Zanima me ?e je kdo lastil te avte in isku?nje s temi... Zanima predvsem na kaj moram biti pozoren
ko bom kupoval 626 2.0 DITD, so kak?ne stvari na katere bi moral biti zelo pozoren (rja, podvozje, )...
kak?en je ta 2.0 DITD motor, vzdr?ljiv??
Kako kaj za Premacy, lasti kdo? Slabosti premacy-a??
Prosil bi Vas ?e mi posredujete informacije, zelo se zanimam za dva modela.
Pa ja, prvi? bi vozil Mazdo, doslej Toyota in VW.
LP,
Gregor
Ta 2.0 DITD motor je zlo vzdr?ljiv, moj father ma ?e 3 leta Mazdo 323F s tem motorjem, ma ?e skor 170.000 prevo?enih km, pa nima nobenih problemov ne z avtom in ne z motorjem
Poleg vsega mi je na avtu v?e? stre?no okno. Originalno zmontiranega pri nas sploh ni bilo mogo?e kupiti, ?eprav je v Nem?jii ziher vsaka tretja trojka z stre?nim oknom. Ko sem pri nas omenil da bi imel nov avto z originalno vgrajenim stre?nim oknom so mi predlagali naknadno vgradnjo v eni firmi v Ljubljani ( mogo?e Webasto, se ne spomnim ve?), kjer ga z veseljem naknadno vgradijo.
Kar se ti?e tujine, je res da imajo super avtoceste. Imajo pa tudi veliko zastojev, kolon in po?asne vo?nje v ve?jih mestih. Posledi?no ve?ja obremenitev sklopk, ?e posebno ?e je ?ofer tapravi.
to p?a js nebi pustu, da bi mi lukno rezal u streho, ni ?ans!
hmm, sm klical gospoda, pa pravi da zbira ponudbe, kao jih more 5 zbrat, no reku je da je zdej dobu ponudbo za 2200 eur...moh...kr drago tole, sm mislu da bo manj..
Seveda Jo?a ma? prav ampak kar se ti?e primerjave relacije in kratkih mestnih vo?enj. Vse ostalo si pa ?ist preve? posplo?il saj nikjer na avtu ne pi?e (take stvari se da super skriti z menjavo najbolj pogostih indikatorjev obrabe: volan, stopalke, ?altkebl itd), da ni glih obratno pa da ga je Nemc trajbal po mestu in da je slovenski bil vo?en relacijsko.
Ne more? kar tako na splo?no usekat in re?t, da zdej je pa tko. Pa ?e nekaj, kar mnogi ne vedo, da je v Nem?ij zakon, ki prepoveduje vsakr?no ogrevanje avta na mestu in ?e no?e? bit v prekr?ku mora? takoj pri pri?igu motorja tudi odpeljat. To pa vsi vemo kolk je dobr, a ne, pa ne govorim o par minutnem ogrevanju motorja ampak pri mrzli ma?ini je vseeno dobro, da kakih 10 sekund laufa neobremenjena.
Tko, da poreklo avta je ve? ali manj precej nepomemben podatek razen, ?e gre za ve?je mo?nosti goljufije (vrtenje km in prijavljanje prodanih vozil kot ukradene) in zakrivanje pretekle zgodovine (nesre?e, slu?bena vozila, taxi, renta-a-car ipd). Ciljam na pretekle dogodke z "italijanskimi" Mazdami, kot primer.
sam je pa useen bolj? avto iz Italije kot pa z Nem?ije, Italija namre? redkokdaj vidi sneg in s tem tudi sol na cestah
?e bi ti vedel celotno zgodovino avta zadnjih nekaj let bi se smejal ?e cel dan. Od tega, da je en tip prvi? v ?ivljenju ?trihal avto, do turbine od enega kombija dizla, generalke narejene pomoje brez moment klju?a do intercoolerja od turbo petke ?eprav je originalen bolj?i pa ?e kak?na zanimiva ?torija bi se na?la. Dva lastnika sta bila taka maharja, potem je avto kupila ena ?enska, ki je sanjala o obnovi, ga dala naprej prijatelju. Potem je projekt padel v vodo, tip pomoje niti pla?al ni in ga ?enska (torej prej?nja lastnica) prodaja. Jaz sem pa ?e po prvem lastniku od kar avto poznamo rekel, da je avto primeren samo za dele in za papirje in uvoz drugega ter menjavo karoserije in, da ga nih?e ne bo zrihtal. Pa ?e vedno se najdejo optimisti, ki bi ga zrhitali in ga kupijo za preve? denarja. Naj ji kdo za foro ponudi 400? pa bo lahko sre?na, da ga bo kdo odpeljal. Za dele in zaradi papirjev. Potem sta uvoz in homologacija lepega in ohranjenega ma?ji ka?elj...
Tole bi pasalo v sosednjo temo "tole je kar smeh" ker so notri same cvetke.
Elektri?arju bom dans "mamujebu" ker bi rad za par uric dela, nekaj ?tekarjev zmontiranih ter par metrov kabla, on od mene ?eli dobit 380 EUR!
Sm mu reku, da mu denar lahko dam, pred tem bova pa izra?unala (naj mi predlo?i ra?une za nabavlen matrjal) plus to kok ostane, da vidma kok je njegova "urna postavka", pa da vidmo kake cifre bojo! Je hitr za?el jeclat, da se bova ?e zmenila!
Pizdumast, vsak lolek me pa ne bo na?ponu, banda fu?arska!
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
full dober tole
Skupina MAZDA DRIVERS na facebook-u (👈 klikni 🙂) Oddaj oglas v skupini na Facebook-u, Mazda parts for sale(👈 klikni 🙂)
Od sedaj naprej tudi na Instagramu (👈klikni 🙂)
Povezava za deljenje
Deli na druge strani