Skoči na vsebino
Gume
Napisano
pred 6 minutami je FuManchu napisal:

Kaj pa kumho ecsta al kaj je že? Sodelavc jih pohvali zelo. 

Dobre za relativno malo denarja, jaz sem jih imel, ampak so pa mehke....tko več kot 3.sezone pomojem no go...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Žalostno kaj dela hybridizacija in eko usmerjenost EU z vidika cene, civic gen10, ki je pred 4-5leti prišel z zelo dobrim 1.5t 180km motorjem je bil 23k eur....sedaj v novi gen11 prihaja 2.0 ehev in cena kar naenkrat +10k eur....bojda bo vstopni model 33.8k eur🤔😔....s tega vidika je pa Mazda ena redkih (če ne edina JAP znamka), ki še ponuja vse motorje...kar je zelo pozitivno👍in se še niso uklonili vsem novodobnim nebulozam....

HONDA.SI

bo motorji. Zapeljite Civica in začutite,

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 2 urama je Janez007 napisal:

Dolil tekočino za vetrobransko steklo, namazal tečaje vrat, namazal tesnilne gume okoli vrat, odišavil notranjost. Pral in sesal nisem, ker je nedelja in nočem motiti sosedov, tako kot (brezobzirno) oni mene. 😉

IMG_20221002_154115.jpg

Ti si potem idealen sosed, takih je malo😉👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)

Od kar pomnim in malo gledam te teste se ne spomnim, da bi ne bi bila vedno prva conti....ma to že zadnih 10.let.....tako da je bolj kot ne vsako leto isto🤔 (verjetno največ financirajo te in podobne akcije/teste ter udeležencem dajo največ ugodnosti😉)

Popravljeno od sportman333
Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:
SIOL.NET

Težko je ostati hladen ob CX-60, saj je Mazda spet prav posrečeno nadgradila svoj oblikovni jezik...

Res so se potrudili pri Mazdi in po temle članku je res prava makina in vredna teh 50k€ a kaj ko je za nas navadne smrtnike bolj kot ne nedosegljiva..... 🥴😉👍

za 20 letos oz. 70 naslednje leto :) 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

natančneje japonskim dizlom

to moraš biti malo bolj specifičen...ne vseh japonskih dizlov metati v isti koš :), ker z enimi imam jaz zelo dobre izkušnje brez kakršnih koli težav do 250k celo 320k km....tako da....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-60
Napisano

Danes videl v živo na cesti CX-60, ko sem stal na semaforju se je peljala mimo....hm, na hitro sem mislil da je Volvo XC-90, tako na hitro zelo podobno glomazen in velik avto....ne morem reči da ni "lep" všečen, ampak se vidi da je to povsem nov cenovni rang (višji) avtomobila....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano (urejeno)
pred 3 urami je Janez007 napisal:

Tole s ključi se lahko tudi zaplete. Kakšnih 25 let nazaj sem prodajal Hodo Civic. Imela je črn (že vidno rabljen) in nekje v predalu stanovanja pospravljen rdeč rezervni ključ (nov).

Da bi pred kupcem naredil vtis :D, sem vzel rdečega in ga vtaknil v ključavnico. In avto ni vžgal. Poskusim vse živo, nič. :vskalo: Pokličem na Honda servis, kjer izvem, da se je avto z rdečim ključem zaklenil in da ga lahko odklenejo samo na servisu. Sem mislil, da me zajebavajo, pokličem kolega, ki je delal na Hondi v upravi in pove isto. Mi je pa pomagal in so poslali mehanika naslednji dan k meni na dom. Kakšno uro se je z nekimi postopki in računalniki zafrkaval, da mu je uspelo avto odklenit. Trajalo je in ni bilo poceni. 😔 😂

image.png

to je bilo še na old school hondah, enako sem imel jaz na Preludki....tega sedaj ni več (naj bi bil to neke vrste varnostni ključ, če bi vse izgubil, si potem na podlagi tega rdečega naredil kopijo). In v osnovi bi moral imeti 2 črna in tega rdečega :)👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
pred 1 uro je Janez007 napisal:

Pa tak premijski avto CX-30. 😆

kje pa je meja, da se začne premijski avto :), jaz mislim da je CX-30 povsem normalen avto srednjega ranga, premijski se za moje pojme začnejo tam pri +50k €, tako da kakšna malenkost verjetno ni tako dobra kot v kakem a6 ali bmw5 oz. drugih premijskih avtih.....ampak je pa zanimivo kako ljudi motijo tudi najmanjše malenkosti, kakor koli pravilo 100 ljudi 100 čudi velja :)....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Reality check za mazdo 6 III bencinarja
Napisano
pred 10 urami je hermelin napisal:

Ok. Zvocna izolacija me sicer ne gane prevec, 2005 je kot da si v wind tunelu pa je cisto ok. Teh zadev pa ne uporabljam in bi po pravici najraje tudi sam infotainment imel nekje malo nizje integriran v dashboard, tako kot prva verzija. :D Garancija pa good point, ce se seveda kaksna pojavi tukaj sploh...

Evo kaj pa TOLE. Nima ledra in memory sedezev. :D Koliko bi za tole ponudili? 2 leti novejsa, torej ce sta prej rekla 10k-13k, bi sedaj bilo 12k-15k?

moje mnenje, za 9.let star avto ne bi nikoli dal 15k, pa četudi je to Mazda :), če dodaš še koliko 2-3k za uvoz, dmv, itd...te pride 9.let star avto 18k €, to je za moje pojme nora številka, razen če ne veš kam z € :).....pustimo nore čase in prenapihnjene cene, če tak avto izgubi cca.2,5k € na leto, in če je bil nov okrog 30k, je realna cena takega kvečjemu okrog 10-12k€.....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba Mazda CX30
Napisano
pred 1 uro je Bini napisal:

Evo tankal zaradi Opel Xcrosa, ki ima 45 lit.tank in pije kot FAP.... (7.6) 🥴 Naliv sem 508km in porabo imam zaenkrat 6.0..... 😉

IMG_20220911_090801.jpg

Fajn, grozn je edin videti vse te rdeče klicaje  in opozorila....daj slikaj brez teh klicajev😄🤔🤭😉😁👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano (urejeno)
pred 2 urama je FuManchu napisal:

Lepa Accord V6:punk:

WWW.AVTO.NET

Honda Accord V6 SPORT, letnik:2018,24900 EUR :: www.Avto.net ::

Ta je pomojem prišla po podobni poti kot m3 2.5 (dvorjan)v temi predstavitev...preko amerike in poljske v slo...(je pa ta 3.5 motor res malo na hard...to je poraba 12+....klasični ameriski avto).....boljsa je potem novejša opcija 2.0t....mislim da ima 250km...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 15 minutami je Alex napisal:

Tukaj podajate cene za dimenzije, kjer so gume najcenejše. Recimo zimska  michelin guma dimenzije 215/55r 18, kakršno ima cx30, pride okoli 200€/kos.Štiri gume =800€. Tako, da bi krepko premislili, katere zimske  gume bi montirali. 😉

kakorkoli gledamo, in sem mnenja da je CX-30 res odličen avto, ampak dimnzija gume je pa pred-potopna....215/55 r18.....kot prvo 215 sploh ni standardna dimenzija, to je kar nekaj......in enako 55 ali imaš 50 ali pa 60.....torej so tukaj pa malo zgrešili....ali imate v homo.kartončku še kako drugo dimenzijo. JAP avti imajo ponavadi zelo bogo bero tega, medtem ko imajo razni VW cel rang teh....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano (urejeno)
pred 5 minutami je Alex napisal:

Dejansko vsak sam odloča, katere gume bo kupil in kako bo šel z njimi skozi zimo. In predvsem, koliko denarja je pripravljen odšteti za njih. Zase vem, da izberem letne gume vedno najkvalitetnejše ne glede na ceno. 

Zimske pa mi niso spet toliko pomembne saj vemo, da ni neke zime na obali. Bolj gledam na to, da so dobre na suhem in na mokrem. 

obala je kar se tega tiče res izjema, verjetno veliko Primorcev vozi tudi z letnimi, sploh taki ki skoraj nimajo poti proti notrnjosti....(kolega, ki je živel v Ajdovščini sploh ni imel zimskih gum..., je pa res da nikoli ni imel poti proti LJ v zimskem času oz. je lahko šel ko je bila suha cesta).

pred 25 minutami je TBA napisal:

tale tvoj izračun bi bil bolj pravilen če bi upošteval koliko se porabi ali privarčuje samo ko so gume v uporabi.

primer na moji uporabi glede na dosedanje izkušnje, menjam zimske na 2 let. 

Če dam 440€ za zimske gume, me pride strošek (do naslednje menjave) 55€ na mesec (uporaba 8 msecev)

ok, sem računal za celo leto, v tvojem primeru, če daš za Conti ali Michelin 600€ te pa pride 75€ na mesec....torej 2x6pack piva :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano
pred 12 minutami je jacques33 napisal:

V dimenziji 225/55/17 150 eur po komadu.

To je normalna cena za tako dimenzijo, torej vrhunska guma 600eur, drugi rang (ki so se vedno verjetno dobre) so pa mogoce 100eur ceneje, torej....če jih imaš 4.leta 25eur/leto oz.2eur/mesec....ne razumem kaj je toliko težko dati recimo 100eur več in je to to...avti pa za 30k eur🤔😉😄👍😁

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano
dne 7. 9. 2022 ob 0:30 je Bini napisal:

Če koga zanimajo razlike med CX30 X186  vs. CX30 X180. 👍 

Z ročnim menjalnikom so podatki-časi še za cca 0.5 sek.boljši.....:prstgor:

To da x186 ne gre vsaj 100 v drugi prestavi z AT je res bogo, da ne rečem žalostno....z ročnim verjetno gre, če je 0.5sek hitrejsi, kar je še 1 plus več za ročni menjalnik v tem avtu s tem motorjem....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba: bencin vs. dizel
Napisano
pred 7 minutami je Z M A J napisal:

Za vozit Smrduha, mi je ultra nizka poraba edina svetla točka. Najprej 105kmh in 6. prestava od Vodic do Vrhnike in proti Ljubljani, kasneje nekaj del na cesti in mestne vožnje ter povratek preko Lukovice in Zlatega polja domov (konkretno v breg, zato je naraslo na 4,1L povprečno za teh 97km). Kakorkoli, za recimo Dizelsko porabo 6L na 100km bi potem raje aktiviral domačega Geckota, ki fura na Benz in je zelo varčna ter zanesljiva mašinca. :)

IMG_20220907_135436.jpg

kmalu se bo lepa številka skupnih km obrnila :)👍

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.