Priporo?am, da najprej pokli?ete na kak servis Mazda. Vam bodo povedali koliko Mazd je ?e zaradi plina zaribalo, popravilo je 3000 EUR. Mazde so ob?utljive na plin! V nekaterih seznamih se Mazda 3 pojavlja kot avtomobil, kjer se pojavi obraba ventilov po 60.000 kljub mazanju. Verjetno pri M6 ni kaj bolj?e.
Povej nam za eno, ?e servis re?e da je to zaradi plina, je to lahko en velik BS. Imamo veliko takih primerov, kjer se i??e zgolj in samo izgovor v plinu.
Ti dam dana?nji primer - Mazda CX7 2.3 plin, ?el veretno katalizator, sploh niso pogledali, so rekli aha na plin je to bo to in dali ceno 3500?, gre avto verjetno danes k Pelkotu.....vsaj priporo?il sem kolegu, ker servis je dal oceno na parkiri??u.
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
zanimivi so komentarji starejsih obcanov (80 letnik, ki zelo da na urejenost med drugim):
vozijo se v mazdi, vozijo se v superbu in pol recejo, v mazdi se bolje pocutim (kar se zame cist nepricakovano, ker je tale doticni superb full spec., leder, les, dsg, itd itd)...
je pa mazda bolje narejena, isti letnik, superb ima manj kilometrov, pa ze skripa...pri meni nc ne skripa
Samo rjavi
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
vozim pa ga kr precej, 2.0 tdi dsg, velik luksuza in vse sam ni to to...no, zame ni
Tako kot si rekel, zame tudi ne bi bil ampak za druzino je pa bomba. Prostoren, udoben, pregleden, tih, varcen. Pa take male cake ma kot so hlajenje zadaj in prtljaznika. Uporabne stvari ne pa smekerija.
Za ganjat mamo swifta pa motor
Avto bi tako al tako kupu od prvega lastnika, slovenskega in s potrjeno servisno. Rad bi potem nadaljeval servisiranje pri poobla??encu ?e ga ?e vozim na servis. Durga?e filter in olje lahko tudi sam zamenjam ampak ni to to.
Zelo zanimivo tole s ketno pri 2.2, zelo uporabna info ampak kolikor sem gledal so 2.2 imele Mazde od 2010 naprej?
Koliko pa je tovarni?ka garancija bila na teh vozilih? Kako je urejeno ?e ti kaj odpove izven garancijskega roka? So kak?ne kulance ?e je avto vedno servisiran na poobla??enem servisu?
Garancija je 3 leta z moznosjo dokupa na 5 let ce je servisiran na pooblascencih redno. Deli so dragi in po izteku garancije se bolj splaca peljati na servis k pelkotu. Dokup garancije ne krije vseh delov in je lahko macek v zaklju
Avto bi tako al tako kupu od prvega lastnika, slovenskega in s potrjeno servisno. Rad bi potem nadaljeval servisiranje pri poobla??encu ?e ga ?e vozim na servis. Durga?e filter in olje lahko tudi sam zamenjam ampak ni to to.
Zelo zanimivo tole s ketno pri 2.2, zelo uporabna info ampak kolikor sem gledal so 2.2 imele Mazde od 2010 naprej?
Koliko pa je tovarni?ka garancija bila na teh vozilih? Kako je urejeno ?e ti kaj odpove izven garancijskega roka? So kak?ne kulance ?e je avto vedno servisiran na poobla??enem servisu?
Kok mas pa budget?
sm meu prej 140km motor pa zdaj mam 129km pa ni nekej velke razlike v porabi, ?ist iskreno. Ma pa 2.2 ketno, 2.0 pa jermen, tko da je prva v plusu tok, da ni menjave jermena je pa Mazda Mazda, ti zleze pod ko?o, men ni bla to prva izbira al pa ?elja sploh, pa sm zdj ?e drugo kupu
Pri normalni voznji je velika razlika skorajda liter + isti filing ceprav manj konj ker je navor isti + razred zavarovanja pod 100kw
Veliki servis je okoli 750?, da ne bomo pretiravali. Tudi problemi z diski so odvisni od modela avtomobila. ?e glih ne zavira? na polno pri 200km/h oziroma, ?e z razgretimi bremzami ne zapelje? v lu?o ima? na?eloma mir.
Druga?e pa ob neupo?tevanju tega diske zvije tako pri Golfu ali Passatu kot pri Mazdi, Fordu, Oplu ali Hondi oziroma, da malo starej?ih Kijinih vozil sploh ne omenjam, pa verjetno ?e pri kom. Tako, da to ?e zdale? ni samo Mazdin problem.
Akcije 750 ni ve? kakor vem, ali pa??
Nima veze kaj je zadaj. Plo??i?e se menjajo prvi? ?ez 100.000 km. Moje so zdr?ale skoraj 160.000, pa je bil prvi lastnik avtomobila trgovski potnik (do 80.000 km). Zadnje plo??i?e so bile menjane pri nekaj ve? kot 180.000 km. In ne vozim nedol?no. Vozim enako, kot sem vozil s citroenom C3, kjer so se plo??ice menjavale na 40.000 km ali pogosteje, dokler smo avtomobil servisirali na poobla??enem servisu (plo??ice je dobesedno pobralo, popolnoma, da se je sli?alo ?e tisto kovina na kovino pri zaviranju, kar je sramota za material). Dobro, kvaliteta citroenovih delov, se z mazdo pa? ne more primerjati, ker je mazda nekaj razredov vi?je. Le?aj 82 EUR in podobne drage zadeve... Nategujejo te kot psa (se opravi?ujem na izrazu)! Edino za olje jaz pla?am enako (Mobil). Pa za brisalce pla?am ve?, ker vzamem tiste cele gumirane, brez kovinskega zunanjega ohi?ja. Je pa res, da zdr?ijo skoraj en avtomobil, brez menjave.
Drugi? ti naj menjajo ?e diske in plo??ice in bo? imel mir, ?e je res problem v diskih. Glede na to, da se gre za zavorni sistem je ?alostno, ?e se tvoj servis igra na ra?un varnosti. Jaz se vedno zajebavam in re?em: "Vse kar boste menjali, glejte, da bo japonsko!!". Res je, da smo menjali samo ?e zavorne plo??ice, le?aje spredaj in kon?nik na eni strani spredaj. Ampak za zadnje dvoje bi naj bil vzrok udarne jame na cesti, katerih na sre?o ve? ni.. Smo pa res imeli cesto kot zorano njivo en ?as.
Koliko te bo potem stal veliki servis??? Po teh podatkih krepko ?ez 1000 EUR..
Jep veliki servis za dizle je 1200 ?....benz ga ne rabi. Ocitno pa nisi informiran o mazdinih problemih na diskih.....nekateri smo pri 40k imeli ze 3x nove
Jaz hodim na isti servis in cene v racunu niso drage - govorim o rednih servisnih stvareh na uradnem servisu!!!. 13? pred popustom za olje, 26? pred popustom za ploscice. Ampak tule so dodatni neredni deli poleg ki se povezujejo - lezaj, diski in nek del na celjustih
Tukaj je nekaj drugega kar ni povedanega, 100? za lezaj, 112? za kao ploscice - to niso ploscice nekaj na rokah verjetno zato ima avto ociten problem z diski....ce damo samo cene ki so del servisa ter pol dela manj (ker je v delo stero to kar se je delalo na podvozju) pride cca 200?
Verjetno nam nisi povedal vsega oz prejsnji lastnik? Si ti te racune placal? Nekaj je zadaj
?e nekaj mi je '?udno'. Ko gledam slike, nikjer v petki ni mre?e zadaj tako kot ima ?estka. Zdej, al to sploh ni opcija, ali pa imajo ampak je povsod podrta? Lastniki?
Petka ima mrezo v roloju. Popravite me ampak mislim da je bolj sencnik kot mreza. Sploh se ne spomnim al je blo to v pezoju tuki sem imel pa mrezo ki se vpasa posebej v dno korita...ne spomnim ae
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ti dam dana?nji primer - Mazda CX7 2.3 plin, ?el veretno katalizator, sploh niso pogledali, so rekli aha na plin je to bo to in dali ceno 3500?, gre avto verjetno danes k Pelkotu.....vsaj priporo?il sem kolegu, ker servis je dal oceno na parkiri??u.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani