kolk olja bo popapcal je najve? odvisn od kvalitete olja, to dr?i preverjeno.lahko ma? ?e tko zgonen motor pa ?e daa? kvaliteten olje v ma?ino ti ga bo sigurno za 50% man papcal kot kak?nega protona.pol je ?e zlo oziroma dost va?n ?e je sinteti?en olje!
LP Toma?
Kolk bo olja popapcal je odvisno PREDVSEM od viskoze in ne kvalitete. Vi?ja kot je viskoza, bolj je olje redko -> la?je te?e mimo obro?kov in prehodov -> ve? ga pokuri!
?e nalije? v star bencinski motor gosto 20W50 olje za stare dizle bo poraba olja minimalna. Bo pa tudi mazanje motorja slab?e in ?ivljenska doba kraj?a. To so dajali v stare stoenke, yugote, ...da ni tolk ?ru olja.
Bolj kvalitetna olja (navadno z vi?jo viskozo 0W, 5W...) pa tudi bolje podmazujejo motor (manj trenja na gibljivih delih) in s tem podalj?ujejo ?ivljensko dobo le-tega (nekateri visokotora?ni (racing) motorji, pa sploh ne bi delali optimalno brez full viskoznega olja - zaradi preslabega mazanja bi kmal zaribal).
No jaz tud ?e 5 let (od odprtja Leclerc-a) uporabljam olje Extralaub 10W-40. Cena za 5l je 2000 SIT (400 liter). Tudi prej sem uporabljal sama poceni olja. Nikoli nisem imel avta mlaj?ega od 10 let in nikoli motor z manj kot 150 000 Km, ?e nikoli problema z motorjem (vklju?no z Yugoti) in nikoli porabo olja ve? kot 1,5l na 10 000Km.
V sedanjo Mazdo pa sem dodal QMI (za bolj?e mazanje) pri 250 000 Km, ker jo mislim vozit ?e kar nekaj let.
Vsaj upam, da bo tako ...
Al pa od Torstorm-a 1.8 16V not datttttttttttttttt ...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Meni ta styling ni v?e?. Razen zadnje lu?i. Kaj si to neredil? Folija ali sprej? Me zanima. Ostalo je pa ?al preve? ki?ast.
No hard feelings.
Pa tak motor bi jaz imel. Aja kak?en teden nazaj sva se sre?ala v Kosezah pri uvozu na obvoznico. Si me spustil...
Sex, V6 and Rock 'N' Roll
Povezava za deljenje
Deli na druge strani