Skoči na vsebino
Pnevmatike za Mazdo 3
Napisano

Najvecja razlika se meni cuti med voznjo, ko grem iz zimske, 16", na letno, 18". Na letnih imam v ovinkih boljsi obcutek, ker se malo bolj cuti vse skupaj, na zimski deluje kot da malo "plava".

Jest imam avto zunaj parkiran, in mi do sihta in nazaj (dobrih 10km v eno smer) pozimi porabi kaksen deci vec kot poleti. Na daljse razdalje, pa porabi kaksen deci manj. Dvomim pa da ti bo ta razlika v porabi tolk pomembna, na prvo zogo je nekje 2dcl razlike max

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 chip tuning
Napisano (urejeno)
pred 18 urami je Bini napisal:

Ni to nek velik dnar, probaj kako bo, nazaj še vedno lahko greš..... 👍 

Kam pa to greš? 

Moto..nekaj
Sosed od sodelavca tm dela, pa bi mi on zrihtov

Od kle bi mi dal mapo gor

MYCHIPTUNINGFILES.COM

We offer custom-made chiptuning files for Mazda. Get the best performance out of your Mazda 3 2.0 SkyActiv G 120hp.

Krivulja naj bi bla ze od zacetka nekje 10% v levo zamaknjena

Popravljeno od Matick
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 chip tuning
Napisano

Jest bi ga dal zato, ker mi gre prov na zivce, ker nad 4000 obrati, cutis kot da ga zmanjka, pa kmalu mu bo garancija potekla, in bi ga pol dal na mal vec, da ko pospesujem, ga spustim v obrate, pa da se cuti kako lepo vlece.

@Bini, ~200eur

Drugace, pa razmisljam, da to naredim, al pa pocakam da bo potreba po vecjem avtu, pa si kupim pol M6 G194, pa imam mir

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
dne 9. 10. 2022 ob 11:47 je Bini napisal:

Joj, ko sem tole prebral sem se spomnil, da so te gume tudi na moji-hčerini 3ki....😊Primacy 3 so na mojem službenem.... :vskalo:

V glavnem do zimskih bodo zdržale teh nekaj šarf ovinkov.... 😉

IMG_20221009_114208.jpg

Pr meni po 4 letih in slabih 60kkm s tem gumami, v suhem se dobro primejo, v dezju so pa kr slabe ratale, v dezju pa kr rad ze ABS dela, ali pa na pospesevanju zacne sistem proti zdrsevanju delat
Drugace je pa ~6mm profila gor, tako da tukaj so vredu, samo ocitno imajo kratko zivljensko dobo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 chip tuning
Napisano
pred 24 minutami je dvorjan napisal:

Pa saj to ti tuner naredi, ali bi nemara ti raje sam spreminjal mape in "flashal".

Kar se tice motorja - to je to, komponente so enake za G120 in G165, tako da ni treba nic spreminjati/nadgrajevati. Itak se bo razlika najbolj obcutila nad 4000 rpm, ko bos dobil novo dimenzijo in vse tiste dodatne konje. 😃

Ne, imam tunerja ki bi to delov, samo se se odlocam a bi dal a ne bi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 minutami je Bini napisal:

Tudi cena je veliko boljša za trgovca🙈

Definitivno. Ceprov, po testih gledam, bi mogle bit Hankook Ventus S1 evo 3 dost boljse od miselink. Vsaj price/performance razmerje je veliko boljse :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 15 urami je FuManchu napisal:

Kakšno priporočilo za nove letne gume mogoče? Spomladi bo treba preobuti saaba.

Jest tud morm menjat letne spomladi. Bom pomoje vzel Hankook Ventus Prime 4 al pa Ventus S1 Evo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 15 minutami je Jest napisal:

Jaz sem moral it, ker sem bil ze na rezervi... in nekaj cez 17 uro je bil se "po stari" ceni ... torej slabih 5€ manj, kot ce bi tankal danes ... Ni bilo pa take guzve, da bi sel mimo in sel danes... Najprej sem hotel tankat pri Hoferju, ker sem ze ravno bil tam... ampak je ene 15 avtomobilov stalo v vrsti... in sem se zapeljal nekaj metrov naprej na Petrol ... 

Pasted_Image_08_03_2022__10_50.png.6c141266e291045083be89e637cd6e0c.png

Ob podobnem casu sem jest vceraj v Komendi tankov za 1.52

@jereb kukr vem, pri nas ni omejitve kolikokrat na dan lahko spremenijo ceno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

@Boss jest mam tudi GY UG9, pa so na mokrem vredu, 4a sezona bo letos. Jih pa na snegu rado mal zanese. Je pa ena stvar, to kar pise za tlak v gumah v prirocniku je mal velik, npr. za mojo 3ko, za 16" zimske gume pise da naj bi ble na 2.5bar, meni se zdi da pri meni bi blo bols tm nekje 2.3 al pa 2.2

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bencin/Dizel
Napisano

@Janez007

Men je na servisu isto rekel ko sem sprasvov kaj predlaga, bencin ali dizel. Sem mu tudi omenil da bom delov nekje 35-40kkm  na leto, pa je vseeno bencinarja predlagov. Isto kot tebi, so rekli da ni tezav z bencinarjem, dizel jih pa zna imeti od 150kkm naprej

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano
1 hour ago, Boss said:

Zgleda celo, sam je tolk mokro, da bom dobro preveril šele, ko se bo posušilo. Avtošola je spizdila. Sem mislil policijo klicat, ker imam reegistrsko, ampak, ker ni bilo videti poškodb ogledala sem se premislil.

Jest bi se jim mal v avtosolo javu. Takle instruktor nima kj na cest delat ce pol spizdi, ce je pa zraven imel se ucenca, pa tolk slabs

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Predčasno odplačilo lizinga
Napisano
2 hours ago, Bini said:

Kakšne obresti saj Mazda nima obrestni lizing?!🤔

Mel sem nekej malga, 300 evrov obresti za 5 let, jest ga nisem vzel z 0%. Mislim, razlika med k jo bom placov zj, pa ce bi placvov do konca je minimalna

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.