Skoči na vsebino
Kupiti Mazdo 3?
Napisano

To si vozil 2014-2016 ali 2017?

Mene naslon za roko na?eloma ne moti, samo 2017 ima tisti del itak prenovljen in spremenjen tako da ?e si vozil starej?i model je tisto itak mimo. Isto bi naj bil 2017 precej bolj uti?an.

Kar se mojega ti?e so 18"ke mo?no glasne (?e posebej na crappy cestah v prekmurju), na avtocesti in dobrih cestah pa nekega problema ne sli?im. Ma?ina je dobro uti?ana in je prakti?no nikoli ne sli?i? (razen ?e jo goni? na 5000+). Zimske 16ke so bistveno ti?je, tako da sumim da bi menjava gum ?e veliko pomagala.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 3 - Specifi?na vpra?anja
Napisano

Na zacetku si ni zapomnil kje je koncl z muziko z usbja, vedno je sel od zacetka spet, za koncno stabilnost je bilo potrebno cca 2x do 3x nadgradit

Nihce ne primerja tukaj kitajcev z originalno mazdo. Clovek sprasuje o specificnih vprasanjih, torej je natancnez. Moja petka je takrat premogla zgolj cd predvajalnik brez mp3, ze takrat je konkurenca bila pred njo...

Se opravicujem ce sem si dovolil napisati kaj odkritega o mazdi.

Kakor vem tudi se vedno ne podpira tmc

Pa?... ni? od tega se ne dogaja na mojem avtu in kolikor gledam zgodovino je bilo vse ?e zrihtano na frimwarih, ki so zdaj ?e stari ve? kot leto. Tako da ne vem kaj pomaga biti "natan?ne?" ?e razlaga? o stvareh ko ne dr?ijo ve? :/

Se pa strinjam, sistem ni dober. Je najmanj drekav od vseh, samo to pa? pomeni da so drugi (Kia, Renault, VAG na < Passat, Peugeot, Citroen od tistih kar sem jih v zadnjem ?asu probal) ?e huj?i. :/

Kot ITjevca me itak boli da ti kak Audi prodaja totalno govno ?e v avtu za 80 jurjev.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

Jason, ?e kupuje? zdaj je letnik 2017 vreden ?akanja na naro?ilo. Lep?a notranjost, G-Vectoring, bolj?i barvni HUD, ogrevanje volana in ?e kaj.

Bi se pa jaz (spet) tudi stegnil do Revolution Top opreme, MRCC je vreden razlike ;)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kupiti Mazdo 3?
Napisano

Te?ave s preglednostjo sicer re?i vzvratna kamera (ki je serijsko pri precej paketih in se jo da poceni dodati na prakti?no vse modele), za trdoto v riti pa so krive ve?inoma 18" feltne, ki se mo?no poznajo pri menjavi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Ne ?tekam kaj ho?ete povedat v zvezi s popustom. ?e sta dva avta 30 jurjev pri enem dobi? 5 jurjev skonta, kaj je bolj?e? Za oba pla?uje? seveda isto registracijo...

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Bolj je ponavadi fora da ma? Mazdo za 25 jurjev, Golfa pa za 27 in ti dajo popust tako da je Golf potem kao 24.500 :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Moja trojka se je glih odlo?ila mi sporo?iti da bo ?as za prvi servis pri 20.000.

A lahko kdo napi?e koliko je normalna ne-nategunska cena tega servisa? Da vem ?e me bodo probali nategniti :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

3. Pri 500EUR opciji dobi? to?no to navigacijsko kartico. Se pa kartica po kakih 50-100km zaklene na vozilo in se je potem ve? ne da prestaviti v drug avto, tako da se pazi natega. Se mi pa zdi to najbolj?a opcija ?e ho?e? navigacijo.

4. Odvisno kje se vozi?, sam men 1.5L ni ?el nikamor po avtocesti in ga je bilo grozno voziti. Razlika v navoru je namre? zelo opazna (2.0L je v resnici 165KM ma?ina elektronsko omejena na 120KM in ima do cca 3000 obratov isti navor kot 165KM). 1.5L ti bo na magistralkah in po mestu verjetno pil precej manj.

6. Navadnih ?arnic ve? ne bi kupil - Xenonke/LED so pono?i bistveno svetlej?e in me?ejo snop precej dlje (varnost!), obnem pa LED lu?i tudi zgledajo bistveno lep?e.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

pol bi vedno ?akal na bolj?o ponudbo, ker ?ez dve leti pa pride ?ist nov model in si spet na istem.. brezveze. kaj pa ti manjka pri revolution opremi?

Nov HUD je fajn, elektri?na zavora sprosti precej placa na sredi, zaslon ne zgleda ve? tako ?e?ko. Pa mislim da je kamera zdaj serijska glede na 2014+ modele?

Pozdrav !

Ja sli?i se razumljivo zakaj samo Mehika. Predvidevam, da je kvaliteta izdelave na popolnoma enakem nivoju in ne kot namigujejo nekateri, da naj bi bila slab?a. Po moje imajo standarde in kon?no kontrolo enako kot na Japonskem.

LP

Na za?etku so kao meli nekaj problemov, samo naj bi se do zdaj ?e to spucalo. Na mojem nisem opazil nobenih te?av (2016, Mehika).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Kot so ti ?e rekli, drugo SD kartico bo treba. Koda artikla je BJM7-66-EZ1C in na listku zraven in na kartici pi?e "EU/RUSSIA/TURKEY". 

Kar se gum ti?e - meni so v dveh salonih ponudili zimske gume s 16" alu plati??i zraven. Tako da jih pobaraj v salonu. Kot pa je omenjalo veliko revij in ocenjevalcev pri testu avta - 18" gume so ob?utno manj udobne, veliko bolj ?uti? vsako jamo in na slabih cestah se avto slab?e obna?a. (Na dobrih cestah je jasno avto bolj odziven in zgledajo hudo.) Za zimo se mi zdijo 16"ke precej pametnej?a odlo?itev.

Kar se pa porabe ti?e - G120ka gre pod 6L/100km na magistralkah, tako da te za to ni treba skrbet :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 (2014)
Napisano

Ja, sam ?e ti na eni avtocesti v kosu zvozi? 300km in se vmes 2x dotakne? bremze, po mestu pa pri 300km vo?nje pritisne? bremzo 300-500x, je to vseeno ogromna razlika.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

1.) Najla?je ti je prodajalca prepri?ati naj ti SD kartico vr?e zraven "zastonj". Pri dra?jih paketih kot je Revolution to kar po?nejo v enih salonih (v LJ so sicer skopu?ki).

2.) ?e ne zna? handlat hekanje kartice, ti je la?je za cca 200-300 z ebaya kupiti originalno kartico. Tako ne bo? mel problemov s posodobitvijo, imel bo? "original" pa bistveno ceneje bo.

3.) Druga?e pa se pa? sprehodi do mazda3revolution foruma ali pa pla?aj nekomu da ti naredi kartico.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Alternative za avtoradio
Napisano

Pa saj to ti nima neke veze, ker te mora bolj zanimati na kak?en na?in je ta Android posiljen, kak?en vmesnik so kitajci vrgli gor in kako polomljeni so driverji. Vse to je precej neodvisno od verzije base Androida :/

Kolikor imam izku?nje stvari ponavadi kar delajo vredu, ne da se pa re?i kako bo delal BT in integracija brez da bi probal to?no dolo?en model.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.