Vem da je že stara tema ampak jaz imam isti problem, tresenje pri večji obremenitvi (pospeševanje, hitrost 120-150,...).
Letne original gume, zimske Dunlop, ob vsaki menjavi bilo isto. Sedaj montiral nove felge (original 17) in nove letne gume, mogoče je malo bolje ampak še daleč od tega da bi bilo ok.
Je kdo uspel prite stvari do dna, se pravi čisto odpraviti tresenje? Aja, M6 2016, karavan.
Jaz sem na to temo doktoriral. V glavnem, ko sem avto kupil je šel lepo, niti najmanj ni treslo, nikoli. Nato po dveh letih mi je začelo ful tresti, ko sem v šesti brzini (pod obremenitvijo) pospeševal od 110,120 navzgor.Kot,da bi prišlo v neko resoanco vse skupaj. A pri 140 je nehalo. Bil sem pri vulkanizerju, smo kolesa obračali, sprednja nazaj in obratno, trikrat smo balansirali vsa kolesa, sneli pnevmatike dol, jih zavrteli in nazaj gor. Mogoče je bilo malo boljše a ne v redu. Takrat sem pomislil, da je kaj mogoče narobe z kakimi polosovinami.Nato sem kupil nove feltne, zimske 17" in nove zimske gume in jih namontiral. Avto je šel kot po olju, niti malo ni tresel. Nečak mi je med pogovorom rekel, da je imel na BMW - ju podoben problem. Tudi on je bil pri istem vulkanizerju kot jaz. Predlagal mi je drugega, ki je sicer malo dražji, a naj bi imel vrhunski stroj, nov, za balansiranje. In res, ko so mi to zbalansirali, ni bilo več sledu o nikakršne tresenju niti na 19" s starimi gumami.
Problem pri mnogih vulkanizerjih je ta, da kupijo odslužene stroje za balansiranje kje v Italiji ali pa pri nas in posledično so problemi. Načeloma se da tudi s temi stroji v redu balansirati, če so feltne res nove, nič zvite in nove gume, ki morajo biti tip-top, se pravi nič ovalne. Moja teorija je, da gume postanejo z leti deformirane in če so precej, jih lahko dobro centriraš le z vrhunskim strojem, ki upošteva vse parametre. Ali pa niti tako ne in ti ostane samo nakup novih gum.
Jaz pa se avta danes še nisem dotaknil... Imam ga pa namen it oprat ... Ko me bo minila volja po prevajanju foruma ...Upam, da kmalu... da grem mal na zrak in da se malo zmigam
Ga boš opral in drugi dan bo spet veš od cvetnega praha. Ti lahko počnemo sedaj v nedogled.
Nagaja stropna ( bralna ) lučka spredaj, razdrl sem steklce, žarnica zgleda ok, malo premaknem, sveti, sestavim nazaj, ne sveti več... Ponovim, sveti, ne sveti, sveti... Le kaj naj bi to bilo?🙄
Mi je pa zanimivo, kaj dela tale kronan virus. Eno leto nazaj, če se je pocenil za o,5 centa, so vsi mediji pisali o "veliki pocenitvi". Ma še pol leta nazaj je bilo tako.. Ma kaj pol leta, še pred tremi meseci. Zdaj se poceni za 30 centov, pa nikjer niti besedice...
Tudi meni je trenutni promet bolj v?e? kot prej?nji.
?eprav je v?asih prav grozljivo. Na primer danes, ko sem ?el v slu?bo (vo?nja med 5:30 in 6:10). Nikjer nikogar. Da sem se ?e vpra?al, ?e ni virus ?e vse pomoril in sem poslednji, ki se ?e vozi po Gori?kem...
In ob?utek imam, da se malo pozna tudi na porabi. ?e tako je nafta cenej?a, pa zdi se mi, da jo za odtenek (kak?en deci na sto kilometrov) manj pokurim...
Meni se tudi zdi, da od kar je cenej?a nafta,mi pije manj.
Zavarovalnice imajo pribl. 60% manj ?kod zaradi nesre?.Se pravi, ljudje vozijo bolj spro??eno, hitreje, a je manj nesre?. Res je, da je manj prometa na cestah a zadnje tedne ne poro?ajo o ve?jih nesre?ah.
100 % za to, da gumbi pridejo nazaj. Mazda na sre?o nikoli ni za?la v to povsem zgre?eno smer.
Prav zaradi tega je v bila Mazda velikokrat grajana s strani avto-novinarjev, ki itak ne razmi?ljajo s svojo glavo in sedejo v avto z ?e prej izdelanimi predsodki in favoriziranje dolo?enih povpre?nih avtov.Bilo je va?no. kateri avto ima ve?jega... zaslon z ikoncami, namre?.
Nekaj so morali spreminjati na spletni strani in ne najdem ve? navodil za Mazdo 6, leto 2016. Ima mogo?e kdo doma oz. ?e ima kdo "?iv" link, se priporo?am
V ZDA se celo streljajo in nabavljajo oro?je in celo v vrstah stojijo zanj,pa naj bi bili kao bolj k BOGU obrnjeni dr?avljani,saj poznate vsi;hvala bogu za to hrano,bog nam bo pomagal itd. Res na podnu smo vsi saj ve?ina nima nobenega drugega ?uta kot za dobrino in svojo korist!
Na plano prihaja vsa la?na solidarnost in skrb za so?loveka. ?e bi recimo, bognedaj,zmanjkalo hrane v trgovinah sem prepri?an, da bi se za?elo z vsesplo?nim plenjenjem pa tudi oro?je bi igralo vidno vlogo.Vse pravljice o idili?ni dru?bi bi se v trenutku sesule v prah.
Ne bit taki pesimisti.Kar bo, bo, sedaj u?ivajte v vsakem darilu, ki vam ga podarijo.Sedaj je najbolj va?no, da to prebrodimo. Bomo ?e nekako.
Mene bolj kot to skrbi sovra?tvo, ki ga je za?utiti ob vsakem pogovoru. Skoraj vsi se pri?nejo z korono, kon?ajo z kreganjem stara vs nova vlada. Za popizdit.Sedaj po?asi hodi tudi na plano vsa nizkotnost ljudi, ki se po trgovinah kregajo, ne upo?tevajo nikogar in ni?, zmerjajo itd. V takih situacijah, pa pri nas ni ni? proti drugim dr?avam, vidi? pravo naravo ljudi.
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Bravo.Poštenih ljudi ne motijo ne kamere, ne policaji ne naša vojska. Ostali imajo pa probleme.
Povezava za deljenje
Deli na druge strani