Skoči na vsebino
Transport koles na avtu...
Napisano

Sam je vseeno dobro vprasanje, ker kaj se zgodi da te en butne pa ti unici nosilec+kolo?

Drugi minus pri teh nosilcih zadaj je tudi rikverc parkiranje in senzorji (ce imas take da se ne izklapljajo)

To je ze samo s kljuko ki ni tovarniska problem :) (primer c4), tovarnisko pa zazna oz izkljuci srednja senzorja (primer alhambra)

A zanimivo na c4 kljub temu dela sistem za parkiranje (samo s kljuko) ceprav piska non stop

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Pa ne, da se tudi v Avstriji gredo balkanski sistem z neobdavcenimi kuvertami? ;):);):D

To bi bil pa mogo?e presene?en - kartica je ?panska vas, cash, cash, cash...

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

a to je ta, ki ima bruto letno pla?o 36.985 ?? Kolk bi ji z veseljem strgal te avstrijske zastave dol.

Tale ima verjetno samo 36.985? prijavljenih, ostalo v kuverti...............

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Res je... tip je dobil dru?ino... in psa in je rabil ?portnega karavana. Je pa tip res bolj racionalen, zato je vzel pa? avto, ki mu je bil lep in ima ful opreme serijsko.

Aja, tudi model iz televizije, ki ima sedaj saab-a in kot veste, saab ne izdelujejo ve?, se je navdu?il nad mazdo 6, ko sem ga preva?al okoli in najverjetneje bo to njegov naslednji avto.Nisem jaz kriv za to. :)

Sem vedel da bi moral prej imeti Porscha  :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Aha, zdaj iz mese?ne ska?emo na letno pla?o, ok pa naj bo, ker po?asi bomo dobili torej to?no sliko.

- ?enska v avstriji torej 36.985 ?/leto in ker naj bi imeli v avstriji 14 obdav?enih letnih pla? je to 2.641?/ bruto na mesec in ker imajo cca 36,01% obdav?itev je torej neto pla?a pri ?enski 1690?/mesec

- mo?ki v avstriji potem 43.838 ?/leto, na mesec torej 3.131 ? bruto oziroma 2.003 ? neto.

- povpre?je, ?e re?emo, da dela pol mo?kih in pol ?ensk je torej bruto 2.886? na mesec torej tam nekje kot je navedeno na wikipediji oziroma 1850 ? neto/mesec

Podatki iz na?e povpre?ne bruto mese?ne pla?e pa povedo edino to, da na bruto 1.741 ? dodamo ?e regres in bo?i?nico (to sta na?a nadomestka za 13 in 14 pla?o v A), ki sta pribli?no v znesku dodatnih 100 EUR na mesec, kar tudi pi?e v wikipediji. Pa ?e 160 EUR za prehrano in prevoz, ki ni zajeto v pla?i, kar v Avstriji je.

Da se vrnem nazaj na letni prera?un je povpre?na letna neto pla?a v Avstriji torej 25.863? v Sloveniji pa 16.656 ... torej faktor 1,55x. ?e enkrat ?e se pa upo?teva kupna mo? je pa ta faktor komaj 1,10x.

Ja imajo Avstrijci vi?jo kupno mo?, ampak nikakor ne toliko kot ?elite eni prikazati, kako grozno je v Sloveniji.

71BWNkTC7ZL._UX679_.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Timeout

FB-IMG-1557073845630.jpg

Bi moral dati kako uno iz ringa, Round 2

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Transport koles na avtu...
Napisano

Triglav ima opcojo za prtljago, ki to vkljucuje, velikokrat pa je bila ta opcija dodana kot akcija.

Sicer pa je spet to vprasanje zavarovalnice povzrocitelja mogoce?

Ker v teh primerih gres prijavljati skodo na njegovo zavarovalnico in verjamem da to obravnavajo posebwj kot premozensko skodo (civilna tozba??)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Alex predvidevam da so pri vas domace zivali prepovedane, otroci ne smejo jesti v avtu, verjetno se morajo se sezuti v dolocenih primerih preden gredo v avto, ter da lokacije ala dopust, izlet, prilagajas temu kje bo avto parkiran...:) da le lep ostane, in da ga drugi vidijo kako je lep :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Se strinjam vsi la?ejo, pardon la?emo, tudi statistik.at (spodaj). Moji viri so neverodostojni, tvoji so.

Werden die Einfl?sse von Teilzeit und nicht-ganzj?hriger Besch?ftigung ausgeklammert und nur Personen ber?cksichtigt, die laut Lohnsteuerdaten Vollzeit besch?ftigt sind und im Jahr 2017 mindestens 360 Tage im Jahr unselbst?ndig erwerbst?tig waren (ohne Lehrlinge), so betrug das mittlere Bruttojahreseinkommen der Frauen 36.985 Euro, w?hrend M?nner im Mittel 43.838 Euro verdienten. Der relative Einkommensanteil der Frauen am mittleren Einkommen der M?nner stieg somit auf 84,4%.

Samo ocitno gre za spolno diskriminacijo v Avstriji....

I love internet

Kje omenjam bruto kjerkol?

Kdo ti? Kdaj si pa ti vskocil s cifram? To je za bossa, sorry

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Jures, ti me?a? bruto in neto pla?o... graf, ki si ga podal govori o nekaj ni?je kot 2700 bruto in ne o 3600 bruto kot nas prepri?uje?. Na?a bruto je bila v januarju 1812.

?e gledamo pa neto oziroma tisto kar nas najbolj zanima ker na?eloma to lahko zapravimo pa je v Avstriji 1848 EUR, pri nas pa 1186 EUR. Ampak, ?e si dobro prebral nisem delal primerjave s pla?o ampak s kupno mo?jo, kar je po moje bolj relevanten podatek saj denarja ne more? jest, se oble?t, se zate?t pod njega, ko je nevihta in se vozit z njim. Tam se pa slika kar korenito spremeni in ?e se jaz la?em sem se zlagal zaradi primerljivih podatkov na spletu.

vir podatkov:

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_European_countries_by_average_wage

priporo?am pogled tabele kupne mo?i oziroma PPP

Boss obracas sedaj besede in se nima smisla vec kregat. Uporabil sem URADNI podatek za SLO in AUT za brutto in to primerjal. In vse kar sem napisal drzi. Pa ce sprejmes ali ne.

Koliko kdo dobi na koncu pa je vorasanje drzave, ?al.

https://www.google.com/amp/s/www.reinisfischer.com/average-salary-european-union-2018%3famp

Labi a mam vsaj 1:1? Al pa penal?

Pa tvoj podatek o brutto v SLO ne drzi, sva ti oba z jestom dala uradno stevilko. Bodi natancen :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

5x se navaja na Zmajevih 3x....

Mah POZABTE

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Bencin majo ceneje.. Uaa big deal

Nakup avta pa ti iznici ceno bencina v sekundi

mazda 6 najbolj osnovna: avstrija 34790 eur, slovenija 25690

Kje je pol zavarovanje itd itd

Skratka avstrija saks. Avstrijci se bolj

Tocno to, bencin ni nobeno merilo.

Pa ne samo nakup, da ga das na cesto je (Xx) drazje. Ne smem uporabljati faktorjev....

Pa lahko zacnem novo temo, uf ma Avstrija cenejso vinjeto.......

Pa njihov ?nicl je v Sloveniji Xx cenej?i :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Evo Boss se po tvoje, vir stat.si

1729? Slovenija

Vir statistik.at in salaryexplorer

3819? Austria

Uradno 2,2x

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Aja sorry ce smo pikolovski.....rekel sem 2x do 3x, 5x se pa navaja na drugo stvar. Boss se seveda vedno dotika uradnih podatkov, samo v realnosti je malo drugace mogoce. Pri nas se ve kaj vlece vrednost uradne place.

1700 nima niti diplomant v javni upravi z dolgo delovno dobo. Vsaj moja zena ne, s tremi napredovanji.

No najdi podatek kako je rasla povprecna v SLO prosim

In trenutno je na 3600? V Avstriji

Edini point ki sem ga hotel recti je to da primerjate cene bencina 1:1 medtem ko je standard dalec od 1:1. Ampak buh ne daj kdajkoli recti, da je v Sloveniji slab?e kot drugje, si takoj antipatriot....pa buh ne dej kako izku?njo deliti.

govorimo o POVPRE?NI pla?i... in podatki so le in zgolj za POVPRE?NO pla?o. ?e so kje potrebe druga?ne so pa? druga?ne, in tako kot boste vi dobili nekoga, ki bo pri?el delat za 6k? bruto, bomo tudi mi takega, ki bo pa bil zadovoljen s 4k? bruto. Ampak to ?e vedno ni 2kratnik.

Kiliko je 3600/1700?

post-2637-0-09911900-1557070248_thumb.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

In kaj sem ti dal jaz kot uradni stat podatek?

Placa na Oraclu Dunaj za 20 let delivne dobe = 280.000? letno, od tega 40% variabilno. Pa ne za direktorje ampak prodajo

Placa v Microsoftu 196.000 letno, ne vem koliko je variabilnega

Vario dodatek je vec kot doseglhiv

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Se strinjam, internet ve ve?

Ampak internet mi pritrjuje:

Povpre?na bruto pla?a v Sloveniji je 1723 evrov, v Avstriji pa je po podatkih Izvoznega okna leta 2016 zna?ala 3632 evrov.

To je bilo 3 leta nazaj...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Seveda je... pa? gledate na to kot na vse ostalo. Zgolj kot potro?niki. Ni Mazda super avto, je pa avto, ki ni konfekcinski kot ve?ina.?e to,da je to majhna tovarna napram drugim jo dela edinstveno.Za to znamko se ponavadi odlo?ajo ljudje z prefinjenim okusom in, da malo izstopajo iz povpre?je (ala golf, pasat, kia, hunday, citroen...). :)

Se pravi ti nisi potro?nik. Torej si?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

?e pa pri?tejemo k na?i pla?i ?e znesek za malco in prevoz na delo (tega v ve?ini dr?av namre? pri pla?i ni, prinese pa cca 160? povpre?no neto).

Wrong, v Avstriji ti krijejo kilometrino od doma do slu?be 2x, vsak dan dejanskega prihoda na delo, 1km = 0,54?, ter prehrane 9,20? na dan

Pa res ne vem zakaj se sploh kregam z vami :), pa sem po moje edini s pogodbo z Avstrijskem podjetjem...samo veste ve?...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ce delas za storitveno firmo, kinupravlja s kadrom in kadru diktira placo, ti to ni merilo. iT inzinir ki pride iz srednje sole ima zagotovljenih 4000? brutto. Iscemo jih 12, jih ni, ker so vsi ze razprodani.

Kuhar kjerkoli 3500 brutto

Senior Inzinir pod 6000 brutto sploh ne pride

P.S. jaz sem zaposlen v avstrijski podruznici francoskega podjetja ker je najblizja.

Ce mi najdes 5 oseb s VI stopnjo elektro ali racunalnistva, ki binprisli v redno sluzbo za 4k brutto + bonus mi povej. Iscemo ze 4 mesece. Bi takoj prisli za vsaj 6k od tam kjer so ze zaposleni

Razlika je cca. x 2 (se pravi, da imajo Avstrijci v povpre?ju pa? slovensko podvojeno). Zdaj koliko pa kdo ?eli podcenjevati in zasmehovati na?o de?elo, je pa stvar njegova aspekta. sramezljiv

Se enkrat to ni posmeh, to je realnost.

Mislim pa da BA323 tudi delo severno, pa dal sem ti uraden podatek za 2018

Povprecna skorajda 4k brutto!

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Vsaj 5x ti povem da je.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ce govorimo o standardu ne govorite splosno. Povprecna placa v AUT je vsaj 3x vecja od nase, v I pa 2x

Samo Dunaj pa je normalna placa tam brutto 4500-5000?

Povpre?na mese?na pla?a v Avstriji je v letu 2018 zna?ala 3,632 EUR bruto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Suva bos kupil in ne preverjeno robo (alhambra) ker vec pije al kako?

Kdo pravi da vec pije? Nic se nisem rekel. Cajta je se eno leto

Trenutno ima Alhambra tudi prednost ker jo dobis veliko ceneje, ce pa dajo hlace dol tud za unga...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Juraj ?ebalj ima mogo?e dobr predlog za nakup in tretjega finalista zate,ker kolikor te poznam potrebuje? veliko prostora.C5 aircross na you tubu,zanimiv prispevek. Lp

Odpade, znatno manj?i od Tarraca, resno manj?i. SUV kot SUV me ne zanima, Tarraco me je prepri?al s prostornostjo, ne zunanjostjo.

C5 AC = 4500mm (manj?i od picassoja!!) prtlja?nik 580L

Tarraco = 4735 mm ve?ji od picassoja!! prtlja?nik 760L (5 sede?ev obvezno), s sedmimi ?e vedno 700L

Alhambra = 4854 mm prtlja?nik 810L 

trenutni C4 4602mm / 704L (torej?)

vse se odra?a v prostoru notri. Alhambra je seveda kraljica, edini razlog proti so moje samske poti po AC, in tudi po ?tevilkah zgoraj Tarraco resno ne zaostaja - dokler so v avtu 4je! alhambra ima namre? posami?ne zice, Tarraco klop.

Me bo kdo spljuval seveda a Mazda Cx5 je dale? od vseh, gre za majhen avto - 4550m, prtlja?nik samo 463L!!! Neuporabno, to je kar 300L manj, ob tem da je v tarracu 2x ve? prostora za potnike zadaj.

Vse probal, preden me izpodbijate :)

torej finale: Tarraco vs Alhambra. Tarraca dobim za vikend, kjer se bo testiralo s familijo in pasjim boxom.

Naj nekdo to preseli v test ostalih avtov  :rolleyes:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ampak ce mene vprasas, vsaj pri meni je tako, in mislim da v vecini nas, da ko gremo v salon tocno vemo kaj gremo iskat, vsaj 80% je odloceno, potem pa stvar prilike.

Tako sem prvic kupil mazdo (5), tako se vedno vracam na Seata, tako sem rekel ja citroenu. Pa za v naprej imam ze znana 2 finalista

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.