Jaz tudi vedno perem avto s hladno vodo. In gre vsa umazanija dol samo pravi avtošampon moraš uporabiti, kot praviš. Če imaš pa še avto vedno povoskan, pa se umazanija sploh ne prime toliko gor. Tejle scratch removerji so v redu, samo jih moraš uporabljati res občasno. Ker nam lahko že samo ime pove, so za odstranjevanje drobnih prask v laku in nečistoč, zračne rje ter raznih majhnih nepravilnosti v samem laku. Deluje tako, da vsakokrat pobere ta pasta z abrazivnimi delci par mikronov prozornega laka in tako izravna vse neravnine.
Je načeloma varna za sam lak a ni za pretiravati z njo.
Ni strahu,da bi preveč poliral saj poliram nekje na leto in pol do dve leti in še to je odvisno v kakšnem stanju je lak! Saj če avto redno pereš z kvalitetnim šamponom z dodanim voskom in ga zglacaš do suhega umazanija kar beži od Mazde....😂
Saj vecina jih kar celo leto vozi zimske. Tu na forumu verjetno res ne, ampak če malo pogledamo po parkingih...
Ja to je res in tudi nevarno....😭
pred 3 urami je Freak napisal:
Sicer je bilo to včeraj, ampak sem na svoji mazdi 6 naredil servis pri dobrih 200 000km, ter opravil vpoklic za sovoznikov airbag. To rundo, sem avto zapeljal na interclass, kjer sem dobil tudi nadomesten avto. Vse skupaj me je pa prišlo 205€ (osnovni servis + ugotavljanje težav z zavorami). Men se zdi kul cena za pooblaščeni servis 😎
Hahha, vsaka ti cast! Jaz ze komaj cakam... cimprej vse urejam
BTW, a zavarovanje lahko uredis preden avto registriras.. ali to hkrati moras? Sem ze pozabil.. ampak ko sem hotel skleniti Zavarovanje za Avto 'Online' (preko Generali), zahtevajo registrsko stevilko avtomobila, tega pa seveda se nimam.
Še jaz sem vesel za oba,da sta dobila kar sta hotela....
Lahko zavaruješ avto prej pa ti reg.številko dodatno vpišejo,ni problem na Triglavu.👍
Morda malce smesno vprasanje, ampak me je zmedlo. V navodilih za Mazdo CX-30 pise da je potrebno tociti gorivo tipa E10 (koliko razumem stevilka pove % etanola v gorivu). Pri nas sem opazil da imamo pretezno na crpalkah se vedno E5 gorivo. A bi to lahko bil problem? Trenutno ne morem ugotoviti, ali je vec etanola bolje ali slabse. Nekako se mi zdi, da je v resnici za motorje slabse, ker s tem zelijo biti 'eco-friendly', ampak po drugi strani so morda ti novejsi motorji prav narejeni da pricakujejo visjo vsebnost etanola. Sem cist zbluzil ... 😖
Brez skrbi,tisto je maximum,da avtu ne škodi,če je manj je še boljše!😉 Lahko pa vprašaš na servis,če ne verjameš...😊
Pri. meni je bilo podobno, ko sem kupil 8, 5" široka platišča in sem montiral original gume 225. Sicer gre gor a jo ful raztegne. Feltnin rob je tako izpostavljen, da jo sigurno kaj kmalu podrsaš po robu.
Na 8" gredo gume 225 ali 235. Računaj, da imamo mi na 6-kah original širino felten 7,5" pa so gume 225.
Mislim enako, že moje 215 so na 7j malo raztegnjene a še ravno na meji! Jaz jih nebi dal gor na 8j. Edino, da daš gumo 245/40 18 8j. So pa lepe👍
To je pa res ... sirina je vazna, kar je pa pri CX30 pri obeh 215. Ne vem meni ne zgleda faleno no, bom pa tudi sam razmislil kaj bom.
Vem pa, da na mazdi 6 je sama voznja bila mnogo bolsa na 18, medtem ko je bila na 16 bolj udobna. Kar je nekako logicno, samo ce bi izbiral po tem bi mel 18 ker se je avto res peljal kot po tracncah
CX 30 bo še bolj zibajoča in premehka kot 6tka, ker imajo večji presek. Nekak še izgledajo, ko so črne v živo je to drugače. Dobro premislite!
Fantje ne se hecat,dajte na tako lepe avte 18",da vam ne bo čez leto dni žal! Če je problem denar,kupite najprej zimske gume jeseni,naslednje leto pa 18tke in bo avto kot iz škatlice.
Bi rekel,da še v sanjah ne.....😊 Je pa zanimivo vprašanje....
pred 2 urama je DavidMazda napisal:
Hvala da si delil @Civic. Jaz imam (zaenkrat) vredu izkusnjo, ki pa morda te dni malce pesa bolj proti slabi. Namrec cakam tudi sam na klic, da potrdijo zadnjo ceno mojega BMW. Naj bi se z direktorjem moral to dogovoriti in sedaj cakam. Bojda je direktor na dopustu ze od prejsnega tedna. Mi je pa zagotovil, da me oni poklicejo in da ne rabim jaz klicat. Malce grenak priokus je tudi dejstvo da avto naj ne bi prisel 14.04. kot je bilo zapisano ob potrditvi are (tudi sam sem videl na zaslonu od koder narocajo avte, da pise 14.04. kot predviden rok dostave)... ampak to je cisto zares mozno da je zaradi covid razmer ta delay.
Jaz sem drugace svoj BMW peljal v MB k Selmarju, ceprav zivim v LJ. Izkljucno samo zato ker so v A-Cosmos (BMW) zmeraj imeli vzvisen odnos do mene kadar sem avto pripeljal na servis. Tudi v MB je bilo na zacetku tako, dokler nisem napisal sporocilo direktorju. Potem se je magicno izboljsalo in so me cakali tudi taksiji ze ob prihodu na servis, da sem lahko sel v Europark med servisom. Odnos zame veliko pomeni in mislim da to dejstvo tudi dokazuje, da sem se iz LJ v MB vozil na servis.
Mi2 tudi. Korektni, prijazni, ustrežljivi in potrpežljivi (so čakali skoraj dva meseca, da sva cx3 prodala). Tudi na 1. servisu in enen posodabljanju sem bil pri njih ... do sedaj zadovoljen z vsemi storitvami pri njih.
Moram pa pristaviti, da sem cx3 vozil v BTC na servis in je bilo vedno vse ok ... tudi vse kar je bilo v garanciji so porihtali brez problemov.
Glede na to da mi je (ponovem) A-Cosmos enako oddaljen kot Interclass, taksne info pridejo prav. Bo moja prva Mazda, tako da nimam izkusenj z nobenim servisom. Najprej sem nameraval pri A-Cosmos, ampak nedavno so zaprli poslovno enoto tukaj na Siski in imajo sedaj le v BTC. Trenutno tudi tam kupujem avto. Zaenkrat sem zadovoljen s prodajalcem, kar se tice prijaznosti. Morda si upam, da lahko se kaj iztrzim zraven pri nakupu avtomobila, ker trenutno sem dobil 1% popusta in je to vse. Kaksne zimske gume bi prisle prav pa vinjeta. Se bom poskusal dogovoriti.. odvisno koliko mi bodo ocenili start avto.
Slabo je to, da se boš šele sedaj dogovarjal za ceno starega avta! To bi moral narediti že ob nakupu novega in se tudi izpogajat za dodatke kot so gume itd. Je pa res, da je odvisno kakšen si karakter in seveda pogajalec.
Nikakor ne pristati na ceno po E. Taxu ampak po A.netu nekaj srednjega in upam, na najboljše...
Interclass dolgimost. Meni se gre bolj to da tudi prodat ne morem stara mazda ker se ne da urediti prepisa. Tole res upam da drugi teden zopet omogocijo.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ni strahu,da bi preveč poliral saj poliram nekje na leto in pol do dve leti in še to je odvisno v kakšnem stanju je lak! Saj če avto redno pereš z kvalitetnim šamponom z dodanim voskom in ga zglacaš do suhega umazanija kar beži od Mazde....
😂
Ps; sedaj pa bežim,se kavica kuha....😆😂🤣
Povezava za deljenje
Deli na druge strani