Skoči na vsebino
Mazda CX-30
Napisano

kot receno v BTC imajo to prepoznavno rdeco. je pa avtomatik, tako da je vsaj plus opremo

ni se registrirana tako, da se ni na voljo za testne voznje. dobijo pa v kratkem se eno ki bo v salonu in tale rdeca za testne voznje

meni osebno zelo vsecen avto in me resno mika da bi sestico zamenjal za tale "mini" suv

post-5539-0-78277800-1567149918_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Testi ostalih avtomobilov
Napisano

?ist verjamem, da je kaj takega, ker 100% so s tako idejo posku?ali ?e marsikateri zmanj?at stro?ek.

?e ima? svojo lizing pogodbo kje blizu pa ?e se ti sevda da pogledat vanjo in vr?t u? na pogoje pred?asneg popla?ila, bi res lepo lepo prosil za info. Rad bi se namre? oboro?il z vedenjem, ko me bodo pr nakupu napadli s financiranjem.

?e mi to najde? obljubim, da ne bom ve? veliko ?ez SUV-e pizdakal. Mogo?e kdaj pa kdaj kaj malega ?e, tolk da si vsaj mal du?o olaj?am :lol:sramezljiv

Evo sem izbrskal.

Glede na to da mi je vsec CX-30 in me malo mika .... bo sedaj mir nad SUV-i?

post-5539-0-34740500-1565163982_thumb.png

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Naj testi pisejo/govorijo karkoli, sam sem 100% da je naslednji avtomatik. Ce bo/je v Mazdi res tako slab bo pac druga znamka vozila. Toda bo avtomatik.

Meni je to rocno prestavljanje tako odvec in se mi res ne da pretikat tiste rocice :D

+ aktiven radarski tempomat ker gas/bremze je res odvec :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda CX-30
Napisano

Pocasi se nagibam k novemu vozu in moram priznat da mi je tale CX-30 kar vsec. Pogoj je avtomatik, radarski tempomat, android auto :)

In ko opremis tole CX-30 ... G122 avtomatik, ena barva (450 eur), SA, ST in SO paketi pride cena 28.640 EUR. Nekako malo prevec kot sem pripravljen dat.

Nekaj let nazaj sem gledal in imel mejo cca 20k EUR pa se je dobilo dobro opremljen avtomatik, potem je v parih letih ta cena zrastla na 23, sedaj pa cene kar lepo gredo gor (recimo focus je tak primer).

Sploh ce racunas potem da vzames na leasing in obresti kar precej nanesejo rata to kar lep znesek. Mogoce ce bi bila akcija leasing brez obresti (kot je trenutno za CX-3).

Se mi zdi, da trenutno moja Mazda 6 je malo velika za moje potrebe in bi nek manjsi avto. In tile "mini" SUVi so zelo zanimivi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

P.S. Da se malo vrnem debato nazaj na mazdo3 (se mi zdi da ste KONKRETNO zasli)

Ima kdo kaj vec informacij glede avtomatskega menjalanika?

Tam v onem YT video ga tip kar skurca in precej resno pove da ga NE vzet. Ker mi je to prioriteta (to more avto met) me zelo zanima. Ker ce je slab avtomatski menjalnik pol mazda 3 takoj odpade.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Meni ni jasno kaj je fora, da ne mores dobit avtomatika z opremo revolution top.

Pocasi si ogledujem, da bi menjal in bi mel avtomatika in radarski tempomat. In to pri mazdi 3 nikakor ne mores dobit. Ni mi jasno zakaj je tako :|

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Danes sem nadgradil navi na sd kartici (preko mazda toolboxa). No po nadgradnji dam kartico v avto in je bilo samo "Loading ...".

Google je nasel nekaj resitev:

1. uradni servis

2. kontakt v imeniku zjebe nalaganje navigacije

3. naredi hard reset

1. opcije nisem probal. 2. opcija ni pomagala. 3. resitev pa je dejansko popravila stanje.

Torej....kartico das notri, zazenes, naredis hard reset in toj to. Hard reset naredis tako, da pritisnes gumbe mute + nav + return za 10 sekund.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

No ja....tole ni ravno mazda problem. Kolega ima megana .... problemi z dpf, drugi je mel bmw-ja....problem dpf ga je odstranil. Googlas dpf problem ... najdes vse drugo kot mazda. Audi, VW, BMW, .... vsi imajo probleme z DPF/FAP.

@dpicul koliko pa pride obnova injektorjev?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Olje preverjam tam na 3-4tedne. Zanimivo, da nazadnje se mi je tko na sredini servisnega intervala (10k km) stanje olja dvignilo za cca. 1-2cm. Na koncu preden sem peljal na servis pa je slo malo pod crtico F.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Avto je bil ravnokar na servisu tako, da mislim da to ni + dvomim, da potem ugasne ko vozis na obratih.

No probleme z DPF-jem mam nekje ze 3 leta tako po malem. Sicer je zmeraj problem imela zena (pac pocasna voznja):

1. Na poti na morje se ji prizge lucka in potem po voznji v 5 prestavi je ugasnila.

2. Na poti iz morja se ji prizge lucka, cez nekaj casa zacne utripat in cez nekaj casa se prizge se check engine. Takrat je pomagala prisilna regeneracija.

3. lansko leto na poti na jesenice, se je prizgala meni .... voznja na obratih resila problem

4, 5. na poti proti domu se prizgle (klanec dol) ... voznja na obratih ... po 3km ugasne

Ne vem, malo sem navelican tega DPF-ja in nenehne skrbi, kdaj se spet prizgle lucka in bodo problemi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Po pravici nimam pojma koliko pogosto dela regeneracije.

Saj ni nujno da je zanic, samo ocitno gre proti koncu ker je ze drugic lucka posvetila in je rabil nekaj casa, da se je regeneriral. Kakorkoli.....3k nekako ne bi dal, za popravilo (nekako je to skoraj 50% vrednosti avta).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Blizam se 300.000km (297.500) in ocitno se moj DPF poslavlja. Sedaj se mi je DPF lucka ze drugic prizgala  :vskalo:

Trenutno se najbol nagibam k desjtvu, da bi ga lepo odstranil in bi imel mir. Konec koncev, ce se cez nekaj let odlocijo izvajat meritve se vedno lahko zamenjam satovje z univerzalnim (stajnar). Samo ne vem kako je v tem primeru z programiranjem racunalnika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Ce mislis odstranit se mi zdajle zdi kar tvegana (zelo zelo se omenja da bodo zaceli na tehnicih merit). A prav s strajnar pa nihce nima izkusenj?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Danes sem bil ravno v Mazda BTC in sem povprasal koliko pride menjava DPF. Menja se DPF filter (1500 eur) ter zraven se 3 senzorje (600 eur vsak). Se pravi 3300 eur + delo ....  :o

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

DPF filter
Napisano

Bom kar to temo obudil.

Ker je zadnje case ves guzve na AC, se mi ocitno filter ni dobro spucal. Med voznjo domov se je prizgala DPF lucka (in svetila). Cca 5km sem vozil nad 2k RPM in lucka je ugasnila. Sedaj grem na malo daljso voznjo (Ziri -> Kranj) pa bom vozil malo bolj v obratih in upam da se spuca do konca.

Ker pa ima avto 295.000 km vem da bo DPF pocasi za na odpad. Ali ste ga vsi odstrani ali se je kdo odlocil za kako drugo opcijo:

1. Ciscenje obstojecega

2. Menjavo za original

3. Menjavo za nov tipski filter

4. Menjavo za kak sporten filter (to kar ima strajnar)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

No pocasi bo zima.....moje 4 leta stare continental 830p pa nekako niso vec ok (profila je se dovolj, toda na mokrem ni NIC oprijema).

Nekako so me continental malo razocarale tako, da bi sedaj nekaj drugega. Razmislam o Goodyear Ultragrip 8 ali pa Dunlop Winter Sport 5. Bi jih pa ze kar sedaj narocil ker nekako pri letnih sem se nategnil in malo zamudil ter je cena skocila za 20eur/kom.

Aja dimenzije so pa 205/60R16

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.