Lithium polymer (tega uporablja alice), solid state, lifepo4, ... to da bi pa kej podobnga kokr 747 al pa a300 vidl na elektriko in v vsakodnevni uporabi bo pa vrjetno še kr neki časa trajal
Ampak, litij-ionska je še kr najbolj učinkovita od vseh. Valjda se bo to premaknil, ampak največji problem bo masa.
V baterijah je velik problem energy density, proti bencinu, za 1kg bencina, rabiš 13kg baterije (samo del kjer je dejansko energija shranjena, brez ohišja etc...). Zanimivo, vodika rabiš nekaj manj kot 0.5kg
reaktivci glih ne . sam sej tud klasična civilna letala niso nadzvočna. Je pa narejen prototip letala, ki uporablja hibrid med turbojet in RAMJET poimenovan Chaimera za prototip letala quaterhorse. Hitrost mach5, z možnostjo aplikacije za komercialo.
Ionski in plasma so prešvoh za uporabo na zemlji, smislna aplikacija je samo v vesolju
Lahko bi pa uporabljali zračne ladije . te bi kamot šibale na baterije, bi pa potovajnja trajala dalj časa.
Samo ni električen.
Je pa litij-ionska baterija ena bl nevarnih stvari ki jih lahko daš na avion. Dokler se bo zadeva spontano vžigala to sigurno ne bo šlo na komercialna letala.
@Slivka evo, dobil mail od predstavnika GoodYear -SLO. Sem kontaktiral tudi njih, da se prepričam kdo namešča nalepke. Pnevmatike so asymmetric 5. Napačno nalepko so dali v tovarni v Nemčiji. Bemti nemško natančnost itd. 🤦♂️
Zamenjaj. Itak imas 14 dni casa da vrnes, pa ti morjo denar dat nazaj
Jest sem na njihovi strani oznacu da me obvestijo o poteku vinjete, pa do zdj se nisem dobil obvestila (potece cez 2 tedna). Mislim da je bila opcija 30dni prej
Jest sem na servisu dal 30eur skupaj z menjavo. Za ta dnar se mi niti ne splaca cajta vzet do stacune it pa jih kupt, kaj sele iskat original sam da par evrov prsparam
Vprašaj mehanike na Mazdinih servisih, Majesa na Interclassu, Jureta v BTC, Boruta pri Selmarju ali Simona Pelka s.p..
Moja izbira bi bil edino Mazda bencinar. Alternativa dizel VW, AUDI, ...
Tako je. Meni je Majes predlagal se 4 leta nazaj predlagal bencinerja, tudi pri 40kkm na leto, dizel naj bi imel prevec potencialnih problemov na dolgi rok.
In pol me vprašajo zakaj ga pijem,..grem tankat plačam 95€ se vsedem v avtomobil mi zavibrira telefon pogledam vidim sporočilo na 24ur...cene griv dol 😑
Pr dizlu se pozna. Pr benicanrju pa tale razlika ni vredna casa k bi ga jutr zabil na pumpi
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Zakaj pa imate odpoklic?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani