Mazde so tako hitre, da ni potrebe gledat v vzvratna ogledala, itak noben ne dohaja.
To je res. Mene ne moti to tresenje, ker meni najbr? trese od hitrosti.Bi pa to raziskal za ostale, ki imajo benzinarke in vozijo bolj po?asi, pa jim vseeno trese.
Samo bi bilo lepo pogruntati, kaj je vzrok temu tresenju. Nekaj mora bit na vpetju narobe, saj je sovoznikov v redu. Se bom tega malo podrobneje lotil, ?im bo malo topleje (nad 20?C)
Kako si pa ob?util ta G-vectoring, ?e lahko malo opu?e?.
To sem izprobal v vasici, kjer imajo tak poligon?ek, zasne?eni, spodaj je pa ledena ploskev.To ob?uti?, ko vozi? hitreje v ovinek na tej podlagi in te kar
"pelje" lepo skozi.Ob?utek ima?, kot da te korigira cel ?as in ne pusti prvih koles, da bi ?la ravno. Eden je probal podobno z audijem,ni bil 4x4, pa ga je kar hitro obrbilo.Zabimalo ga je, ali je moj avto 4x4,ker gre tako suvereno v ovinek. Po moje je bil to ta g- vektoring.
Razpravljate kot da bi vozili na reliju ne v vsakdanjem prometu.
Sej to je vsakdanji promet, ?e posebej na na?ih adrenalinskih cestah.Za normalno vo?njo in normalnega voznika sta dobra Oz. vrhunska avta oba.S tem, da je za vo?njo malo bolj?a 6-ka.
Dejstvo je, da je 6-ica res bolj varna, kar se ti?e prevra?anja na bok zaradi ni?jega te?i??a. ?e samo ime za 6-ko "?portni karavan" pove veliko. To pomeni, da se da z njim voziti-?portno.Hitreje,bolj varno.
Sem pa na?el tole tabelo, kjer je vse skoraj identi?no, razen pri za??iti sovoznika pri trku spredaj.
Neki tazga. Se dobr, da letos nisem kupil novih zimskih gum.
Jaz pa sem jih letos res potreboval. ?e dobro, da imam skoraj nove. Namre?, ko smo ?li zna smu?anje je bil povsod na cesti ?ez prelaz sneg, pa ?e mo?no je pihalo in je delalo zamete. ?e tukaj pri?tejemo ?e ponekod ekstremen klanec je jasno, da ne bi nikamor pri?el z letnimi gumami.Seveda je veliko pripomogel navor, da je lepo vlekel otovorjen avto brez problema. Se je pa parkrat lepo izkazal g-vectoring v ovinkih. Res lepo pomaga dr?ati avto v smeri.
Danes sem parkiral pred hotelom mojo rde?o pu??ico in tam sta bili ?e dve 6-ki karavan. En je bil ?eh z srebrno,drugi Poljak z temno sivo.Najprej je pristopil Poljak in mi dejal, da mu je ?al, da ni vzel rde?e.Dal je prst gor. Pozneje, ko sem pri?el nekaj iskati v avto, je ?eh gledal moj sprednji in stre?ni spojler in se zanimal, kje sem ju nabavil in tudi pohvalil barvo. Rekel je, da mu je sicer rde?a soul najlep?a a si je ni upal naro?iti, da ne bi bil vsem na o?eh. Sta pa oba v njihovih mazda forumih in smo se kar lepo pogovorili.
Moja, konec 2016 tudi ima to avtomatsko.Kar se ti?e varnosti, mislim, da sta obe izredno varni.?e ho?e?, da bo kdo pogledal za teboj, kupi 6-ko,po mo?nosti v red soul barvi. Uspeh zagarantiran. ?e pa se ho?e? voziti vi?je, si starej?i ob?an in ima? probleme z hrbtom, je CX 5 prava izbira zate.
?e pa ho?e? ?e delati kolone v klance, bo benzinarka prava zate.
Zanimivo, kak smo razli?ni. Mene low vibracije manj motijo kot pa pisk Ni huj?ega kot, ?e mi kdo prekinja musko!
Zato pa imam jaz uti?ano uno teto, ki stalno melje iz navigacije. Kako mi gre na ?ivce, ko prekine senti? glasbo in nekaj v angle??ini njuri iz desnega zvo?nika.
Ampak to samo v ravninskem delu Nem?ije , kjer navor dizla ne pride toliko do izraza...
Sory,mogu sm.
... tega ravninskega dela je pa tako malo, zato se benzinarke prodajajo, ker delajo po autobanu kolone v klance. Raje zamenjajo te Mazde kot stalno pla?evanje kazni.
... ali pa v Nem?iji nobeden ne mara benzinark. Jih sicer kupijo, a pozneje ugotovijo, da ni to to.Pa jih prodajo, najbr? vse v Slovenijo, kjer so edini ljubitelji benzinar in si pozneje kupijo tako, kot se za gre.
Jaz mislim, da je enkrat na leto dovolj za posodobitev in si nekako pomaga? v redu z njo. Se pravi, da? 25?,drugo leto spet in tretje ?e enkrat. In si zapravil 75? in se bo? dokaj posodobljeno vozil okrog. Nisem siguren, ampak kako leto je na voljo samo ena posodobitev. Edino kar je, je to, da se malo zafrkava? z in?taliranjem.
Jaz ?e ne vem, kaj storiti glede te navigacije, ali pustiti tako kot je, pa? ne bo vse pokazala prav, kupiti na e bayu za enkratno posodobitev ali kupiti tri letno posodobitev. Hm...
Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.
Napisano
Povezava za deljenje
Deli na druge strani