O, sem gledal malo vreme za naprej za obalo. In sem prišel do zaključka, da zime pri nas ne bo več. Vsaj na obali ne. 🤗
Zato bom počasi, najbrž že konec drugega tedna, dal gor letne gume. Da bo mazda z 19" zopet takšna, kot mora bit. Ob tem moram pobarvati še zavorne čeljusti.
Ne se hecat,da si 5 mes.gledal na svoji lepotici tiste male 17 ke.......😲
Drugače so luči ful trdne, problem je divjad, ker ti polomi nosilce na njih.
Saj sem že enkrat napisal, da glede na slu.kilometre vem kakšne so največje možnosti za kako škodo in to tudi zavarujem. Je pa res, da nesreča nikoli ne počiva....
Srečno vsem, tudi tistim z ful, ful, kaskom in dodatki pa raznimi paketi pa.....
Je bil ravno vceraj pozno popoldan agent na obisku, da sva podaljsala zavarovanje... in pri meni so te postavke dalec od 30€ za vse skupaj...
Zneski brez popustov:
D - Zivali je 64,01€
E - Steklo je 76,74€
J - Zunanja svetlobna telesa in ogledala je 53,47€
Vse skupaj (obvezno zavarovanje, kasko brez obditne fransize, kombinacije B, D, E, H, J in K, asistenca,...) pa je bilo okoli 850€ ... oz. 86€ mesecno naslednjih 10 mesecev
Kako ti je pa to ratalo? Saj se avto ne da zaklenit, ce se kljuc nahaja v avtu...
Res je malo več kot sem napisal,ampak v spominu sem imel manj,verjetno s popustom.
Potniki so posebej,ni pa neka velka cena. Posebej svetlobna telesa pa nimam,ker imam za divjad in če gre prednja luč je pokrito,nimam pa sovražnikov,da bi mi porazbili luči...😁
Dejansko se da. Ključ sem imel v jakni, jakno sem dal v prtljažnik. Avta nisem odklenil, odprl sem le prtljažnik.
Nato prtljažnik zaprem in ker se zaradi robe ni čisto dobro zaprl, so vrata prtljažnika ostala na pol zaprta.. Ravno toliko da je bil mehanski del na polovico zaklenjen mislim da... In to je to.
Če bi se vrata zaprla do konca, bi avto začel piskat in se ne zaklene. Ker se pa niso, oz so se samo na polovico, je pa potem tako ostalo..
Predvsem je pa potrebno redno kontrolirati nivo olja. In, če opaziš porast olja proti oznaki 'X ga je potrebno menjati še prej. Ne čakati na redni servis, saj olje postane zaradi goriva v njem neustrezno.
Ko smo ravo pri olju,ne vem če si opazi,da ti nekje olje pušča ! Se na novi profilni sliki vidi,da tam nekje pri luči. Ne vem pa,če ma to kaj veze s tem,da je dizel.
o tem pišejo tudi v dnevnem časopisju, citiram, testiranje v ZDA ?! : ""Za odganjanje divjadi z območja cest so na voljo tudi pripomočki, ki jih namestimo na vozilo. Eden od ponudnikov izdelka ameriške izdelave navaja, da je na testiranjih v ZDA dosegel v povprečju 92-odstotno učinkovitost. Gre za majhno piščal, ki pri hitrosti več kot 55 kilometrov na uro oddaja zvočno frekvenco nad 18.000 Hz. Divjad jo zazna na razdalji sto metrov, za človeka pa je neslišna."
Evo,razlaga za skeptike 😁,onih nekaj % do 💯 mi pa krije Triglav.....
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Če je tako bi jaz ovil čep,nič te ne stane!👍
Povezava za deljenje
Deli na druge strani