Skoči na vsebino
Mazda 3 (2014)
Napisano

Nekaj me zanima...sem malo gledal in videl, da je za zimske gume 16 colske priporo?eno spredaj 2,5 in zadaj 2,7 bar (letne 18 pa spredaj 2,4 zadaj 2,3), ?e ni avto max obte?en...koliko vi kaj napumpate zimske gume na va?ih mazdah...js jih bom spredaj 2,7 in zadaj 2,9, trenutno imam 2,7 spredaj in zadaj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup rabljene mazde 3
Napisano

Js sem tudi za benz...pa skos sem bil :) ...kaj pa kaj takega

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12079924&display=Mazda%20Mazda3%20Sport%201.6i%20Active

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=12478826&display=Mazda%20Mazda3%20Sport%201.4i%20TE

Zadnja je mogo?e malo podhranjena, druga?e pa avto zgleda kot nov...js svoje skyactivke bencin ne zamenjam za nobenega dizla  :jupiii: ...mi pije trenutno mal ?ez 6 l....delam pa tudi cca. 20-25.000 km na leto...pa sploh ?e bo? mela na dolgi rok avto glej tam nekje 100.000 km, ker pri teh dizlih ko jih imajo ?e 180.000 al pa ?ez bo? hitro pri?la na 250+...razmisli

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Ima kdo od lastnikov M3 probleme z zatikanjem menjalnika? Ob?asno se mi zatakne iz lera v prvo, ko ponovno pritisnem sklopko pa gre, in pa iz druge v tretjo in iz tretje v ?etrto. Parkrat ?e omenil na servisu, seveda se tam ni zatikalo. Vedno me odpravijo z besedami, da se to na drugih trojkah ne dogaja, skoraj da mi ne re?ejo da si izmi?ljam.

Meni se je mogo?e 1-2 krat to naredilo do zdaj...to ni ni? kaj takega...sem imel ve?je probleme z meganom 1.6. 16v ko se je skoraj tedensko to dogajalo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Tudi meni je ?e dvakrat gorela ta lu?ka...enkrat poleti, ko je bilo fejst vro?e in enkrat pred dobrim mesecem, ko je de?evalo...bom omenil na rednem servisu...druga?e pa ne se sekirat, to ni ni? takega, va?no da motor dela...sicer je pa itak 5 let garancije  :jupiii: ...samo vozit. Kako pa imate nastavljen ta senzor...na kateri stopnji...far, near ali close?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Ja sej pravim...pomoje ima? novej?i software nalo?en...,mene to niti ne moti, ko bom ?el na servis jim bom pa rekel, da mi naredijo update, tako ali tako bom kmalu moral...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

To nastavitev sem na?el in imam vklju?eno. Ampak med vo?njo mi ni? ne ka?e. Ali tebi ka?e ?e ob ?tartu ko nastavi? navigacijo ali samo ko je treba spremeniti smer? 

Ja to je en bug v softweru, mene je tudi ?ivciralo potem pa so mi na tem forumu pomagali :)...v glavnem gre? v tist meni in izklju?i? ter ponovno vklju?i? pa dela :) ...je pa super stvar ko potrebuje? navigacijo...aja more? pa za vsaki? ko potrebuje? to it v meni in izklopit ter ponovno vklopit

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

aja...pa original plati??a so te?ka, kot da so betonska faaak, peugeotove so bile definitivno la?je (isto 18)...druga?e pa avto je res zakon iz dneva v dan sem bolj zadovoljen...imam ?e 13200 km v dobrih 6 mesecih...sem ?e nabavil olje, se naro?im na servis ko bo blizu 18000, pomoje najkasneje januarja...pa tudi motor mi je zakon, sem se ga navadil, pije malo in ?iba tam do 160km/h kot prej?nji p508 1.6 turbo s 160 konji...tam nekje do 5000 min-1 se najbolje po?uti, ve? se mi zdi nima smisla ga ti??at, tu pa tam ja samo zato da se zavrti

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Bi rekel da so hladne. Kako uro mi pred hi?o stoji potem pa 1km do pumpe...napumpam 0.3 nad prouzvajal?evim pa resetiram ra?unalnik

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Zdej, ko sem ?e zamenjal letne gume z zimskimi in jih dal na nova lita plati??a, ki sem jih vzel za zimo, avto zgleda ful dobro...in ni mi ?al, da sem vzel titan barvo plati?? napram svetlim...je pa malo ve? gume kot na letnih :) . Bi bilo bolje, ?e bi temnej?im barvam originalno zraven dajali temnej?a, ala titan plati??a, svetlej?im pa srebrna

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Povejte mi koliko imate kaj gume napumpane? Js sem imel 0,3 bar nad proizvajal?evim priporo?ilom pa sem opazil, da mi je sprednji dve malenkost po robih pobralo...je mo?no, da je premajhen tlak? Imel sem 2,7 in 2,6 bar. Razmi?ljam, da bi jih dal na tlak, ki ga proizvajalec predvideva za poln avto pa brez dodatka...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Za prvo ti lahko odgovorim da ima preko senzorja abs...za drugo pa ne vem...pomoje par deci na uro ali druga?e povedano zanemarljivo...js pustim da ugasne ?e se ravno rde?a pri?ge na semaforju,druga?e pa ne

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz sem zamenjal danes, pa ko so mi zamenjali je pri?el ?e eden :) . Po?asi se bo pa res za?elo ja. Pa pogledal mi je tisto zarezo pa baje, da ?e ni tako globoko, da bi po?kodovalo ?ico da ni panike. Je pa dobro tu pa tam pogledat, ?e bi nastala bula.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Guma je presekana v dol?ini cca 4cm po bo?ni strani...v globino je nekaj mm...samo ko s prsti gor mo?no pritisnem se naredi tak?na luknja. Sem gledal za gumo pa kjer sem jo na?el je samo v xl izvedbi...ne vem bom videl kaj bom

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ja za 3 mazdo so...sej dejansko guma ?e nima bulice, samo si ne upam preve? hitro vozit se bojim da mi slu?ajno raznese pa grem raje jutri zamenjat...ne vem kje sem jo,...nekje sem moral na robnik pa je zdrsela dol..na felgi ni ni?...slu?ajno sem v nedeljo videl ko sem ga ?istil

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ma ja saj mi o?itno ne bo ostalo drugega...sem razmi?ljal, da ?e ?e kupim, bi kupil vse nove pa adijo...pa malo cenej?e bi vzel...ala goodyear, uniroyal,...itak bom jutri ?el dat kar zimske gor pa bom januarja razmi?ljal kaj storiti...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ker sem, ?e sam ne vem kje, zarezal v plati??e, me zanima koliko bi bile vredne 3x Michelin pilot sport 3 215/45/18, stare so 6 mesecev in prevo?enih 12500km...razmi?ljam da bi jih prodal pa vzel 4 nove gume...bi bilo 330 eur preve?? (cena 1 nove je cca 160-170 EUR)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Mislim, da so vsi bencinski (razen 2.5, pa mislim da tudi g165) delani v Mehiki, dizelski 2.2 pa na Japonskem...se pravi g100, g120 in d105 bi naj bili mehi?ki ostali Japonski...moj se za?ne s 3 zato je mehi?ki...nimam te?av s tem, avto je korektno sestavljen in ne dvomim v kvaliteto sploh pa ne, ker so porodne te?ave sigurno ve?inoma odpravljene. Jaz samo u?ivam v vo?nji  :notworth:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Ni ti ga potrebno kupovati, ti jih samo vpra?aj predno se prijavi? na servis, ?e ti bodo dali olje po ceni 7-7,5EUR/liter, ?e ne prinese? svojega. In ti ga bodo z veseljem prodali po tej ceni :)

?e ga na mimovrste dobim za 5,7 eur :) MAZDA DEXELIA ULTRA 5W30...pa raje dam svojega da mi slu?ajno ne uturijo kake ?upe...no lahko mi jo tako ali tako :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.