zanima me kako se na mazdi6 ll. generacije nastavi ura...
na komandah multifunkcijskega volana sicer grem z tipko v desno kjer pridem do potovalnega racunalnika kjer lahko iznicim dolocene vrednosti, ko pa pridem na uro, drzim "set" vendar ni efekta...
lahko kdo pomaga kako se nastavi uro ?
Najlazje bo razvidno kar iz slike iz prirocnika...
To pa ne vem, ?e je res dra?je. ?e me spomin ne vara, mi je na servisu zadnji? omenil, da je cena dodatne opreme enaka kot na spletni strani Mazda.at ali .de in celo monta?o bi se lahko uredilo brezpla?no, v kolikor bi se naro?ilo ve? dodatne opreme (kar ?e razmi?ljam, saj so cene dodatne opreme presoljene).
Zanimivo, da na tujih uradnih spletnih straneh Mazde, pod dodatno opremo, lahko kupimo original vzmeti za ni?anje vozila za 30mm.
Verjetno teh 30mm ne vpliva na delovanje tehnologij na vozilu.
Na na?i Mazda.si strani pod dodatno opremo ne najdemo teh vzmeti, tako kot veliko ostale dodatne opreme, ki jo najdemo na AT in DE strani ne, ampak to ?e ne pomeni, da se je ne da naro?iti pri nas
Eno je originalna predelava, kjer servis prav gotovo tudi poskrbi za pravilno delovanje teh sistemov... Drugo pa so razne neuradne predelave... Pri katerih marsikateri predelovalec niti ne pomsili na te zadeve...
Glede dodatne opreme, ki je navedena recimo na mazda.at ... Se to vse da narociti tudi pri nas... Le po mojih izkusnjah je cena visja...
Pri posegih v podvozje je potrebno imeti v mislih tudi asistencne sisteme (SCBS, SBS, radarski tempomat, LED zarometi,...), ki jih imajo te nove Mazde... vsaj tako pise v prirocniku ...
Tudi pri meni je bila "Mojca" originalno nalo?ena; uporabljam pa "Tanjo".
"Mojca" ima tako nadle?en glas, da ni mo?nosti, da bi ga dlje ?asa poslu?al; kdorkoli pa je ukaze prevajal, si pa zaslu?i, da se ga kak?en teden namaka v Savo.
Te glasove smo pred mnogimi leti naredili s skupnimi mocmi se na mobisuxu, posneti so bili pa v studiu na Moj Radio (vsaj za Tanjo in Boruta to drzi)...
Lahko Mojco snames iz kartice da jo probam? Moja je bila ena izmed prvih s TomTom in takrat se ni bilo nic slovenskega namescenega ...
Slovenski glas je tko grozen ko uporaba slovenskih windowsow
Najbolje je ko si das japonskega, na kakih dolgih poteh, smeh zagotovljen
Igo omogoca pa import cesarkoli, meni najbjsa sta Austin Powers theme (turn right baby yeah...)
In pa stripy theme , se posebej ko namesto preracunavam dobis tisti njegov cccccc
Tudi TomTom omogoca te "celebrity voices" ... ampak so samo za tuje jezike...
Hojla, na mazdi 6 letnik 2014 sem si na TomTom navigaciji po nesre?i izbrisal slovensko glasovno vodenje z glasom "Mojca". Ali mogo?e kdo ve za kak?en link kjer bi si omenjen glas lahko downloadal ? Hvala.
Jest nimam rezervnega kolesa... imam kit s peno... tako kot ze pri prejsnji sestici... Je pa notri pod dnom en vlozek iz neke umetne mase (kot stiropor)... in predvidevam, da se ta ven vzame in nadomesti s takim, ki ima vdolbino za rezervno kolo ... Tukaj so pac samo predalcki...
Slik od sestice ne najdem... samo za CX-5 ali trojko ...
Asistence so super, ?e pa pomislim, da se kaj zgodi v soboto ali nedeljo zve?er - kdo bo pri?el v doglednem ?asu in mi omogo?il nadaljnjo vo?njo... Seveda, takoj v ponedeljek zjutraj. Hvala nebi. Rezerva!
Moras pa vedeti, da ne pase kar vsaka, ker imas sestica kar velike diske... Najmanjsa dimenzija navadne fletne, ki pase gor je 16"... pri rezervni je verjetno podobno ...
V prtlja?niku imam komplet za flikanje. Ga je mo? zamenjati za rezervno gumo? Nimam ?elje po eksperimentih na cesti.
Nazadnje sem z malo luknjico v gumi v roku 30 sekund (do zaustavitve) pla?? prerezal po celem robu gume. Flikanje v dinami?nih primerih je brezpredmetno.
Zamenjati ne mores... Lahko pa enostavno kupis rezervno kolo in ostalo, kar mogoce manjka (dvigalka, kljuc,...)
Je pa tako, da je veliko odvisno od tega, kje se vozis... Ce se po kaksnih vukojebinah, potem je fajn, ce imas rezervno gumo... Ce pamse vozis pretezno v civilizaciji, pa je dovolj taksen komplet... Ce ne mores s tem popravit, pac poklices asistenco,,,... Jaz se ne spomnim, kdaj sem nazadnje potreboval rezervno gumo... Je bilo pomoje se v casu skupne drzave in nalepk z oznako YU na avtih
Nov ?lan s prvo Mazdo. Po?asi se u?im vse funkcije ?estice 2014, CD150, karavan. Mimo je prvih 200km, pa so ?e vedno neraziskane zadeve
Bila je testna, letne pnevmatike, za zimo planiram jeklene feltne R16, da bo ceneje in performan?no bolj?e. Senzorji tlaka mi bodo povzro?ali te?ave, ne? Se jih navadno dokupi ali onemogo?i funkcijo na servisu?
Zadnja generacija sestice nima TPMS senzorjev v ventilckih... ampak meri preko ostalih senzorjev ...
Na alterju fantje trdijo, da mi kazni na licu mesta ne more izdati, saj policist ni strokovna oseba, da bi odlo?ala o temu, ali je moje vozilo izpravno ali ne tako da bi me po vseh pravilih moral poslati najprej na tehni?nega
In kaj ce ti vseeno napise globo? Mu bos rekel, da so fantje na alterju napisali, da tega ne more storiti?
Naj Ajvar napise, kako je zbiral zapisnike o opravljenem alkotestu... Zapisnik star par minut menda ni bi dovolj... Je bilo treba ponovno pihat... ... Pac kot sem ze napisal... Policisti pri nas so velikokrat nezivljensjki... In delajo tako, kot da bi bili skregani z logiko... Pac uradne postopke si lahko razlagas na vec nacinov... In tako jih tudi izvajajo...
Morda pa izredni tehni?ni ne bi bil slab, bi vsaj potrdilo prejel in bi se z njim vozil in v naslednjih enakih primerih samo pokazal to potrdilo
Naslednjic policistu verjetno ne bo dovolj... ... Pri nas je pomoje redkokateri policist zivljenjski... In se jim gre le za to, da napisejo cimvec kazni...
Je napisana kot partner... Upajmo, da bodo delali update tudi za avte, ki so ?e na tr?i??u in ne samo nove...
Skoraj si upam trditi, da ne bodo podpirali za nazaj... Vsaj dosedaj so bile nove funkcionalnosti na voljo samo za modele od trenutka uvedbe dalje ... Avtomobilska industrija je precej konzervativna, kar se tega tice... to ni tako kot pri proizvajalcih zabavne elektronike ...
Vidljivost nazaj je ponavadi kar precej omejena... sploh ponoci... in ko se ogledalo se dodatno zatemni (ce imas samozatemnitveno vzvratno ogledalo)... Vsaj pri kolegu, ki ima na svojem avtu max. zatemnenjeno zadnje steklo in stranska stekla za stebrickom sem to opazil... Pri moji sestici so zadnja stekla ze serijsko bolj zatemnjena... samo se vedno ni tako, da se ne bi skoraj nic videlo notri ...
sedaj imam na M6 16 col plati??a z zimskimi gumami, kot so na sliki 16col.jpg
Imam pa tudi 17 col plati??a, kot je na sliki 17col.jpg
Pri 17 col pa nimam matic. Sedaj me pa zanima, ?e ustrezajo matice iz 16 col na 17 col? Ali moram kupiti druge za 17 col?
So pa oboje original plati??a. Hvala za odgovore. LPM
Sam imam letne 19", zimske pa 17"... pa imam samo en komplet vijakov ... Nekatera platisca so taka, da moras imeti druge vijake z daljsim ali krajsim navojem...Ce imas oboje na voljo, je najbolje, ce probas in bos videl, ce pasejo ...
Haha. To pomeni da so danes gume za 2 sezoni in v smeti?
Nekatere ja... predvsem tiste, ki se dobro drzijo ceste v vseh pogojih, so tihe,... Lahko pa kupis kaksne bolj trde, ki bodo drzale dlje casa... bo pa voznja manj udobna in bolj nevarna... sploh ce si bolj dinamicen voznik...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
2015 ima cisto drug infotainment sistem... Pravzaprav precej prenovljeno notranjost... Tako, da dvomim, da kaj pase ...
lp
Thomas
mazda CX-60 PHEV327 AWD AT Homura
Povezava za deljenje
Deli na druge strani