Starej?im je angle??ina za vodenje bolj problemati?na, recimo moja mati mi prejsni? re?e, ?e ji lahko na kompu popravim ker se ji je GU?L zbrisal!
hja, sej to je nekak tako, ko je en starej?i uporabnik ?ist resno spra?eval, kolk velikega klin?ka rabi. Govora je seveda bilo o USB klju?ku in shranjevanju neke datoteke.
Zdaj pa mal po?aki, da se bo eden al pa njih par oglasilo, da ne sme? v kri?i??e dokler se ne sprazni, ?etudi ima? zeleno lu? in da mora? drugi? bolj previdno zaviti, ker lahko bi bil tam, kolesar ali pa mamica z vozi?kom al bi pa lokalni ro?o prirejal piknik s ?evapi in ti bi ga zaradi kamiona lahko spregledal.
pizda sam res... kolk sem ?orav. izgleda kot da nima motorja in menjalnika ... mu pa manjkajo neki drugi kosi kot ka?e... verjetno ni mislil na pti?e
Sam je pa vseeno zanimivo zakaj celega ne prodaja... ker konec koncev je tole le 10 let staro, ampak je verjetno res volan na napa?ni strani vzrok, da ga nih?e en kupi.
To ni kriva kamera ampak var?ne sijalke in neonke utripajo s frekvenco omre?ja 50Hz. Ti ima? nastavljeno na 60FPS, kar pomeni, da v kolikor se ne da nastavljati hitrosti zaslonke bo pa? utripalo, ?e bo? fural na 60FPS. Sicer ti tole razlagam kot ?isti laik z nekaj osnovnega znanja fizike in mogo?e bi moral kak?en mojster videa to bolj razlo?it ampak vseeno. ?e ima? mo?nost zni?at na 50FPS bi moralo popolnoma izginiti utripanje neonk, oziroma, ?e gre na 25FPS ravno tako. Vse ostalo je pa odvisno kolk se zna zaslonka prilagajat, ?eprav verjetno na dash camih ravno ne. ?e pa se da kje nastavljat pa mogo?e probaj 1/100 pa ti tudi pri 60FPS ne bi smelo utripati.
Mazda gre od leta 2012 na bencince z ve?jo kompresijo, kjer zmanj?ujejo porabo. Presenetljivo dobro grejo tudi napram dizlom s turbino. ?e bolj se bo poznalo zdaj, ko prihaja nov motor Skyactive-x, ki bo imel kompresijo na ravni dizlov in zraven ?e kompresor. Avto bo torej brez turba in z navorom ter porabo dizlov. Tako, da kljub temu, da sem ljubitelj dizlov bo naslednji to?no ta motor.
?e pa gleda? Mazde pred letnikom 2012 pa ima seveda dizel vse te prednosti, ki jih omenja?.
k&n ni suhi filter in ga impregrira? z oljem v spreju. To je tudi njegov najve?ji minus saj ti veselo zapaca senzor pretoka zraka (MAF) in ?e to ne pogrunta? na prvo ?ogo ima? lahko precej stro?kov saj i??e? re?itev drugje in ne tam, kjer dejasnko je.
Jaz sicer imam ta filter ampak ga res ne priporo?am nikomur ve?, ker sem zaradi njega rezal ven DPF, obnavljal injektorje pa ?e kaj bi se na?lo.
Sej kak?na zadeva se sicer vrne kot recimo subvencija za elektri?ne avte. Ampak to je tako malo preverzno, da tisti, ki imajo ?e tako polne riti (beri: lahko kupujejo el. avte) jih sofonanciramo ?e ostali preko CO2 dajatev. Po doma?e povedano brez neto pla?nikov, ki pla?ujemo co2 dajatve tud subvencij za el. avte ne bi bilo. Zdaj bi pa radi ?e take oprostili za dajatve na AC in uporabe cest... lepo je biti bogat
Zanimivo da nobenega mescana ob prometnici ne moti tistih 100.000 kamionov ki se peljejo mimo....pa to da majo bazo v BTC itd
Zanimivo res ja... na osebni promet se upajo spravljat, ko se bodo pa na kamionarskega bo pa te?ko obdr?al vse zobe v ustih. Sicer so pa to isti, ki se userjejo na vsako stvar sam, da se alhko financirajo iz bud?eta... in to to?no iz tistega, ki ga polnijo tudi vozniki dizlov.
Vojko popizdil, je rekel "kar je dovolj, je dovolj!" Zdaj naj pa ?e sponzorira nakupe novih avtomobilov ljudem. Tale omejitev postaja ni? drugega kot pospe?evanje prodaje... OK dejstvo je, da bojo centri ?istej?i. Ampak a ima kdo kak konkreten podatek (Boss?) kam grejo davki od CO2? Pa? denar, ki ga ljudje pla?ujejo zaradi emisij, da bi bila prihodnost bolj ?ista? In koliko je tega denarja na dr?avni in evropski ravni?
hja, kam pa naj gredo? V skupno malho imenovano prora?un. ?isto ni? nimajo veze z zmanj?evanjem co2 oziroma je re?evanje v stilu prepovedi, kar zna narest vsak imbecil. Aja pa ne pozabit, da je trgovanje s co2 kuponi na dr?avni ravni tako profitabilno kot trgovanje s kriptovalutami.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
No recimo tale je v redu za tiste, ki rabijo bolj "odlo?no" vodeneje in jim je Mojca prene?na.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani