Enkrat sem ze pisal o tem... ko mi moj nepooblasceni mehanik ni nasel napake in celo po nepotrebnem menjaldele, sem bil izredno presenecen ko je mojstr na uradnem Mazda servisu napako odkril v 10 minutah in jo zrihtal v 1h. Od takrat bolj verjamem pooblascencem kot kvazi mojstrom.
Vsaj meni so tiste "zastonj kavice" na servisih preveč osladne, ker jih v resnici močno preplačaš. Tudi to, da ti operejo avto, me kaj dosti ne zanima. Preveč se osredotočajo na zunanji videz, všečnost, prijaznost, namesto da bi se bolj ukvarjali s pregledom vozila - v 90% opravijo le rutinsko delo, ki bi ga znal vsak od nas, ko bi to 2 krat videl (menjava olja, filtrov,...). Na kaj bolj posebnega jih moraš običajno itak večkrat sam opozorit in še vztrajati, da te vzamejo resno.
Navedeno Alexovo stališče se mi zdi itak popolnoma zgrešeno, ker po njem cena servisa ni odvisna od opravljene storitve ampak od ranga-cene novega vozila. Torej cena servisa pomeni statusni simbol, halooo? 🤪
Tisto je mišljeno nasplošno ne ravno za servisiranje! Jaz sem stlačil not za primerjavo.😉
Tudi jaz vozim k ugodnemu pooblaščenemu serviserju dokler je garancija,po njej pa sosedu ki ga naredi za 20€ (delo)
To pa ne verjamem, da bo držalo. Ravno za takimi obrobami se začne nabirat svinjarija, sol in vlaga in tam se veselo kuha. Edina prednost je mogoče to, da plastika prepreči poškodbe laka ampak to se zgodi v zelo redkih primerih
175 KS mazde, avtomatik, imajo po meritvah na valjih različno moč v razmaku od 168KS do deklariranih 175KS. No na "cesti" je teh konjičev realno z avt. menjalnikom le še okoli 135KS.
Če greš v čipanje, stage 1, prideš nekje do 210KS, realno imaš pa po čipanju tudi na cesti okoli 170KS.
Tudi poraba ob normalni vožnji malenkost pade.
Seveda pa pride čipiranjem bolj do izraza na 150 konjski.
Pa tudi filing večjega, bolj prostornega auta in "masivnost" naredi svoje pri občutku. Res škoda, ker vse ostalo na avtu mi je bilo pa top (razen par malenkosti, npr rikverc kamera ne zvije črt glede na obračanje volana?). Prostor, lega na cesti, udobje, preglednost,... top!
Meni je tudi cx30 top in bi jo kupil, če bi zdaj kupoval. Mene motijo pa samo reže za usmerjanje notranje ventilacija ker jih ne moreš usmeriti kamor bi želel! Kamera me sploh ne moti, ker vozim na ogledala in samo ko se približam oviri pri pipkanju pogledam koliko je do boom.
Mazda ima enake dele v g120 in g165. Je bilo predstavljeno da bodo tudi 6cilinderske motorje gradili z enakimi deli ker s tem znizajo stroske. Osnove in glavni deli so isti. Tudi dizelske motorje sestavljajo na isti liniji kot bencinske s tem so se bolj znizali stroske, in pa naprave za privijanje imajo nastavek v nastavku tako da jih uporabljajo za obojne motorje.
Jaz kar obcudujem te Japonce res mi je top narod, njihova kultura, red, resnost, pametno razmisljanje.
Evo v pon bil na servisu v BTC. Sem dobil testnega CX-30 do službe. G150 automatik awd. Prvič peljal in hja, za moje pojme ne gre to nikamor. Zdej a je kriva večja teža ali awd nevem, ampak ko mi naslednjič nekdo reče, da je CX-3 brez življenja, ga prijavim adminu, da ga blokira iz foruma.
Po moje je kriva teža in menjalnik. Konji so konji in mislim,da bi z ročnim šla boljše. Ko sem jaz poleti vozil Cx30 g122 tudi ni šla kot moja 3ka g 120.
Sem pogledal in nič izvedel glede menjalnikov. Vem to,da je pri G120 daljši kot pri G165,ampak mene zanima ali ima katera Mazda 6 2.0 enak menjalnik-razmerja kot M3,g120 ?
Ko smo ravno pri menjalniku,a mogoče kdo ve,če ima katera 6ka 2.0 bencinc enak menjalnik kot 3ka 2.0 G120 oziroma prestavna razmerja? Ali pa ima mogoče enako razmerje kot G 165 ?
V takem primeru kot je ta z 45kkm intervalom, bi jaz predlagal da se nato vlije najcenejše olje ustrezne gradacije in naredi kakih 200-300km lahke vožnje, in nato spet menja za kvalitetnejše s katerim bi nato naredil naslednji interval 10kkm.
Tako bi nežno spral usedline in nečistoče ki so se nabrale v notranjosti motorja.
Ali pa najcenejše olje z malce agresivnejšim Engine Flushom pa ene 15-20min pod prostim tekom, pa nato vlit kvalitetnejše olje za normalen interval.
Je pa tudi res,da večino škode je že naredil in se nima kaj sekirat z izpiranjem motorja itd.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Kam voziš na servis?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani