Haha ... si pa hitro odnehal Mah ne bit zej užaljen, sem že zgoraj pisal, da se vrjetno "šališ" in to je to.
In ja, napiši pa le, ko najdeš kakšno kvalitetno bencinsko z gorivom pod €, to bomo pa radi prebrali
@Bini Ravno včeraj sem spet čekiral cene na poraba.com in ja, resnično se benzin dobro drži, hura
Ok, ok... si me prepričal. Sem se že kujal v kotu in bil cel dan na drugem forumu. Gledal sem malo, kakšen avto bi lahko kupil, ko ne bodo delali več pametnih mazd. Raje sem se vrnil nazaj sem. 😋
No zdaj ce bo ena bencinska in se to hoferjeva mela bencin po nizki ceni, pac ne bom vsu preostanek pepela nase in ocitno se dogaja tocno to. Kot pa pravi @Slivka pa lahk ze itak cetrtino pepela porabim za kaj drugega 😉
@Alex ti bi pa ze lahko pocas nehal z zlajdrano kaj bi blo ce bi blo v vsaki temi, mislim ne vem vec a se zajebavas al to resno mislis. Sodec po smajliju .... to slednje.
Ok... ne bom več pisal.... Samo potem ne me prosit, da vam kaj povem.
Mislim, da lahko 1/4 pepela že kar vržeš stran. OMV v Rožni dolini (Goriška) ima danes že 1,016€ za liter...
Gor pri vas v rovtah je normalno, da bo cena višja. Ni neke konkurence pa si lahko malo privoščijo. Na OMV bonifika je 1, 019 nafta že tri leta.Normalno je, da bo šla nafta par centov gor, tako kot v vseh normalnih državah. Če bi bil komedijant na oblasti bi bil ziher že zdaj 1,3€.😊
Več kot je prodanih avtov, nižja je cena. To je isto kot pri nizkocenovni Ikei. Primer. Sodelavka je kupila dve leti staro kio sportage, 60Kkm,kot nova, skoraj full oprema, avto je kot iz salona, za borih 12000€. Koliko pride nova taka ne vem, mislim pa, da je v dveh letih izgubila več kot pol cene. To je pa zato, ker ima že skoraj vsak drugi, ki kupi "suv" tako kio. Mislim, da se pri Mazdi kaj takega ne more zgoditi in bodo držale ceno tudi pri 255Kkm.
Stara M6, 2003 letnik: menjam na 20k že ves čas, trenutno ima cca 340k km in dela kot urca. Potem ko je Pelko zamenjal podložke na šobah pokuri par dcl olja na 20k. Je pa rja krivec, da bo šla zdaj na odpad, žal.... P.S. če rabi kdo motor oz dele: kak mesec bo avto še doma podem gre pod prešo
2016 M6: trenutno 120k km. Olje nikoli ne "zdrži" 20k km do menjave, vedno se mi prižge lučka da je potrebno menjati olje nekje na 16k prevoženih od prejšnje menjave??? Menjamo, resetiramo in naslednjič spet isto. Dela pa avto 100 km na dan po AC (50 v eno stran).
Prižge se ti res lučka, je pa to bolj približno in ne preveč natančno. Če spremljaš kvaliteto sproti boš videl, da kar hitro padajo procenti, ki kažejo kvaliteto samega olja. Je pa po drugi strani tudi to res, da čeprav voziš veliko po AC verjetno včasih ugasneš motor med samo regeneracijo. Takrat steče nekaj nafte v olje. Posledično je jasno, da se kvaliteta olja slabša. Tega v stari 6-ki nisi imel(ni dpf filtra).
Bdw, a imaš v ta stari 6-ki usnjene sedeže? Rabil bi namreč voznikovega, ker je usnje potrgano.
Poročam o mojem testu kako se bo obnesla. Kako je pa zadovoljen z njo,kaj reče ali jamra itd. Da se vemo na kaj pripravit
V glavnem je zadovoljen edino poraba mu ni najbolj všeč. Ga pa jaz seveda vedno hecam, da je njegova rdeča, a to je zato, ker vidi mojo red soul in jo je sram. 😊
A cena ob prodaji starih jajc z 250Kkm je pa nek faktor
Recimo mazde pri 250Kkm niso še stara jajca ampak šele dobro ulaufane. Je pa res, da so nekatere škode že znatno prej to, kar si omenil. Bivši sodelavec je imel oktavijo, 180Kkm in vedno ko je šel kam na pot z njo, je prinesel par šraufov v vrečki(ampak dobesedno, nikoli ni vedel od kod so se našli na tleh, ko je parkiral). Nato so prišli štirje "majstori" v plavih kombinezoni in je šla za delovno vozilo. Upam, da so prišli domov z njo. 🤔
Veš, da gremo takoj sprobat vse nove avte od sodelavk in sodelavcev. 😊
Samo, da ima on 1,4, 140 konjsko. Noter mi je kar o. k potegne pa kar v redu.Prtljažnik obupno majhen. V bistvu je to bolj avto za dva +prtljaga. Ja, avto drži dobro cesto, a se nagiba v ovinkih preveč za moje gušte. Menjalnik mi ni najbolj všeč (daljši gibi menjalnika kot v moji in malo nenatančen) in sredinska konzola je malo zgrešeno oblikovana. . Ima pa dobre sedeže. V redu kot drugi avto pri hiši. Aja, poraba na našem kratkem testu je bila 7,9 l/100.S tem, da smo vozili trije.
Mislim, da bosta oba avta kar nekaj let pri hiši, če ne bo kakih problemov. Kilometrov pa sigurno ne bosta imela 200k,km,razen,da bi bila kot drugi avto, ker nebi dobila nič zaradi starosti. Tako kot je sedaj Twingec drugi avto, 9let star in 90k in nič vreden, gre pa vredu.
Bom, drugače pa bo tako cena na avtonet in se bo videlo. Drugače pa ceno kar držijo, ampak jaz in marsikdo ne kupi avta zato.
Meni je tudi všečna. Sploh v primerjavi z večino elektricarjev.
Meni izgledajo vsi tej električarji avti kot kosilnica od makite. Baje, da bodo tudi baterije konpaktibilne za prvo pomoč, ko ti avto ostane na cesti. 🤗
It would be a way to boost the model's range without fitting a bigger battery.
Kako grda je pa ta mazda... Upam, da ne bodo šli po tej poti oblikovanja naprej. Na prvi pogled se nič ne razlikuje od ostalih konfekcijskih suv-čkov.
Hm, če ukinejo dizle in ne vržejo nič benzinskega s turbino ali vsaj šestaka ven, bodo po mojem izgubili veliko kupcev. S temi atmosferci ne bodo mogli konkurirati konkurenci.
Nerad napišem in sem velik pristaš znamke a če ne bo kakega pametnega motorja zunaj... 🤔
Ja sam te po žepu udari prvo leto ko kupiš feltne,.. tko kot bo mene
Prvo leto. Potem pa nimaš več premontaž v vrednosti 80-90€ vsako leto(s centriranjem). V štirih letih imaš feltne noter, potem si pa samo na boljšem oz. v +.
Danes sem tankal na shell pumpi v Kp. Za probat njihovo nafto. Moram priznati, ali pa se mi vsaj zdi, da gre avto boljše pa tudi kak deci manj je popila pri višji povprečni hitrosti. Moram porabiti cel rezervoar, da bo realna slika.
Js še kr hranim pepel za posipanje, zdele se pač zadeve še ne smejo dražat. To bi vsi v luft skakali, zakaj se je šlo deregulirat. Js ocenjujem mesec dni ... potem pa bo: "who let the dogs out?"
Pripravi pepel, da bo pri roki. 😛Nič ne kaže na to, da bi šlo gorivo na 1,2-3€/liter, kot je bila napoved. Ups, benzin se je celo malenkost. pocenil. Je pa zanimivo, da mi je potarnal kolega, ki dela na OMV ob hitri cesti, da se jim že pozna rahel upad prodaje goriv. Smeh je, ker so sedaj cene javno objavljene in folk gleda, kje bo tankal. Prej so pa mislili, da je itak povsod po 1€ in so se ustavili na prvi pumpi. 🤗
Po tem, ko je prenehala veljati uredba o oblikovanju cen naftnih derivatov, so naftni trgovci vztrajali pri izhodiščni ceni enega evra za liter bencina ali dizla. Zdaj pa so na nekaterih bencinskih servisih cene...
Zato pa imamo na izbiro več pump. Jaz bom tankal sedaj na shell pumpi na serminu, kjer je cena točno 1€.Kvaliteta nafte tudi super. Pa da vidimo, kdo bo prej popustil. Po mojem se bo takoj poznala prodaja na omv. Cent ali dva, nima veze. Ljudje imajo sedaj aplikacijo za sledenje kovidu, pardon, cenam goriv in bodo šli tam, kjer je ceneje. Točke zvestobe gor ali dol in une njihove izdelke z nabitimi cenami si lahko kar imajo. 😉
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ok, ok... si me prepričal. Sem se že kujal v kotu in bil cel dan na drugem forumu. Gledal sem malo, kakšen avto bi lahko kupil, ko ne bodo delali več pametnih mazd. Raje sem se vrnil nazaj sem. 😋
Povezava za deljenje
Deli na druge strani