Skoči na vsebino
ALU plati??a za Mazdo 6
Napisano

Mislim, da je proizvajalec fondmetal...cena je najbrz za komplet. jaz bi takoj kupil, edino bi najprej preveril ET stevilko.

Drugace pa go for it :bravo:

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

zimske gume
Napisano

?ivjo banda.

Kupujem jeklena plati??a in zimske gume za mojo 6-ko (195/65/15).

Boss in Labi sta mi ?e pred ?asom svetovala Dunlop Wintersport 3D. Ker jima zelo zaupam sem se odlo?il, da jih absolutno kupim, sedaj pa sem pri?el do info, da je Michelin Alpine A3 ?e bolj?a varianta, ker je guma novej?a, razred zase, na testih baje vrhunska in ima lamele po celi globini gume, Dunlopke pa jih imajo baje samo do dolo?ene globine in ko je guma do tja zrabljena, se njene vozne lastnosti ob?utno pokvarijo, ?eprav je profil ?e ok.

Ker se vsak dan vozim z Rakitne v Lj in nazaj, sem zelo veliko na snegu, brozgi, ledu in pa seveda na klancih. Ker bi rad ?imbolj varno gumo spra?ujem, ?e kdo kaj ve o teh gumah, ?e posebno vesel bi bil mnenja Bossa in Labija.

:ne vem: :ne vem: :ne vem:

Hvala.

P.S.: V ceni ni bistvene razlike.

bojc, pred dunlopom sem mel Michelin Alpin A2...na testih je razturala, prvo sezono pri meni, je tudi razturala (se posebej- za zimsko gumo- na suhem je bila odlicna), problem se je pojavil pa naslednjo sezono, ker je ratala trda in skoraj neuporabna!

Dunlop je pa po snegu neverjetna guma..po mokrem je tisja kot michelin (michelin je hecno piskal) po suhem pa ne.

Ce je prvi pogoj sneg potem v primerjavi z michelinom definitivno dunlop, lahko bi pogledal se za Good Year UG 7

(na testih se mo zdi, da Good year tudi raztura, sam ne vem kako je z obrabo in podobno)

testi (prvi je omenjeni "avtomagazinov")

http://auto-motor-sport.de/test_technik/we...satz.128230.htm

za tega kliknes slike, pa pokaze kere so priporocljive itd itd

http://www.motorevija.si/datoteke/gume-zimske-06-195-65.gif

noce mi linkat, ne vem zakaj

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

boljsi od: bmw 316i ('99), daewoo nubira 2.0 (99), bmw 520i ('93), mercedes 190E ('89)

slabsi od: honda civic 1.4i ('90) to so vsi moji bivsi avti (razen bmw 316i, ki ga stalno vozim)

M6 rabi tko mal mosko roko :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

Ne morem se zadr?at, sam ?enskam pa taki ziher niso v?e? z izjemo trdote. :bravo:

..das un kamijonski podaljsek pa je :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

sklopka je meni na tem avtu zelo vsec (predvsem ker je tako kratek gib)

menjalnik mi je tud vsec, ker je trd pa relativno kratek :bravo:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

ne vem katera 626 ima 310Nm navora?

faceliftana M6 ima ze vecjo sklopko (in se vec navora)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

M6 sklopka
Napisano

V primerjavi z drugimi avti, ima M6 kar "sportno" sklopko...majhen hod pa se trd gib

Lahko pa startam tudi brez gasa. Vcasih se mi zdi, da ni dobro dimenzionirana, ker pri vecjih obremenitvah (sneg pa klanec) zacne smrdet.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Dilema - kje tankati
Napisano

sem ze spraznil tank, primadiesel: mogoce je bolj miren tek, je pa mal vec dima zadaj. Tko se mi vsaj zdi...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kolk polnite pnevmatike
Napisano

sem naredil eksperiment in napolnil gume na 3.2 bar...ni uspel, pretrd avto in nic kaj boljse vozne lastnosti. Zdaj sem spet na 2.6/2.5

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

z 350
Napisano

..in kaj bo pisal na tablcah?? :) ..sej ni skrivnost??

MAZDA :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pocenitev benzina!
Napisano

jaz sem tud danes tankal in spet (po dolgem casu) izmeril porabo: 7.6 l/100 km (boss will not be proud)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

barabe na delu
Napisano

pa to ni res no...

isto se zgodilo mojemu prijatelju eno leto nazaj (v LJ, toyota yaris)

res si upajo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kolk polnite pnevmatike
Napisano

aja ker je to "moja" tema se bom delal pametnega in povedal, da je pravilno "tlak" in ne pritisk :)

proizvajalci vedno, dajejo na vratih minimum (za udobno voznjo), ker ce pogledam mal navodila, pise, da ce vozis hitreje kot 150km/h se poveca tlak za 0.2 bar...

kr neki skratka

treba "pumpat" glede na gume in stil voznje (ko so mrzle gume)

p0V0/T0 = pV/T (priblizek: V je skoz konstanten) :)

ja, lacen sem

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Manual za mazdo 323f
Napisano

Zanima me katero olje moram dat v menjalnik, in koliko ga gre not.

Hvala. :rispekt:

hahaha jaooo

a nisi mogu tko od zacetka vprasat?

sorry za offtopic sramezljiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Drift
Napisano

najboljsa sola drifta je moj drugi avto: Bmw 520 letnik 78 z letnimi gumami po snegu.... :bravo:

je bilo zelo zanimivo (enkrat ko sem ga spravil iz zacetnih 0km/h do ene 40km/h) :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kazenske to?ke
Napisano

Jaz zaenkrat 0.

Labi kako pa lahko registrira?/vozi? s SLO tablicami :ne vem: ? Dabl sitizen :ph34r: ?

dabl bom kmalu

zdaj mam stalno bivanje tukaj..sicer bi mogu narest se slo izpit, ampak sam enkrat so mi tezili policaji...tko da bo kar tko ostalo :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.