lep pozdrav vsem ! pred kratkim sem kupil mazdo6 letnik 2002 diesel 2.0 z prevozenimi 137 000km...ker si prvic lastim mazdo bi vas zaprosil ce mi odgovorite na naslednja vprasanja
---pravijo da je diesel dobro vzgat in pustit par minut preden startas ali je to res??
Ni res za mazdo ker imas webasto in se bo hitro segrel motor ne ga pa terat.
---na kolko obratih je treba zamenjat brzino ??(sprasujem,ker sem do zdej na benzincih menjal vec al manj na 3000 pri tem avtu pa cujem nekje na 2300 da ze moram menjat)
---je bolje vozit na visjih ali niznjih obratih oziroma je bolje da se turbina aktivira ? (dobijam razlicne informacije)
Ne razmisljaj o tem ker avto vlece od 1500 naprej....saltas pa lahko pred 2000 na ravnini da mas malo porabo
---zadnja desna sipa se mi ne odpira pa tudi leva zna nagajat in se ne odpret zakaj?
Sploh ne odpre ali samo impulzno ne ko pritiskas gumbe na soferjevih vratih?
---znakec za airbag je vec al manj uzgan oz (kaj to pomeni in ali se bi bo v primeru nesrece sploh aktivirau??)
Poglej ce ni aktivirana sovoznikova vreca drugace verjetno kak senzor, vprasanje pa kaj so ti prodali....
--- je ?e kaka informacija glede mazde6 tega letnika ki je dobra da vem??
Splaca se ti jo peljati v avto pelko pa bos izvedel VSE - nekak pregled
zavedam se da je par vpra?anj neumnih,vendar je to moj prvi mo?nej?i avto,ker sm do zdej vozil vse kar ni melo ve? kot 1.2....zato se obracam na uporabnike ker sam nisem poznavalec mazd...HVALA !
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
pri 120k mora imeti narejen veliki servis, ki je sedaj v akciji ? druga?e preko jurja na poobla??enem, ali 600? nepoobla??en
Druga?e to mora delati, ma?ina je ravno prav?nja + lahko da? powerbox za cca 250? pa dobi? cca 160 konjenice.
Glede na to, da je tole 30.000km na leto bo skorajda realno, pa tudi DPF se je s tem moral pucati...
Ne biti pa presene?en, ?e je ni na servisu nekje zabele?eno - potem je italijanski leasing, kateri so zavrteli km nazaj
torej - vzami VIN, pojdi na mazda servis in preveri zgodovino, predvsem servis na 120k, ?e je v digitalni knji?ici na servisih ni (v ra?unalniku) potem je uvo?ena in se lahko samo spra?ujemo kaj ni prirejeno (avto je lahko ok, ampak ima realno okoli 200k lahko)
Pa ?e to oprema executive - dvomim, tale nima gretja sede?ev, nima Bose....ne vem to?no ?e je Executive imela (kar se mi zdi da je italijanska oznaka opreme) pri nas so bile TE, TX, TX plus...
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
kar se ti?e vo?nje, prostora, udobja OK...samo predlagam dizla (odvisno kje se vozi?)...jaz bolj po mestu in ti povem, da pije (sploh ?e ima? te?ko nogo) ... jaz sam imam 1,8 B in je pre?voh za to te?o ...?al mi je, da nisem vzel 2.0 dizla! ...bom pa naslednjo M5 vzel mo?nej?o .
Dobre lastnost:
- vo?nja
- prostor (?eprav sredinski sede? so zaje...) ni za dolge vo?nje
- lega na cesti
- varnost
Slabe lastnosti:
- poraba (no saj ta te?a mora pit)
- slabo za??iteno podvozje
- nima serisko za izklop Airbagov (pa sem mislil, da kopujem dru?inski avto)
druga?e pa lastnik 2 leti (letnim 2005 - 155.000Km na ?t.) do sedaj prevozil 55.000km z njim.
Rezultat: redni servisi, nekaj menjanih ?arnic in 3 ?top lu? mi je ?la (voda vdrla noter).
Sem pa ?e vedno zadovoljen z njim!
Lp Dejan
Res je, se da dograditi za 50? - tudi to sem izbuljil jaz o?i, kupil ob 'nakupu' familije pa prvo stvar nazaj peljal vgradit
Res pa da zna? ob rabljeni to imeti, ?e je kdo ?e naredil
Pa ?e nekaj, ne izbrati ponujene jutub mo?nosti, da ti odpravljajo tresenje - a ti v VLCju tudi zvija sliko? Meni je prvi posnetek, pol pa ne ve?, pa ne vem ?e ni bilo to
Sem naredu en posnetek a brez funkcije odpravljanja tresenja ne gre, ker to je nenormalno kolk zadevo trese druga? in to po AC, kjer na?eloma ne bi smelo biti nekih hudih neravnin. V kotu, kjer je ura in datum se vidi kolk zadevo druga?e ?ejka.
?koda Jures, da si svoj posnetek odstranil, da bi lahko ?e enkrat primerjal.
Druga? pa Jures ?e enkrat hvala, da si mi ekran?ek zrihtal. Deluje, me pa mal razo?ara baterija, ki ne zdr?i niti dveh ur snemanja. Bo res treba napajanje napeljat.
Cusno...a mas na 1080? Tam je meni enkrat malo zvijal sliko na 720p pa ne. Za foro probaj nosilcek prestaviti malo nizje ( ti ga mas cisto pod stropom). Sicer pa za kak posnetek letece marele proti avtu bo.
U naucil si se prehitevat....
Moja kamera dobro snema, slika je odli?na. Edini problem je, da je posnetek narobe. Ko gleda? pozneje na TV je nebo spodaj, cesta pa zgoraj, pri tem pa tudi oznake narobe, oziroma, ko je slika narobe, so podatki datum in drugo pravilni. Iskal sem v nastavitvah, ?e je kje kaj narobe nastavljeno, pa nisem na?el.
?e kdo ve, kje se to nastavi, naj pojasni.
Hvala za pomo?.
Ne ne samo prav jo moras namestiti v avtu to je vse....sem jaz na zacetku isto naredu . To pomeni da jo inas na glavo obrnjeno. Prav je da je spodaj tisti del kjer je kabel (usb)
Tisti dve 1080p opciji sta ?irokokotna in navadna varjanta, tako kot ?e nastavi? 480p je samo navadna. No,se pa itak ne sekiram za datum in uro, mogo?e ?e bol? ?e tega ni, ker bojo itak same ?udne ure
Zvok je pri meni ?e kar malo preve? glasen in se res sli?i brutalnost auspuha v kabini Tudi govor posname zelo dobro, pa nisem to ni? nastavljal..
Boss, ?e se bo? odlo?u prodat zadevo, se mi zdi da bo takoj nekaj kandidatov
Ma ?e vedno se lahko menja, ?eprav bo tole te?ko.
Mislim, pa da je zelo zelo odvisno tudi od kvalitete kartice na kater pi?e, ob priliki lahko zamenjava kartici
poglej mojo sliko (?al so kapljice motile focus), zvok (?e posebej moj woofer!!)...?? ?e pozorno poslu?a? sli?i? tudi smernike, radio in pa seveda hupanje - jebemti ?e ne gleda v ?pegu, pred njo pa 30m lufta
Slabo bere? kaj sem napisal - na PC-ju lahko sli?im le ?e oreng poja?am zvok na zvo?nikih.
Posnetki so slabi, tud od Viperja, ki ga je nalimal je bil bolj ?voh... tresenje in ?ejkanje slike (ok, verjetno zani? nosilec) ampak, ?e bi imela zadeva vsaj stabilizator slike tud v videu bi blo precej bolje. Moti me tud to, da ne morem spremenit kako naj kamera stoji, ko snemam saj se slika ne obrne paravilno oziroma tudi nima funkcije. Original to ima v nekem meniju za izbrat. Ampak dobr tole bi se dalo v kakem movimajkerju po?timat, je pa spet dodatno delo.
Sej vem, da to ni nek GoPro oziroma niti senca tega ampak vseeno film?ki niso na takem nivoju kot so bli predstavljeni na youtubu, kjer so seveda narejeni z original kamercami.
bom prpopu enga mojega, mogo?e sem jaz pri?akoval manj kot ti (ker sem uporabljal prej tudi nekaj tega razreda, sam res kr?)
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Ce pa zato, da bi fejkal 'uradni servis' pa ni vredno ker brez DSK itak ni nic.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani