm profila kot pa 10+ let staro letno s polno profila, sploh če govorimo o defektu nekje v 3pm sredi zime.
Tudi jaz vedno počakam vsaj nekje do začetka aprila z menjavo. Prevečkrat se peljem po 1000mnv+, da bi tvegal. Ne rečem če bi bil vsakodnevno na ac in bi uničeval zimske pri 20 stopinjah plusa, ampak teh 500km viška jih pa ne bodo ubile. Prilagam fotko iz ceste med Kropo in Jamnikom v nedeljo. Nič stopinj Celzija na ndv 600m in senčna lega. Dovolj da avto zdrsne za pol metra in imaš sranje.
Danes srečam kolega iz Lj. Ima 6-ko mk2. Vidim, da ima cel blatnik podrgnjen v črni barvi. Vprašam ga, kaj se je zgodilo. In mi pove, da mu je zadnjih, ko je šel proti domu, pri Črnem kalu, pri 130 km/uro, dobesedno razneslo in gumo snelo iz feltne. Ustavljal se je z golo feltno. In še to je malo. manjkalo. da ni šel v ograjio.
Imel je pa dve leti stare zimske gume Nexen WinGuard Sport 2. A je že kdo imel te gume in podobne dogodivščine? 🤔
Seveda je odveč povedati, da so preostale tri letele takoj v kontejner.
Fak.... Tudi če bil tlak konkretno prenizek se to nebi smelo kar tako zgoditi. Mi smo nekaj časa imeli na vw t5 nekaj podobnega in razen zelo velike obrabe, ni bilo nič posebnega...
Kje recimo? Vse restavracije z normalno hrano so zaprte, v službo hrane ne morem nosit, ker nimam prostora, da bi to pojedel kot človek in ne nekaj na hitro v stoje. Se pravi odpade tudi dostava. Tudi zunaj na klopci, kot kak klošar mi ni glih apetitlich. Ker pa včasih delam tudi do 17-18 ure in sem že preveč lačen, da bi zdržal do doma in si pol še pol ure pripravljal kosilo/večerjo je pač Mac več ali manj edina rešitev vsaj 1x na teden. Ko bo vse odprto pa bo to 1x na mesec tako, da ja lockdown je kr precejšnji krivec ja - vsaj kar se zdrave prehrane tiče.
Jaz si nosim s sabo (termo posoda in na sihtu v hladilnik) makarone, piščanca, ribo ipd... Če me zagrabi na poti, pa raje zavijem v merkator (ali kaj podobnega) in si tam naredim sendvic v katerem vsaj vem kaj je,sadje...
Ja seveda, zdaj bo pa za debelost Mcdonalds kriv in ne 4 mesece lockdowna. Ko bodo restavracije in drugi lokali normalno odprti se bo tudi gneča tam zmanjšala in tudi kakšen kilogramček, dva ali več se bo stopil.
Saj se da tudi kje drugje jesti.... Seveda pa ni McDonalds kriv, ampak tisti ki je samo tako hrano.
Narod je lačen pa zvečer ni časa za kuharijo doma. Je treba nohte itd porihtat za drugi dan.... 😁
Razumem da mularija hodi v McDonald... Ampak da to isto mularijo za večerjo vozijo lastni starši v McDonald... In to dan za dnem... In še čakati v vrsti...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Pa nubira karavan z ogromnim prljaznikom... Se spomniš Espera in kasneje Leganze?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani