A ve? kaj je ?alostno? Sem danes bil v Me?katorju in so imel cel kup krompirja sam tudi en ni bil slovenskih proizvajalcev (vse neka ?panija, francija, egipt). Torej nisem kupil krompirja, ker sploh ?panski je ?isto zani? brez okusa kot bi jedel vodo.
Rad bi kupoval slovenske izdelke pa jih enostavno ni... dobr razumem, da banan al pa ananasa ne more biti Slo poreklo ampak vsaj solate, krompir, jabolka ipd pa je lahko.
Aja, sem pa najdu slovenski paradi?nik, ki je dobr k sto mater - res, da je drag 3,5? za kilo ampak vreden vsakega centa.
Spla?a se do Kranja zapeljat, jaz jih podpiram in hodim 2x mese?no tja. Sicer se morajo ?e malo zorganizirat - na primer mesa je preve?, lahko bi bilo ve? 'zemeljskih' produktov, po kostanj in vino pa samo tja
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Edin najd si na evropskem ebayu tole (co.uk, .de), da nau? carine brezveze pla?eval.
(carinska uprava ti bo poslala dopis, da jim mora? poslat screenshot in link tega bida - ne more? jih nategnt, ker so tam tud i'net profesorji zaposleni)
Tud to se da, a ne ice
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
@Strela - nekaterim se nam ni te?ko vsest v avto in odpeljat ene 100km do vas.
?e se karkoli organizira, se bom max potrudu. V primeru da se prej ne vidimo, pa 6.7. na Scorpion auto-show (ra?unam, da bomo skupaj sestavli udarno Mazda ekipo).
?e se ne motim so konec leta bili glavni miti vsi v 02 obmo?ju
Servis je bil narejen tri mesece nazaj in je bil resetiran ra?unalnik nisem pa omenil da mi sedaj avto ni? ne vle?e oz. je brez mo?i kar verjetno pomeni da je filter zabit.
Si sel na avtocesti za vsaj pol ure zadnje dni?
olje sem preveril in je malo nad f mogoce kak milimeter
imam me?ano vo?njo enkrat ali pa dvakrat na teden na acc druga?e po 3 km tura (otroka v vrtec pa v trgovino,..)
avto ni ?ipiran je pa imel box ki sem ga odstranu. saj je vsaki? ko sem ga priklopu svetla dpf lu?ka sam avto je normalno vleku,...
olje imam dexelia dpf 5w30
No to je vzrok potem - box je bil na ful odprt, to je isto kot cipiran DPF mazda avto, k sreci si se lahko sam spucal. Nekateri so 2x bili na servisu na rocni regeneraciji
Ce ti trenutna poraba nenormalno raste in tudi v leru kaze vrednost ti avto dela regeneracijo - ne ugasaj dokler ne vidis normalnih vrednosti. To dela vsakog 350 km - do 10 min. Zato tvojih 3km ni dovolj tudi ce ga turiras, bolj je vazno da konca regeneracijo - ob povsem normalni voznji.
Eh klinc gleda ?e tak avto, ?e je treba zarad DPF filtra na relacijsko vo?njo.
Nekak dizel je za relacije a ne .
Meni je ze veckrat na eni relacijo naredil 3 regeneracije - 1000km gas non stop
Pa 1x na 6m na AC pa vsaj 130-150kmh cca 100km pelji.
To nima veze, regeneracija se dela na 350km in lahko vozis takrat 200 pa ce ni regeneracije nisi naredil nic. Bolj je pomembno na en tank narediti dobro relacijo.
najprej mi je gorela dpf lu?ka (cca 10min) pri?el v slu?bo avto ugasnil prebprskal po forumu (zapacan dpf filter acc pa po gasu,...)
po slu?bi na acc (pot domov kot vsak dan) dal po gasu nato za?ne lu?ka dpf utripat in avto nima mo?i,...
pa acc sem prevozil cca 30km in lu?ka je ?e vedno utripala in avto nima mo?i.
nakar danes zjutraj avto v?gem mi najprej okoli 5s gori dpf lu?ka nato za?ne utripat in zraven se ?e pri?ge lu?ka za motor.
avto ?e vedno nima mo?i.
sem pa ?e opazil da ko gori lu?ka motor normalno te?e ko za?ne utripat se pa kr malo matra.
je imel kdo ist izku?nje
kaj naj naredim?
hvala lp jo?e
takoj na servis, zapacan DPF, da naredijo ro?no regeneracijo, druga?e lahko gre DPF filter.
A ma? slu?ajno ?ipiran avto, oz. dela? kratke razdalje? PA upam da ima? notri C1 olje - upam zato ker mora biti in bo servis iskal morebitne vzroke v tem
PRej ?e preveri ?e je olje na pal?ki nad X
E vidi?, to je tudi eden od problemov, ko te za?nejo po?iljati od enega do drugega in i??ejo izgovore. Poznam enega kolega, ki je imel te?ave najti avtokleparja, ki bi mu popravil pleh, ker so se bali plina. Te?ave so verjetno odvisne tudi od sistema, ki je vgrajen v avtomobil.
Te?ave niso v sistemu.....te?ave so v ljudeh, ki te prepri?ujejo druga?e.
Torej si se sedaj tukaj registriral, da bi nas odvrnil od plina ali kaj je namen? :ne vem:
druga?e pa povej prijatelju da poznamo veliko kleparjev ki bodo klepali plin....kere bu?e ej
Priporo?am, da najprej pokli?ete na kak servis Mazda. Vam bodo povedali koliko Mazd je ?e zaradi plina zaribalo, popravilo je 3000 EUR. Mazde so ob?utljive na plin! V nekaterih seznamih se Mazda 3 pojavlja kot avtomobil, kjer se pojavi obraba ventilov po 60.000 kljub mazanju. Verjetno pri M6 ni kaj bolj?e.
Povej nam za eno, ?e servis re?e da je to zaradi plina, je to lahko en velik BS. Imamo veliko takih primerov, kjer se i??e zgolj in samo izgovor v plinu.
Ti dam dana?nji primer - Mazda CX7 2.3 plin, ?el veretno katalizator, sploh niso pogledali, so rekli aha na plin je to bo to in dali ceno 3500?, gre avto verjetno danes k Pelkotu.....vsaj priporo?il sem kolegu, ker servis je dal oceno na parkiri??u.
zanimivi so komentarji starejsih obcanov (80 letnik, ki zelo da na urejenost med drugim):
vozijo se v mazdi, vozijo se v superbu in pol recejo, v mazdi se bolje pocutim (kar se zame cist nepricakovano, ker je tale doticni superb full spec., leder, les, dsg, itd itd)...
je pa mazda bolje narejena, isti letnik, superb ima manj kilometrov, pa ze skripa...pri meni nc ne skripa
Samo rjavi
vozim pa ga kr precej, 2.0 tdi dsg, velik luksuza in vse sam ni to to...no, zame ni
Tako kot si rekel, zame tudi ne bi bil ampak za druzino je pa bomba. Prostoren, udoben, pregleden, tih, varcen. Pa take male cake ma kot so hlajenje zadaj in prtljaznika. Uporabne stvari ne pa smekerija.
Za ganjat mamo swifta pa motor
Avto bi tako al tako kupu od prvega lastnika, slovenskega in s potrjeno servisno. Rad bi potem nadaljeval servisiranje pri poobla??encu ?e ga ?e vozim na servis. Durga?e filter in olje lahko tudi sam zamenjam ampak ni to to.
Zelo zanimivo tole s ketno pri 2.2, zelo uporabna info ampak kolikor sem gledal so 2.2 imele Mazde od 2010 naprej?
Koliko pa je tovarni?ka garancija bila na teh vozilih? Kako je urejeno ?e ti kaj odpove izven garancijskega roka? So kak?ne kulance ?e je avto vedno servisiran na poobla??enem servisu?
Garancija je 3 leta z moznosjo dokupa na 5 let ce je servisiran na pooblascencih redno. Deli so dragi in po izteku garancije se bolj splaca peljati na servis k pelkotu. Dokup garancije ne krije vseh delov in je lahko macek v zaklju
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Spla?a se do Kranja zapeljat, jaz jih podpiram in hodim 2x mese?no tja. Sicer se morajo ?e malo zorganizirat - na primer mesa je preve?, lahko bi bilo ve? 'zemeljskih' produktov, po kostanj in vino pa samo tja
Povezava za deljenje
Deli na druge strani