Skoči na vsebino
Mazda CX 5 vs Mazda 6 - kateri je varnejši
Napisano

Glede varnosti sta oba avtomobila tam-tam.

Izbira je bolj stvar okusa.

SUV so tipi?ni trendovski avti in so dandanes skoraj "must be".

V kolikor ni zdravstvenih omejitev (npr. hrbet) je izbira vsekakor Mazda 6 karavan.

Zakaj?

Po AC se pelje lep?e. Je ti?ja. Nekoliko dalj?a medosna razdalja. Ob?utek v vo?nji je bolj dinami?en od CX5, ima ve?ji prtlja?nik in manj?o porabo.

Osebno mi deluje Mazda 6, sploh kak?na AWD razli?ica bolj mo?ki avto, nasprotno mi CX5 deluje kot ?enski avto (verjetno zaradi okrogle "riti").

Pa dober nakup

PS. Sem bil lani v podobni dilemi in sem (sicer pri drugi znamki) izbral karavana. Izbira je bila prava.

Zelo lepo napisano in realno. Kot bi mi bral misli.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Mazde so tako hitre, da ni potrebe gledat v vzvratna ogledala, itak noben ne dohaja.

To je res. Mene ne moti to tresenje, ker meni najbr? trese od hitrosti.Bi pa to raziskal za ostale, ki imajo benzinarke in vozijo bolj po?asi, pa jim vseeno trese. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

NOVA MAZDA 3 (2019)
Napisano

Samo bi bilo lepo pogruntati, kaj je vzrok temu tresenju. Nekaj mora bit na vpetju narobe, saj je sovoznikov v redu. Se bom tega malo podrobneje lotil, ?im bo malo topleje (nad 20?C) :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Kako si pa ob?util ta G-vectoring, ?e lahko malo opu?e?.

To sem izprobal v vasici, kjer imajo tak poligon?ek, zasne?eni, spodaj je pa ledena ploskev.To ob?uti?, ko vozi? hitreje v ovinek na tej podlagi in te kar

"pelje" lepo skozi.Ob?utek ima?, kot da te korigira cel ?as in ne pusti prvih koles, da bi ?la ravno. Eden je probal podobno z audijem,ni bil 4x4, pa ga je kar hitro obrbilo.Zabimalo ga je, ali je moj avto 4x4,ker gre tako suvereno v ovinek. Po moje je bil to ta g- vektoring.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Razpravljate kot da bi vozili na reliju ne v vsakdanjem prometu.

Sej to je vsakdanji promet, ?e posebej na na?ih adrenalinskih cestah.Za normalno vo?njo in normalnega voznika sta dobra Oz. vrhunska avta oba.S tem, da je za vo?njo malo bolj?a 6-ka.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Dejstvo je, da je 6-ica res bolj varna, kar se ti?e prevra?anja na bok zaradi ni?jega te?i??a. ?e samo ime za 6-ko "?portni karavan" pove veliko. To pomeni, da se da z njim voziti-?portno.Hitreje,bolj varno.

Sem pa na?el tole tabelo, kjer je vse skoraj identi?no, razen pri za??iti sovoznika pri trku spredaj.

NHTSA Crash Test Results

OVERALL.

Mazda 6 Mazda cx5

5 stars 5 stars

FRONT CRASH OVERALL

5 stars 5 stars

FRONT CRASH DRIVER

5 stars 5 stars

FRONT CRASH PASSENGER

4 stars 5 stars

SIDE CRASH OVERALL

5 stars 5 stars

SIDE BARRIER DRIVER

5 stars 5 stars

SIDE BARRIER PASSENGER

5 stars 5 stars

SIDE POLE DRIVER

5 stars 5 stars

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Kaj ste pa danes naredili na svoji mazdi
Napisano

Neki tazga. Se dobr, da letos nisem kupil novih zimskih gum.

Jaz pa sem jih letos res potreboval. ?e dobro, da imam skoraj nove. Namre?, ko smo ?li zna smu?anje je bil povsod na cesti ?ez prelaz sneg, pa ?e mo?no je pihalo in je delalo zamete. ?e tukaj pri?tejemo ?e ponekod ekstremen klanec je jasno, da ne bi nikamor pri?el z letnimi gumami.Seveda je veliko pripomogel navor, da je lepo vlekel otovorjen avto brez problema. Se je pa parkrat lepo izkazal g-vectoring v ovinkih. Res lepo pomaga dr?ati avto v smeri.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Če pa ho?eš še delati kolone v klance, bo benzinarka prava zate

Alex tole je tud bencinar pa nevem kdo dela ve?je kolone v klanec ti z tvojim traktorjem ali ta honda  :jupiii:  :jupiii:  :jupiii: 

https://www.avto.net/Ads/details.asp?id=14674981&display=Honda%20Civic%202.0T%20Type-R%20GT%20%20Pack%20%201.last...

?e strinjam... vedno pravim, da so pravi benzinarji tisti, ki imajo vsaj 300 navora in ve?. Po mo?nosti ?e ve?. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Samo je kar nekaj ?astilcev red soul barve.:)

Danes sem parkiral pred hotelom mojo rde?o pu??ico in tam sta bili ?e dve 6-ki karavan. En je bil ?eh z srebrno,drugi Poljak z temno sivo.Najprej je pristopil Poljak in mi dejal, da mu je ?al, da ni vzel rde?e.Dal je prst gor. Pozneje, ko sem pri?el nekaj iskati v avto, je ?eh gledal moj sprednji in stre?ni spojler in se zanimal, kje sem ju nabavil in tudi pohvalil barvo. Rekel je, da mu je sicer rde?a soul najlep?a a si je ni upal naro?iti, da ne bi bil vsem na o?eh. Sta pa oba v njihovih mazda forumih in smo se kar lepo pogovorili.:)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Napisano

Moja, konec 2016 tudi ima to avtomatsko.Kar se ti?e varnosti, mislim, da sta obe izredno varni.?e ho?e?, da bo kdo pogledal za teboj, kupi 6-ko,po mo?nosti v red soul barvi. Uspeh zagarantiran. ?e pa se ho?e? voziti vi?je, si starej?i ob?an in ima? probleme z hrbtom, je CX 5 prava izbira zate.

?e pa ho?e? ?e delati kolone v klance, bo benzinarka prava zate. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Ampak to samo v ravninskem delu Nem?ije , kjer navor dizla ne pride toliko do izraza...

Sory,mogu sm.

... tega ravninskega dela je pa tako malo, zato se benzinarke prodajajo, ker delajo po autobanu kolone v klance. Raje zamenjajo te Mazde kot stalno pla?evanje kazni. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Zanimivi oglasi!
Napisano

Tako stari dizli so ?e vsi na Balkanu :)

... ali pa v Nem?iji nobeden ne mara benzinark. Jih sicer kupijo, a pozneje ugotovijo, da ni to to.Pa jih prodajo, najbr? vse v Slovenijo, kjer so edini ljubitelji benzinar in si pozneje kupijo tako, kot se za gre. :)

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

Jaz mislim, da je enkrat na leto dovolj za posodobitev in si nekako pomaga? v redu z njo. Se pravi, da? 25?,drugo leto spet in tretje ?e enkrat. In si zapravil 75? in se bo? dokaj posodobljeno vozil okrog. Nisem siguren, ampak kako leto je na voljo samo ena posodobitev. Edino kar je, je to, da se malo zafrkava? z in?taliranjem.

Povezava za deljenje
Deli na druge strani

You do not have permission to view this content.
  • Ustvari novo...

Pomembna informacija

Spletna stran uporablja piškotke z namenom zagotavljanja funkcionalnosti in boljše uporabniške izkušnje spletnega mesta. Z uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo piškotkov.