Jaz se bil tudi z OZ izredno zadovoljen. Tudi te Momo, ki jih imam sedaj so super. Ko ne rabiš veliko uteži, je dober znak, da so dobro ulite, postružene in zbalansirane. Dobre feltne so trdne, lahke in narejene iz dobre zlitine. Ker sem imel priliko videti od blizu (in tudi sem sodeloval z njimi) moderne livarne(aluminij, magnezij) vem, kako pomembni so alu ingoti za kvalitetne izdelke. Potem so tu še kvalitetne preše, kontrola prožnosti, obdelovanje na cnc strojih,
rentgenska kontrola itd.
Pomembna je tudi linija za prašno barvanje, lakirnice. Recimo v moji bivši firmi smo ulivali med drugim tudi alu platišča za bmw motorje.
Tolerance opletanja nične, poroznost 0. Drugo pa je, ko se jih izdeluje kje na Kitajskem z bolj ohlapnimi tolerancami in z kakšnim recikliranimi surovinami in slabim lakiranje. Dokaz takšne slabe proizvodnje so temno grafite feltne "naših" mazd. Ne samo, da se barva lupi, so tudi drugače zelo opletajoča, znajo biti tudi jajčasta. Prva serija mazd (mk1) 17" col, pa je imela original italijanske feltne Eta beta, ki je sicer zelo dobra firma.
Vau,pravi maher si zato imam eno vprašanje glede te Eta beta firme,ki so kao Italjanske Jaz imam na feltnah njihov znak na notranji strani pa je made in China. Kaj misliš?
Ja, sem sel na Roglo malo sprobat kako se obnasa po snegu in je bilo cisto ok kljub temu da ni bila 4x4.
Ce si probaval dokaj novo cx-30 je tezko primerjat z avtom ki je ze utecen, je pa vsekakor 3-ka z enakim motorjem nekoliko bolj poskocna. Teza je pa priblizno enaka, najtezja cx-30 je cca 1550kg (0d 1380-1530kg), 3-ka pa recimo moja X 1424kg)
Poraba je pa tudi CX-30 bila nizka z motorjem G, pri 3-ki pa je lahko se kak dcl manj. 😉
Žal me nisi razumel,mislil sem v primerjavi z mojo 3jko 18 letnik,tu je razlika....
Ta na testu je bila modra, skyactiv G (122km), prednji pogon. Me je prav tako navdusila 👍🏻
..ampak ker doma ze imamo enega suv, sem se odlocil za Mazda 3, v kateri se najvec sam prevazam.
To si se peljal na Roglo? In kako gre po snegu,se dobro drži ceste?
Sem testiral lani cx30 G122 in sem imel občutek,da ni tako poskočna kot moja 3ka. Saj podatki na papirju tudi tako pravijo. Posledica tega je verjetno večja teža avta. Drugače je pa za neko normalno vožnjo čisto ok avtek. Meni je takrat na testu pila 5.4 kar je odlično.👍
Kupujem ga pri A-Cosmos v Ljubljani, pri BTC. Dal sem trenutno aro da se sprozi proces prevoza v Slovenijo. Zaenkrat dobra izkusnja s prodajnimi svetovalci. Upam edino da se se zmenim za kaksen set zimskih gum
Ja, samo zanimivo da se na trgu ni izkazal tako dobro kot njegov model nižje oziroma Lacetti.
Kot sem tudi slišal naj bi Chevrolet, tako USA kot korejski, umaknili iz Balkanskega trga ne zaradi zanimanja kot pravijo temveč zaradi okoljskih prilagoditev.
Spomnimo se afere kako so nekateri težko dobili vplačani denar za Daewoo nazaj, ker je prihajalo do dolgih zamud pri dobavi.
Odšel je zaradi protesta Opla pri krovni družbi GM, ker mu je bil konkurenca in imel njihovo tehniko z drugo obliko pa za 20% manj DENARJA. 😬
Je pa zanimivo da so omenjeni modeli zelo priljubljeni med tuning predelovalci, saj so zelo poceni, hkrati pa je bil omenjeni model tudi na nekaj relijih in v WTCC kjer pa ni dosegal slabih rezultatov.
Cruze je bil 2010 prvak, če se prav spomnem, zato je bila tudi verzija modela kot sem ga imel 2011 champion cruze.
res je, oz. ga sploh nisem :), ker se mi je zdelo brez veze (pa še prejšnji Accord ni imel te opcije, da 3x utripne in si moral dejansko dati ročko dol/nazaj gor)....potem sem se nekako sprijaznil s tem in sedaj mi je prišlo v navado....enako sem se nekako navadil, da če sem kje na kakem parkingu pred trgovino oz. kakim shoping centrom in grem "rikverc" da vklopim vse 4 žmigavce, kaj pa vem imam nekako boljši občutek, sem sedaj ko imam karavana to začel delati in se nekako navadil....ker ljudje sploh pred velikimi shoping centri gledajo vse na okrog
Z dajanjem žmigavca kjer je potrebno se odraža kultura vsakega voznika pa še za varnost je poskrbljeno. Jaz pravim,uporaba vseh ogledal in žmigavcev je že pol varnosti......
Jaz pa vsega tega nimam in mislim,da se na vso to tehniko ne bi preveč zanašal,ker to kar imam zdaj v avtu mi je ravno prav. Meni je zaenkrat dovolj,da me opozori ne pa funkcije ki brez mojega nadzora zavirajo,zavijajo,pospešujejo itd. Mogoče prav pride,če si malo neroden in šlampast, to pa še mogoče pride čez nekaj let...
Sem se odločil, da dam poštimat feltno, ki sem jo podrgnil jeseni kar svojemu ličarju, ki pravi, da jo lahko zrihta. Cena je okvirna 50-60. Pa da vidimo kako bo...
Tako sem slišal,je pa nepreverjena info. Niti nisem še nikoli uporabljal polnila. Baje je neka fora, da mora biti ventilcek na tleh? Oziroma na številki 6, če si predstavljava urne kazalce.
Sta dva načina tega početja. En je ta kot ga opisuješ ti. Pri tem pripraviš komplet kot je opisano in direkt s polnilom in zrakom vbrizgaš v kolo dokler ni v njej dovolj tlaka, max 5 min. Drugega pa uporablja Mazda in sledi, najprej odviješ ventilček, naliješ dozo nakar narediš en obrat s kolesom in napolniš z zrakom kot prvič. 👍
Preveril; vulkanizer pravi, da ni zanič ampak je veliko dela z čiščenjem kar pa tudi stane. Za proizvajalca je to najceneje, za nas pa jeba bi rekli M2 😂
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano (urejeno)
Majko mila kok je lepa, joj pa barva je superca za ta avto, ker ta plastika okol koles ne bode tok v oči...
Aja, pa srečno vožnjo. 👍
Popravljeno od BiniPovezava za deljenje
Deli na druge strani