Skoči na vsebino
EU vs SLO
Napisano

Zanimivo, men pa glih lindt ne sede razen mogo?e tisti iz mle?ne ?okolade. Milka je recimo ratala ?isto zani? in je tudi pogledam ne ve?. Gorenjka ima pa en specifi?en okus, ki meni full sede verjamem pa da nekaterim drugim ne. Da pa ne bo kdo kake napa?ne predstave dobu kolk ?okolade pokonzumiram - govora je o dveh mogo?e treh 100g na mesec.

100g - to poje? ko sendvi?

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

kdaj pa si to nazadnje preveril? V Supernovi majo vzhodnoevropske, dvomim pa da Muller uva?a razli?no za razli?ne trgovine :ne vem:

bom jutri :) podnajemnica ta mdela :prstgor:

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Slivka :rispekt: res globok priklon saj si napisal to?no tako kot sam razmi?ljam in ?e enkrat :notworth:

Mislim, da bi tole vsak moral prebrat ene parkrat pa tudi razumet zakaj je tako napisano. in ko bomo enkrat vsi razumeli in se dr?ali tega se o nobeni krizi ne bomo ve? niti pogovarjali, ker bomo imeli vsi dovolj.

Dokler bo pa med Slovenci prevladoval edini lovski nagon za lovljenjem nizkih cen pa naj stane kar ho?e si pa serjemo v isto skledo iz katere potem jemo.

In tukaj ni dosti izgovorov vsaj pri ve?ini ne, da ni denarja - to je BS, ker kdor ne dojame, da je najbolj?a nalo?ba nalo?ba v zdravje in da vsaj za svoje lastne potrebe je bolje vzeti kvalitetno hrano kot pa nekvalitetno, ki ima edino prednost, da je poceni, bo kmalu (pa mu ne privo??im) to svojo ?parovnost lahko nekje drugje precej drago pla?al.

Banalen primer, ki najbolje ponazarja kako je to - kupi? najcenej?e ?ang?lang gume, ki so stra?no poceni in si pri?paral neverjetnih 150? nato pa v mokrem zleti? s ceste zaradi kur?evih gum in naredi? ?kode za 1500? ali ve?. Kje je ta ra?unica potem, al gremo na upanje, da se ne bo ni? zgodilo in raje prepustimo sre?i, da upravlja z na?imi ?ivljenji. A ni vseeno bolje, da si zmanj?amo tveganje z nakupom kvalitetnej?ih zadev sploh tam, kjer direktno ali indirektno vplivajo na zdravje.

To ni ve? res, ker v Mullerju imajo ?okolado od vsepovsod in to, da je bolj?a kot recimo iz drugih ?tacun zdaj ne velja ve?. Tudi nuttela je iz Poljske. Aja sej mogo?e sem butelj sam ve?ino pri nas jemo Gorenjko in meni je to zelo dobra ?okolada.

Jok, v Mullerju imajo poljske pamperske natanko tak?ne kot v Mercatorju. So dovolj kvalitetne razen pred kake pol leta je bila serija (tistih z zvezdico), ki pa je res spu??ala. se je pa ogromno mamic prito?ilo na njihov FB profil in o?itno je zaleglo saj zdaj so pleni?ke spet OK.

nope v kranju imajo avstrijske

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

Jaz pa na reno...:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

HOMOLOGACIJA
Napisano

Zanimivo... Pri nas pa je res tako... Smo kupili mazdo premacy 2.0D (2003) in ima v homologaciji samo 195/55 R15, C3 (2002) je imel 185/65 R14 - ?e se ne motim, BMW (2006) ima 235/65 R17, edino kia (2009) ima dve dimenziji v homologaciji.

Druga?e pa ima mazda v knjigi dve ali tri dimenzije, ?e se ne motim, C3 je imel dve dimenziji, BMW pa ima 3 ali 4 razli?ne dimenzije v knjigi. V homologaciji pa ?al ni tako. :)

Enako je bilo, ko je sosed kupil mercedes C z AMG lookom in je imel tudi samo standardna AMG plati??a v homologaciji. Potem si je vse skupaj uredil in so mu dopisali vsaj 10 razli?nih dimenzij (sem mu jaz vozil papirje v MB).

ne more? primerjat va?e avte s standardi :jezicek: moja ima 4 dimenzije + 1 dodano :party0035: , za ?portne avte pa je normalno da imajo eno specifi?no narejeno dimenzijo, da ja dra?je pride in te?je dobiti....tako kot moj '?portnik' ki ?e vedno nima zimskih gum na trgu, ampak je dobil tudi tretjo 'dimenzijo' v homologo :dudek:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

EU vs SLO
Napisano

pamperske made in austria (se dobijo samo v milerju) = ma loh froc cel dan gor (ni glih dobr ampak bi vzdr?ale :) ), ostale ?tacune ala mercator pa made in xxx za vzhodne trge, eno - 2 lulanji vzdr?ijo

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

HOMOLOGACIJA
Napisano

V Sloveniji imajo vsi avtomobili od dolo?enega leta (se mi zdi da leto po vstopu v EU) samo eno dimenzijo v homologacijskem karton?ku, ?eprav npr. v Nem?iji ali drugje velja ve? dimenzij za "legalne".

ka pa teb dogaja? :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove Mazde 6
Napisano

Od kje pa zdej ta info - ieloop je odvisen od opreme in je v vseh najbolj opremljenih z oznako opreme Revolution. To pomeni tako mo?nej?i 2.0i bencinar kot 2.5i in seveda oba 2.2 dizla.

Prebral sem ampak ocitno velja za neevropski trg (kjer verjetno niti DPf ni potreben)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove Mazde 6
Napisano

Yep ta sistem naj bi bil le v 2.5...zato ne vem zakaj taka kolobocija...

sicer pa ne vem a nima varovalke, izklopa ali katerekoli druge faking opcije da se izklju?i in vozi? naprej do zamenjave???

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove Mazde 6
Napisano

Ne vem, ?e lahko iz tiste slike sklepa?, kje je zagorelo. A si ?e kdaj videl, kako gori avto? V kabini je precej plastike in podobnih materialov, ki gorijo zelo intenzivno in ogenj se zaradi velike vro?ine hitro raz?iri na ostale dele. V motorju zagori tudi olje in plastika.

Vsak pozar se analizira in ugotovi kje se je zacel. Marko ki je gasilec ti je lepo napisal. Tu je evidentno zagorelo v motorju. Do olja pa ogenj ne pride kar tako hitro, ce pa bi se vnel od tele karoseeije ne bi bilo vec veliko.

Streha je 5x lepsa od pokrova motorja, pa se pozarna stena je vmes

http://paultan.org/2013/03/27/mazda6-recal...rs-in-malaysia/

Tale slika mi nekak soupada s pozarom, se posebej tisti crni box v desnem spodnjem delu avta

Objavljena slika

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Mojo povpre?no porabo lahko preberete spodaj. Imam pa vsak dan relacijo 40 km v obe smeri skupaj in 25% mestne vo?nje. Vsak tank pa se sppravim tudi na AC in tam mi hitrosti 200+ niso tuje, tako da povpre?je(skoraj pol leta) pov svoje. Klima ali brez ni razlike 0,5 litra. Motor pa je 2.0 V6 144 KS.

Najdu sem dokazno gradivo..... :rozico:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove Mazde 6
Napisano

Zelo dobro poznam enega doma?ega proizvajalca prehrambenih izdelkov. Pripovedoval mi je, kaj vse je potreboval, da je lahko prodajal eni od zgoraj omenjenih trgovin: vse mogo?e doma?e in tuje certifikate, poleg tega pa je trgovec izvajal ?e svojo senzoriko. V dra?je trgovske verige, ki so prisotne pri nas, pa je lahko prodajal robo brez kakr?nega koli papirja. Toliko o dvomljivi kakovosti.

Poznam enako zgodbo mojega podnajemnika ki dela jagodno vino Bishee....najraje dela z Lidlom, Hoferjem - pla?ilna disciplina, kakovost, zahteva po dvigu kvalitete

Mercator, Tu? (ta je baje obup) nepla?evanje - zamude ra?unov, nato ?e izsiljevanje v smislu ?e ne date popusta gredo va?i izdelki s polic....itd

Da tiste farse o tu?evih otrocih na debelem rti?u ne govorim, vsak ki ho?e prodajat v Tu?u MORA podpisati da bo dal 1% svojega letnega prometa v tu?u za to....kar pomeni da je ta zadeva ?e poprej prepla?ana s strani dobaviteljev, nas pa farbajo da gre en evro za to...njegov promet je samo v tu?u 100.000?, Mercatorju 110.000?, toliko so mu pa tudi dol?ni s povpre?no 5 mese?nim zamikom, Hoferju in Lidlu pa 2x ve?ji, s tem da ga sproti pla?ajo a tudi redno mora po?iljati izdelke na preverbo (naklju?no izbrane iz trgovine)...

Kako potem dobavitelj ni prisiljen da tudi sam spusti kvaliteto, ?e ga silijo v najni?jo ceno brez preverjanja kakovosti?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove Mazde 6
Napisano

O marija, pa da ti pod tabo enkrat iz ?istga miru razgoni to komponento. Ja, re?ejo pa vsaj, da je ?ivel in tudi umru v Mazdi ;)

Halo? Neprilagojena hitrost, prehiter je sel prevec energije se je akomuliralo in bum.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove Mazde 6
Napisano

Mogo?e pri?akujejo pogoste menjave in so mehanikom olaj?ali delo. Po drugi strani pa se motorni prostor vsepovsod zapra?i in uma?e. Za grand finale pa na servisu "zadani" malomarnega mehanika in bo? imel cel motorni prostor masten, kot ?e bi vozil 50 let staro kripo s slabim vzdr?evanjem.

PS: Kaj ti dela? s pajserjem pod motornim pokrovom? :blink:

LP, M

Govorim kako se ga z lahkoto ukrade a ne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove Mazde 6
Napisano

Mogo?e je bilo DC/DC-ju prevro?e pod motornim pokrovom :ne vem: Vsekakor so morali imeti zelo konkreten razlog, da so ga stla?ili pod sede?.

Zascita pred zunanjimi vplivi

Mene tudi fascinira kam so dali ponovem glavno PC enoto....direktno na vrh motorja totalno izpostavljeno vsem vplivom...se posebej vodi prahu in nenazadnje udarcem saj je direkt pod prvim pokrovom ki je mehak. Za sunit Cpu rabis pajser in 15sekund cajta....

Defakto pa se tistega malega placa li je v moji za webasto ni vec...webasto no go.

Ampak zgleda pa hudo lepa....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tukaj nekaj oreng ne ?tima in sicer letnik. Zadnje z dizlom 2.0 so se ?e prodajale v za?etku leta 2009 potem pa ne ve? saj jih je zamenjal 2.2 motor.

Tako, da realno je tolje v najbolj?em primeru letnik 2009 v za?etku leta, ?e bolj verjetno pa letnik 2008. Kar pa na koncu pomeni, da je cena ?isto ustrezna. :blush:

morebiten datum 1. registracije v sLO.....vsi vemo kaj to pomeni

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove Mazde 6
Napisano

Ne vem a se motim ampak bolj kot gledam sliko bolj se mi zdi, da je zagorelo nekje v motornem prostoru in ne pod sede?em. Avto je namre? najbolj uni?en spredaj v kabini pa manj, kar je nekako v nasprotju s tem, kje naj bi se nahajal ta pretvornik.

ej prehitel si me - hotel sem napisati, da imamo tukaj nekaj gasilcev - marko, simon ki bi jih prosil ?e se da okvirno locirati izvor ognja?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup nove Mazde 6
Napisano

sam tale ni zgoru tuki v tej 'lepi' delavnici

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup mazde v tujini in stro?ki v slo.
Napisano

Ampak kakorkoli ?e ste navalili s temi kilometri ja kolk jih pa lahko ima najve? za ta letnik? 30, 40, 50kkm. Kej ve? ?e dvomim kar se pa vse lepo ?teje pod malo kilometrov in sploh, ?e jih ima toliko je verjetno ve?ino vo?en relacijsko kar tudi pomeni zanemarljivo kilometra?o, ker gre za prakti?no skoraj nov avto.

Ne s tem motorjem in opremo, ki je v oglasih. Klele je cca 8-9 jurjev ceneje kot je bil dejansko nov.

Moja po enem letu 40k. Kot sem rekel drugi avto pa 15k

Poglej cenik moja CD129 Mirai karavan = 27.290?, kupljena skoeaj 5k manj in danes ne vem ce bi sla za 16

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

lahko da se motim , a se mi zdi visoko, moja je bila v ceniku tud 27k pa je bla 22 se mi zdi al 24 sej ne vem ve?.

Pa kilometri - moja baba z swiftom naredi 15k letno - slu?ba, 2x na morje pa 2 x koncert colonie...

Ne razumi narobe avto je lahko tip top ampak preveri km in realno ceno - po moje 17-18k....

videti je pa da ?e sami ni?ajo proti tej ceni....oglas je ?e pod 20k

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Kakp ce se je full opremljena Cd185 koncala pri 31k? Govorim seveda o prodajnih cenah ne ceniku s tistimi 3k popusta

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Meni se zdi pa niska, glede na to da se rabljene mazde v slo. sploh ne prodajajo.

Ce jih ni to se ni merilo ta avto ke bil nov cca 24-25k....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Hmmm sam a se ti to zdi sploh dobra cena??? Men je iner visoka za l. 2011...ker teh 20.000 km.......

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.