Pred kaksno urco je CX-5 preobuta v zimske skornje ... tako, da zaradi mene lahko zahladi ali zapade sneg ...
Je pa postopek podoben kot pri dohtarju ... Treba se je prej narocit, da dobis termin... Edina razlika je ta, da pri vuklanizerju ni treba cel dan klicarit, ker so se takoj javili in sem dobil termin ...
Looking for the Porsche 356 of your dreams? There are currently 114 Porsche 356 cars as well as thousands of other iconic classic and collectors cars for sale on Classic Driver.
lol @Alex kak ti zdej pričakuješ, da se bo ob vnovičnem lockdownu bencin podražal, v mojih mislih je bil normalni mesec brez trenutne situacije, kjer bo industrija, turizem in vse ostalo laufalo na polno. Valda, da zdaj cene ne morjo it gor ne tak ne tak. Tudi če bi ble regulirane, bi vrjetno bile nižje kot so ble. Realno stanje bomo žal opazovali šele drugo leto, če sploh ...
Jap... ali pa čez pet let. Enkrat se bo sigurno podražil. 😏
Evo, Petrol ima dizel že pod 1€.In OMV-ju ne bo preostalo drugega, kot jim slediti. Danes sem bil na OMV črpalki ob hitri cesti. Pa nisem šel po gorivo. V desetih minutah tam ni bilo niti ene stranke. Prodajalec se mi je potožil, da odkar so cene objavljene na spletu nimajo več prometa. Seveda, če imajo dizel po 1.019€.E,temu se reče po domače-konkurenca.Kje je pepel? 🤗
Morda kdo kaj ve o tem avtu in se je poglobil v zgodovino. Avto je italijanski in ni bil servisiran na Mazdi. Prodajalec ima nekaj servisne zgodovine a je zelo skopa in vprašljiva. Prodaja se že skoraj celo leto. Vsaka info dobrodošla. Hvala.
Hm...to je kar navada Italijanov, da, servisirajo svoje avte pri kakih kolegih ali popoldancih. Je pa seveda vprašanje, ali podatki držijo. Jaz Italijanom ne zaupam preveč. Raje bi vzel kakega iz Nemčije, kjer imaš zgodovino vozila.
Verjetno ne veš, da si je vseeno držav za eno leto zagarantirala možnost, da v kolikor bi cene zdivjale, da lahko takoj uvedejo regulacijo nazaj. Sej naftni distributerji niso neumni, da bi si zdajle pljunili v lastno skledo. Bodo še malo počakali, da se ta rok izteče pol pa juriš.
Sm kmet an s hribu doma, pa ne zastopm, o kateri konkurenci vi to govorite?
Sem šel gledat v Slovar Slovenskega knjižnega jezika in tam pod geslom "konkurenca" piše takole: "prizadevanje, da je z večjo kvaliteto blaga ali nižjo ceno izdelkov, z boljšimi storitvami kdo boljši kot nasprotnik." To jaz razumem tako, da bi se dva pomerila, kdo bo z boljšo ponudbo ali nižjo ceno privabil več kupcev.
Zdaj pa poglejmo, koliko se jih lahko "spopade" za kupce naftnih derivatov.
Začnimo v Novi Gorici. Najprej je ena črpalka nasproti bivše Qlandije. Petrol. Gremo v center Nove Gorice. Tam sta dva Petrola na vsaki strani ceste. Gremo dalje: Solkan. Tam je spet Petrol. Nadaljujmo po dolini Soče. Naslednja črpalka je v Desklah. Spet Petrol. Sledi Kanal in tam je, ne boste verjeli, spet Petrol. Pa v Tolminu je tudi Petrol. Sledi Kobarid in tudi tam je Petrol. Gremo dalje: Bovec. Tudi tam je Petrol. Pa smo že pod Vršičem. Ko ga preplezamo, nas v Kranjski Gori pozdravi Petrol. In nato do Jesenic ni nič. Tam pa na avtocesti na vsaki strani po en Petrol, nasproti bolnice pa še en Petrol. In nasproti občine še en Petrol. Gremo naprej proti Lescam in tam je "Texas". Spet Petrol. Na Bledu sta nato kar dva Petrola. Gremo naprej po dolini Save Bohinjke. Do Bohinjske Bistrice ni nič, tam pa, ne boste verjeli, spet Petrol! Gremo čez Soriško Planino in pridemo v Podbrdo. A kdo ugane, čigava črpalka je pa tam? In po dolini Baške Grape pridemo v Most na Soči. In tudi tam je Petrol. Gremo po dolini gor in pridemo v Cerkno. Petrol. Pa čez Kladje in v Gorenjo Vas. Spet Petrol. (od tu naprej je pa predaleč za mene, da bi na pamet vedel, katere črpalke so tam okoli, zato bom tu nehal, da ne bom učil krive vere) Torej imamo na razdalji 280 km na izbiro samo Petrol. Ne razumem, o kateri konkurenci vi to govorite? Kje je tu konkurenca? Mi zna kdo tako, po kmečko, obrazložiti to "konkurenco", o kateri ves čas berem?
Vprašaj to tiste, ki so onemogočali, da bi monopolist Petrol imel konkurenco. Je sicer nekaj ponudnikov a razen OMV je vse skupaj bolj bogo.
Imam aerotwin pa nisem zadovoljen, so mi bili originalni od mazde boljši. Problem je v tem, da puščajo mokro sled, sicer ne veliko, pa še vedno motečo.
Evo, točno tako kot pri meni. Pa, sem probal z vsemi alkoholi, pa razmaščevalci pa z vsemi vrstami steleksa z amoniakom in brez. Enostavno za seboj puščajo kot nek tanek fin film. Sicer se skoraj takoj razgubi a v temi z lučmi ni prijetno voziti. Pri original Mazdinih gumicah tega ni bilo nikoli.
Takoj ko bo mogoče jih bom zamenjal z originalnimi Mazdinimi.
Ne sekirajo se še veliko ,saj vsak ve na pamet kje in po čem dobi pa še to ni neke razlike v ceni,da bi se splačalo vozit sem in tja. Mimogrede dizelaši, MOL je spet pocenil bencin ! Je pa že kar nekaj razlike.
Sedaj, ko bodo znižali ceno dizla, ko bo vse zaprto in bo manj prometa, se bo izenačil z benzinom. Pri nas ni več Italijanov in bodo morali nekaj narediti, da privabijo kupce-nas.
To bi moralo biti obvezno na vseh pumpah. V Sl. Gradcu je že ena takšna in to Petrol-siromaki!
Mislim, da bodo morali te table obesiti na vidno mesto, če bodo hoteli imeti stranke. Ni dovolj, da znižajo samo ceno goriva za par centov ampak morajo to tudi reklamirati na veliko. Sedaj se bo začela prava konkurenca. V to jih bomo prisili mi kupci. 🧐
A kdo ve, kje se lahko dobi oz. naroči original Mazda brisalce, razen na uradnem servisu? Ima kdo kakšen link? 😎
Ko sem jaz kupoval za staro 6-ko na uradnem servisu so bili par evrov dražji kot od boscha. Zdržali so mi pa štiri leta. To pri boschu lahko samo sanjaš.
Jaz naslednjič kupim samo še original Mazdine brisalce. MIislim, da so še vedno najboljši. Tejle Boschevi, ki jih imam trenutno, me nikakor ne prepričajo.
Če ima mazda občutljive motorje jaz nebi riskiral raje...
Niso toliko občutljivi. Bolj me zanima, če je res kakšna razlika med gorivi. Nato bom tankal še na OMV. Pa primerjal vse tri med sabo. Ne toliko samo porabo kot vse ostalo.
Zelo lepo. Jaz sem bil malo po hosti ampak za polhi, od gob so bile samo 3 dežnikarice
Polhi? 😳Mi smo bili poleti v hišicah na drevesu na Bledu. In celo noč nisem zatisnil očesa, ker so te zverine skakalne po strehi in se lovile. Mah, ga ni čez mestno življenje, kjer je ponoči prijeten mestni hrup, skuterji in podobno. Niso zame take dogodivščine.
Tako, se strinjam. Ampak zjutraj pade pod 10 stopinj in če poleg še dodatno pada dež je letna guma takrat na limitu.
Res je. Imam namreč zimske gume z indikatorjem temperature. Ko je točno 7°C celzija ali manj, me v kleti opozorijo, da je cajt za zamenjavo. Z zimskimi razmerami ni šale.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
... pa da ne testirajo avta prej na korono.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani