Skoči na vsebino
Mazda 3 (2014)
Napisano

Pozdrav vsem!

Ali mi zna kdo, ki ima vgrajen original Mazda avto alarm, po doma?e povedati, kako se izklopijo notranji senzorji ? Meni namre? po navodilih nikakor ne uspe dojeti sistema ..

Hvala.

Sicer imam sestico... ampak predvidevam, da je podobno ... Pri meni v navodilih pise, da je potrebno v 20 sekundah po zaklepanju pritisniti tipko za izklop alarma na daljincu...

IMG_6957-20151009-080755.png

Ob pritisku smerniki trikrat utripnejo ... 

post-10-0-14423700-1444370657_thumb.png 

post-10-0-91585700-1444370657_thumb.png 

post-10-0-53752400-1444370658_thumb.png

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aplikacija "My Mazda"
Napisano

In je verjetno niti ne bo letos...morda tudi naslednje leto..

Tako to je. Si niti ne zasluzimo, da bi imeli slo jezik v MZD. Zakaj bi imeli aplikacijo? Niti TMC ne dela v Sloveniji.

Skratka, kar nekaj zelo uporabnik funkcij nimamo ki pa jih ostal3 drzave imajo :)

Morda pa...nekdaj in nekoc...

Aplikacija je... Celo posodobitev je dobila pred kratkim, kjer so uredili kikse v slovenscini (napisi na gumbih)... je pa itak bolj kot brez orave uporabne funkcije,,, vidi se le seznam servisov... ampak samo datum, stevilo prevozenih km in kateri servis je opravil...

post-10-0-59320200-1444332123_thumb.jpeg post-10-0-57671900-1444332154_thumb.jpeg post-10-0-67541500-1444332176_thumb.jpeg post-10-0-33642500-1444332202_thumb.jpeg

Je pa tako, kot sem ze napisal... Za iOS na voljo le v Avstrijskem in UK AppStore-u...

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Ko sem lani odjavljal Cordobo, ker je sla na odpad oz. v reciklazo, sem moral izpolniti neko izjavo in navesti naslov, kje se nahaja... Menda je to zato, da se slucajno ne znajde v kaksnem gozdu ali na divjem odlagaliscu :) ...

Mimogrede... vceraj se je stevec obrnil ... :) 

skitched-20151008-070149.png

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Tako je... ze nekaj casa je tako, kot je mazdaman nasisal... Ce se avto ne registrira naprej, moras dati ob odjavi kupoporodajno pogodbo... ali pa izjavo, kje se avto nahaja ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

- Akcija velja za naro?ila od 20.9.2015 do vklju?no 30.9.2015;

pi?ete kodo za popust, ki se glasi: zvestobajelepa

Malo prepozno... Akcija je izgleda ze mimo... ;)

Edit:

Sem probal.... In koda se vedno prime... :)

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Normalno ce je iz ios familije :)

To nima prav nobene zveze z iOS familijo  ... ce ne mores normalno uporabljati navigacije dlje casa... ker se vmes parkrat sesuje :) ... Ampak to sedaj niti nima zveze s samo temo :) ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Jest koliko sedaj japonc papa? BC je bil kalibriran, prej je 1L lagal

Nevem, koliko ima junior porabe ... nisem nic spraseval :) ... Kar je pojamral, je to, da tisti kitajc od navigacije ni vreden pol kozarca tople vode :) ... Z drugim pa je ocitno zadovoljen  :notworth:

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

Jaz lahko zase govorim, da mi ni najbolj pomemben podatek pri izbiri avtomobila to, koliko pokuri... In tudi verjamem, da VW dela dobre avtomobile... samo nisem pa zaenkrat niti pomislil, da bi nabavil VW :) ... Meni osebno so dolgocasni ...  :P  :zvizga:

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

?e bi se trudil najti mojemu taborniku primerljiv avto, bi morala imeti mazda 4x4 kar bi prineslo vsaj ?e dodatnega pol litr?ka porabe, ?e ne ?e ve?.

Si se pa potrudil ti, navadno mazdo primerja? s scoutom. Po moje je primerljiveje:

- Mazda 6 z ro?nim menjalnikom in 150 KM 5,93 

- Octavija z ro?nim menjalnikom in 150 KM 5,63

Ja to je to, mazda?em avti preve? kurjo potem je pa vse drugo krivo, pa razni menjalniki pa nevem kaj ?e vse. :P

Kakorkoli se obrne... Razlike so res le v decilitrih... In so zanemarljive... Sploh ker so kot kaze VAG motorji bolj anemicni .... Vsaj veckrat sem zasledil to tukaj napisano ;) ...

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Kakorkoli... tudi ce voznik resevalnega vozila ni na nujni voznji... in ce je vozil prepocasi na prehitevalnem pasu (ni edini tak)... se vedno je dejanje voznka BMWja veliko bolj kretensko in taki pac ne sodijo na cesto... ampak bi se morali nujno udeleziti kaksne seanse "anger mamanegementa"... preden bi sploh sedli za volan... In dejanje takega kretena zasenci vse druge, ki s svojim dejanjem niso direktno ogrozali sebe in druge udelezence v prometu ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Hja, kot re?eno...BMW-ja? je kreten, ampak ne vemo, kaj se je dogajalo prej. Predvidevam, da voznik Bimmerja ni iz dolgega ?asa ?el po?et kaj tak?nega...

Kakrsenkoli razlog je ze bil... Na avtocesti se ne mores kar tako brez vzroka, ker ti je zavrela kri ustavljati ... sploh pa ne na prehitevalnem pasu ... Ce to pocnes, ne mores imeti v glavi nic drugega kot samo vakuum ... pa se tisto je vprasljivo  :ph34r:

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Kreten namerno blokira resilca na avtocesti ... Pa naj se kdo rece, da so te zadeve okoli "BMW fahrerjev" stereotip  :vskalo:  :ne vem:

https://www.youtube.com/watch?v=thw15NN3cUU

http://thesupercarkids.com/bmw-m6-driver-holds-up-an-ambulance/

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Afera Volkswagen
Napisano

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Kaj pa ima? to? :)

Tole ;)

post-10-0-68845300-1442290821_thumb.jpeg

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

uf ko berem te cifre je mogo?e res T? way to go. Jaz dam 1200? letno za elektriko za 160m2, ampak to ej vse, gospodinjsktvo. voda, ogrevanje...tudi klime poleti...ogrevanja od tega je cca dobra polovica

T? je bila tudi v igri, ko smo pred cca. dvemi leti posodabljali kurilnico... samo zal moramo najprej investirat v izolacijo hise... To pa je spet tak strosek, da vprasanje, ce se izplaca v nekem doglednem roku ... 

Smo pa dali TC za sanitarno vodo cez leto ... 

Pri tebi je drugace, ker je novogradnja... pa verjetno talno gretje... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Tisti, ki se ukvarjajo s problemi kurjave naletijo na zanimivo cenovno politiko prodajalcev peletovov. Leto?nji test peletov je pokazal, da velika ve?ina vzorcev ne dosega standarda A1 Tisti, ki ga dosegajo pa imajo ceno 4,2 -4,5 ?/15 kg. To znese 0,28 - 0,30 ?/ kg. Propaganda pravi, da je razmerje za liter kurilnega potrebno 2 kg peletov. Imam ob?utek da se pri tem razmerju nateguje kupce, ker je to razmerje verjetno bli?e 2,5 in ?e ve?. ?e to upo?tevamo se postavlja vpra?anje ekonomi?nosti kurjave s peleti. Pri povpre?ni ceni 1 t peletov 290 ? in glede na razmerje porabe, bi lahko v sedanjih razmerah bila razlika med ceno 1000 l kurilnega in 2,5 t peletov bila 106?, ali 12,75 % prihranka. Kdaj se torej povrne razlika v investiciji v kotel na pelete, ki po ta malem zna?a 2500 ? ??? Ali tista razlika 106 ? (trenutno) odtehta ?i??enje pepela pri peletih ?

Jest sem prej pokuril okoli 2.200 do 2.400 litrov kurilca... sedaj na pelete pa slabe 4 tone ... Letos sem pelete kupil enkrat maja in placal 880? za 4 tone ... Ce bi kurilca kupil zdaj, ko je bil dokaj poceni bi dal za 2.400 litrov 1.927,20? ... Torej racunica se vedno je ... Je pa res, da je treba enkrat na teden nafilat zalogovnik in posesat kurisce... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup CX 7
Napisano

Saj ti dve sta verjetno isti avto ker je Pirvat prodajalec na Ptuju kakor tudi PA Global je na Ptuju, ki pa tako prodaja samo avte v Komisijski prodaji.

Ne samo verjetno... ampak gre za isti avto... saj je pri obeh vpisan VIN... ki je identicen :) 

cx-7-20150904-141703.jpg

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Slivka, tale med je izvrstna zadeva, sem ga dal tudi stari mamci poskusit, ki se razume v te zadeve in je komentirala, da se vidi, da je tole res doma?a zadeva in za naslednji? zanjo 2 litra.  :jupiii:

Priporo?am tudi ostalim, ker boste hitro vidli razliko med npr. Lidl medom, ki ga stiska? kakor majonezo iz plastike ali pa tem izdelkom.  :wub:

Tisto iz Lidla (ali Hoferja, Mercatorja, Spara,...) ni med... ampak "neki gostega, ki ima okus samo po cukru" :) ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Gelipterji, drzim pesti, da se Dobro izpogajate. Mogoce celo za dober denar vzamejo cx5 v racun.

CX-5 je menda ze prodana ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Ej...bom malo jim geliptersko zate?il...he he samo mora Primo?.. .povedat ?e gremo v akcijo in itd...tudi ta ponudba od Labija je ok...lp

Andreju sem ze jaz pisal, pa pravi, da nima nic,.. ocitno je tista ze sla ...  Te bo pa Primoz poklical... da bosta skupaj mal geliptersko zatezila :D 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Ej..Primo? ...jaz za mojo CX5 sem dobil malo popusta..treba malo gnjavit plus Mazda klub popust..malo okoli pogledat...mogo?e kak?en salonski,ali testni se dobi ugodno:-):-):-)lp

Dej jim malo zatezi, da stisnejo tile v Kopru se malo popusta ...  ti si glih pred kratkim tam kupoval :) ... Primoz ma zdele denra... ki ga ?uli... druga?e je ?e grozil, da bo kupil Dacio al pa Golf II :D  :jezicek:  :harhar:  :vesel:

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.