Skoči na vsebino
Platišča
Napisano

Kaj ima med luknjami MAZDA6  5x114.3   ali ztreba paziti ?e na kaj drugega?

Ja 5x114.3 ima razmak med luknjami.

Pazi ?e na sredinsko luknjo Mazda ima 67.1 in ustrezen ET, drga? lahko drsajo ob robo blatnika.

?e bo? slu?ajno rabljene kupoval, jih je fajn preverit na centrirki da niso zvite.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Malo pretiravate ta BMWjev 3.0 dizel zdr?i teh 350HP brez problema, ne bo kr tak noben bat ven pogledal.

Bolj bi me skrbel avtomatski menjalnik.

800Nm je absolutno preve? za ta ZF-ov avtomatik, ti avtomatiki bi naj zdr?ali do max 700Nm!

Odvisno kera verzija je v tej 3ki, ena od teh dveh:

6HP26Z = max. 600Nm

6HP28Z (6HP26T?) = max. 700Nm

?e vir od ZF-a

post-5522-0-97796500-1582006858_thumb.jpg

Glede downpipa in manjko DPF, KAT, EGR, pa zaenkrat ni problema s tehni?nim, merijo samo koliko dimi. ?e ni slabo ?ipan pol itak ne dimi tak fejst da ne bi ?el ?ez tehni?nega.

P.S.: Vratna vretenca pa ziher trpijo pri 800Nm.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

A v primerjavi s tem? Lih prov je :)

Pridejo pa ?e ?ir?e letne feltne, te so pa? preve? pod blatnikom...

attachicon.gifIMG_2503.jpg

Ufff, vidim da ima serijska MX5 full lufta med blatnikom in gumo, sem mislil da je serijska MX5 ni?ja, jaz bi jo dal ?e malo ni?je, da bi blo cca.1cm lufta.

Katere vzmeti pa si dal?

Moja M3 z Eibachi ima malo manj lufta med blatnikom in gumo.

post-5522-0-77823200-1581885526_thumb.jpg

Resno? Poskusi namontirat verige na pogonska kolesa, pa bo? videl, koliko je prostora. Potem bo pa padlo 10 cm snega bo pa krivo cestno podjetje, ker niso splu?ili, pa poplave v Nairobiju in pa pe??eni vihar na Marsu.

Ja resno!

Verige ne mislim nikoli montirat na avto, sem z zimskimi gumami do zdaj pri?el vsepovsod tudi po 10cm snegu.

Pa ponavadi mi ko zni?ujemo avte nimamo namena montirat verig in se vozit izven urejenih cest.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Je to olje primerno za mazdo 3 2.0 G120?

Castro magnatec 5w40-c3? Je neka nova varianta...je za dizel in benzina isto olje

Predpisano je:

Mazda Original Oil Supra 0W20 API SM/SN

Mazda Original Oil Ultra 5W30 ACEA A3/A5

Oziroma bilokatere znamke s temi specifikacijami (5w30 a3/a5...)

Glede Castrola Magnatec 5w40 C3, sem gledal da ima tudi oznako Acea A3 kar je ok, edino specifikacija 5w40 ne ustreza Mazdinim zahtevam.

Na?eloma ne bi smelo biti ni? narobe, ampak v slu?aju kakih okvar z motorjem ti garancija ne velja.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Bolj kot tresenje ob deaktivaciji valjev, bi me skrbela neenakomerna termi?na obremenitev bloka motorja in ve?ja obraba valjev ki sta nonstop aktivirana.

Vseskupaj se mi zdi dolgoro?no preve? obremenjujo?e za sam motor, in to samo zaradi kakega decilitra manj porabe.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Elektromobilnost
Napisano

Hmh, temna plat elektri?arjev poleg cene vozila, je tudi polnjeneje na hitrih polnilnicah.

40? za poln "rezervoar" za prevo?enih 300-400km.

To je dale? dra?je od benc-dizel avtov.

https://www.zurnal24.si/amp/avto/ko-vozite-jaguarja-i-pace-ne-hodite-v-trgovino-z-zivili-jaguar-i-pace-test-cena-elektricni-avto-polnjenje-polnilnice-340466

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

S tako starimi nimam stika, mam pa od letnika 2003 naprej 90% V6 motorji, menjalniki pa navadnih H do Eps in do zdaj nisem opazil da bi katalo?ke delov bile kaj razli?ne.

Ve? mogo?e oznako motorja OM502?

Drga? kabine so lahko razli?ne od opreme, isto kot pri avtih.

?e ne bom pozabil bom nasledji? ko bo spet kako ?olanje povpra?al kaj ve? o tem.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Pri MB tovornjakih je bilo... Za nem?ki trg ena oznaka na bloku motorja, za slovenski oziroma ex YU trg druga oznaka.

Za mazdo 6 in te?e prikolice, ki jo lahko vle?e...je samo povdarek za nem?ki trg 100kg ve?...

A to glede MB tovornjakov govori? iz izku?enj?

Ker ?raufam tudi MB tovornjake in ?e nikjer nisem zasledil tega.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

poraba Mazda CX-5
Napisano

Regeneracijo enostavno opazi?, ?e gleda? trenutno porabo na potovalnem ra?unalniku.

Ko se pelje? in spusti? gas, potem ?e ne dela regeneracije ti trenutno porabo ka?e 0,0L, ?e dela regeneracijo pa ti bo ob istih pogojih kazalo trenutno porabo 0,5L ali ve?.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Obstajajo tudi dizli, kot je recimo bmw 330 M sport, ki ima pospe?ek do 100km/uro 5.5 sek.

Mislim, da je nedeljska vo?nja gospodov v gma?ni obleki s tem traktorjem kar vznemirljiva in se po va?kih cestah kar pra?i za njim.

Obstaja tudi M550d s pospe?ekom 4,4s ki ke 0,1s hitreje kod M5!

Tak da obstajajo tudi zelo hitri traktorji

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

Astra je dober avto za ta denar.

Jo ima sodelavec ?e 2 leti, karavana, 1.4turbo, matrix led lu?i, elekricno odpiranje prtljaznika, gretje volana...skratka zelo dosti opreme za 18k? kot je dal.

Zaenkrat avto brez problemov, pod garancijo so mu menjali edino modul za infotainment ker so na servisu nekaj zajebali pri updatanju in zavorne plo??ice ker so cvilile.

Drga? pa se vozimo po AC v slu?bo in avto je res dober za ta denar, najbolj so me navdu?ile matrix led.

Aja poraba je 6,7L umirjena vo?nja po AC ponavadi 4-5ljudi v avtu.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ja, je bolj varno kot pa telefon v roki.

Torque se sam vklopi prek Taskerja, za preklop med razli?nimi namizji je enostaven prek toucha bilokje na zaslonu podrsa? gor dol.

Spotify in Youtube imam playliste dela preklaplanje prek kontrol na volanu.

Predvajanje prek usb dela pravtako prek volana.

T2tv2go pa preklapla? programe z podrsanjem gor ali gor.

Risanke in podobno narihtam ponavadi za otroke, da dajo malo miru.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Baje ljudska vozila imajo wireless carplay in to tudi na starej?i napravi z softwarskim updatom.

Na tem videu carplay deluje, za razliko od glasovnega upravljanja in upravljanja z gestami.

Mi pa deluje ta VWjev infotainment precej po?asen, je moj kitajec dosti hitrej?i.

https://youtu.be/QL5Ec4_iItM

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bmw,mercedes,mini,audi,vw,ford in verjetno ?e kdo.

Se strinjam, najbolj?e je v kombinaciji z brez?i?nim polnjenjem, saj zgoraj omenjeni proizvajalci nudijo tudi to ob dopla?ilu.

Verjamem pa da bodo verjetno s?asoma vsi to ponujali tudi tovarni?ko, ?eprav bi lahko ?e zdaj.

@Boss: poleg Igo appa za navi, uporabljam ?e Torque, Spotify, Youtube, pa T2tv2go ali pa kar kako risanko prek usb, ter Tasker.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz trenutno ne rabim, ker mam full android radijo.

?e bi pa recimo kupoval novi avto bi pa bil pripravljen nekatere stvari dopla?at med drugim tudi wireless androidauto, najraje pa itak fullandroid.

Ta zadeva ni uporabna samo za navigacijo so tudi drugi appsi.

Pa? uporabniki smo razli?ni, eni ?elimo to eni ono, pa saj ve? ko si kupoval avto, kolk stvari te je motilo pr razlicnih avtih.

Gre se pa? za mo?nost izbire, da si kupci lahko izberejo kar rabijo ali ?elijo.

2008 Mazda 6

2004 Mazda 3

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.