Skoči na vsebino
Mazda maja rekordno
Napisano

Cez nekaj casa bo strosek veliko vecji ko zacnejo Boxi levih firm odpovedati...mah jaz sem v bistvu zadovoljen z mocjo avta, nic ne manjka. :)

Poleg tega to za 129 ojrov je najbrz tak model kjer se ga priklopi na senzor tlaka na common railu...to je brez veze(adijo crpalka).

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda maja rekordno
Napisano

Box se ne splaca...ze po principu delovanja mi ne disi prevec. Pac moje mnenje..pa se v voznji nisem cutil neko znatno razliko.

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda maja rekordno
Napisano

A zdaj je tudi chip na voljo? Prej je bil samo box za M6...

Dej povej mal vec no... :huh:

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda maja rekordno
Napisano

Kaj je V-CR chip tuning? Daj razlozi mal....kok moci? kaksna cena? kdo je vgradil? itd itd

(ful si neki skrivnosten :) ), cedalje bolj mi je jasno zakaj mas visoko porabo (nisi omenil da mas chip prej).

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tempomat in poraba
Napisano

Mas kar nizko porabo....jaz ze dolg casa nisem sel pod 7.

Je pa res da tempomat, kot si rekel, dodaja in odvzema gas, ampak po mojem je "kriva" Slovenija....ni nekih hudih ravnin tukaj..skoz so eni klanci gor dol.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Nope, so zelo tihe (edino je pa res da jih menjam spredaj-zadaj vsakih 5000km, ker ta smrekast profil je lahko zelo glasen ce pride do ne-enakomerne obrabe).

Skratka zadovoljen sem s temi gumami..moja ocena: 8/10 :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz sem bral da so imeli podobne pritozbe tudi eni lastniki M6 s temi gumami. Baje da je tovarniska napaka to..ker 9000km je res premal (razen ce se gres dirkat).

No jaz mam izkusnje s Pirelli P7 in so res odlicne gume. Definitivno so vreden nakupa (na vseh testih razturajo).

Trenutno mam pa Good Year Eagle F1, so tudi dobre, mogoce prevec sportne za ta avto...na dezju pa nimajo konkurence in so zelo udobne za sportne gume.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Akustika v Mazdi 6 TE
Napisano

Bravo Kyuss....

Meni ni jasno zakaj eni reklamirajo nizke frekvence npr. 14Hz, medtem ko je slisno polje cloveka od 20-20.000 Hz ??

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Akustika v Mazdi 6 TE
Napisano

Nekaj smo o tem debatirali, lahko mal isces.

Sicer pa a si probal mal z nastavitvami se poigrat? jaz mam npr. bass+3, treble+6, medium pa na+2, zadaj+2, in pa alc na 3.

Ni bogve kaksen zvok sam tud tok slab spet ni.

Omejen si pa samo z originalnim mp3 playerjem (ali cd-jem). :(

--Komar bo neki nadgradil, tko da bo on povedal kaksni so rezultati

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Koliko La?ejo ?tevci Za Hitrost?
Napisano

Zanimivo je da smo mel GPS in je bla realna hitrost 206km/h..ce se prav spomnim (ker smo se vec ukvarjali s pospeski)...po raznih forumih sem tudi sledil da je koncna hitrost visja kot deklarirana...je pa pogresek merilca cca. 5%

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Aha pol je bolj pravilno 185/60 14. Tuki mas vec izbire glede gum. npr. Bridgestone Potenza RE720 (sportna guma).

Drugac pa lahko gres tud na 195/50 15, ampak bi rabu druge feltne ...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

A niso 65 malce previsoke?

Mal previsoke so ja, sam to pase na tvoj avto...ce bi hotu nizji profil potem bi mogu dat 195/55 15 in se to homologirati ...

Ne mores dat ker ene poljubne dimenzije.

PS: kaksne dimenzije mas trenutno?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Tvoja dimenzija naj bi bla 185/65 14 T. Feltne od presnje mazde pasejo brez problema.

Glede gum pa ti priporocam naslednje, ceprav v tej dimenziji ni bog ve kok izbire:

-Pirelli P6

-Bridgestone B330

S tem da so pirelli vseen mal boljse (iz izkusenj za obe gumi govorim)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Ker Servis Zbrat
Napisano

Mene pri Gama Centru stre?ejo spred in odzad tako, da je zaenkrat moj glas za njih :D

Jaz sem startal z A-cosmosom in sem potem menjal in zdaj sem pri Gami.

A-cosmos so bli vse prej kot profesionalni (primer: ko so mo zamenjali visokotlacno pumpo so mi ene 100 krat govorili da stane 700.000 in verjetno da je to zadnjic da mazda placa--halo garancija?--potem so mi se zaracunali za menjavo filtra za gorivo, ker sem baje to zahteval---halo??--). No potem sem se pritozil pri MMS in sem dobil denar od filtra nazaj in sem tudi servis zamenjal. Aja se to: ko so mi zamenjali pumpo na cosmosu, so pozabili pritegniti vijake cist do konca tko da med voznjo se je izteklo velik dizla po celem avtu. Mogoce pa sam mene niso marali :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Ker smo na?eli zelo zanimivo temo bi bilo dobro, da malo primerjamo na?in vo?nje se pravi kako pospe?ujemo zaviramo v katerih obratih kdo vozi, kako ?altamo in seveda tudi koliko ima kdo napumpane gume.

Zanimivo...

po 63.500km :) mam povprecno 7.2 l/100km.

Tlak v gumah: prazen avto: 2.4/2.4, polno: 2.6/2.9

Rezim: vecinoma avtoceste tempo 150-160-170 (tuki se vedno gibljem)...

Menjam pri 3500 do 4000 rpm...redko se vozim pod 2000rpm.

Se vedno me navdusuje ta turbo kick :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Luc Za Rezervo
Napisano

Evo ta tema je meni zanimiva.....meni se prizge lucka prezgodaj..ponavadi mam noter se 16 litrov!! motece

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Poraba!
Napisano

Po 60.000km moja poraba je nekaj cez 7. Vecinoma avtoceste, povprecna hitrost po stevcu 160 km/h. To je ce mam 205/55 16. Pozimi 195/65 15 je pa ista voznja nekaj pod 7.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Bridgestone Potenza Re 720
Napisano

Sem opazil, da je take gume nabavil VUK.

No, zanimajo me va?e izku?nje z temi gumami.

Sicer imam ravno tak?ne na svoji 6-ki (215/45x17), pa se mi zdijo izredno GLASNE! :angry:

Katere predlagate (pomembno, da so tihe!!!)? :(

By, Tomi

katerekoli ki imajo veliko plastike notri. cim bolj trda in plasticna je to bolj tiha in varcna je - drzanje ceste pa je vkurcu!!!

Tigar Beograd, te majo se po 20.000km tiste iglice ob strani kolko so trde. zdrzijo do 300.000km

Continental SportContact2 so na primer zelo mehke gume pa so zelo tihe. Good Year Eagle F1 gsd3 so tud mehke in so tudi tihe...Bridgestone RE720 so trse in so glasnejse od Contija in Eagla...

Trayal so tudi mehkejse od Tigra :)

Objavljena slika

bi mogu videt kako sele zgleda tovarna :D

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.