Skoči na vsebino
Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 31 minutami je 50keda napisal:

@Alex na pumpah čist vredu dela, preverjal v preteklosti na različnih lokacijah, pa kaže isto. Vožnja je bila prijetna na novo položenem asfaltu, ostalo pa bolj tako, smo se izmikal vsem luknam :D

Ne vem, meni je na treh različnih pumpah pokazalo za 0,3 bara razlike. Kar je veliko. Res je, da naj bi bilo to usmerjeno in testirano a ni vedno tako. Jaz se raje odpeljem do kolega gumista in tam preverim. 😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 2 urama je 50keda napisal:

@NevLado jap zato pa sem pumpal vceraj zvecer po tem ko sem nardil 3 km naravnost iz hladne garaze. Bo to vredu? 🙂

Pa bi bilo dobro, da se ustaviš še pri kakem preverjenem vulkanizerju, da dejansko vidiš, koliko je trenutno noter. In če je v redu veš za v bodoče, katera benzinska pumpa ima v redu in predvsem točno to zadevo za pumpanje gum. 

3,4 bara? A si se voznil  kot na unih polnih gumah za bager je? 😁👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

dne 5. 8. 2020 ob 14:05 je 50keda napisal:

Lol zej se bomo pa šli, kdo ma lepš mašino spucano, kje je Alex, me prov zanima, kolko voska nanese nanjo :D Pa vrjetno je tudi rdeče barve, mašina namreč :D

Tudi mašina mora bit čista, tu ni debate. Seveda ne pretirano, vidna mora biti normalna uporaba. Je pa lepo, da je črna plastika res črne barve ne pa, da je vse prašno. 

Sicer pa trenutno niti moja rdeča puščica ni za na razstavo.🥺

Je nisem še opral odkar sem prišel z dopusta pa tudi noter je vsa blatna od čevljev. Le kam to pelje? 

Boljše, da se ne vozim dosti okoli...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Pred eno uro je 50keda napisal:

Ja update normalno nardim z Mazda Toolbox-om. Ko zakljuci pac pise da je posodobil na zadnjo verzijo, v mojem primeru na July, 2020.

Al kaj si mislil s svojim vprasanjem?

Ja, to. Se pravi, da te posodobitve niso bog ve kaj. Najbolje je naredit posodobitev vsake recimo tri leta in je čisto dovolj. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 6 urami je 50keda napisal:

Evo včeraj sem probal novo mapo (July 2020). Meni na Vranskem še kar cestninsko seka. A je treba po updatu, kak poseben postopek v avtu nardit al kaj? Meni je že vse skupaj sumljivo ...

Pa ti naredi sploh update? Ali pa ni sploh posodobljena najnovejša varianta na vse spremembe? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 37 minutami je Slash13 napisal:

Gledal sem za zimske ja. Sem sumil, da je neka taka "kvaliteta" kot si napisal.

Vzemi kake Borbet ali kaj podobnega. Jaz imam borbet Y model, 17 " dal sem mislim da 99€ za feltno. In so res super. 

ET pa je 40,da gleda kolo malo bolj  ven proti blatniku. Ne izgleda tako smešno, kot pri original 19".😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano
pred 6 urami je Slash13 napisal:

Ima kdo izkušnje s platišči GMP? Kakšna je kvaliteta? Kdo dela OEM platišča za M6 zadnje generacije?

Tele 19"  ki so do zadnjega FL  gor so made in china. Ne vem pa, kdo jih izdeluje za Mazdo. Za gmp pa mi je ravno ta model, kjer sem jaz kupil feltne pravil, da jih večinoma kupujejo kot zimska platišča. So sicer italijanskega proizvajalca a se vlivajo na Kitajskem.Naj ne bi bile preveč trdne, kar se tiče zavijanja.Ne poznam pa nikogar, ki bi jih imel. A ti bi jih vzel za zimske gume? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

pred 25 minutami je Jest napisal:

Saj Mazdina navigacija ocitno ni edina s takimi problemi pri cestninskih postajah... Dostikrat vidim kaksnega tujca, ki se pelje mimo lokacije, kjer je vcasih bila cestninska postaja in zavira... marsikod celo na prehitevalnem pasu ... In ugibam, da mu pac navigacija ali infotainment v avtu kaze se vedno podatek, da je tam hitrost omejena na 60 km/h ali pa ponekod celo na 40 km/h ... 

Na garmin najnovejša varianta ni več cestninskih postaj. Preverjeno. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rabljene original alu paltišča
Napisano
Pravkar je Aless napisal:

Ma pri nas boš težko sploh dobil 400€ za njih. 

Originalna platišča pašejo samo na Mazdo (no fizično pašejo še na Hyundaie ampak jih pol ne moreš homologirat) in tako si omejen pri prodaji samo na lastnike Mazd, teh pa tudi ni dosti. 

Res je. V Nemčiji je res več Mazd kot pri nas. 😉

To bo kupil nekdo, ki hoče imeti original feltne in so mu nove takšne predrage. Res težko, da bodo šle za 400€.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rabljene original alu paltišča
Napisano

Kot so napisali, kolikor so kupci pripravljeni plačati in koliko podobnih se že prodaja. Tisto, koliko pride novo platišče, da je drago itd..pozabi.Če dobiš za vsa štiri 400€ si lahko zadovoljen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 9 minutami je dvorjan napisal:

@Alex:

Ja, če ne bi diskov in ploščic menjal ravno 10k km nazaj, bi res gledal v tej smeri.

Saj ne, da sem v življenju vozil same hude avte, ampak Mazda ima med primerljivimi (Accord, C5) pač slabše zavore - in to očitno.

Vsaj 20-25 mm večji premer diskov bi rabila ...

Kaj pa si montiral gor? 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
Pred eno uro je dvorjan napisal:

To pa zato, ker imajo skoraj vse Mazde poddimenzionirane zavore ... Res ne razumem, zakaj se na tem delu varcuje. To je moja edina vecja zamera tem avtom.

Montiraj gor kake narezane diske, pa abc ploščice ali podobne kvalitetne  pa ne bodo več poddimenzionirane.

Takrat bo nevarnost, da te kdo nasadi od zadaj. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Kaj imaš pa sedaj,da si zadovoljen?

Je pa tudi res,da Mazda nasploh na testih nnima ravno najkrajše zavorne razdalje neglede na gume.:party0035:

Montiraj gor GY.Moja lepša polovica velikokrat benti, ko jo lepi na šipo.Včasih bremza še preveč. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 6 urami je NevLado napisal:

Toyo so ene izmed najboljših gum samo tako kot pravi Aless je treba kupit taprav model. :D 

Ta ki je sedaj gor na avtu ziher ni taprav model haha, iskreno nevem kater točno (bom preveril jutri) ampak jim dam 3 od 5 zvezdic. Če bi vozil kdo od vas, bi jim verjetno dal 4.5 od 5. Za dinamiko v dežju res niso (neprijetno se čuti, da jim manjka grip, pa ni kriv avto, ker je na zimskih Sava vse ok). Po suhem pa limajo res dobro in nimam nobene pripombe. Tako da za povprečnega uporabnika od A do B so več kot dobre ne glede na mesto/relacija/AC in tudi v dežju. Ni pa se za furat na limit v dežju. Hvala bogu še nisem imel close call-a ali potrebe po močnem zaviranju tako da glede tega vam pa neznam povedat.

Če se primejo v dežju, bi dobile od mene kvečemu 2/5. Jaz testiram gume tako, da v mokrem vozim skozi krožišče in ugotavljam, pri kaki hitrosti "spusti" oprijem. 

Meni je važen bočni oprijem gume. Te GY F1, ki jih imam trenutno gor, so prve gume, ki res držijo tako dolgo, da  zvoziš ovinek z res veliko hitrostjo.Na suhem so pa itak lepilo. Proti Conti sport, ki sem jih imel prej gor. so neprimerno boljše. 

pred 5 urami je TiEn napisal:

Jaz na moje Toyo nimam pripomb

Dokler ne probaš res vrhunskih gum misliš, da so v redu. 🤗

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 1 uro je Boss napisal:

Alex, a ti verjameš v to kar pišeš?

Itak. To so dejstva-dokazljivo. Kupi avto v tujini, na zahodu, če hočeš imet dober avto. Lahko pa ga greš iskat tudi v Romunijo, če si upaš.Če je že za vse trge kao enak. 😏

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 36 minutami je Mraušk Mčk napisal:

Prav za 1. vgradnjo se avtomobilske firme potrudijo, da sklenejo dogovor z gumarskimi firmami o dobri ceni. To pomeni slabša kvaliteta kot istoimenske gume na tržišču sicer. 

Mazda je dobavljala šestice s turing gumami, ki so v parih mesecih postale čelavstonke.

Ja za naš trg, ki je tretjerazredni. Tudi rjavele so mazde izdelane za naš trg.Moja 6-ka prve generacije je stara 16 let in jo sedaj veliko vozi sin. In še vedno nima pikice rje nikjer, niti na blatnikih.Tako,da bo res nekaj na tem. 

Kot sem že napisal, moja, ki je bila uvožena iz Italije je imela original Pirelli gor. In so zdržale štiri leta. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Menjava brisalcev
Napisano

Evo, sem očistil dobro  šipo z sredstvom za razmaščevanje(silikon free,) katerega uporabljam pri lakiranje. Ne morete verjeti, kako mastna zna bit šipa. 

Sedaj brisalci res dobro brišejo in ne škripajo več. Se splača vsake toliko to narediti, ker razna čistila za šipe izgleda, da niso dovolj agresivna. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Verjetno je odvisno, koliko se je kakšna znamka avtomobilov odločila šparati. Tudi take stvari, kot so gume, povedo veliko o tem, koliko je resna in koliko ji je za kupca.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 54 minutami je Aless napisal:

Ma mene Toyo ni prepričal, sicer je res da sem mel bolj touring model  toyo gume, ampak v dežju so bile porazne.

Zdajšnja Sava UHP2 je v dežju svetlobna leta boljša. 

Nevem pa kakose obnesejo bolj športni toyo modeli. 

Verjamem, da je Sava UHP2 veliko boljša. Nekateri jo celo primerjajo kot malo slabšo GY F1. Naj bi bili pri obeh zelo podobni materiali. Pa še cena Save....Verjetno je Best buy. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.