Skoči na vsebino
Nakup Mazde 6
Napisano
  je riki napisal:

Avto bi tako al tako kupu od prvega lastnika, slovenskega in s potrjeno servisno. Rad bi potem nadaljeval servisiranje pri poobla??encu ?e ga ?e vozim na servis. Durga?e filter in olje lahko tudi sam zamenjam ampak ni to to.

Zelo zanimivo tole s ketno pri 2.2, zelo uporabna info ampak kolikor sem gledal so 2.2 imele Mazde od 2010 naprej?

Koliko pa je tovarni?ka garancija bila na teh vozilih? Kako je urejeno ?e ti kaj odpove izven garancijskega roka? So kak?ne kulance ?e je avto vedno servisiran na poobla??enem servisu?

Kok mas pa budget?

Live your dreams, don't dream your life!

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakup Mazde 6
Napisano
  je J.J. napisal:

sm meu prej 140km motor pa zdaj mam 129km pa ni nekej velke razlike v porabi, ?ist iskreno. Ma pa 2.2 ketno, 2.0 pa jermen, tko da je prva v plusu tok, da ni menjave jermena ;) je pa Mazda Mazda, ti zleze pod ko?o, men ni bla to prva izbira al pa ?elja sploh, pa sm zdj ?e drugo kupu :)

Pri normalni voznji je velika razlika skorajda liter + isti filing ceprav manj konj ker je navor isti + razred zavarovanja pod 100kw

Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 1.8TE
Napisano
  je Boss napisal:

Veliki servis je okoli 750?, da ne bomo pretiravali. Tudi problemi z diski so odvisni od modela avtomobila. ?e glih ne zavira? na polno pri 200km/h oziroma, ?e z razgretimi bremzami ne zapelje? v lu?o ima? na?eloma mir.

Druga?e pa ob neupo?tevanju tega diske zvije tako pri Golfu ali Passatu kot pri Mazdi, Fordu, Oplu ali Hondi oziroma, da malo starej?ih Kijinih vozil sploh ne omenjam, pa verjetno ?e pri kom. Tako, da to ?e zdale? ni samo Mazdin problem.

Akcije 750 ni ve? kakor vem, ali pa??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 1.8TE
Napisano
  je mr.hary napisal:

Nima veze kaj je zadaj. Plo??i?e se menjajo prvi? ?ez 100.000 km. Moje so zdr?ale skoraj 160.000, pa je bil prvi lastnik avtomobila trgovski potnik (do 80.000 km). Zadnje plo??i?e so bile menjane pri nekaj ve? kot 180.000 km. In ne vozim nedol?no. Vozim enako, kot sem vozil s citroenom C3, kjer so se plo??ice menjavale na 40.000 km ali pogosteje, dokler smo avtomobil servisirali na poobla??enem servisu (plo??ice je dobesedno pobralo, popolnoma, da se je sli?alo ?e tisto kovina na kovino pri zaviranju, kar je sramota za material). Dobro, kvaliteta citroenovih delov, se z mazdo pa? ne more primerjati, ker je mazda nekaj razredov vi?je. Le?aj 82 EUR in podobne drage zadeve... Nategujejo te kot psa (se opravi?ujem na izrazu)! Edino za olje jaz pla?am enako (Mobil). Pa za brisalce pla?am ve?, ker vzamem tiste cele gumirane, brez kovinskega zunanjega ohi?ja. Je pa res, da zdr?ijo skoraj en avtomobil, brez menjave.

Drugi? ti naj menjajo ?e diske in plo??ice in bo? imel mir, ?e je res problem v diskih. Glede na to, da se gre za zavorni sistem je ?alostno, ?e se tvoj servis igra na ra?un varnosti. Jaz se vedno zajebavam in re?em: "Vse kar boste menjali, glejte, da bo japonsko!!". Res je, da smo menjali samo ?e zavorne plo??ice, le?aje spredaj in kon?nik na eni strani spredaj. Ampak za zadnje dvoje bi naj bil vzrok udarne jame na cesti, katerih na sre?o ve? ni.. Smo pa res imeli cesto kot zorano njivo en ?as.

Koliko te bo potem stal veliki servis??? Po teh podatkih krepko ?ez 1000 EUR.. :vskalo:

Jep veliki servis za dizle je 1200 ?....benz ga ne rabi. Ocitno pa nisi informiran o mazdinih problemih na diskih.....nekateri smo pri 40k imeli ze 3x nove

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 1.8TE
Napisano

Cene na pooblascenih servisih so enake za vse dele. Ceneje so pri Pelkotu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 6 1.8TE
Napisano

Jaz hodim na isti servis in cene v racunu niso drage - govorim o rednih servisnih stvareh na uradnem servisu!!!. 13? pred popustom za olje, 26? pred popustom za ploscice. Ampak tule so dodatni neredni deli poleg ki se povezujejo - lezaj, diski in nek del na celjustih

Tukaj je nekaj drugega kar ni povedanega, 100? za lezaj, 112? za kao ploscice - to niso ploscice nekaj na rokah verjetno zato ima avto ociten problem z diski....ce damo samo cene ki so del servisa ter pol dela manj (ker je v delo stero to kar se je delalo na podvozju) pride cca 200?

Verjetno nam nisi povedal vsega oz prejsnji lastnik? Si ti te racune placal? Nekaj je zadaj

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A kdo pozna tole petko? :-)
Napisano
  je SpEkTr napisal:

?e nekaj mi je '?udno'. Ko gledam slike, nikjer v petki ni mre?e zadaj tako kot ima ?estka. Zdej, al to sploh ni opcija, ali pa imajo ampak je povsod podrta? Lastniki?

Petka ima mrezo v roloju. Popravite me ampak mislim da je bolj sencnik kot mreza. Sploh se ne spomnim al je blo to v pezoju tuki sem imel pa mrezo ki se vpasa posebej v dno korita...ne spomnim ae

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Nakladate slikaj s polico 4 gume ....

Rolo je isto kot polica, spodnji del prtljaznika v limo in karavanu isti pa ni sans da das 4 17ke brez roloja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  je SpEkTr napisal:

Debata se lepo razvija :-) ja, povsod so plusi in minusi ja. Bo treba razmislit, najprej moram petko pogledat da vidim kako in kaj. ?estka vem da je zakon za vozit. Je pa res da se je treba precej sklanjat, ko dajes otroke ven, not,...

A na petko je zajeban kolesa na streho dat? Zaradi vi?ine avta mislim?

zato sem kupu prtljaznik za na kljuko :) ampak ti si velik

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  je Strela napisal:

Moje izku?nje s 5 so bile 50/50.

+ :

1. drsna vrata

2. vozna dinamika

3. veliko odlagalnih predal?kov za otroke

4. dolga medosna

5. vi?je sedenje

6. tih motor

7. odli?no podvozje

8. udobje

9. natan?en menjalnik

- :

1. podhranjen prtlja?nik(7 sede?ev)

2. otroci ne radi sedijo v prtlja?niku

3. dosti elektri?nih te?av in muh(vsaj v mojem primeru l2006)

4. prekomerno kajenje webasta

5. na AC je dosti ?uma(vi?ina)

6. pogosto regeneriranje dpfja kljub 90% vo?nji izven mesta

7. 2 vrsta nima sredine za odraslega ?loveka

8. ni opcije deaktivacije sovozni?kega abgja

9. glasen, trd menjalnik

No,recimo da bi se na?el kak + in -.

6ka spc pa je druga?na zgodba in glavni plusi pri 6ki za razliko od 5ke so mi to da je ?e bolj udobna in tiha(posebej na ac) pa mehansko bolj porihtanaa ?e posebej menjalnik. Zadaj komot imam babico, 6 letnika in 2 letnika. Prtlja?nik po?re vse otro?ke zadeve + vozeka. Ko pa se gre na morje pa glede na to da tovorim dosti potaplj?ke in ribi?ke opreme pa je truga obvezna(tudi pri 5ki).

?e razmi?ljam kaj bi imel spet raje 5ko ali 6ko(tam nekje v prihodnjosti) bi se prej za kako 6ko odlo?il ?e pa bi kaka solidna 5kje kje bila opcija pa bi jo tudi vzel(sedanji model).

lp.

Airbag se da dograditi izklop, sem ga dal. Ampak ja najbolj druzinski avto nima izklopa sovoznikove vrece, zmaga :)

Jaz bom na kratko rekel da sedaj ko smo prerasli 6ko zarad psa jo pogresam :( ampak vseeno to se ni enoprostorec in bi bila enaka situacija.

Jaz bi tako rekel:

Mlada druzina z mislimi po novih otrocih v prihodnje - 5ka, z vecjimi samostojneksimo pa 6ka.

Zakaj? Drsna vrata, mizice, legenzici zadaj, visji zici zadaj in predvsem starsevsko servisiranje otrok preko drsnih vrat ki nudijo veliko visji dostop. Vozicek gre cel nerazstavljen v prtljaznik. Zadnja vrata se odprejo v dveh stopnjah visoko nad glavo

Medtem ko se je v 6ko treba nenehno sklanjat za pasove, itd, tudi je veliko nizja za bicikle ko pridejo te in podobne aktivnosti.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moja Cd143 je imela mazdasko natancen menjalnik, ne vem od kje jim to. Ce govorite o cd110 pol pa ja

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3
Napisano
  je bvogrin4 napisal:

Kdo pa je rekel da ga bom prodal?Radio je stal 80E,xcarlink pa stane okrog 100E-bere samo USB in SD pa Aux vhod ma.Preve? komplicirate eni na tem forumu!

Player stane 50?.....ni xcarlink edini. Ajde jaz ti nom vec kompliciral za teh 20?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3
Napisano

Raje 1000? izgubi na izgledu avta kot investira 50?....toliko kot je bil avtoradio

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

je LabiGT napisal:

moja je facelift pa mam dvigalko

in zanke in vse, tudi normalno veliko (205/60 16) rezervno gumo...no gumo sem sam kupil :)

Nima karavan :ne vem:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3
Napisano

Za 50? se vgradi v orig radio mp3 player in ni treba unicevat fa fugirat armaturke. 8 let ni velik za avto. Ampak lej moj okus

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda3
Napisano

Vem da si se trudil a zal tole je za bruhat...(moj okus)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

je Bossek napisal:

Jaz imam 2009 in NIMAM gume pa IMAM dvigalko (desno v prtla?njiku).

Pol je pa od face lift tako naprej zgleda. Jaz je nimam :blink:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

je niko napisal:

Pozdravljeni

Med pregledovanjem foruma sem ne dolgo nazaj zasledil temo o skriti dvigalki, pa sem se odlo?il, da malce povpra?am ?e kak?no je stanje pri novi 6ki

Ker je ?e kar nekaj lastnikov nove 6ke me zanima kak?no orodje oz. kaj sploh je skrito v va?em prtla?niku.

Pri meni je stanje slede?e:

Limuzina brez nadomestnega kolesa

- komplet za zasilno popravilo pnevmatike

- ro?ica dvigalke

- vle?na zanka (kratka)

- vle?na zanka (dolga)

Na desni strani, kjer je predvidena dvigalka je prazen prostor.

lp

Od 2008 naprej ce ni gume ni dvigalke....

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  je Shrek napisal:

Oj.

Misli? na 5 sede?ne...

Ja, sam osnovne...

Sedezne ja. Zabluzu sem, ampak prtljaznik je pa krepko vecji zaradi globine

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Letne gume 2013
Napisano
  je cimbalca napisal:

Jest sem lansko leto montiral Mischelin sport 225/45/18. Ne tresejo, ampak pri visoki hitrosti za?ne vavtu potiho in globoko bobnet. Bile so precentrirane, pa ista stvar. Gume so me stale 220 ? po komadu. Ne vem kaj bi lahko ?e naredil v zvezi z tem bobnenjem.

Definiraj visoko hitrost :) pa nic ne ruka na volanu? Lahko so bile narobe skladiscene

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
  je Shrek napisal:

Oj.

Kot lastnik petice, lahko povem, da je to prva liga za 4 ?lansko dru?ino. V drugi vrsti je stednji sede? zasilni...za otroka do 10 let, pa ?e to ne za dolgo vo?njo, lahko se pa srednji sede? skrije pod levi sede?, pa se izpod desnega sede?a dvigne poli?ka za odlaganje...sam imam pa vse pospravljeno in samo dva "fotelja" v srednji vrsti... Tretja vrsta je pa omejena za velikost potnikov...mislim, da na 150 cm...pa ?e to te?ko sedijo...samo za kratke poti..na sladoled ali kaj podobnega, ker potem prtlja?nika ni... Ja, drsna vrata so ZAKON, in predvsem zato smo kupili ta avto... Je pa ?koda, ker sta 363 dni v letu zadnja dva sede?a zlo?ena in se brez veze pla?uje zavarovanje za potnike, ki jih ni... ?koda, da ne naredijo tak avto, da ga registrira? in zavaruje? za 4 potnike...oziroma da ima? na izbiro, koliko ?eli?, ali 4, ali 5, ali 6, ali 7....jaz bi zaa 4...

LP Ivan

So tudi 5 vratne ampak samo osnovne :(

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

No pa pozabu sem sedezi v drugi vrati so legenzici. To je pa carsko gres zasi si das naslon nazaj pa spis :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.