Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano
pred 15 minutami je Bini napisal:

Za AT odličen rezultat.....💪 Vse OK 🤔 Čez cca 3 tedne grem še jaz na 2.letni redni servis in hkrati na vpoklic ,ki ga imamo nekateri za cx 30......

A še komu ne odpre slik.....🤔

Zakaj pa imate odpoklic?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Emisijski kuponi
Napisano
pred 15 minutami je Slivka napisal:

Ja,  LZ 129 Hindenburg ga je imel 12.600 kg...

Pa slabo ozemljitev je imel, pa iz gorljivih materialov je bil narejen...

Da se ne bomo okrog tega pregovarjal, pa še ene stvari ne omeni, vodik ima 2krat višjo temperaturo kot bencin kjer se spontano vžge

WWW.NRDC.ORG

When handled responsibly, green hydrogen is less dangerous than other flammable fuels that we rely on...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Emisijski kuponi
Napisano
pred 4 urami je TBA napisal:

Obstajajo tud drugi tipi baterij.

Lithium polymer (tega uporablja alice), solid state, lifepo4, ... to da bi pa kej podobnga kokr 747 al pa a300 vidl na elektriko in v vsakodnevni uporabi bo pa vrjetno še kr neki časa trajal

Ampak, litij-ionska je še kr najbolj učinkovita od vseh. Valjda se bo to premaknil, ampak največji problem bo masa.

V baterijah je velik problem energy density, proti bencinu, za 1kg bencina, rabiš 13kg baterije (samo del kjer je dejansko energija shranjena, brez ohišja etc...). Zanimivo, vodika rabiš nekaj manj kot 0.5kg :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Emisijski kuponi
Napisano
Pred eno uro je TBA napisal:

reaktivci glih ne :). sam sej tud klasična civilna letala niso nadzvočna. Je pa narejen prototip letala, ki uporablja hibrid med turbojet in RAMJET poimenovan Chaimera za prototip letala quaterhorse. Hitrost mach5, z možnostjo aplikacije za komercialo. 

Ionski in plasma so prešvoh za uporabo na zemlji, smislna aplikacija je samo v vesolju 

Lahko bi pa uporabljali zračne ladije :). te bi kamot šibale na baterije, bi pa potovajnja trajala dalj časa.

Samo ni električen.

Je pa litij-ionska baterija ena bl nevarnih stvari ki jih lahko daš na avion. Dokler se bo zadeva spontano vžigala to sigurno ne bo šlo na komercialna letala. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

@SeekK, upam da se dobr vid zascita. Drgac mi izgleda zascita isto kot na Michelin PS3.

Je pa guma ful tiha, tudi na avtocesti se skoraj nic slis od zunaj.

IMG_20230425_200919.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 39 minutami je Liuch napisal:

@Slivka evo, dobil mail od predstavnika  GoodYear -SLO.  Sem kontaktiral tudi njih, da se prepričam kdo namešča nalepke. Pnevmatike so asymmetric 5. Napačno nalepko so dali v tovarni v Nemčiji.  Bemti nemško natančnost itd. 🤦‍♂️

Zamenjaj. Itak imas 14 dni casa da vrnes, pa ti morjo denar dat nazaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 urami je Shrek napisal:

Zanimivo. 

Kaj si bi človek potem mislil o slovencenljih? 

To pa veliki večini ne bo všeč odgovor. 

Po mojih izkušnjah, smo slovenci kr dost veliki lenuhi.

Za kvaliteto, pa mislm da se vidi pri novih gorenje aparatih, k kogarkoli vprašam, pravijo, samo gorenje ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano
pred 8 urami je Jest napisal:

Privzeto je nastavljeno na 0 in 3 dni prej ...

Nastavitve_opomnikov_o_e-vinjeti.jpg

Pol sm pa narobe bral k sm tole delov

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano

Jest sem na njihovi strani oznacu da me obvestijo o poteku vinjete, pa do zdj se nisem dobil obvestila (potece cez 2 tedna). Mislim da je bila opcija 30dni prej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Jest sem na servisu dal 30eur skupaj z menjavo. Za ta dnar se mi niti ne splaca cajta vzet do stacune it pa jih kupt, kaj sele iskat original sam da par evrov prsparam :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove mazde cx5 2023
Napisano
pred 3 minutami je Janez007 napisal:

Vprašaj mehanike na Mazdinih servisih, Majesa na Interclassu, Jureta v BTC, Boruta pri Selmarju ali Simona Pelka s.p..

Moja izbira bi bil edino Mazda bencinar. Alternativa dizel VW, AUDI, ...

Tako je. Meni je Majes predlagal se 4 leta nazaj predlagal bencinerja, tudi pri 40kkm na leto, dizel naj bi imel prevec potencialnih problemov na dolgi rok.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Pred eno uro je TiEn napisal:

In pol me vprašajo zakaj ga pijem,..grem tankat plačam 95€ se vsedem v avtomobil mi zavibrira telefon pogledam vidim sporočilo na 24ur...cene griv dol 😑

Pr dizlu se pozna. Pr benicanrju pa tale razlika ni vredna casa k bi ga jutr zabil na pumpi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
Pravkar je Bini napisal:

Dve leti še zunaj ni cx30 - X186.... Je pa x180, ki malo, malo več pije, ampak, če tako vozi kot praviš to tako ni veliko👍

od kar je zunaj jo ima, vem da je zj imel drugi servis, je pa un prvi X motor

ni veliko, jest ga zajebavam da pri njemu se vid kolk ima avto maximalno porabo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.