Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano

Meni je všeč, da je vlada držala na 1€ Goriva. S tem je pomagala folku prebroditi to korono. Se pa tudi strinjam, da mora biti prosti trg in konkurenca. Upam, da bo nova vlada pustila konkurenco k nam in da ne bodo čakali na papirje za novo črpalko tri leta kot prej, ko je Petrol to blokiral. 

Briga me, čigava last je kaj važno je, da je ceneje. Le to šteje. Več kot bo tujih benzinajotov pri nas, bolj bodo držali naše pohlepne glave nazaj. Zato je potrebna konkurenca, da ne bomo še naslednjih petdeset let imeli monopolist kot v jugi. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano (urejeno)
pred 7 urami je 50keda napisal:

Js še kr hranim pepel za posipanje, zdele se pač zadeve še ne smejo dražat. To bi vsi v luft skakali, zakaj se je šlo deregulirat. Js ocenjujem mesec dni ... potem pa bo: "who let the dogs out?" :D

Tudi, če bi šlo gorivo gor za par centov, bi se kvečemu izenačilo z cenami, ki so že sedaj ob avtocestah in hitrih cestah. Se pravi, da ne bi bilo nič kaj tako spektakularnega. Je pa tudi res, da če se to zgodi, bodo razni  pop tv in RTV slo  to pompozno pumpali, da je to kriminal, pa nedopustno, pa takoj se bodo pojavile  razne Tarče, kam odteka denar od prodanih  goriv, da sedaj bodo pa otroci kar naenkrat lačni, ker bomo morali odšteti par evrov več za tank. Kje so bili pa do sedaj, ko so prejšnje vlade sprostile cene goriv ob avtocestah in cene  plina? Itak levim ni nikoli prav. Tudi sedaj, ko je cena 1€že toliko časa, kot še nikoli, skačejo v luft, da je še vedno predrag, da bi lahko vlada prepolovila trošarino. Aja? Kje so pa bile prejšnje vlade, ko so samo nabijale trošarino in smo imeli  daleč okoli nas najdražje gorivo? 🧐

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Sej greš že danes lahko na avtocesto pa daš več... Je možnost že kar nekaj časa. Preplačaš približno toliko, kot omenjaš.Se pravi, da je veliko ljudi že do sedaj veselo plačevalo več pa se ni nihče pritoževal ali delal panike kot sedaj. Izbrali smo lahko, kje je cenejše gorivo. Pač leva  propaganda. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Razlika je sigurno. A ne toliko v navadnih gorivih, bolj v teh super variantah. In pa seveda v raznih dodatkih za zimo proti zmrzovanju v dizel gorivu. Logično je, da ne bodo prodajali enakega goriva  v Dolomitih kot v Trstu. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 7 urami je Boss napisal:

Haha, še za eno kavico ni prihranka pri polnem tanku.

Jaz sem sicer tankal drugje a prihranek je prihranek. 🤗Toliko, da vidimo, da ne bo takoj skočila cena na 1,5€ kot so trdili nekateri. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 43 minutami je 50keda napisal:

@gregc88 rad vrjamem, sam na besedo redko, ko pa bojo tule številke neodvisnih raziskav pa kamot ;)

Najbrž ugotovitve kakega  FB kavč  doktorja znanosti za goriva. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 13 minutami je 50keda napisal:

Ja, to je bilo pred deregulacijo, js sem samo povzel tvoj komentar, kako bo, ko bomo mel deregulirane cene ;)

Teh problemov kje je boljši dizel nimam več, pri bencinu pa baje ne gulufajo tolk ;)

Ampak, a ne gre tudi tvoj avto z 100 oktanskim bolje? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 2 minutama je 50keda napisal:

haha, ja  @Alex ti ne tankaš na takšnih vprašljivih pumpah ... ampak baje tankaš pri privatniku, ki ma najboljšo kvaliteto za najnižjo ceno :D

Šalo na stran, tudi sam razne Maxxene in Hoferje ne obužujem. Najdle kar grem stran od omw je mol pa petrol, če ne druga se ne morm znebit občutka, da tankam bogvekaj (kar seveda ne pomeni, da pri petrolu al pa omw tankam zlato).

Jaz vedno tankam na OMV, redkokdaj kje drugje. Mi je pa najboljši dizel (avto gre nekako najbolje) z shell. 

Še posebno varianta dizel shell v-power. Je sicer dražja kot navadna a s to nafto se avtu kar meša pa še doseg se kar konkretno poveča. Vsake toliko to dobroto privoščimo puščici. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Sej tudi do sedaj so imeli ob avtocestah in hitrih cestah dražje gorivo. ypa skoraj nobeden ni toliko gledal na ceno in je pač tankal tam, kjer je naneslo.Velika večina  s katerimi se pogovarjaš niti ni vedela, da je tako. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 43 minutami je Nejc1986 napisal:

To so gume za nekoga,ki dela veliko km in mu ostale nebi zdržale 3zime (glede profila).

Če pa delaš malo km in menjavas gume zaradi starosti,pa to ni to. 

Michelinke prej zastarajo (in to zelo hitro), kot pa da zgoniš profil.

Točno tako. Recimo trgovski potniki delajo tudi 50-60Kkm na leto. V tem primeru je Michelinka prava guma. Drugače pa po mojem ne. Jaz recimo sem bil izredno zadovoljen z Dunlop, boljša guma zame kot Conti in Pirelli. Trenutne vredstein pa so vsaj zame najboljše do sedaj(najtišje, mala poraba, za dež so bomba). Itak za sneg so tudi super a za sam sneg je precej dobrih gum, ki pa  drugje šepajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 4 minutami je TiEn napisal:

Sej ni več popusta 100€ na komad so bile.. 😕 bom še malo raziskal kaj kupiti. Gre se mi če grem pozimi v hribe in slučajno začne mest da ne najebam. Dvomim da jih bom nucu na primorskem :P

Sej ni treba, da je sneg za zimske gume. Tudi, če je samo zelo mrzlo ti zimska guma boljše prime. Itak, če greš še kaj smučat(čeprav to zimo izgleda, da tudi to odpade) jih moraš imeti. 😛

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 36 minutami je mario3 napisal:

No, na koncu sem se odločil za titanium flash sivo. Mislim da se avtu dobro prileže.

Vsak si izbere barvo, ki mu ustreza.Z sivo si pač bolj v sivem povprečju pločevine, kar je v bistvu škoda za tako lep avto. Važno je, da bo tebi všeč in da bo super makina. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Nekaj definitivno pomaga voskanje, še posebej heavy voski so v redu.Sicer pa, kaj se toliko sekirate okoli teh pikic. Malo barve z majhnim čopičem ali zobotrebcem in je rešeno. Uf, ste postali še bolj komplicir mojstri kot jaz. 🧐

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 20 minutami je 50keda napisal:

Ja, rdeča je tako, da boš imel sive kamenčke v kolikor je pravočasno ne zavaruješ, moja je stara 11 mesecev pa sem že mel ene 3 sessione nanašanja korektorja. Js glasujem za novo polymetal modro. Se ji fajn poda pa kamenčki bojo manj videt:
753771.jpg

Najmanj bi se po mojem kamenčki vidli na na srebrni. Ker majo svetlo sivo barvo za temeljno ... al pa  je to že pleh xD

Ja, plava je tudi lepa. Samo na žalost se tudi na njej poznajo pikice, ker je temeljna barva spodaj bela. V bistvu ti nanos barve odnese in se pokaže bela podlaga spodaj. Še najbolj je hvaležna bela kar se tega tiče, a kaj, ko bela barva, pa tudi črna - ni barva. Tehnično gledano je le senca. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano
pred 23 minutami je Slivka napisal:

Še dobro, da je tako. Ima človek čas, da dodobra vse premisli, preden naredi napako in prezgodaj proda... Tako pa bo petka ostala še naprej pri nas.

Prava odločitev. Konja, ki je odličen se ne proda. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Itak,da kupi rdečo.👍 Če hočeš, da bodo znanci pohvalili tvojo Mazdo in boš povsod, kakor se boš pripeljal opazen. Tudi ta nova rdeča je zelo lepa a je vseeno red soul lepša.Barva se ti ne bi smela luščiti znajo se pa pojaviti pikice od kamenčkov (kot pri vseh znamkah). To lahko sam popraviš z barvo. Glasujem za najlepšo barvo. 😉

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 minuto je J.J. napisal:

Po občutku, kako me odnese v ovinku :)

Malo ti  pa ja pomaga g -vectoring!🧐

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 11 minutami je Bini napisal:

Frajerji,imate avte s prevelikim navorom pa nimate pozimi občutka na gasu,zato vam kuri gume in po snegu in spolskem nikamor ne gre.....:ouje:

O, gre gre.To zimo sem "oral" z zimskimi preko prelaza passo pordoi (2239 m) v zamete in niti za sekundo ni zavrtelo v prazno gume. Ta navor orje kot ratrak. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Pri meni je referenca dež. Ko začne prednji konec it po svoje so za v smeti. Ponavadi mi zdržijo tri leta. Po snegu so pa dobre prvo-drugo leto, potem je bolj bogo vse skupaj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 7 minutami je TiEn napisal:

Ne milsim kupovat novih felten za zimo...

To je pa druga pesem. Boš moral vzeti kar pač dobiš. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.