Pri moji je zvok tako tiho, da se ga pri playbacku iz kamere na zvo?niku od kamere sploh ne sli?i oziroma komaj, ?e si jo natakne? na uho. V pravi ima? v meniju tudi za nastavljat mo? zvoka tukaj pa te opcije sploh ni.
jeba je k se je ne da tud fle?at z novim firmwareom, da bi lako karkoli zbolj?al. Sliko mi pa tolk ?ejka, da je veselje, sploh ?e je cesta malo bolj razdrapana.
Jures nisi ti ni? kriv za to, ker kljub temu, da je natega je vsaj poceni natega in pa? tistih 36? je vseeno vredna - je pa to res dale? od nekega topshita. pa? mene je malo zavedlo to, da so posnetki na netu bili zelo lepi sam kaj k so bli narejeni z originalom. ?e bi videl kvaliteto videa teh fejkanih je verjetno ne bi vzel.
Ampak sej lepo pravi slovenski pregovor "malo denarja malo muzike" bom pa vseeno vzel ?e eno 32GB SD artico (hehe skoraj tolk denarja kot cela kamera ), da vsaj pove?am uporabnost. S 4GB je zaradi nekompresiranih datotek malodane neuporabna.
Ne ne, nisem ni? mislil glede odgovornosti - probaj zvok na PCju, mogo?e ti tle ne ?pila - na PCju mi dela bp. nisem pa nikoli probal na kameri.
Samo e razumem te kaki fejk posnetki? Moji so lepi?
Live your dreams, don't dream your life!
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Hja ne vem, meni lepo dela s 16gb pa tudi slika ne trese. Sigurno pa za ta denar ni top shit, ampak za moje pojme je zelo dobra ne glede na ceno..una na bolhi je ista (po embalazi in kodi).
Jaz sem narocu se eno za swifta
Se oproscan za topkaeske napale, ampk bolj ko le teledon pametem in moderin, manjse ma tipkivnico
Evo sem nov uprabnik na forumu in imam v planu kupit Mazdo 6 (2008 naprej). Gledam bolj za dizelskimi razli?icami okoli 140KM. Doma smo imeli dolgo ?asa eno serijo starej?o Mazdo 6, ki je delovala super zdaj pa me zanima kako se obnese nova.
Na kaj je treba paziti pri nakupu, so kak?ne "serijske napake", se pri ve? kilometrih (130k+) pojavljajo kak?ne te?ave? Skratka take informacije
?e v naprej hvala za pomo?
Lp ?iga
CD 143 (enak motor) kupil brez skrbi pri 170.000 ga malo porihtal sam ljubiteljsko - sobe, podlozke, karter (preventivni).
Prodal pri 210.000km, lastnik ima danes 237.000km brez problema.
Se kot zanimivost, moja Mazda5 GTA CD143 kupil novo, prodal pro 60.000, danes ima pri novem lastniku 160.000, brez napake samo v faranciji se je dpf vklopil, kar so v Puli ocitno dobr zrihtal
Aja ne vem ce je kdo sploh odgovoril na vprasnje- pri 120.000 ina velik servis katerega akcijska cena je sedaj 720?. Tega je moral narediti in to naj dkoaze s servisnim izpisom, ali racunom nepooblascenega servisa - ne samo z listkom pripetim....Ce ga ni ga moras in zbijaj ceno.
prodajalec je trgovec, pa v bistvu je tudi poobla??en mazda servis
mi je pa ta izpisek posvoje ful sumljiv, ?eprav dopu??am da je resni?en
ker servisov je narejenih 5
prvi takoj ob nakupu, smao neka kontrola al nekaj, en malo pred prodajo, vmes pa so trije redni servisi, in vsi so na isti dan isti mesec narejeni, samo leto je razli?no
pa ta datum ni recimo malo pred registracijo al pa kja
je temu za zaupat, ali se tudi vam zdi sumljivo?
in pa kako je glede uresrs manuala?
to pa bi verjetno moralo v papirnati obliki ti zraven, ali?
Kot receno pojdi se na drug pooblasceni servis ce temu ne verjames. DSK se hrani on line po celem svetu za eno sasijo avta. Kdo pa je prodajalec
Zadeva je tak?na, da mi je prodajalec rekel da servisne knji?ice v papirnati obliki ni, da je to vodeno samo ra?unalni?ko.
Sem pa drugje videl tudi pri podbnih letnikih papirnate servisne knji?ice.
No, dobil sem tudi ra?unalni?ki izpisek servisne knji?ice, amapk ne vem koliko lahko temu zares zaupam.
Nikjer pa tudi nisem videl kak?nega users manuala ali kaj podobnega. Torej prakti?no ni? papirnatega.
Je to normalno, ali to manjka, bi moral to dobit? Ste ostali ki imate naprimer podobenen letnik dobili zraven kak?ne papirje?
Ker ?e ni? ne dobim niti ne vem kako zadevo vzdr?evat... Ali pa avto ima proti mojemu biv?emu kr zajetno koli?ino elektronike, res tega ne dobi? zraven z avtom, da bi vedel kaj kateri gumb dela...?
Pri prej?njem avtu sem imel vse napisano, od priporo?enega pritiska v kolesih, pa do tega na koliko kilometrov moram naredit kak servis in kaj zamenjat...
Kako je to pri mazdi?
To je to - DSK ali digitalna servisna knjizica. Z drugimi besedami kos papirja. Ker nisi napisal ali je prodajalec privat, kaka avto hisa its ti vseeno priporocam da z VIN avta gres na mazda servis to preveriti ce imajo enakega....
V tehni?nih podatkih, je 6,4 za ta avto povpre?je. Kje ima? kak?en zapis na poraba.com? Za prej?njega si mel za tega pa skriva?. Prej?nji je mel 6,12 pri 86KM a ta ma pa na istih relacijah 5,5 pri 136KM. Kako nej verjamem tem?
Ne vpisujem vec, da bi pa bc lagal za liter?? Verjemem mu ker tankamo nad 600km vedno, do rovinja in nazaj je pa kazal 5,2...
@David - to?no to se je meni na Laguni dogajalo (LPG in?talacija iz Novega Sada, pa potem povle?ena iz mojga prej?njega avta - Selika na R Galuno), pa? ko ti ponudijo neko orto ugodno varjanto, je material nametan z "vseh vetrov" v tem primeru so elementi le pogojno kompatibilni in temu primerno je uporabnik zadovoljen s svojim vozilom.
Angle?i imajo pregovor, ki bi se v prevodu glasil; "nismo dovolj bogati, da bi kupovali poceni oz. najcenej?e"
Ne vem ce po teh instalacijah lahko potegnes zakljucek, saj tvoj opis vse pove....jaz sem dal imel v vse avte instalacije primerne za ta avto in do danes ne vem ce je kdo imel kak problem ob rednem servisiranju....
Sicer ma pa po vrhu vajper se 7 let garancije...
Vkolikor pa se salabajza brez zagotovila za male pare pol pa je tako...
Ce bom kdaj imel se kaj bencinsko zmogljivega za dolgi rok, sigurno plin. Trenutno pa mala posast z 136 konji zre 5,5 pa se v mestu vozi. Ta avto je pa zmaga
To mi je na meji rekel hrva?ki policist, ko sva bila z malim v vajperju, pa sem mu rekel ga bom drugi? dal nazaj sedet, pa se je smejal....
in pa slovenska cvetka
(14) Med vo?njo v dvoslednem motornem vozilu z vgrajenim zadr?evalnim sistemom mora biti otrok, mlaj?i od 12 let ali manj?i od 150 cm, zavarovan z zadr?evalnim sistemom, ki je primeren otrokovi telesni rasti in telesni masi. V osebnem avtomobilu, v katerem zaradi konstrukcijskih lastnosti avtomobila otroka ni mogo?e zavarovati na tak na?in, sme sedeti tak otrok le na zadnjem sede?u.
Torej je lahko spredaj? Moj ima pas spredaj, P407SW je imel celo isofix na sovoznikovem...
Slovenski teoretiki so to pisali tako, kot so sami pojmovali - brez kakr?nih koli prakti?nih znanj.
Hrvatje imajo zakon tako to?no napisan da se tudi buniti ne more? ve?
To?no ve? da lahko dojen?ka - do 4h let vozi? spredaj, potem pa samo zadaj....brez pardona. Pri nas......?e danes ne vem, pi?e samo o vi?ini in starosti, nikjer kje se lahko vozi
Enako za zimske uvjete, ko se sneg prijemlje, ko je poledica so zimske razmere, ni? datumsko itd...strokovno pa?, vsak pa je dol?an to spo?tovati, saj odgovoarja najprej zase potem druge
Pa naj kdo re?e saj so poletna dr?ava. jok - tam na velebitu, gorski kotar, Vara?din...snega polno...
Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP, Ur.l.?t. 109/2010 in 57/2012) v 29. ?lenu dolo?a, da morajo biti med 15. 11. in 15. 3. oz. pred ali po tem datumu v primeru zimskih razmer vozila opremljena z zimsko opremo, ki jo sestavljajo 4 zimske pnevmatike z oznako M+S z minimalno globino profila 3 mm ali 4 letne pnevmatike z minimalno globino profila 3 mm in ustrezno velike sne?ne verige v priboru. Vozila s ?tirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru uporabe letnih pnevmatik sne?ne verige vsaj za stalno vklopljeno os.
To?no tako, in AUTO 4WD je enak stalno vklopljenemu - ga lahko kontrolira?? Jaz sem vpra?al policaja soseda...
Gre pa spet za zelo jasen slovensko zakon o?itno, tako kot vo?nja otrok spredaj......
Tle je ?e ena taka
?tirikolesnim pogonom morajo imeti v primeru stalnega pogona sne?ne verige vsaj za zadnjo os in v primeru priklopljivega pogona vsaj za stalno vklopljeno os. Za res zahtevne voznike, ki se s svojimi ?tirikolesno gnanimi avtomobili podajate v hude sne?ene razmere, pa priporo?amo posebne, agresivne jeklene verige z debelimi ?leni, ki res mo?no zare?ejo v podlago. Priporo?ljivo je, da si kupite dva seta in verige namestite na vsa ?tiri kolesa, predvsem zaradi diferencialov in prenosa mo?i med sprednjimi in zadnjimi kolesi.
govorim pa doti?no o Auto pogonu....ker naj bi ko natakne? verige spredaj AUTO poganjal prete?no zadaj. Seveda tega v zakonu ni predvidevanega
Ekran?em mora biti okrog obrnjen pa dela vse avtomatsko....ni druge. Motion detection pa je da kamera ustavi snemanje ko avto stoji, in nadaljuje ko se premakne. Po ?elji se lahko vklopi, jaz nisem, ker lahko kaj 'zamudi?' na semaforju
Saj je nekako logi?no, vse kamere delujejo tako ker rabi? gledati v ekran ko snema?, res da je v avtu druga?e.
testni posnetek sm tut js v 1080p snemal, pa mi je 2GB kartico zafilal v manj kot 15ih minutah
Najbr? bo res 720p ?ist ok, razen ?e se bo res kej posebnega snemal..
Glede vklopa je tut men blo najprej mal ?udno, da ?e pri?ge? in pospravi? ekran se kar nazaj ugasne. Sem iskal kak?no nastavitev za to in o?itno ni. No, po eni strani je ?e bol?, ker je la?i vklopit in izklopit kamerco s tem, da sam ekran odpre?/zapre?, kot pa da i??e? tisto mejhno tipko ?ist v kotu, sploh ?e ni fiksno prikloplena na napajanje in ne bo skos v avtu. ?e razmi?ljam, ?e bi sploh vlekel napajanje okoli, ker se bo itak skos iz avta vzemala in je vseen, ?e kar na baterijo lavfa.
Date stamp imam vkloplen in zutri sm naredu dva posnetka; prvi je bil nekaj ve? kot 10 minut in ima date stamp, drugega sm takoj zatem za?el snemat in je brez :ne vem: Je pa res da je placa zmankal pri drugem in je kamera sama nehal snemat..lahko ga to kaj zmede in ne doda datuma & ure.
Zvok pa tut dobr posname ja, to?no tak kot je v kabini Aha, sm opazu ?e dodatne nastavitve pri foto mode in mu o?itno auto white balance ne ustreza najbol v jutranjih urah..
ugasne se ne nazaj - po moje je treba motion detection on dati, bom probal pol - zdele moram neki narest
pa tudi ko je kartica polna mora za?eti prepisovati stare - nisem pri?el do polne ?e (loop nastavitev).
Snemanje zvoka se lahko izklopi - s tem verjetno je tudi fajl potem manj?i
Stara kamera je bila za 3 dni, tok je bila slaba slika ta pa za en dan na isti kartici
- no?nma slika je res dobra, sam ?tartam v popolni temi na polju in se vidi v snopu lu?i bistvo, ko zavije? na osvetljeno cesto se vidi vse zelo dobro. Podnevi in pono?i so tablice, signalne table jasno vidne (berljive)
- zmanj?al sem na 720p ker 1080p dela 1,5GB filme za 10 min
- kamerca sama NE ?tarta ob kontaktu. ?e display ni odprt (ali okoli obrnjen za foto na?in) kar mi ni v?e? - saj je izpostavljen. Mislim, da je re?itev v nastavitvi - motion detection ON, sedaj imam na OFF - bom poro?al.
?e pa je display obrnjen/odprt za?ne sama ob kontaktu. V vsakem primeru se pa sama ugasne ko ugasne? avto
Ker so filmi tako veliki tudi ne morem sampla dat....
Mam ob?utek, da se bo ?e naro?evalo..mat je bla poleg obi?ajne jutranje zagrenjenosti zlo navdu?ena nad zadevo
Malo bo treba ?e zategnit ?ravfe za fiksiranje in pogledat zakaj v?asih no?e napisat datume in ure, druga? je pa slika kr dobra, glede na to da je snemano ob 7ih zutri, ?ez dan ko je ve? svetlobe se pa itak ?e izbol?a.
ma? v nastavitvah date print ON?
KEr sound - pa barvo ti menja preveri vse nastavitve, nastavi tudi v meniju foti?a image stabilizer, anti shake itd...
Ma pa tud face detection - za 36? je top ?it
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Samo e razumem te kaki fejk posnetki? Moji so lepi?
Povezava za deljenje
Deli na druge strani