Skoči na vsebino
Gume
Napisano

Kako guma dr?i na suhem najbolj vidi?, ko malo hitreje (prehitro?) vozi? v kro?i??u, dobra guma dr?i, in lahko prehiti? avto po notranjem pasu, pri slab?i ti odna?a sprednji del in tega ne more? narediti varno.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Jaz sem samo enkrat kupil kontinetal za prej?ni avto, pa nikol ve? jih ne bom :)

Zakaj? saj je zakon guma, edino znatno predraga je. Zna pa se pri Contiju pojaviti tresenje po par letih, ki ga re?i? le z res dobrim centriranjem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Mogo?e... ampak 95% ?asa se vozimo po suhih cestah. Pri meni je ta podatek na prvem mestu in pa hrup.Itak so mazde bolj hrupne kar se ti?e koles in je dobro, da je ta ?im manj?i. Sam imam Conti sport 5, zdaj bo tri leta in 30000 km in imajo ?e 6mm profila. Mislim, da res zdr?ijo kar dolgo.Tudi robov ni pobralo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Ravno conti je znan, da jo hitro pobere. Pirelli pa vecinoma slabe po mokrem.

Bolj kot to, nexen pa sava sta precej visoko, kar je lepo.

Aja pa, ce bi kupil od teh v tej dimenziji bi vzel preverjeno robo in sicer GY eagle F1... Preverjena roba ze 20 let skoraj

Ampak na tem testu je Pirelli enako dobera na mokrem kot Conti.

Na suhem pa razred bolj?e.

V preteklosti je res bila Pirelli slaba na mokrem. Najbr? so to popravili.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

Evo, so ?e prvi testi letnih gum zunaj.

https://www.amzs.si/motorevija/pnevmatike/testi/2020-02-26-amzs-test-28-letnih-pnevmatik-dimenzij-235-55-r-17-in-225-40-r-18

Mene moti zopet to, da vedno na teh testih zmaga Continental,recimo Pirelli P zero je ?ele na enajstem mestu, a jo pelje scat v vseh pogojih, na suhem se lepi proti Continentalki,po mokrem je enaka, ob?utno bolj?a guma od zmagovalne, celo veliko bolj tiha je.Edino, v ?em prednja?i zmagovalna guma je poraba in vzdr?ljivost.Zdaj,mene kot kupca zanima, katera guma je bolj?a po suhem in predvsem po mokrem.?e delam veliko kilometrov bom gledal tudi to a jaz jih ne in me toliko ne zanima.

Ta test bi se moral glasiti:zmagovalka Pirelli, kar se ti?e voznih lastnosti, ?e ho"e kdo malo slab?o gumo a da ve? traja, je to Continental.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Sej ni ?tos, kako svetijo meglenke. ?tos je v tem, ko ti nekaj dizajnira? upo?teva? linije in vse pritekline. V ve?ini primerov so FL avtov bolj kot ne ponesre?eni, ker spreminja? osnovo, ki je dobra v nekaj modernej?ega oz. trenutno trendovskega. Strinjam se, da je clean look lep?i, a mora bit tako tudi dizajniran in ne popravljan. To je podobno kot pri lep?em spolu. Ve?ina FL na facah ne uspe in so pozneje sme?ne.Tako je tudi pri zadnjem FL mazde 6.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Meni je ?e ta zadnji FL neposre?en sprednji del brez meglenk spodaj.S temi feltnami izgleda en mal?ek ?udno.So pa ?e veliko lep?e te na?e FL original feltne, ki so, po mojem mnenju, edine lepe in posre?ene Mazdine feltne.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

?e ?e Brock pol tole:

attachicon.gifUntitled.jpg

Ja fajn se mate  na obali brez kamenja ja :P Js bi jih ?e kve?jemu hotu bolj notr skrit xD

Te mi pa res ne sedejo.Sedaj imam gor sicer 17"ampak ET 40 in so ravno prav pomaknjene na rob. Kak?no kamenje ima? v mislih? ?e misli? na soljenje cest moram povedati, da so letos tudi pri nas na obali kar solili ceste.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Od vseh teh so mi najbolj?e original.

Sej original FL so lepe, a kaj, ko so samo 7" in ET 45.Pa izpadejo kot na fi?kotu, preve? pomaknjena noter.V po?te v bi pri?li distan?niki od 12mm ali 15mm a kaj, ko mora? potem zamenjati vijake pa je spet en kup sanja. Pa ?e distan?niki morajo bit narejeni v stotinko natan?no, druga?e zna bit hudi?. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Tiste, ki niso zlate, so po mojem ?e lep?e:

http://www.vossenwheels.ch/mazda-6-vossen-flow-formed-series-vfs-1-2

Ampak so samo plati??a ca. 3k EUR. Vossen pa?, ampak ima Brock B37 zelo podoben design...

Brock ima zelo lepe feltne, ampak si takoj na jurja, ?e izbere? kake malo lep?e.

Ne vem pa, kak?na je kaj kvaliteta. Baje, da se 90% felten izdeluje v chini.

Ups, tudi na?e originalne so. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Men je v?e?no to kar je 323BA predlagal. Samo ne v zlati barvi. Druga?e pa prve. Tiste ?rne mi delujejo bolj ''nem?ke znamke vozil''.

Na tako zni?ani 6-ki izgledajo vse dobro. Ni?ati ga ne mislim, ker ?e tako pobiram asfalt z sprednjim spojlerjem, ko grem ?ez kake visoke le?e?e policaje. :)

Gre za samo 2 razli?ni feltni slikani iz drugih kotov :D

Dve isti iz razli?nih kotov, ho?e? re?t. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Gume
Napisano

?e ne nori? je vsaka "dobra" guma ve? kot dovolj :)

Samo, kak?na razlika je med 17"in 19"...19" poberejo res vse luknje ampak kako so stabilne v ovinkih. To je noro. Komaj ?akam, da mine ta zima s temi norimi nizkimi temperaturami pod ni?lo in montiram nazaj "prave Feltne". Sicer pa mislim, da 19" niso primerne za mo?e v letih zaradi trdote in bole?ih kri?ev. To je bolj za nas mlade. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Alex kolk milsi?, da bo? dobil za 19ke ?

Ne vem... Tam do 500?.Do 150? za kos itak ne dobi? ni?,resne Feltne se pri?nejo tam okoli 200?/kos.

V dilemi sem med temi.

Dajte malo kak glas, katere so vam bolj v?e?.:)

post-399-0-96823400-1582728099_thumb.jpg

post-399-0-53591700-1582728125_thumb.jpg

post-399-0-57128800-1582728157_thumb.jpg

post-399-0-37964700-1582728266_thumb.jpg

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Ne, jaz imam namen nabavit 19",le da bodo ?irine 8,5"in ET 40.S tem bodo pomaknjena na rob blatnika in bo izgledalo bolj?e.

Upam, da ne bo drsalo po robu ob polno nalo?ene avtu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Platišča
Napisano

Pozdravljeni

Ker sem novi pri Mazdi bi prosil za nasvet.

Sedaj imam na avtu 225/55 R17 97V , 17x7.5J ET50 pnevmatike sicer zimske.

V homologaciji je ?e dimenzija 225/45 R19 92V , 19x7.5J ET45 domnevam za letne pnevmatike.

Mel sem nagledane komplet a mi je ?al prodal.

Zanima me,kak?ne felne bi priporo?ali da kupim,da nebi kupil feln ki bi ble kvalitetno preslabe.

Mere med vijaki so iste ali je potrebno tudi kupiti nove vijake ?e se kupijo nove felne?

lep pozdrav Tine

Vijaki ostanejo isti. ?e malo po?aka?, bom jaz verjetno v kratkem prodajal original 19", gun metal grey barve od moje 6-ke.Seveda brez pnevmatik.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i - ELOOP
Napisano

Tdi jaz sem tega mnenja saj 2.2 ma?ina more nekaj spit.

Sodelavec ima sicer Mazdo 6 2019 pa ?e 19 cola kolesa vozi pa po naselju ve? al manj 5.2 porabe.

Se cijazi, brez gasa, si hotel povedati. Po mestu, kjer so kro?i??a in semaforji pride? komot tudi na 7 l.Kar je tudi normalno, ?e dela? po par kilometrov vsakokrat. Ja, ?e vozi? po magistralki, po omejitvah, pride? tudi pod 5. To je druga zgodba. Druga?e pa, normalna, dinami?na vo?nja, okoli 6,3 -6,5. ?e na avtocesti malo pretirava?, gre poraba hitro gor.

Kot pri vsakem avtomobilu. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i - ELOOP
Napisano

Tako je Bini

V 4 dneh bil 2x v Budimpe?ti in poraba padla iz 6.7 na 6.3 l/100km.

80% sem se dr?al omejitev vmes pa si dal du?ka.

lp Tine

To je kar normalna in realna poraba za ta avto.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Tvoja je 2015.?e je bila aktivirana takoj, je pretekla leta 2018 tri letna zastonj posodobitev.Ostane ti tako nakup posodobitve za naslednja tri leta. ?e bo? gledal tiste na internetu, ki se prodajajo za cca. 40? vedi, da jo bo? lahko samo prvi?, ko jo bo? montiral in aktiviral posodobil, nato ni? ve?.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i - ELOOP
Napisano

?e kaj ne razume? napi?i ali skeniraj, pa ti prevedem. :)

Ima? nekaj variant akumulatorjev, ki pa?ejo, sicer je pa ?e kar nekaj napisanega okli tega. Poi??i.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i - ELOOP
Napisano

A malo se mi svita.

Kolk vidim, sta polni samo dve crtici.

Kolk razumem ka?e kolk je ?e akumulator brezhiben?

lp Tine

Premeri akumulator, ?e ni bil ?e zamenjan, zna it po?asi h koncu.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

i - ELOOP
Napisano

No ready je, ko je motor hladen, poleti, ko je pri?gana klima in se ustavi?, ko se izvaja regeneracija. To ti je dober pokazatelj, ko poraba trenutno precej naraste, zvok iz avspuha je bolj done?, ko ustavi? avto, poraba ne pade na 0 ampak je pribl. 1,4. Takrat lahko preko njega spremlja?, kdaj se regeneracija kon?a-ko se pri?ge-ready.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.