Skoči na vsebino
Odstranitev DPF
Napisano

Labi in Jest, hvala  za razsvetljenje.. :P

Torej tole sem hotel nalimat...sedaj je res simpl... :bravo:

Tale ima prej kaksne druge probleme kot pa z DPFjem :) 

lp

Thomas

image.png
              mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura

Poraba (bencin)                        Poraba (elektrika)

Mazda CX-60 Startup animation2.gif

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Odstranitev DPF
Napisano

?e bagerji imajo ?revesne te?ave zaradi dpf..

Tale nam ?e par dni smradi po vasi,  zmore nalo?it en kamion, potem pa 

vsaj pet minut ogabno smrde?e in du?e?e dimne zavese zaradi kurjenja dpf-ja..

Kot na tankovski fronti ,bemti.. :wacko:

http://www.mojalbum.com/jerinam/prvi/foto/22518552#

vse za ?ist zrak  :glare:

Mimogrede..zakaj ne znam ve? fotk nalimat sem..  ? .

Niti ne vidim ve? gumba za predogled sporo?ila...

Ni? mi ni jasno.. :vskalo:

skitched-20150623-130118.jpg

skitched-20150623-130223.jpg

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aplikacija "My Mazda"
Napisano

Od danes dalje je na www.mazda.si mo?na registracija za My Mazda tudi pri nas :)

Mi pa v Google Play storu pi?e, da aplikacija My Mazda ni na voljo v moji dr?avi :macek2:

Aplikacija za iOS pa je kot kaze na voljo samo v avstrijskem in angleskem AppStore... ni pa na voljo v slovenskem ali US, ki sta pri nas najbolj v uporabi :( ...

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda bt 50
Napisano

Pa se je za?elo.

Lokomotiva? :)

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nova Mazda, laserski merilec in kazen ?
Napisano

ne, ker je laser na Mazdah spredaj

Tanova FL sestica ima menda sistem za preprecitev trka SCBS, ki deluje na principu laserja, tudi zadaj... Samo pomoje je aktiven samo takrat, ko imas v rikvercu ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aplikacija "My Mazda"
Napisano

Ne gre se samo za ta App, ampak tudi dostop na spletni strani MyMazda

Tole >> https://www.mazda.si/mymazda/ ? ... Mi je celo uspelo priti notri... z istimi podatki, kot sem se registriral pred ene dvemi leti za iOS aplikacijo ...  :vesel: Tukaj pa je cel DSK zapis viden ... 

Pregled-20150616-193557.jpg

Servisna_zgodovina-20150616-193756.jpg

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Aplikacija "My Mazda"
Napisano

A im kdo info zakaj My Mazda trenutno ni na voljo za Slovenijo?

Verjetno mislis aplikacijo za iPhone... To sem jaz ze nekajkrat vprasal na MMSu... Ko je bil nek clanke v njihovem Mazda magazinu... Pred ene dvemi ali vec leti... Sem potem nasel to aplikacijo na Avstrijskem AppStore... In nekako se mimje celo,ratalo registrirati... (Kot kaze morajo na MMS-u potrditi, ker je kar nekaj casa trajalo...). V aplikaciji si lahko videl izpisek iz DSK... potem je bila enkrat nadgradnja aplikacije, kjer je celo bilo vse v slovenscini... Ampak je prevod bil porazen... Cel kup napak... Pa se sedaj se da videti samo datum, kdaj je bil opravljen redni servis... Stanje kilometrov in stevilka opravila... Ni pa vec specifikacije...

Tukaj je na voljo >> https://appsto.re/at/z0yTC.i (moras ustvariti Avstrijski AppStore racun)...

Ob priliki lahko prilepim se par slikic, ce koga zanima...

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 2015 - avtomatski menjalnik
Napisano

Vozim zadnjo generacijo sestice z avtomatskim menjalnikom (pred FL) ze dve leti... In sem izredno zadovoljen... Sicer nisem prej nikoli imel avta z avtomatskim menjalnikom, sem jih pa nekaj vozil (Toyota Auris, Renault Laguna, Citroen C5,...) pa lahko recem, da je pri sestici eden izmed boljsih menjalnikov... Nisem pa se nikoli vozil VAG z DSG menjalnikom, ki ga tudi menda zelo pohvalijo... Skratka... naslednji avto bo skoraj gotovo tudi avtomatik...

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

na androidu ja, na jabuku pa ne mor?...razen pri operaterju :)

Saj to je edina taprava opcija, da omejis pri operaterju... ker edino tisti stevci so merodajni. Kaj ti interni stevec v telefonu nasteje ni pomembno, ker je pomeben obracunski interval ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

no mogo?e sem se nerodno izrazila :).

Hmmm, saj je verjetno res tako. Koliko pa se ti to potem pozna na mesecnem ra?unu za telefon, ?e ime? vedno vklopljene mobilne podatke...

Odvisno od tega, kateri paket imas pri mobilnem operaterju... Ce nimas vkljucenih nic podatkov, potem je verjetno predrago :) ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Satelitski radio? Kolikor vem imajo te Mazde samo moznost poslusanja spletnega radia... in za to moras sistem prej povezati s telefonom, da tega potem koristi za povezavo v internet :) ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Velja le za tiste z radarskim tempomatom

Ne bo drzalo... Kolikor vem, to velja za tiste, ki so opremeljene z SCBS/SBS (Smart City Brake System)... Ki deluje na principu laserja in moti nekatere policijske laserske merilnike....

Vec o tem pa je bilo ze napisano v tejle temi >> http://www.mazda-si.net/topic/11577-nova-sestica-ima-vgrajen-radar-jammer/

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Lepa izgleda... edino pri opisu mi ni jasno, kaj ima takega od opreme, da je "eden retkih s tako opremo ce ne celo edini v slo" ... edino "head up display"je nestandardni del opreme, ce ga res sploh ima... na slikah ni videti :) ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

mislim da je to problem iPhone-a

... 

V bistvu je tako, da pac ne podpirajo vsi telefoni vsega... Recimo Windows Phone sploh ne omogoca uporabe sporocil (niti branja). 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

K ima ?e kdo te?ave, da ne mora odgovarjat na smse preko mazda conect?, mo?no samo branje :/ (sam imam iphone 5s) ali je kak problem z iosom 8?

http://infotainment.mazdahandsfree.com/phone-compatibility?language=en-RW&carrier_id=&manufacturer_id=&phone_id=&model_id=684&carrier_id=111&manufacturer_id=130&phone_id=4451

MZD_Connect-20150608-224838.jpg

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazdin zadnji recall - Takata airbagi
Napisano

Google najde clanek na to temo... in v njem pise, da je pri Mazdi problem bil le pri sestici prve generacije in da je vpoklic ze bil opravljen ... verjetno ob rednem servisnem obisku na pooblascenem servisu ... 

http://www.zurnal24.si/vpoklic-zaradi-airbaga-kaj-morate-vedeti-clanek-250730

http://www.zurnal24.si/airbag-takata-vpoklic-modeli-bmw-toyota-ford-honda-nissan-rabljen-clanek-250479

Na tujih strane pa sta omenjeni Mazda6 in RX8 l?etnikov 2004 do 2008 ...

http://blog.caranddriver.com/massive-takata-airbag-recall-everything-you-need-to-know-including-full-list-of-affected-vehicles/

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

ve? kot o?itno je zagorelo v predelu accuja.....hobi program ali pa stik

En provokativen oglas - zgolj da vidim koliko je tr?na vrednost ki?te, preden karkoli drugega razmi?ljam.

http://www.avto.net/_AVTO/oglas.asp?ID=9801117&show=1&avto=Mazda%20Mazda5%20CD143%20TX%20Plus

In za koliko bi jo prodajal, ce bi jo prodajal?

Tamau isce nekaj podobnega... Sedaj imata Yarisa (2003) in Corso ( okoli 1995)... pred kratkim sta si omislila psa ... jeseni pa se pricakujeta narascaj... in bo treba en avto menjat za nekaj vecjega :) ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup: Mazda 6
Napisano

7. Ga vozi? naslednjih 10 let brez kakr?ne koli te?ave, zgolj z rednim vzdr?evanjem. 

Tale tocka je predvsem odvisna od srece... ker trditi, da bo avto deloval se naslednji 10 let brez kaksrnihkoli tezav je podobno kot da bi sedajle napisal, katere stevilke bodo izzrebane na naslednjem lotu :) ... 

Jaz sicer nisem imel 2.2 dizel motorja, zato tudi nisem nic komentiral, ker je napisano, da zeli komentarje lastnikov... Ostalo pa je itak ze napisano... le malo je treba pobrskati ... 

Jaz zase vem, da ce bi ze kupoval kaj takega, bi kupil takega, ki ima sledljivo poreklo... se najraje od prejsnjega lastnika in ne od preprodajalca. Itak pri ogledu vidis prejsnjega lastnika in si ze nekako lahko ustvaris neko prvo mnenje ... Poleg tega bi prosil nekoga, da si gre z menoj ogledati vozilo, ki bi ga kupoval... ker sam nimam kaj dosti pojma o avtomobilih... :) ... Tako sem naredil, ko sem kupoval Mercedes A160, ki ga sedaj vozi hci. Simona Pelka sem prosil, da je sel z mano na ogled... in Simon mi je tudi rekel, da izgleda vse OK... oz. je takoj povedal, kaj na avtu ni OK (menjano eno stransko steklo, ni bilo sobe za pranje zadnjega stekla,...) ... Zaenkrat po skoraj enem letu se ni pokazalo nic takega, kar bi bilo ob nakupu prikrito ...

Se glede Mazde. Sem imel v lasti vse tri generacije sestice... prva je bila dizel 2.0 120 KS, druga dizel 2.0 140 KS, sedanja pa je dizel 2.2. 175 KS ... Vsako sem vozil okoli 5 let... s prvo naredil okoli 180.000 km, z drugo okoli 120.000 km s to zadnjo pa imam sedaj v dveh leti okoli 62.000 km ... Pri nobeni nisem imel nekoh vecjih stroskov... ce je ze kaj bilo, je bilo popravljeno pod garancijo... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Je treba kupit napravo za standalone kloniranje(kot sem jo jaz za HDD-je, ki sklonira samo da? nazaj v pc in del kot da ni blo ni?) ki klonira po bitih ne glede na format obliko fajla, skratka kopira 1 in 0.

Saj pravim... to zna vsak "gelipter" (al kako ze Zmaj takim pravi :) ) ... Kupit napravo za kopiranje in probat... Ampak ocitno je potrebno malo vec, kot samo to... drugace sem preprican, da bi se kopije takih kartic ze valjale po raznih pasnikih... Tako pa dosedaj v cca. dveh letih, odkar je na voljo tak infotainment sistem v Mazdi 3 (in kasneje tudi v dvojki, sestici, CX-5,...) kot kaze ni se nobenemu uspelo tega sklonirati, da bi delovalo. To, kar se prodaja preko eBaya so pomoje originalne kartice, ki so nekako drugace prisle v obtok (padle s kamiona), zato tudi tako nizka cena  ... :) 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Kaj pa ?e kartico prej klonira? predno jo da? v avto in ima? potem 2, eno ?e za drug avto alo pa do jo kopira? naprej ?

Sem skoraj preprican, da tako enostavno pac ne gre... drugace bi te zadeve krozile ze okoli "pod pultom" za precej manj denarja :) ... 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Mu je "spustil ?elno" ... :) 

lp

Thomas

image.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.