Skoči na vsebino
Sprememba cene goriv
Napisano

Ne bit taki pesimisti.Kar bo, bo, sedaj u?ivajte v vsakem darilu, ki vam ga podarijo.Sedaj je najbolj va?no, da to prebrodimo. Bomo ?e nekako.

Mene bolj kot to skrbi sovra?tvo, ki ga je za?utiti ob vsakem pogovoru. Skoraj vsi se pri?nejo z korono, kon?ajo z kreganjem stara vs nova vlada. Za popizdit.Sedaj po?asi hodi tudi na plano vsa nizkotnost ljudi, ki se po trgovinah kregajo, ne upo?tevajo nikogar in ni?, zmerjajo itd. V takih situacijah, pa pri nas ni ni? proti drugim dr?avam, vidi? pravo naravo ljudi.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Sprememba cene goriv
Napisano

A sem dober al nisem :jupiii:

Bravo. In ja, imajo kohones ?e za marsikaj drugega pametnega

Darilca se kar vrstijo. ?e do sedaj so naredili ve? za rajo, kot prej?nji cel (kratek) mandat. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Jest sem pa zdajle znotraj generalno spucal, posesal, ocistil stekla ... in avto pripravil na prihajajoco zimo (dotankal zimski vitrex,...)  :) ... Zunaj ga nisem pral, ker bo itak jutri dez in sneg :):P  :zvizga:

Aja... pa MZD Connect sem nadgradil spotoma na zadnjo verzijo - 70.00.352b ... 

Pasted_Image_21_03_2020__10_34_24261743.

A je kak?na opazna sprememba?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ne, letne so ok. a zimske so ?ir?e. V bistvu sta obe tekali povr?ini enaki le boki so druga?ni.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz sem danes doma in sem izkoristil to lepo vreme, da sem doma!! menjal gume. Nisem hodil nikamor drugam! :).

Za ?tos sem izmeril ?irino zimskih 17" - 225/55 17 in letnih, 19"--225/45 19.Zanimivo,da je zimska, ?eprav manj colska za centimeter ?ir?a.

Feltne so obe 7,5".

post-399-0-41898700-1584450199_thumb.jpg

post-399-0-64584700-1584450715_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ne rabim vsak dan skoz okn gledat ?udnih sedmnajstk :P Ne vem pa zakaj se nebi furu naokol, ko me bo ti??alo se bom ?e pelal en krog ... pa prej ko slej bo treba v trgovino, pa ?e se bo na?lo ;)

Ima? prav... slej kot prej bo tega konec in takrat bo naval za menjavo gum. V bistvu bo naval za vse, kar je sedaj zaprto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A COSMOS podjetje
Napisano

Moja prva generacija ima 350k km pa se je olje vedno menjalo na 20k km. Na letni ravni sem delal cca. 25 k km.

Se pravi, da ?e ga menja? na 10000 km,ti traja motor ve?no.

V bistvu motor pre?ivi vse ostalo na avtu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A COSMOS podjetje
Napisano

Poznam kar nekaj lastnikov Mazd, ki so imeli na ?tevcih preko 400.000 km. Vozim eno Mazdo, ki ji redno menjamo olje na 20.000 km, pa ima prevo?enih blizu 285.000 km - ne zgolj po avtocestah. Glede na to lahko domnevam, da imajo tisti, ki menjajo na 10.000 namen voziti mazdo do milijona kilometrov...

Mislim, da ima? prav. Glede na to, da prihajajo elektri?ne kosilnice na ceste, bomo te "starodobnike" vozili, dokler ne bodo razpadli na cesti. Verjetno bodo davki nenormalni, a vsaj vozili se bomo kot pravi.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

A COSMOS podjetje
Napisano

Jaz bom menjal olje na 10000. Predvsem zato, da dam noter bolj?ega. In tudi potem ga bom menjal na 10000.To ni nek stro?ek, da ne bi bilo noter vedno sve?e in dobro olje.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

ame="Shrek" post="428885" timestamp="1583653516"]

Lako da res,ampak jaz vseeno mislim isto kot Henri Ford,"nov avto je najbolj?i avto"

Samo, da ta avto ni ford, na njegovo ?alost :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Se pa da? prosit,kje je ta servis? Druga?e pa ja avto v garanciji in ti ga morajo na kateremkoli uradnem servisu spravit v brezhibno stanje. Ima? vse pravice po zakonu o garanciskem roku ki velja pri nas. Malo poguglaj pa bo? na?el.....

Eno je teorija drugo pa praksa. Jaz se ?e dve leti ukvarjam z reklamacijami za eno kopalni?ko omarico. Sedaj smo vse skupaj predali na ZPS in bodo oni ukrepali, uveljavljali bomo stvarno napako, ker so nam omarico ?e trikrat zamenjali. Zahtevali bomo denar nazaj.

V primeru mazde pa sem imel s prvo mkI tudi sam te?ave. V garanciji so mi trikrat popravljali napako na egr ventil a je nikoli nisi re?ili, ker tega niso bili sposobni.Garancija je ?la mimo in potem so panetovali, kaj vse bi bilo potrebno zamenjati. Seveda.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Ej...Alex pol bo izgledala M6 prava Mazdurina...lepo .kaj bo? pa orig.fetne prodal ..??.zoom zoom lp

So ?e prodane kolegu s tega foruma. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

... ?e eno galerijo iz zgornjega foruma dodajam - ponovno 245/45 19 na serijskem plati??u. Po vseh tabelah je 245 pre?iroko za 7,5 col ?irine feltne, ampak slike pravijo druga?e: https://photos.google.com/share/AF1QipO8STr8V4EeqI6fRvRgIZ4-MRGyy5YrQuSEi_0O2tCiLtOhdo9zl9iBg5YqHcrpZA?key=NlNVM3RaV0VDbEhmZWpLWTROZ3k4allQZllZUkxn

Ampak izgleda balonasto. Je pa res, da ne bo tako lahko po?kodoval plati?? na robnikih.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Alex lepe izgledajo. Sicer po mojem je ?e original 7,5 19 col feltna pre?iroka za 225, vsaj s 45 presekom. Ni ?ans da vidi? kak?no 6 3.gen, ki vsaj malo ne bi imela vsaj malo podrsanih 19 col originalnih plati??, za??itni rob skoraj ne pomaga. Izvzete so seveda tiste, ki so ?e prenove. Saj ne re?em, za kak avto, ki ni za daily vo?njo in parkiranje ob robnikih, je tudi raztegnjen look OK. Jaz sem na svojoh 19 ?elel menjati 225 za 235/45, bi bilo ravno prav, za??itni lok bi gotovo lahko opravljal svojo nalogo.

Spravi se tudi 245/40 gor, tudi izgleda OK.

Se strinjam. Bodo pa naslednje gume verjetno 235/40/19.Cenovno smo pribli?no na istem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Ha, po robniku sem potegnil tudi original plati??e z gumo z za??itnim robom.Za to ni nikoli preve? ne premalo feltne:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Ne, gre na vsako stran pol, nekaj proti noter malo ve? kot pol proti Blatnik. V bistvu je samo 6 mm proti blatniku od mojih obstoje?ih zimskih feltnen.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Glede na 8,5col ?iroko plati??e bo komot dal 245 gume.

225gumo bi na tak ?irokem plati??u raztegnilo, drga? pa nemci in avstrijci prisegajo na stretch look.

Gume bodo kar 225 in bo stretch look. Meni je to lep?e kot ravna guma z feltni.Tudi pod rob blatnika gre lep?e.

Sem dal v kalkulator in je rezultat tak:

Compared to your existing wheel,19"x 225/45 7,5" ET 45 this new wheel will have an inner rim which is 7.7mm closer to the suspension strut. The outer rim will poke out 17.7mm more than before.(17,7 mm bolj ven proti blatniku).

Bravo! Tele pa ?e lep?e zgledajo, vrjamem da v resnici bojo ?e bolj?e! :)

EDIT: A ni blo neki govora, da bo? ?ir?e felge uzel? Tole ma ?e klr 225/45 velikost gume ne?

Original so ?irine 7,5" te so 8,5",kar je ?ir?e za 25,4 mm.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.