Skoči na vsebino
Vinjete
Napisano

Sem iskal po MS pa nisem vidu nobene Mx3...tvoje cifre tud nimam :(

Ampak bom sel spet (ker nc boljsga ni kot se voziti za tovornjaki po naselju :)

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Vinjete
Napisano

Ahhh ce bi meli vinjete v sloveniji bi blo res super...

Ne pa tko gres do Murske Sobote (glih vceri sem bil) in moras placat vsakih 500 metrov...za znoret

It's all fun and games 'til someone loses an eye, then it's just fun you can't see

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

?ri?ki
Napisano

Jaz sem mel cricke (isti avto) sem tud mislil da je nekje iz armature ampak je blo iz pokrova volana !

Na servisu so to zrihtal, zdaj je (recimo) v redu

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 1.6 diesel
Napisano

VW TDI 1.9 ima skoraj iste lastnosti kot 'mazdin' 1.6. Se majhni dizli ve? matrajo (in s tem v zvezi ve? kvarijo)? :huh:

To vprasanje je na mestu.

1.6 CD (hdi tdci, karkol) je se nov motor tko da je prezgodaj govort ce je dobr al ne.

1.9 tdi je pa legendaren motor.

Spet pa je prezgodaj (only time will tell) govort kaj je boljs: common rail ali pa crpalka-soba.

Dejtsvo pa je da Mazda 3 s tem motorjem je predrag. (za mal vec ze dobis mazdo 6)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

mazda 3, 1.6 TE??
Napisano

Zivjo in pozdravljen tuki

Mazda prodajalcev v sloveniji je 11 (ce se ne motim), od teh jih ma 8 internet stran na kateri lahko pogledas kaj majo na zalogi, se pravi moras klicat 3 avtohise (mogoce celo 2, odvisno od verjetnosti). to ti bo vzelo 5 minut.

Edin je lahko problem z arom, ker prodajalc bo lahko reku da on ti je zagotovil avta, ti ga pa noces. Tko da ne vem kako bo s tem (upam da ni to kaksen a-cosmos :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 1.6 diesel
Napisano

V cenovnom razredu 4.000.000 - 4.600.000 je 66 dizlov razli?nih znamk...kako se odlo?iti in zakaj glih za mazdo? Tukaj vsi gledate skozi mazda-o?ala, kaj pa ?e bi jih za trenutek dali dol? :ph34r:

Sej si v MAZDA FORUMU! halo?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Imal sam Gtech u mazdici
Napisano

Ja to je to, ker ?e ?alta? prepozno je naslednja prestava ?e "previsoko" v vrtljajih in tam sta navor in mo? prenizka (kjer ju tudi vi?ja koli?ina vrtljajev ne "re?uje") in posledi?no je pospe?ek slab?i. Glede na to bi bilo potrebno prestavljati v tistem trenutku da naslednja prestava "pade" v obmo?je najve?jega navora.

Pri bencinarju to sicer ne dr?i ?isto saj si pri pospe?ku do 100km/h hitrej?i, ?e ga dose?e? ?e v drugi prestavi kot pa da ?alta? v tretjo in izgubi? cca od pol do ene sekunde. Seveda pa sta pri bencinarju tudi navor in mo? najve?ja pri precej visokih vrtljajih tam, kjer diesel sploh ne se?e oz. sploh ne zmore.

ja ja saj to mi je jasno (sej sem strojnik ;) ), ampak mi ni jasno zakaj so dal rdece polje pri 5000rpm (recimo isti motor na MPV-ju ma 4500 redline.

Pa se to: ce hoces pokriti vse hitrosti rabis neskoncno stevilo prestav za dizelski motor. Mogoce tud zarad tega ne bomo nikol vidl dizel F1 :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Imal sam Gtech u mazdici
Napisano

Ce se baziram na to kaksne rezultate so dobili pri Auto Motor und Sport potem je kar precizno.

Malce off topic ampak sem pogruntal da z M6 dizel ce grem do rdecega polja (5000rpm) so slabsi rezultati kot ce saltam pri cca. 4000rpm. (ceprav krivulja moci je dokaj ravna od 4000 do 5000, tista od momenta pa pada)

Dizel, kaj ces :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 1.6 diesel
Napisano

Kaj se komu kej sanja ?e bo ta motor tud v mazdi 2?

Tezko verjetno. Tam je ze 1.4 Hdi, edin ce dajo 1.4 Hdi 16v.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Imal sam Gtech u mazdici
Napisano

Ja sam isto tako merio i evo sta sam dobio:

0-100 km/h: 9.6 s

0-140 km/h: 18.1 s

0-160 km/h: 26.3 s

0-180km/h: 35.7 s

i ono sto najvise impresionira na ovom autu:

80-120 km/h u IV: 7.1s

Pre sam imao sve redom benzince 2.0 i nijedan nije imao ovakve rezultate.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 1.6 diesel
Napisano

Jaz mam tud common rail pa ni tko miren kot pri M3.

Vecja poraba goriva s common rail-om?? ne bi reku

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Mazda 3 1.6 diesel
Napisano

1.6 dizel sploh ni mazdin (niti priblizno), pa tud platforma mazde 3 ni cist made in japan. Jaz ne bi sel tko dalec da bi reku da je to najboljsi dizel, je pa bliz tega :)

Moji vtisi: ne rabi predgretja, mirno tece, je tih, in vlece konstantno.

Ce primerjam 1.6 benz pa 1.6 dizel, pol bi reku da dizel gre malo boljs (za oba velja vtis iz testne voznje). Vseen pa 500.000 sit je velik, ce se bos vecinoma po mestu vozil.

Za Mazdo 6 lahk povem da po skoraj 60.000km povprecna poraba je 6.8L/100(mam evidenco).

Pa se to: avtomagazin ni nobena referenca; bolj bedne avtorevije ni.

lp

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zoom-Zoom
Napisano

Drugace pa anglesko govoreci otroci ko se igrajo z avti recejo zoom zoom. Nekaj podobno kot vrum vrum tuki. Otroski remus :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORAZNA PORABA
Napisano

Sej tko sem mislu, ko si kupu tak avto poraba ni bla prioriteta. Mogoce je problem ker proizvaja tak lep zvok ki te "prisili" da ga tiscis-ampak vseen meni se ne zdi 10 litrov velik (v primerjavi s kaj dobis B) )

Sem pa mal pogledu teh. podatke za Kaalmanmobile, 5. prestava je 0.84 in koncna(reduktor) 4.39. Dinamicni radij pa priblizno 30 cm.(ce mas 205/55 15 gume)

Ce se prav spomnem iz faksa: v= (n*2pi*r) / i(peta)*i(red.) *3.6/60= (4000*2*3.14*0.3) / (0.84*4.39) *(3.6/60) = 122.7 km/h. (mal sem se verjetno zmotil pri din. radiju)

Se pravi ko gres 200 mas cca. 6500 rpm ? A si takrat meril porabo :D ?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORAZNA PORABA
Napisano

ni? sekirat za porabo, naftarji nas majo radi :)

?e posebej tiste ki V6 motorje vozimo... zimska poraba 9.5-10.5l /100km :lol:

but I LOVE the fuckin' car ! ;)

Halo? A je teb 9.5-10-5 l/100km velika poraba al kaj? To ni nic, za tak avto.

Razen ce mislis voznja v peti konstantno pri 90km/h

Sem mel avto s katerim sem mel najnizjo porabo 15 l/100km, ponavad je bla poraba pa okol 17. and I loved it as well. :P

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORAZNA PORABA
Napisano

Pol bos mela pa 6 litrov porabe  :D

S tankanjem 98 lahk imas tudi negativne ucinke. Sam vseen ne da bi se drasticno povecala poraba. Kolk kilometrov pa ma avto? Ker ce je se cist nov. mogoce ja to razlog.

Se pravi v cetrtek bom mogu pazit na nalet mazde 3 z visoko hitrostjo...

Negativni ucineki 98 oktanskega bencina so, da pade poraba, avto bolje vlece in lepse tece.Preizkuseno na vec avtomobilih.
To ni res. Ce bi blo tko noben ne bi tankal 95. Je pa res da kadar vozis v visjih vrtljajih je lahko poraba nizja z 98, in boljse vlece kot pravis. Sem pa pogledal kompresijo za mazdo3 1.6, ta je 10:1, tko da nic ni narobe ce se tanka 98.

@Mazda Mx3:

Mogoce pa je res neki z vasimi pumpami. Goljufija?

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORAZNA PORABA
Napisano

Pol bos mela pa 6 litrov porabe :D

S tankanjem 98 lahk imas tudi negativne ucinke. Sam vseen ne da bi se drasticno povecala poraba. Kolk kilometrov pa ma avto? Ker ce je se cist nov. mogoce ja to razlog.

Se pravi v cetrtek bom mogu pazit na nalet mazde 3 z visoko hitrostjo...

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

PORAZNA PORABA
Napisano

Zivjo lela

Zakaj pa tankas 98 oktanski benz? A ni za 1.6 dost 95?

Jaz sem na testni voznji (po Ljubljani in obvoznici) po bord comp. mel porabo nekaj pod 10. Mislim da je blo 9.6 al neki podobnega. Ampak je blo to hitra voznja -"test" pac :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Rabim nasvet!
Napisano

OK, olje v menjalniku manjaj takoj!! ce ni bil menjan do zdaj, je lahko zarad tega ta zvok ki ga opisujes.

Motorne olje je vseen katero je, sam pazi da je gradacija prava .10W-40 je cist OK.

Kako se menja olje menjalnika na Mazdi 323, ne vem, najbrz bos mogu avto dvignit-tko da pejt na kaksen servis kjet to znajo.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

WTF?
Napisano

Kaj se dogaja v Ljubljani?

V zadnjem mescu se je zgodilo naslednje mojim znancem:

1. Mazda 6, parkirana pred hiso: naslednji dan ni bilo prednjega odbijaca in ogledal ?

2. Toyota Yaris, parkirana pred blokom: naslednji dan brez volana (!?), sedezev in ostalih delov notranjosti...

sej vem da rabijo za dele ampak vseen traja mal vec casa da pokradejo dele z avta kot pa cel avto....neverjetno

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.