Skoči na vsebino
A kdo pozna tole petko? :-)
Napisano

Debata se lepo razvija :-) ja, povsod so plusi in minusi ja. Bo treba razmislit, najprej moram petko pogledat da vidim kako in kaj. ?estka vem da je zakon za vozit. Je pa res da se je treba precej sklanjat, ko dajes otroke ven, not,...

A na petko je zajeban kolesa na streho dat? Zaradi vi?ine avta mislim?

zato sem kupu prtljaznik za na kljuko :) ampak ti si velik

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moje izku?nje s 5 so bile 50/50.

+ :

1. drsna vrata

2. vozna dinamika

3. veliko odlagalnih predal?kov za otroke

4. dolga medosna

5. vi?je sedenje

6. tih motor

7. odli?no podvozje

8. udobje

9. natan?en menjalnik

- :

1. podhranjen prtlja?nik(7 sede?ev)

2. otroci ne radi sedijo v prtlja?niku

3. dosti elektri?nih te?av in muh(vsaj v mojem primeru l2006)

4. prekomerno kajenje webasta

5. na AC je dosti ?uma(vi?ina)

6. pogosto regeneriranje dpfja kljub 90% vo?nji izven mesta

7. 2 vrsta nima sredine za odraslega ?loveka

8. ni opcije deaktivacije sovozni?kega abgja

9. glasen, trd menjalnik

No,recimo da bi se na?el kak + in -.

6ka spc pa je druga?na zgodba in glavni plusi pri 6ki za razliko od 5ke so mi to da je ?e bolj udobna in tiha(posebej na ac) pa mehansko bolj porihtanaa ?e posebej menjalnik. Zadaj komot imam babico, 6 letnika in 2 letnika. Prtlja?nik po?re vse otro?ke zadeve + vozeka. Ko pa se gre na morje pa glede na to da tovorim dosti potaplj?ke in ribi?ke opreme pa je truga obvezna(tudi pri 5ki).

?e razmi?ljam kaj bi imel spet raje 5ko ali 6ko(tam nekje v prihodnjosti) bi se prej za kako 6ko odlo?il ?e pa bi kaka solidna 5kje kje bila opcija pa bi jo tudi vzel(sedanji model).

lp.

Airbag se da dograditi izklop, sem ga dal. Ampak ja najbolj druzinski avto nima izklopa sovoznikove vrece, zmaga :)

Jaz bom na kratko rekel da sedaj ko smo prerasli 6ko zarad psa jo pogresam :( ampak vseeno to se ni enoprostorec in bi bila enaka situacija.

Jaz bi tako rekel:

Mlada druzina z mislimi po novih otrocih v prihodnje - 5ka, z vecjimi samostojneksimo pa 6ka.

Zakaj? Drsna vrata, mizice, legenzici zadaj, visji zici zadaj in predvsem starsevsko servisiranje otrok preko drsnih vrat ki nudijo veliko visji dostop. Vozicek gre cel nerazstavljen v prtljaznik. Zadnja vrata se odprejo v dveh stopnjah visoko nad glavo

Medtem ko se je v 6ko treba nenehno sklanjat za pasove, itd, tudi je veliko nizja za bicikle ko pridejo te in podobne aktivnosti.

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moja Cd143 je imela mazdasko natancen menjalnik, ne vem od kje jim to. Ce govorite o cd110 pol pa ja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3
Napisano

Kdo pa je rekel da ga bom prodal?Radio je stal 80E,xcarlink pa stane okrog 100E-bere samo USB in SD pa Aux vhod ma.Preve? komplicirate eni na tem forumu!

Player stane 50?.....ni xcarlink edini. Ajde jaz ti nom vec kompliciral za teh 20?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3
Napisano

Raje 1000? izgubi na izgledu avta kot investira 50?....toliko kot je bil avtoradio

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

moja je facelift pa mam dvigalko

in zanke in vse, tudi normalno veliko (205/60 16) rezervno gumo...no gumo sem sam kupil :)

Nima karavan :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3
Napisano

Za 50? se vgradi v orig radio mp3 player in ni treba unicevat fa fugirat armaturke. 8 let ni velik za avto. Ampak lej moj okus

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3
Napisano

Vem da si se trudil a zal tole je za bruhat...(moj okus)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz imam 2009 in NIMAM gume pa IMAM dvigalko (desno v prtla?njiku).

Pol je pa od face lift tako naprej zgleda. Jaz je nimam :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pozdravljeni

Med pregledovanjem foruma sem ne dolgo nazaj zasledil temo o skriti dvigalki, pa sem se odlo?il, da malce povpra?am ?e kak?no je stanje pri novi 6ki

Ker je ?e kar nekaj lastnikov nove 6ke me zanima kak?no orodje oz. kaj sploh je skrito v va?em prtla?niku.

Pri meni je stanje slede?e:

Limuzina brez nadomestnega kolesa

- komplet za zasilno popravilo pnevmatike

- ro?ica dvigalke

- vle?na zanka (kratka)

- vle?na zanka (dolga)

Na desni strani, kjer je predvidena dvigalka je prazen prostor.

lp

Od 2008 naprej ce ni gume ni dvigalke....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Oj.

Misli? na 5 sede?ne...

Ja, sam osnovne...

Sedezne ja. Zabluzu sem, ampak prtljaznik je pa krepko vecji zaradi globine

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2013
Napisano

Jest sem lansko leto montiral Mischelin sport 225/45/18. Ne tresejo, ampak pri visoki hitrosti za?ne vavtu potiho in globoko bobnet. Bile so precentrirane, pa ista stvar. Gume so me stale 220 ? po komadu. Ne vem kaj bi lahko ?e naredil v zvezi z tem bobnenjem.

Definiraj visoko hitrost :) pa nic ne ruka na volanu? Lahko so bile narobe skladiscene

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Oj.

Kot lastnik petice, lahko povem, da je to prva liga za 4 ?lansko dru?ino. V drugi vrsti je stednji sede? zasilni...za otroka do 10 let, pa ?e to ne za dolgo vo?njo, lahko se pa srednji sede? skrije pod levi sede?, pa se izpod desnega sede?a dvigne poli?ka za odlaganje...sam imam pa vse pospravljeno in samo dva "fotelja" v srednji vrsti... Tretja vrsta je pa omejena za velikost potnikov...mislim, da na 150 cm...pa ?e to te?ko sedijo...samo za kratke poti..na sladoled ali kaj podobnega, ker potem prtlja?nika ni... Ja, drsna vrata so ZAKON, in predvsem zato smo kupili ta avto... Je pa ?koda, ker sta 363 dni v letu zadnja dva sede?a zlo?ena in se brez veze pla?uje zavarovanje za potnike, ki jih ni... ?koda, da ne naredijo tak avto, da ga registrira? in zavaruje? za 4 potnike...oziroma da ima? na izbiro, koliko ?eli?, ali 4, ali 5, ali 6, ali 7....jaz bi zaa 4...

LP Ivan

So tudi 5 vratne ampak samo osnovne :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No pa pozabu sem sedezi v drugi vrati so legenzici. To je pa carsko gres zasi si das naslon nazaj pa spis :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Sj zice loh das ven?

Mislim da ne ker so integrirani v avto (je pa verjetno kaka varianta). Ni pa to tako kot v enoprostorcih na tirih ampak ko so poklopljeni so v bistvu podenj prtljaznika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne poznam ampak kot lastnik GTA lahko recem same pluse

Minusa sta samo 2

- prtljaznik je zaradi skritih zicov (6 in 7) oskubljen

- avto je nazadnji klopi izkljucno samo za 2 osebi saj je srednji zic samo zasilen

Ampak drsna vrata odtehtajo vse. Se posebi za fantovsne :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Taxi
Napisano

Lahko imas rudi 3.2 PMS.

Res je posebno prirejen za taksimeter.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

ne bi reku, ker je rabil 5 let, da me prehiteva (izgledalo je kot dva tovoranjakarja, ki se prehitevata po 1 uro)

tko, da na oko je vozil ene 2-3km/h hitreje

Zato ker ima voznik v mazdi tezji karakter ....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spletne kamere
Napisano

nice

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Spletne kamere
Napisano

Slovenski zemljevid s cestnimi kamerami

http://www.promet.si/portal/map/portal.aspx (v izboru vsebin izberite kamere)

Hrva?ke kamere z mejnimi prehodi (nekaj kar manjka pri nas) - odli?no dela tudi aplikacija na vseh telefonih

http://www.hak.hr/info/kamere/

Italija

http://www.autostrade.it/autostrade/traffico.do# (Top Webcam scroll)

Avstrija

http://www.oeamtc.at/?id=2500%2C%2C500417%2C

Rovinj - vreme morje

http://www.crsrv.org/it/webcam.php

Imate ?e kaj uporabnega za potovanja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Taxi
Napisano

MPS :jezicek:

Do Brnika itak

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3
Napisano

Radio bom vgradil tam kjer je pepelnik in v?igalnik,avtoradio rabim za poslu?anje Mp3-jev in ne za brezzvezne radijske postaje!Torej je sigurno ventilacija?Ker sem v?eraj piknil z izvija?em in ni ni? pihalo!

Jao meni piknil....daj ti na ful na ta prave sobe pa bo pol piknilo :) ko bo pa voda od kondenza bo pa joj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3
Napisano

Yep, to so zra?ne poti gretja/hlajenja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.