Kolikor vem, se v večini s posodobitvijo odpravlja kake bug-e, kakšne majhne popravke grafike. Večja posodobitev je bila, ko je prišel ven android auto/car play, da je modul kompatibilen z infotainmentom.
Meni je potekla zastonj posodobitev in sedaj imam "staro" verzijo. Pa vse dela kot mora. Nisem opazil nekih problemov z navigacijo.Tudinprej,ko sem jo posodobil ni bilo nekih drastičnih sprememb.
Ja. Sem malo povprašal tukaj na forumu, prečekiral na netu, jo pogledal v živo v hervisu in se odločil. Hotel sem najboljšo. Kupil sem jo in jo dobil po pošti. Enostavno.😁
Kdaj si pa nazadnje kupoval nov avto? Ni tako enostavno, kot kupovanje WC papirja, kvasa in makaronov. Kot drugo pa je nekaj gledat na prospektih, slikah, spletu youtubu al pa zadevo videt v živo in jo sprobat.
Jaz že vnaprej vem, kaj bom kupil in se ne odločam v salonu-trgovini. V bistvu nisem razen v Mazdinem salonu bil v nobenem drugem. Nimam potrebe po tem, da bi ugotavljal, kaj bi bilo zame in kaj ne.
Jaz grem tako po "salonih" (trgovinah) kupovati majice ali hlače.In hrano. Za vse ostalo se prej dobro pozanimam, vprašam ljudi, ki to stvar že imajo in grem točno po stvar, ki sem si jo zamislil v točno določeno trgovino (ali stvar kupim na netu) Itak mi je škoda mojega dragocenega cajta hoditi gledati tisto kar vem, da ne bom kupil in poslušalti uglajene in dolgočasne prodajalce, ki največkrat vedo še manj kot vem sam. 😎
Sem slišal, ko je folk kupil hyundaja. In je po 3 mescih nekaj šlo v maloro, ko se je pripeljal na servis so brez žal besede na hitro rekli "jaja to je garancija pripeljite in bomo zamenjali"... Podobna logika je kot pri hofru/lidlu, prineseš nazaj in noben ne jamra. Tukaj pri premium znamkah ima pa polovica ljudi isto napako pa nočejo in nočejo priznat na servisu, da je to garancijsko popravilo. In tudi zaradi višje cene jih bo folk še vedno kupoval, ker nekateri sveto verjamejo v garancijo. In kot sem že povedal, kvaliteta kij/hyundajev je napredovala v prejšnjih nekaj letih ogromno.
Ni več tako niti pri kii. Prav ta moj sodelavec je hotel reklamirati čričke v armaturki pa so mu rekli, da se bo to samo udelalo.So se poleg cen izgleda tudi tega naučili od Premium znamk. Samo izdelava jim še ni Premium. 😎
pred 9 urami je SpEkTr napisal:
Sej v osnovi ni nič narobe s 7 letno garancijo. Če le ni servis drag ko žafran, ampak to se pač mal zdilaš
Ja.. iz 250 € na 245€.In to sedem dolgih let. S tem, da po treh letih tri četrt stvari ne pade več pod garancijo.
Počakaj 5 let. Kiji gre vsako leto na boljše in nekateri motorji so enako vzdržljivi kot "naši". Tudi nadzor je boljši. Če bo folk kupoval in bodo imeli dovolj denarja za nadaljni research zna bit zanimivo.
So postali predragi. Zato ne bo šlo tako, kot do sedaj.
Na začetku so jih veliko kupovali prav zaradi ugodne cene. Sedaj so se "pogospodili".
Sodelavec je kupil pred kratkim kio in sedaj se vsak dan tolče po glavi, ker je drugi sodelavec kupil CX 30 in je mazda kot nasino vozilo proti kii. Predvsem notranjost-ni primerjave. In kia ga je stala na koncu bogatih 29000€.
Kakorkoli cena je taka na uradnem servisu in vsi okoli so dražji, negdo je zadnjič pisal o 300€. Menjali so mi vse filtre in delo brez menjave zav.tekočine,ker jo ni bilo potrebno menjati, so jo izmerili in je vredu. Od tega je delo 90€. Olje pa svoje za 35€. Take cene servisa ima Citroën tak, da ne bom nič jamral...
Recimo, da bi vzel olje na servisu (po 18,90€), 5 "litrov, to bi bilo dodatnih 94,50€.Skupaj.bi bilo=254€.To pa mislim, da je že kar konkretna cifra za redni servis brez menjave zavorne tekočine. Hvala bogu. da grem lahko od letos naprej k svojemu mehaniku.Mislim,da me bo stalo vse skupaj z delom in oljem pri njemu malo več kot 100€.Za delo mu dam 30€.Ostalo material in olje. 😎
Hoj,podi na stran,aluminasti nastavki za pedali in boš vse zvedel. One odstraniš in natakneš za sklopki in zavoro,plin pa natakneš od zgoraj navzdov in lepo zatakneš gumi zatiče. Ploščo za levo nogo samo prilepiš na tepih. Trakovi so že nalepljeni,laho dodaš še kakega,da bolje prime. NIČ VRTANJA!
Tako je narejeno, da ko vidiš, da te bodo ustavili policaji kar z nogo zbrcaš vse dol z originalnih pedalov.
Nič šraufanja, levo desno z nogami in je vse kot original.
Ko odpreš vrata rečeš policaju, da ne veš, kdo je ta kup aluminija dal v tvoj avto. Najbrž otroci.😁
Aja, ko je ravno govora o tem. Včeraj se vozim po avtocesti in zagledam darsov kamion z opozorilom na možnost naleta. Ga prehiti in kaj vidim? Pred njim vozi mazda, benzinar. Dobro, res je bil rahel vzpon in razumem, da so morali zavarovati vozilo pred naletom tovornih vozil, a vseeno. Je pa baje imel super porabo. Tudi to nekaj šteje. 😏
V večini se strinjam,ampak odvisno za kaj rabiš tak avto ? Meni je to kar imam max.pa tudi v klance proti in iz primorske ni problem peljat 140-150 kar je čisto vredu,no edini problem pa je ko ti tisti z 100 zabluzi pred tabo in moraš potem res imeti nekaj potrpljenja,da ga prehitiš in dobiš spet neko zgledno hitrost. Kaj češ tako pač je....
Fer napisano. Ne moreš imeti vsega najboljšega, kot imamo mi, ki vozimo dizel karavane.🤗
Tako, hitrejši, nižja poraba, ni da ni. Priporočam.
Edini minus je, da če bova šla skupaj v bauhaus bom jaz za dve gajbi rabil najet kombi ti boš pa pol stanovanja zmetal v 6ko.
Hitrejši? Iz katere pravljice si pa to izvlekel? Klanci? Kdo dela kolone po klancih?Pri vožnji 100/uro po avtocesti kdo bo imel manjšo porabo? Ko bo potrebno dati dve vrečki v prtljažnik, kdo bo klical domov ženo, da mu pride pomagati peljati "tovor" domov? Kdo boljj onesnažuje okolje? Kdo ne more vleči zadaj niti bicikla a kje šele kakšno manjšo prikolico za peljati frezo itd.. itd.. 😛😏
Meni gre na AC 140-150 takoj na najmanj 6.5, vozim pa striktno na tempomat. Se pozna, da ni tako aerodinamična cx-3.
Še malo, da berem te vaše porabe, boste napisali, da ko pridete s poti domov vedno višek benzina stočite v sod. In na koncu meseca prodate sod benzina, ker ga imate viška. 🤪😅
Saj velja sistem zadrge? Ok, to čez pumpo to je itak krneki, ampak načeloma če sta dva pasa, gre pač zadrga...Povsod je tako.
Seveda velja, a jaz sem že spustil avto, da se je vključil in nato sta pridrvela ta dva modela in me izsiljevala. Jaz seveda nisem cedil ta mona v BMW ju pa je rinil v mene celo tako, da se mi je prižgala opozorilna lučka. In ko se je vrnil mi je dvignil prst. Če bi bil sam v avtu bi sigurno šel za njim.. 😠budale...
Danes popoldan sva skočila z drago do Strunjana odplavat par kilometrčkov. No, na Izolski obvoznici se je nabirala kolona. Mi, normalni, smo se ustavili na desnem pasu, umi ostali pa so prehitevalni po levi in se seveda trpali na naš pas, ko je prišla zožitev. Pa pride model z BMW-jem in se mi vriva oziroma, če se ne bi jaz na hitro ustavil, bi šel kar v mene. Si mislim, pač BMW mona. Ampak, za njim pripelje rdeča Mazda 6, kot moja, a Lj registracija, in on naredi isto. 😳
Razumem za prvega ampak mazdaš? Nato sta z vso hitrostjo zavila na Petrol pumpo, jo prevozila in na koncu zopet izsiljeval, da sta se vključila zopet na cesto. Pridobila sta kakih deset avtov a vsi v vrsti so jim trobil in žugali. Upam, da ni bil kdo iz tega foruma, ker je bilo to skrajno sramotno. Jaz ne ponorim kar tako, a tokrat me je morala žena kar dobro miriti...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
😳a še kdo dan danes v avtu posluša radio?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani