Se bom jaz oglasil z mojim pregovornim pesimizmom.... ni? ne more?. Sistem boli k. zate, dokler dav?na dobi svoje, ?e pa ne te pa nemudoma obesijo. Pravic ni. Garancija je na papirju, ko kaj crkne, dobi? le tolk, kolikor si si sposoben izpogajati na grd ali lep na?in. ?etudi ima? vse ?rno na belem, se dr?ava/institucije ne bodo zlepa zganile. Oni imajo 5. v mesecu pla?o, pa ?e kaj nardijo al pa ni?. ?e ti je npr. kdo kaj dol?an, dr?ava ??iti njega. Kakor hitro bo? karkoli naridil v smeri izterjave si kriminalec, te u?uzijo, do?nik se pa ?e zmer sprehaja s tvojim denarjem. Itd itd.
hehe, ?e enkrat vdihni, po?asi preberi in vse ti bo jasno (0.605? x 5l/100km = 3,025?/100km) recesija nima? kej!
Any questions?
ja ja, ?e jasno cvi?kar. Samo to potem ne bo mazda z ultraob?utljivimi injektorji in ?rpalko, ki ko?tata kot 3/4 avta, ampak en star zjeban VW TDI 90 al pa 110 km, ker 105KM, 115KM, 130KM al pa 140KM so PD ali CR motorji in tud ne marajo cvi?ka, vsaj tko pravjo.
- In v vsej svoji u?aljenosti ste spregledali vpra?anje, ki sem Vam ga zastavil. O?itno ste imeli preve? dela s "prevra?anjem krivde". In tako ?e zdaj ne vem, ali se sme v mrzlih zimskih dneh, ko grozijo temperature pod - 13°C, v nafto dodajat bencin. ?e mi ?e Mrcina no?e odgovoriti, mi mogo?e kdo drug?
Jaz sem svoje ?ase dolival bencin v Unota diesel, in sicer v najhuj?em mrazu cca 2 do 3 litre na tank. Tudi petrolej je opcija, vendar ga je nekoliko te?e dobiti, ne vem kako je s ceno. Ne vem pa kako se bo pri tem obna?ala zlatarsko ob?utljiva Mazda Diesel in njene diamantno drage ?obe. In ?e kaj crkne, boh ne daj, bo gotovo kriv benz v nafti, tudi ?e ti zariba zadnji diferencial., samo da bo? ti kriv. Tko je.
"Mazda 6 Combi" zakaj se raje ne predstavi? in ne pi?e? zadev na katere se ne zastopi?.
Jures o?itno je, da o avtih nima? veliko znanja... Predlagam ti, da stopi? do kak?nega mehanika in ti razlo?i malo o zavorah pri avtu. Konec koncev lahko stopi? tudi do Autorent-a, kjer ti bodo vse do potankosti razlo?ili.
Nimam se kaj predstavljat, ker se tudi ko sem pri?el k vam gledat srebrno Mazdo karavan nisem predstavil. Prepotoval sem 160 km, da bi kupil avto, za katerega ste trdili, da je lep. Saj ne re?em. Vendar pri 31000 km so bile gume gladke (moj sedanji avto ima 50.000 km, pa je gum bistveno ve? kot pri va?i z 31.000 km). avto je bil poln prask, obutana plati??a itd itd. V redu si mislim, pa? ?alabajzerski prvi lastnik. Najve?ja nesramnost pa je, da ste nekaj ?arili po DSK zapisu, saj je bil prvi servis opravljen pri "vas", vpisan v DSK pri 21000 km, ?eprav ste avto dobili en dan pred mojim prihodom (po va?ih trditvah) s stanjem ?tevca 31000 km in nekaj drobi?a. Verjetno tistih 10000 niste prevozili en dan prej, a ne? Tako da o?itno je ta DSK tudi nek pojem mo?nih zlorab.
Kakorkoli, g. Mrcina, delajte ?e naprej po va?i vesti, saj delate sami zase. Jaz sem pa ?e danes vesel, da takrat tiste M6 nisem kupil, ker bi se verjetno zgolj in samo sekiral. In ne, nismo samo ?tirje zagrizenci, ki pi?emo kaj proti vama ali pa imamo kaj proti vam, mislim, da jih je ve?. In ?e sem jaz naletel na poskus natega, sem vesel, ?e z mojim pisanjem obvarujem vsaj enega potencialnega kupca. Veste, nekateri za denar trdo delamo. Pretrdo, da bi ga potem ?enkali nategunom.
Katastrofa. Resno. Jaz bi znoru. Vsa sre?a, da se jim nisem pustil nategniti z belgijsko Mazdo 6 karavan Active letnik 2007, ki je imela "le" 31 000 km, vpra?anje kolikokrat, a ne Mrcina?
Ja tko nekak je vse skup. Bom ?e neki probal, potem pa grem modul menjat..... Zanimivo je to, da digitalne stvari ponavad delajo al pa ne. Tuki je pa kar nekaj vse skp.
Mene pa zanima kaj je nek ?uden zvok - ali se je spro?ila regeneracija? Stal sem na semaforju in je motor avta za?el nekako druga?e ropotati, kot da bi ga obremenil (recimo z zelo velikim porabnikom elektrike podobno zaropota, ?e npr s kabli v?iga? drug avto). Obrati so se spremenili morda le za malenkost (kot bi kazalec e trznil) ali je to regeneracija al kaj je ta zvok? Morda je bil celo ventilator... kaj pa vem...
Govorim kaj sem probaval. Nekje sem sicer prebral da model BT podpira ve? kot 10 map.
Pa tudi ?e se dr?im 10 (kar trenutno delam) ih mi jih trenutno najde 9, od tega v nekaj mapah samo po cca 20, ?eprav jih je notri cca 70 do 95 komadov.....
Kr neki je vse skup. ?lovek zgubi voljo, sej druzga ni. Sploh jaz k mam rad vse lepo posortiran in mislim, da vsak ki kupi Xcarlink.
zgleda se mormo nek dobit...pa da dam tvojo kartico v moj carlink in obratno pa da vidmo...
vem, sej ni? ne re?em, sam butast se mi zdi d morm tle doktorirat za tako pi*darijo. Bomo en dan u LJ. Pa ?e ?e Yavarye pride... spijemo kavo razme?emo te kartice pa gasa. Mrit je te?ava v kartici sam mi ni jasno ker mi je prodajalec jasno in glasno zatrdil da ima isto in mu dela.
Da malo povlecem tole temo iz formalina.... imam Xcarlink BT ze kar nekaj casa in mi ze od zacetka malo nagaja. Kot prvo, mi ne prebere vseh map. Kar po neki svoji logiki mi ne prebere ene ali dveh ali celo treh map. Vrstni red nima veze. Lahko je 3, 4, lahko 10 mapa... potem se zgodi, da prebere znotraj mape samo 10 pesmi, ceprav jih je 50. Potem vcasih kar preskoci mapo in mi predvaja 10 komad v neki mapi do konca, potem pa skoci na kar en komad iz kake druge mape.... skratka se zgubi. parkrat sem ze celo kartico zbrisal in na novo posnel, celo tako, mapo za mapo. Najboljsi uspeh je bil ko mi je od 11 map zaznal 10 map, ene pa ne.
Imam pa model BT, ki naj bi podpiral 999 komadov in ne 99 na mapo. Nikjer nimam preko 100 komadov.... Pomojem je problem v sortiranju pesmi oz v nacinu snemanja na kartico. Aja kartica je 8 GB sdHC od SanDiska. Obstajal naj bi nek program CheLeBao od Xcarink firme, a mi ga ne pozene noben comp, ne glede na sistem (xp, vista, 7)..... obstaja kak program ki sortira fajle? aja vsi fajli so poimenovani cimbolj enostavno (ja, celo to sem naredu)
Jah sam ne morejo se vedno ven vle?ti s to njihovo neprilagojeno hitrostjo, potem naj dajo za po celotni Sloveniji omejitev 20 km/h in cest sploh ni treba delati in popravljati, saj se niti po makedamu pri teh hitrosti nebo nobenemu ni? zgodilo, pa ?e ?tevilo mrtvih se bo drasti?no zmanj?alo. Sej v prispevku so snemali cesto Litija-Trbovlje ?e se ne motim, in po taki cesti 40000 avtov dnevno....jaooo...sve?e so pa res na vsakih 100 metrov.
Ja lega. Jaz sem se dokler ni blo AC ?ez trojane, vsak dan tam vozil.. Obup. Za dan mrtvih pono?i sploh lu?i ne rabi?. Tolk o tej cesti. Me ?e ima da bi naredil na za?etku tablo in napisal po ugotovitvah ... se vozite po cesti smrti...
Kot prvo, nih?e tukaj ne omenja selitve na zahod, ampak primerja zadeve kako bi morale biti tu. Edina primerjava ki sem jo o pla?ah do sedaj sli?al javno je bila od onega kretena (oprostite izrazu) Mili?a iz gospodarske zbornice ki je reku da so pla?e managerjev na zahodu do 20 ve?je kot tukaj... Seveda delavcev ni omenjal. PA pustmo Mili?a, lahk bi dve strani o njem napisal.
Boss, res si omenil, da se ti ure nekako ?tejejo in ne gredo v ni?, jaz sem pa mislil v bistvu na podarjen ?as. Kup ljudi poznam, ki delajo do 3 ali 4 ampak takrat enostavno ne upajo domov, tudi ?e nimajo dela, ?teka?? In to ni prav. Neke nadure ?e nekako toleriram dokler niso stalnica. Te?ave o porabi teh ur so tudi tema zase. konec koncev smo skoraj vsi tukaj podpisali 40 urni delavnik, kajne? In za 40 urni delovnik smo pla?ani. Torej ?e delate ali delamo ve?, morajo to pla?ati, po zakonu celo s 130% normalnega ?asa.
Ko pa ?enkujemo na?im fevdalcem svoj ?as, je pa to v kon?ni fazi krivda vseh posameznikov. en je moral s tem za?eti, daje to postalo ob?a navada. ?e neb noben hotel, tega pa? nebi bilo. Tudi meni noben ne podari ni?esar, zakaj bi jaz svoje delo podarjal?
se ne morem strinjati. Pri nas v SLO za?nejo ?efi ob 16:00 gledati na uro, kolk ?asa bos ?e ostal v dobro podjetja, ne glede na to ?e ima? ?e delo. Seveda njemu, ki je pri?el ob 11 je ?udno in ga ne zanima ?e si ti ob 7:30 ?e sedel za compom. ?e gre? ob 16:00 domov te ?udno gledajo, ?e ho?e? to uveljaviti slej ko prej dobi? knjigo - vse ve? je takih podjetij. Da ne govorim o zni?evanju pla? na ra?un takozvane recesije, pa nepla?evanju nadur, pa tko naprej in nazaj. Kolk minut in ur podari? a ko rabi? kdaj 15 min ali pol ure prej domov je cel cirkus. Da ne govorim o "inovativnosti" k ise pri?akuje, o nemogo?ih rokih, ki se zahtevajo in o vsesplo?nem mobbingu ki se dogaja bolj ali manj prikrito. Imam dovolj let delovne dobe, zamenjal sem dovolj slu?b in videl sem ve? kot dovolj. V bistvu preve?, da bi bil lahko optimist.
in ker sem jaz delal v nemciji lahko povem, da, da dobis placo tam moras delat k idiot... (osebni rekord je 23ur neprekinjeno v pisarni, potem 4 ure domov da bi spal in potem se nadaljnih 9 ur)
drugace pa je zivljenje isto ali celo cenejse kot pri nas
a je slu?ajn tle v SLO kej drga?? No izvzemimo vojsko, in ostali dr?avni aparat, kjer se ve?inoma (razen izjem ki res naje*ejo) ve?inoma praskajo po riti in spletkarijo, ker drugega itak nimajo za po?et, kot ?akat na 5. v mesecu ko je pla?a.
Ljudje smo taki in druga?ni. Ti zagovarja? dru?beni egoizem. Dru?ba pa ne more funkcionirati na ta na?in. Ko se je pred nekaj dnevi zgodila huda dru?inska tragedija, pogorela je hi?a in ubila dva ?lana dru?ine, je za?ivela ljudska solidarnost v polnem pomenu te besede. Ne ?elim ti, vendar zamisli, da se tudi tebi zgodi nesre?a, po mo?nosti taka, da ostane? brez vsega. Kako bi se po?util, da se ljudje obrnejo od tebe in se brigajo sami zase, tebi pa prepustijo, da se znajde?. Dr?avna malha je ena ?udna re?, je kot vedro z veliko luknjami, ki ga z vodo ne more? nikoli napolniti. Iz njenih lukenj se napajajo hudo ?ejni in tudi "voluharji" ki pijejo na zalogo. Ali je pametno zaradi zaradi voluharjev izsu?iti tudi ?ejne??? Ali druga?e, ukiniti socialno pomo? tistim, ki so , ne po svoji krivdi, ostali na cesti. Od kod naj dr?ava vzame za te potrebe, ?e ne od tistih ki ?e nekaj imajo. Vzporejanje nas z razvitimi ni prav posre?eno, ?e vzporeja? zgolj en element, to je pla?o, potrebno je upo?tevati vse zgodovinske okoli??ine in ?tartna mesta iz katerih smo krenili proti tem pla?am.
Zasledil sem v tvojih pisanjih precej?njo mero ?elje po izogibanju "nepotrebnih" stro?kov. Kam pridemo, ?e se bomo vsi za?eli tako obna?ati. Prav lahko pridemo, da tega, da bodo tisti, ki nimajo kaj ve? zgubiti, za?nejo pohod na tiste, ki imajo.
Ne bom razpredal, ker potem nima ve? smisla brati, saj je preve? in bom napisal kar se da na kratko. Vidim, da se odmika? od bistva. Jaz vem, da davki morajo biti. ?al. Vem tudi, da je v?asih zado??ala desetina, danes pa pogoltne?i 60% nimajo zadosti. Ne zagovarjam nikakr?nega egoizma. Pusti sedaj nesre?e itd - tam stopi skupaj narod in ne pomaga dr?ava - verjetno je dr?ava pomagala tako, da je pobrala davek na dohodek od tistega kar je narod zbral za nesre?ne?e. Izsu?evanje ?ejnih zaradi voluharjev, ki ga omenja? - mislim, da smo v tem experti ?e lep ?as.
Ne gre za ukinjanje pomo?im, ne gre za to. Gre za to, da smo med najbolj obdav?enimi na svetu, dobimo pa za to kaj? In vsi se s cenami tako radi primerjajo s tujino, dokler so tam cene vi?je. Noben ne omenja pla?. In povej, zakaj hudi?a je v tujini hrana cenej?a, avtomobili tudi, po vsej verjetnosti tudi nepremi?nine in celo gorivo? Ne zanimajo me zgodovinska dejstva. Ko smo vstopali v EU (ki do danes razen 4x ve?jih cen ni prinesla nam, navadnim ljudem prav ni?esar) so vsi v en glas tulili o enakosti. Kje je sedaj ta enakost? Ekonomska mislim. Ni je in je ne bo.
Imam potrebo po izogibanju pla?evanja nepotrwebnih stro?kov. Seveda. Ti je nima?? A pla?uje? nepotrebne stvari? Jaz jih ne. In ?e se bo le dalo jih ne bom. Dr?ava te pa itak najde in ti ukrade kar se ji zdi da ji pripada. (btw: gotovo si bral pokojninski izra?un nekega gospoda ki je kro?il po netu, moram ?e kaj dodati?)
in ko se bo za?el ta pohod la?nih nad site, bom v prvi vrsti pri la?nih, saj sem ?e vedno mnenja, da so nas prav ti "gospodje" spravili tja kjer smo s svojo pogoltnostjo. Lahko mi pa z dejstvi doka?e? nasprotno, vendar dvomim da samo s tem, ko si odli?en v ?oli zaslu?i? milijarde v par letih.....
boss in sirius k sta tako gore?a zagovornika vsehmo?nih tatvin s strani dr?ave, pardon davkov in tro?arin, pa mi povejta, kako da stvari laufajo v tujini? KAko to, da si lahko povre?en heinz kupi s svojo pla?o 2000 litrov bencina, povpre?en Janez pa 700 litrov? S tem da je tujina dosti bolj urejena od an?ga balkana. pa ?e bi lahko nateval pa se mi ne da.
Najbolj, ko ?e tok zagovarjata da mese?no dasta poleg vseh davkov ?e kak kos denarja pahor?ku.
Torej ?e prav razumem je prva kazen 200?? To pa dobi? noter pri prev?enih 2000 km mese?no, s porabo 7 l pri aktualni razliki v ceni 0,49 za liter zna?a 68,6? na mesec, krat 12 mesecev = 823,20? letnega prihranka. Kazen kupi? lahko v treh mesecih. Seveda je potrebno od?teti posrane gate za vsak ko vidi? carinika ali policaja, plus mo?ne okvare na vbrizgalnih sistemih itd iitd....
Vsak ve sam. Bolj?e je kupiti bencinarja in ga predelat na plin.
Posameznik se kaznuje za prekr?ek z denarno kaznijo od 100.000 do 450.000 tolarjev, posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost z denarno kaznijo od 400.000 do 12,000.000 tolarjev, pravna oseba pa z denarno kaznijo od 1,000.000 do 18,000.000 tolarjev, ?e rde?e ozna?eno plinsko olje, ki se uporablja kot gorivo za ogrevanje, uporabi za drug namen, kot je dolo?en z oznako oziroma ga to?i za pogon motornih vozil ter plovil ali drugih motorjev oziroma ga to?i v standardni rezervoar motornih vozil, plovil ali drugih motorjev (57. ?len).
(1) Z globo od 1.600 do 50.000 eurov se za prekr?ek kaznuje pravna oseba in samostojni podjetnik posameznik ali posameznik, ki samostojno opravlja dejavnost, ?e:
1. ozna?en energent, ki se uporablja kot gorivo za ogrevanje uporabi za drug namen, kot je dolo?en z oznako oziroma ga to?i za pogon motornih vozil ter plovil ali drugih motorjev oziroma ga to?i v standardni rezervoar motornih vozil, plovila ali drugih motorjev oziroma odstrani iz energenta sredstvo za ozna?evanje ali zmanj?a njegovo koncentracijo ali energentu dodaja substance, ki onemogo?ajo ugotavljanje ozna?enosti (57. ?len);
2. ne zagotovi, da se energenti dajejo v promet v skladu s tem zakonom (57.a ?len).
(2) Z globo od 400 do 4.100 eurov se za prekr?ek kaznuje tudi odgovorna oseba pravne osebe ali odgovorna oseba samostojnega podjetnika posameznika ali odgovorna oseba posameznika, ki samostojno opravlja dejavnost, ki stori prekr?ek iz prej?njega odstavka.
(3) Z globo od 400 do 1.200 eurov se kaznuje za prekr?ek posameznik, ki stori prekr?ek iz prvega odstavka tega ?lena.
Kaj a potem odobrava?, da ti jaz ukradem avto (ni? hudga, ?e je Alfa, glaven da je zastonj ), ker bom la?je pre?ivel, ?e ti ga ukradem kot pa da si ga kupim?
Sorry, sej ne provociram ampak ?elim pokazat drug aspekt. Se pa strinjam, da se j treba pozanimat in preverit vse opcije, da ?lovek ne bi dal ve? kot je potrebno.
Se pa ne strinjam z goljufanjem, ker za?ne se z goljufanjem dr?ave pol pa vseh ostalih in v enem drugem postu se pol vsi zgra?amo kako nas posku?ajo nategniti raznorazni servisi in "majstri". Hja dokler mi nategujemo je cool, ko pa nas nekdo drug je pa katastrofa in javno zgra?anja kak?ni so lahko ljudje - hja vsi smo taki sam eni majo ve? "jajc" in posku?ajo bolj nategnit, sam za splo?nen nivo zadovoljstva bivanja je to blazno slab signal.
?e ima? dovolj ??? (kar se v tem primeru ne izpla?a) se bo ?e na?el ?Efurin, ki te bo izvlekel. Drugega aspekta ni, Boss, ?al. Ko se vedno tako vrlo primerjamo s tujino, ob raznih davkih se pa nikoli. Pa ob pla?ah tudi ne, tko da.... Ne... me
Kar se ti?e samih majstrov, bom pa tkole rekel, da so poleg ?rotov, Zokijev in Bav?arjev kar konkretno krivi da smo kjer smo. Kaj bo naredil mali SPjevec, ko ga v trgovini dvakrat trikrat razpizdijo visoke cene? Dvignil bo storitve, a ne? In tako ti nek polpismen vulkanizer brez zob ra?una 40? za menjavo gum. Pred ne tako dolgo let nazaj je blo to vredno 250SIT po gumi, torej 2.000 sit kar ni niti 10?. Se je komu izmed vas v tem ?asu za 4 krat dvignila pla?a? In kaj naredi reve?, zaposlen v tovarni, ali kjerkoli drugje v podjetjih? Gre k ?efu za denar re?t, ?ef pa ga nagoni ven iz pisarne. In imamo na hitro sloj bogatih spj?kov, ki lupijo ostale. Poleg ?e omenjenih... sicer jepa to OFF TOPIC:
Saj vem, da nam veliko jemljejo ampak vseeno imam ob?utek, da glih ne razume? kako dr?ava funkcionira in da enostavno dolo?ene zadeve pa? moramo imeti, da lahko ?ivimo relativno v urejeni dru?bi, a ne? ?al smo tolk majhni, da je dr?avni aparat relativno velik ampak, ?e ho?emo imeti policijo, vojsko, ?olstvo, raznorazne slu?be tak?ne in druga?ne, urejeno infrastrukturo in ?e in ?e je pa? edini na?in, da se poberejo davki.
Se pa strinjam, da se da davke veliko bolj pravi?no pobirat kot se jih zdaj ampak vseeno, ?e bi vsi utajili vse davke bi dr?ava propadla in s tem tudi civilizirana dru?ba. Si ?eli? imeti anarhijo in zakon mo?nej?ega? Jaz ne zato pa? pla?ujem davke pa al se ti zdej zdim neumen al pa ne, to ni moj problem. Zavedaj pa se, da vsaki? ko rabi? neko storitev in da se dokaj v redu lahko vozi? po cestah je potrebno denar nekje vzeti, a ne. Ne more? sam jemat ?al je treba nekaj tudi dajati in dokler ve?ina dajemo imamo to kar imamo. Tako, da ne ?ist ?rno belo gledat.
Seveda razumem kako funkcionira dr?ava. Pogoltno in po?re?no. Kaj ku*ac rabimo npr vojsko? Sam sem dve leti delal v njej in take horde lenuharskih zabu?antov nisem zasledil nikjer. ?e bo po?ilo, bodo ta prvi be?ali. Zato, da kimamo natu, pa hvala lepa. Vojsko razgnat, pa nardit eno mal ve?jo enoto policije, k ibi delala vse, obenem pa ?e tiste malo nujno potrebnih "voja?kih" zadev.
Infrastruktura? Zakaj potem pla?ujem cestnino? Tam jasno pi?e povra?ilo za uporabo cest. Potem je tu ?e vinjeta. Pa tro?arine pr benzu/nafti. Pa kaj jaz vem kaj ku*ac ?e vse.
Dr?ava propadla? Ne bodi sme?en. ?E nebi vedel bi mislil, da dela? za dav?no.
Aja da ne govorim o tistem pokojninskem izra?unu..... Mah kaj bi govoril.
Jaz sem tudi (bil) za po?tenje in sem ?e.Samo,kar se ti?e dr?ave-na?e,ki jo imam po?asi ?e polhn k...c,
mislim,da vzame dooosti preve? in premalo da.O kak?ni sociali lahko predavajo samo ?e v vrtcih-v osnovni ?oli bi se jim ?e smejali.Ne pozabite,da dr?ava ni na?a prijateljica ,ampak je do nas agresivna-ima namre? represivne organe-policijo,vojsko,pobira prevelike davke.Da pa nam vedno in vsak dan manj.
Zato pa,ker ne znajo pobirat davkov tam,kjer bi jih morali ampak samo pri raji,znajdi se ...ulovi me...
Nobena dr?ava v novej?em ?asu ?e ni propadla.Ne more.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Se bom jaz oglasil z mojim pregovornim pesimizmom.... ni? ne more?. Sistem boli k. zate, dokler dav?na dobi svoje, ?e pa ne te pa nemudoma obesijo. Pravic ni. Garancija je na papirju, ko kaj crkne, dobi? le tolk, kolikor si si sposoben izpogajati na grd ali lep na?in. ?etudi ima? vse ?rno na belem, se dr?ava/institucije ne bodo zlepa zganile. Oni imajo 5. v mesecu pla?o, pa ?e kaj nardijo al pa ni?. ?e ti je npr. kdo kaj dol?an, dr?ava ??iti njega. Kakor hitro bo? karkoli naridil v smeri izterjave si kriminalec, te u?uzijo, do?nik se pa ?e zmer sprehaja s tvojim denarjem. Itd itd.
Have a nice and productive day!
Your future depends on it.
Your LIFE… depends on it.
A Klokateer...
Povezava za deljenje
Deli na druge strani