Skoči na vsebino
Prigode v prometu
Napisano
pred 2 urama je Bini napisal:

Kamere povsod pa ne rabiš policije...... Živi pošteno in mirno spiš in živiš. Tisti ki ne,poskusite😎

Bravo.Poštenih ljudi ne motijo ne kamere, ne policaji ne naša vojska. Ostali imajo pa probleme. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zavore mazda 6 2016
Napisano
pred 3 urami je kastro napisal:

Vem da je že stara tema ampak jaz imam isti problem, tresenje pri večji obremenitvi (pospeševanje, hitrost 120-150,...).

Letne original gume, zimske Dunlop, ob vsaki menjavi bilo isto. Sedaj montiral nove felge (original 17) in nove letne gume, mogoče je malo bolje ampak še daleč od tega da bi bilo ok.

Je kdo uspel prite stvari do dna, se pravi čisto odpraviti tresenje? Aja, M6 2016, karavan.

Jaz sem na to temo doktoriral. V glavnem, ko sem avto kupil je šel lepo, niti najmanj ni treslo, nikoli. Nato po dveh letih mi je začelo ful tresti, ko sem v šesti brzini (pod obremenitvijo) pospeševal od 110,120 navzgor.Kot,da bi prišlo v neko resoanco vse skupaj. A pri 140 je nehalo. Bil sem pri vulkanizerju, smo kolesa obračali, sprednja nazaj in obratno, trikrat smo balansirali vsa kolesa, sneli pnevmatike dol, jih zavrteli in nazaj gor. Mogoče je bilo malo boljše a ne v redu. Takrat sem pomislil, da je kaj mogoče  narobe z kakimi polosovinami.Nato sem  kupil nove feltne, zimske 17" in nove zimske gume in jih namontiral. Avto je šel kot po olju, niti malo ni tresel. Nečak mi je med pogovorom  rekel, da je imel na BMW - ju podoben problem. Tudi on je bil pri istem vulkanizerju kot jaz. Predlagal mi je drugega, ki je sicer malo dražji, a naj bi imel vrhunski stroj, nov, za balansiranje. In res, ko so mi to zbalansirali, ni bilo več sledu o nikakršne tresenju niti na 19" s starimi gumami. 

Problem pri mnogih vulkanizerjih je ta, da kupijo odslužene stroje za balansiranje kje v Italiji ali pa pri nas in posledično so problemi. Načeloma se da tudi s temi stroji   v redu balansirati, če so feltne res nove, nič zvite in nove gume, ki morajo biti tip-top, se pravi nič ovalne. Moja teorija je, da gume postanejo z leti deformirane in če so precej, jih  lahko dobro centriraš le z vrhunskim strojem, ki upošteva vse parametre. Ali pa niti tako ne in ti ostane samo nakup novih gum. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano
pred 1 minuto je astor napisal:

OOOOO lepi. Kje si to nabavil? In ali so lahko tudi v modri barvi (barva karoserije).

Hvala za odgovor in lepe praznike!

Aliexpress. Imajo jih v vseh barvah mazd. Mislim, da pridejo par evrov brez poštnine. Prišli so v štirih dnevih, res ekspres dostava. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 38 minutami je Jest napisal:

Jaz pa se avta danes še nisem dotaknil... Imam ga pa namen it oprat ... Ko me bo minila volja po prevajanju foruma :) ...Upam, da kmalu... da grem mal na zrak in da se malo zmigam :) 

Ga boš opral in drugi dan bo spet veš od cvetnega praha. Ti lahko počnemo sedaj v nedogled. 

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano
pred 37 minutami je Primozz napisal:

Jo,

Nagaja stropna ( bralna ) lučka spredaj,  razdrl sem steklce, žarnica zgleda ok, malo premaknem, sveti, sestavim nazaj, ne sveti več... Ponovim, sveti, ne sveti, sveti... Le kaj naj bi to bilo?🙄

Reklama za whiscas cats? :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjeta
Napisano (urejeno)
pred 45 minutami je Boss napisal:

Tole bo še trajalo... ampak nastavek pa upam, da je OK in da ne bodo tega sistema zlorabljali za nepooblaščeno sledenje ljudem.

Boss, neprijatelj vreba  svuda oko nas? Resno? Si se šalil, upam. 

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano (urejeno)
pred 2 urama je Gelipter napisal:

Danes sem jo po dolgem času temeljito opral :danzoman:

V ponedeljek pa zamenjal na letne GUME :bravo:

Malo smo potelivadli.....:danzoman: zoom zoom lp😃

Lepo... zdaj jo pa parkiraj nazaj v garažo, ker se itak  nimaš kam vozit. Našo občino prevoziš v 10min.Pa si že preko in te pošljejo nazaj. :)

Popravljeno od Alex

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
pred 3 urami je Boss napisal:

Haha in ti si še upaš rečt, da nisi jajotov navijač... lepa 😜

Seveda nisem... zaradi mene je lahko na oblasti tudi dedek mraz, samo da dela dobro. Božiček ne, ker nima prave barve kostuma. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano
7 hours ago, Slivka said:

Mi je pa zanimivo, kaj dela tale kronan virus. Eno leto nazaj, če se je pocenil za o,5 centa, so vsi mediji pisali o "veliki pocenitvi". Ma še pol leta nazaj je bilo tako.. Ma kaj pol leta, še pred tremi meseci. Zdaj se poceni za 30 centov, pa nikjer niti besedice...

Niso pravi tega naredili, pa ni pomembno., :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Tudi meni je trenutni promet bolj v?e? kot prej?nji.

?eprav je v?asih prav grozljivo. Na primer danes, ko sem ?el v slu?bo (vo?nja med 5:30 in 6:10). Nikjer nikogar. Da sem se ?e vpra?al, ?e ni virus ?e vse pomoril in sem poslednji, ki se ?e vozi po Gori?kem...

In ob?utek imam, da se malo pozna tudi na porabi. ?e tako je nafta cenej?a, pa zdi se mi, da jo za odtenek (kak?en deci na sto kilometrov) manj pokurim...

Meni se tudi zdi, da od kar je cenej?a nafta,mi pije manj.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Ja, se strinjam... Saj tudi sicer niso vse nesre?e povezane z brezbri?nostjo...

No... 60procentov manj ?kod... Verjetno pa prometa ni zgolj 60% manj?

Ne vem, koliko ga je manj.Za ?kode sem pa siguren. Za podatek vem iz prve roke.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Prigode v prometu
Napisano

Zavarovalnice imajo pribl. 60% manj ?kod zaradi nesre?.Se pravi, ljudje vozijo bolj spro??eno, hitreje, a je manj nesre?. Res je, da je manj prometa na cestah a zadnje tedne ne poro?ajo o ve?jih nesre?ah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

kaj je odvec danes na avtu?
Napisano

100 % za to, da gumbi pridejo nazaj. Mazda na sre?o nikoli ni za?la v to povsem zgre?eno smer.

Prav zaradi tega je v bila Mazda velikokrat grajana s strani avto-novinarjev, ki itak ne razmi?ljajo s svojo glavo in sedejo v avto z ?e prej izdelanimi predsodki in favoriziranje dolo?enih povpre?nih avtov.Bilo je va?no. kateri avto ima ve?jega... zaslon z ikoncami, namre?.

Vsak gumb na armaturki je bil odve?en.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

V ZDA se celo streljajo in nabavljajo oro?je in celo v vrstah stojijo zanj,pa naj bi bili kao bolj k BOGU obrnjeni dr?avljani,saj poznate vsi;hvala bogu za to hrano,bog nam bo pomagal itd. Res na podnu smo vsi saj ve?ina nima nobenega drugega ?uta kot za dobrino in svojo korist!

Na plano prihaja vsa la?na solidarnost in skrb za so?loveka. ?e bi recimo, bognedaj,zmanjkalo hrane v trgovinah sem prepri?an, da bi se za?elo z vsesplo?nim plenjenjem pa tudi oro?je bi igralo vidno vlogo.Vse pravljice o idili?ni dru?bi bi se v trenutku sesule v prah.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

Ne bit taki pesimisti.Kar bo, bo, sedaj u?ivajte v vsakem darilu, ki vam ga podarijo.Sedaj je najbolj va?no, da to prebrodimo. Bomo ?e nekako.

Mene bolj kot to skrbi sovra?tvo, ki ga je za?utiti ob vsakem pogovoru. Skoraj vsi se pri?nejo z korono, kon?ajo z kreganjem stara vs nova vlada. Za popizdit.Sedaj po?asi hodi tudi na plano vsa nizkotnost ljudi, ki se po trgovinah kregajo, ne upo?tevajo nikogar in ni?, zmerjajo itd. V takih situacijah, pa pri nas ni ni? proti drugim dr?avam, vidi? pravo naravo ljudi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.