Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Če bo šlo tako naprej si lahko na letnih do pomladi in potem naprej saj kaže zelo slabo,da bi šel kam na smučarijo ali proti notranjosti Slo.kjer rabiš z.gume.:whatever:

Res je... Edino, če ne bo slučajno huda zima in bo tudi na obali sneg. 🤔

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 5 minutami je NevLado napisal:

Jaz pa spucal cel avto od znotraj in zamenjal letne predpražnike v zimske. Niti enga prahca nikjer.

Z gumami bom pa še počakal kak teden, ko ne bo drugega za delat ob vikendih. Npr naslednjega, ko ni motogp :D 

Pri nas bo jutri 22°C.Mislim,da je to malce pretoplo za zimske  gume. 😋

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Skyactiv-D se poslavlja
Napisano

Noter v teh novih toyotah nisem sedel in če je res tako obupna trda plastika noter, je podobno kot pri folcvagnih. Tak avto takoj odpade. Če dodamo še šarjenje po zaslonu za vsako komando je pa to pika na i. Taki avti takoj odpadejo pri meni. Upam, da so pri Mazdi toliko pametni, da pustijo vsaj klimo na gumbih. Ja, tudi meni je ta kontrole med sedeži top zadeva. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 16 minutami je Jakac@ napisal:

Alex, z vsem rišpektom,...tudi sam sem bil tega mnenja. Zato sem to zapisal kot zanimivost.  Lahko vprašaš svojega vulkanizerja ali pa pobrskaš po internetu. Asimetrične: outside/inside, simetrične: smer vrtenja, usmerjene: smer vrtenja, ki je skoraj logična.

Možno... toliko pa res ne obvladam gum. Upajmo, da naši vulkanizerji vedo, kako je prav in montirajo tako gume tudi na naše avte. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Skyactiv-D se poslavlja
Napisano
pred 38 minutami je NevLado napisal:

Normalno, ampak so pokazali, da bodo sedaj design prilagodili v pravo smer in so šli iz tistih tradicionalnih zadržanih okvirjev. Je Corolla in sedaj nov Yaris lep primer.

Res so se popravili v dizajnu za 100%. Predvsem so se približali evropski obliki. Ja, zame so oblikovno všečni avti. Recimo Corolla caravan je zelo lep avto. Seveda ni lep kot mazdin karavan a se trudijo. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 28 minutami je Jakac@ napisal:

No, ena anekdota. 

Za CX-5 sem kupil nove feltne za zimske gume, gume mi je pustil prejšnji lastnik (feltn pa ne) 🙂. Vse to zmontirano pri vulkanizerju, nakar čez dva dni gledam vzorec profila in mi ni bilo jasno več nič, saj je bil na eni strani obrnjen v eno, na drugi pa v drugo smer vrtenja. Nazaj k vulkanizerju, ki mi lepo razloži, da je pri asimetričnih gumah pomembna le stran (zunanja, notranja). 

Potem je rekel, da nisem prvi, ki  ga je to zmedlo. Pač, "vi malo starejši",....me je kar nasmejalo.

Zanimivo, ker asimetrične gume niso neka nova stvar... 

Vsaka guma ima narisano puščico za smer vrtenja. Samo tako je pravilna montaža. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 4 minutami je Jest napisal:

Noja... to ni cisto res... ne verjet cifram, ki so objavljeni v raznih tabelah... Ponekod so objavljene najvisje cene, ki veljajo na AC... za Slovenijo pa je na vecini tujih seznamov se vedno navedena fiksna cena 1€ ... Ko si ravno napisal “levaki” Ta izraz najveckrat zasledim pri Jansisticnih trobilih... 

In tvoje pisanje se bere podobno kot ce bi bral kaksnega od “fake” profilov na FB ali v komentarjih pri drugih medijih... ;)

Kaj kombi to politicno debato tukaj malo zmanjsali... ker s svojim pisanjem prav nic ne odstopas od raznih FB dohtarjev, ki jih tako rad obsojas... ;)

To razloži tudi ostalim, ki pišejo kontra ( enako, le za drugo stran).Tudi oni pišejo kot leva trobila in razni FB strokovnjaki.🤗 Ponavadi se le odzovem na njihovo pisarijo. 😉

Kar se tiče cen goriv v tujini, če si že kaj potoval okoli, boš kmalu ugotovil, da so cene lahko še bistveno nižje izven avtocestnih križev. Pri nas je bila pa cena povsod enaka(razen zadnjih par let). Tako, da je bila prej razlika še večja v njihovo korist. Poglej si malo članke za leta nazaj in boš to tudi sam ugotovil. In ne, nisem nikakršen fan Janše, lahko bi bil bil tudi jaka racman  sedaj na oblasti, sem samo anti-rdečkar. Zato pa pozdravljam vsako dobro  potezo te vlade, ki razjezi drugo stran. 

Lahko se dogovorimo, da ne mešamo več politike a tega se bomo držali vsi. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 1 uro je Jest napisal:

Ti res mislis, da je vlada za to zasluzna? Cene naftnih derivatov sso po celem svetu sle dol... 

Tudi prej so šle, pa so levaki samo zviševali cene.Bili smo vedno med najdražjimi  v Evropi. Sedaj imamo gorivo med najcenejšimi. 😊

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
Pravkar je Slivka napisal:

Ma, glej, če po pravici povem, se ne bi čisto nič branil, če bi ostala po en evro na leter še naslednji dve leti, lahko tudi več. Res se ne bi branil tega.

Jaz tudi.. a ceno diktirajo drugi. Po mojem se bodo cene na svetovnem trgu zopet spustile, ker bodo države delno zaprte. Posledično veliko manjša poraba. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 13 minutami je Slivka napisal:

Ja, 1/4 pepela mirno lahko porabiš za kaj drugega.

Danes sem se "na šverc", torej brez prijave lokalnim oblastem, potepal po Goriških Brdih. In na OMV v Vipolžah natočil nafto. Zdaj je že po 1,029€ za liter...

Pri nas je bila na OMV ob avtocestah 1,019 že skozi. Tako, da bi to neko omembe vredno podražanje Goriva so res pod to vlado daleč najcenejša a ne morejo bit še naslednji dve leti tako. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 10 minutami je Slivka napisal:

Počasi bo tako kot nekoč: vsakič, ko pridem na črpalko, vsakič je za dlako dražji. Danes v Rožni dolini OMV nafta po 1,019€...

Mi je pa zanimivo, kako so balinali o konkurenci in nižji ceni zaradi konkurence in tako naprej... Pri nas po tri črpalke na razdalji 100 metrov, pa nafta po 1,019€. Prijatelj pa živi v Prekmurju v kraju Juršinci, imajo eno samo samcato vaško črpalko daleč naokoli, pa nafto po 1,015€...

Pa ljudje... kaj mislite, da bo nafta po 1€  še naslednjih deset let? Normalno je, da gre par centov gor. Prej je šla vsakih 14 dni gor pa se nobeden sekiral. 😛

yše vedno smo med cenejšimi. 

https://www.amzs.si/na-poti/cene-goriv-po-evropi

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 3 minutami je Shrek napisal:

Niso 17?

Ja, take imam na stari M6. Res izgledajo majhne, ko se navadiš na 19".🤔 Pa še ET je 50 in izgledajo smešno, ko so tako noter pomaknjene. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano

Sva že dva... suv zame ni pravi avto. Je nekaj plehnatega, malo dvignjenega od tal obdanega z veliko reciklirane plastike. Snega in blata pa boljše da ne vidi. 😋

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 26 minutami je mazdaman napisal:

Na moji več ne

Poslano z mojega SM-G986B z uporabo Tapatalk

Ja nič. Reskiraš 45€ in vpišeš v homog. kartonček novo dimenzijo. 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je mazdaman napisal:

Kje in kaj si pa kupil, ker tudi jaz sedaj ne vem kaj naj  kupim 17 18 ali 19 col za zimo.

Homologirane so tako samo 19, vse ostalo moram dati vpisati.

A niso tudi 17"?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano
Pred eno uro je Aless napisal:

In kaj manjka trenutnemu MotoGPju?? 

Vsaka dirka do zdaj je bila zanimiva, nobeno ne moreš napovedat zmagovalca, več dirkačev se bori za prva mesta, tudi za prvenstvo... Nvm no meni je čist vredi za gledat. 

Edino če gledaš MotoGP samo zaradi Marqueza. 

Ne. tudi meni je zanimivo. Zanimivo je pa prav zato, ker ni MM in se sedaj lahko tudi ostali borijo za prva mesta. Drugače bi bilo dolgočasno. On bi se odpeljal pol kroga naprej ostali bi pa drsali za njim in se borili za drugo in tretje mesto. Tako je tudi na tem testu. Ta boljših in lepših ni in potem se ostali grebejo za prvo mesto. Nekako v stilu najbolji na selu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Če bo šlo to vreme s takim tempom naprej, bomo morali montirati zimske gume še ta mesec. Letne že malo podrsavajo ob teh temperaturah. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

SUV
Napisano
pred 8 urami je Mraušk Mčk napisal:

Še tole za v temo SUV:

f2ce3b6b04c0de2764b0-prima-test-suv-b.jp
SIOL.NET

Temeljito in v skoraj 60 kategorijah smo primerjali deset kompaktnih križancev in športnih terencev. Na vrhu so bili škoda kamiq, peugeot 2008 in volkswagen t-cross. Po vozniški dinamiki in asistenčnih...

Jaki test... brez najboljših znamk. To me spominja na trenutni moto GP. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.